11.06.05
01:20
Протеина как може да се пие-с какви плодове и течности може да се меша?Пробвах го с вода,но нещо вкуса не ме кефи.Споделете с какво може и с какво не може,а и вие с какво го мешате.
11.06.05
11:20
можеш с вода и един или повече яйчени белтъка
11.06.05
14:08
bobtosh,а за прясно мляко и белтък по-хубаво ли ще е или само с белтък и вода? :)
и в кисело мляоко става,ама по-трудно се разбива,особено ако е някой ‘по-костелив’ протеин
11.06.05
14:56
Аз си наливам 250гр. прясно мляко и слагам вътре всички прахове, shake it, drink it. :wink:
11.06.05
15:13
ами всичко зависи от това, дали искате бързо или бавно протеинът да бъде усвоен. С колкото повече неща го мешате, особено ако има и въглехидрати, толкова по-бавно ще се усвоява и за по-дълго време съответно. Това вечер е добре, но веднага след тренировка трябва бърз протеин. Ако сте на НВД то не е никак препоръчително мешането на протеина с мляко - по-добре е да бъде с вода и 1-2-3 яйчни белтъка за по-гладка и вкусна смес. И в крайна сметка не приемайте протеина за нещо което трябва да ти доставя удоволствие докато се пие. Общо взето се гътва на 5 глътки и тва е!
11.06.05
15:36
С натурално сокче става ли да се разджурка :) ?
11.06.05
16:06
Едва ли. Ще се смеси вкуса на сока и вкуса на протеина. Особено пък ако имаш протеин ягода и нат. сок кайсия ще стане ... блаа
ако е с прясно мляко или с мляко изобщо се забавя действието и ако протеина е суртоватъчен,вече “не е”
11.06.05
18:58
[quote author=“Size”]ако е с прясно мляко или с мляко изобщо се забавя действието и ако протеина е суртоватъчен,вече “не е”
Тоест?
manson,имам в предвид,че ще му притъпя вкуса,но не и свойствата.В такъв случай как седят нещата?
Аз пък много обичам да пиа протеин, със мляко и/или сладолед става идеален десерт.
13.06.05
13:44
Аз си меся 40 грама суроватъчен на Нутрим със 2 добре узрели банана-правя си гейнарче със чудесен вкус.Знам че така се забавя усвояването на белтъка,ама как да не нахраниш изгладнелия мускул с малко въглехидрати?Тука се ражда противоречие и ще се радвам ако някой ми даде съвет-да продуължавам и да го меша или да си го пия чист?Не се ли губи така смисъла да си купувам суроватъчен протеин?
13.06.05
15:58
Значи получаваш 20тина грама нишесте, подсладители, въглехидрати и не малко мазнинки - не спомена но предполагам че и млякце слагаш ... ами вкусно! добави и една две вафли и ще стане супер як гейнър.... мускулите не са “изгладняли” за въглехидрати... друго им трябва и то бързо, а с тия банани ... за час и нещо от глад ще си умрат. :wink:
П.С. Аз лично усещах банана в корема си няколко часа след като съм го миксирал ...отдавна спрях да ям банани а и други плодове в комбинация с каквато и да е друга храна, камо ли с протеин?!
13.06.05
19:34
Значи получаваш 20тина грама нишесте, подсладители, въглехидрати и не малко мазнинки - не спомена но предполагам че и млякце слагаш ... ами вкусно! добави и една две вафли и ще стане супер як гейнър.... мускулите не са “изгладняли” за въглехидрати... друго им трябва и то бързо, а с тия банани ... за час и нещо от глад ще си умрат. :wink:
П.С. Аз лично усещах банана в корема си няколко часа след като съм го миксирал ...отдавна спрях да ям банани а и други плодове в комбинация с каквато и да е друга храна, камо ли с протеин?!
Сигурно с тия “20тина грама нишесте” визираш 40 грама протеин, за който споменах.Или греша?Колкото до въглехидратите...как да запълня гликогенните депа в изтощения мускул без тях?Какъв смисълът от гейнърите въобще тогава?До колкото знам простите въглехидрати достигат за минути до кръвообращението и под формата на монозахариди улесняват транспорта на градивни елементи и съединения до мускулите.Също така не споря че протеина ,който споменах е на световна висота,но сравнението му с нишесте е прекалено.Въпроса ми беше относно банана и явно той не е най-подходящият източник на въглехидрати.
П.С. “Млякце” слагам само вечер и то обезмаслено,за да забавя усвояването на суроватъчния протеин.
13.06.05
19:38
аз лично ... си го бъркам в една чашка с растворим сок от 20 стинки и ако нещо не ме кефи вкуса ... слагам 1 лъжица глюкоза и хоп става добре :lol:
13.06.05
23:54
vayrron, след трен. е добре протеинът да е бърз. По-добре двата банана ги хапвай час преди тренировка с протеинче за да имаш енергия, а след тренировката - протеин с вода и декстроза + ако можеш да позволиш амино, глутамин и креатин - вече тия по желание.
Но разбира се това и горното е мое мнение, ти прави каквото искаш.
п.с. За протеина на Нутрим съдя по стомашните си проблеми, киселините, газовете и омазняването които ми причиняваше. Смених го с друг и когато случайно се върнах отново на Нутрима усетих тогава разликата. Но ти карай както намериш за добре.
14.06.05
00:27
Bobtosh,съгласен съм с теб.Само че това за съроватъчния...верно ли?Не е ли уж това най-добрия бг изолат...а и във форума са позитивно настроени.Ама ще видим....
14.06.05
04:18
Аз проблеми с корема нямам от него(всичко е до оранизъм),но въпроса явно се попромени.Ще го формулирам наново.Суроватъчния протеин,когато искаме да е бърз с какво да го пием,освен с вода?
20.06.05
14:42
Гликогенните депа след тренировка ги запълвам със сладки или със вафли.Протеина със тях ли да се пие?
22.06.05
12:09
Не знам за вас.
Обаче,моята кожа е чувствителна (на 20 съм - НЕ Е ПУБЕРИТЕТ),та пиивам си мляко по принцип,обаче останових че от прясното мляко ми излизат подкожни папки - много e SUX!
тай че внимавайте, все пак де!