27.05.04
13:55
rukata mi po princip izostav s rasteja i tova se dulji na tricepsa!!!treniram vsqka muskulna grupa edin put v sedmicata kato v petak pravq triceps i biceps!subota i nedelq po4ivam!kajete kakvi uprajneniq da pravq za tricepsa i kolko i po kolko serii i po kolko povtoreniq!blagodarq vi predvaritelno!
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 14.04.11 17:44.
27.05.04
14:05
Ами за трицепс онзи ден видях един нов вариант на френското разгъване. Значи лягаш на римското столче(уреда за коремни преси), то е с обратен наклон и там ти подават щангата и правиш. Пробвах го много добре влиза и е по-трудно. Прави разнообразни упражнения сменяй ги. Трябва да чувстваш мускулна треска след всяка тренировка ако не чувстваш значи не си натоварил достатъчно мускула. Прави повдигане на дъмбел зад глава това също е хубаво упражнение за трицепс.
Има един трик за трицепса, който е ефективен(поне при мен имаше ефект). Като правиш гърди ще хващаш щангата малко по-тясно. Принципно щангата така се хваща, че в долно положение лактите ти да образуват 90 градуса ъгъл. Ако я хванеш по-широко от това “влиза” повече в рамото(изморява се повече рамото), а ако я хванеш по-тясно “влиза” в трицепса. На мен доста ми порасна трицепса. Пробвай го може и при теб да има ефект. Между другото аз ги сменям като правя гърди едната седмица правя с по-тясен, а другата с по-широк хват. Ами това е. Успех !!
mi mersi mnogo BAD^BOY ama mi kaji dobre li e taka 1 put v sedmicata tozi triceps!ina4e predi kato go trenirah dva puti go pretovarvah i mi svali sus 2 sm rukata!kaji mi kak da treniram trecepsa to4no?kolko uprajneniq ,serii povtoreniq?plsss!
27.05.04
19:57
BILDERA_ ами упражненията зависят от опита ти... Прави 3-4 упражнения. Нормално е да се правят 3 упражнения, но ако не го натоварваш достатъчно прави по 4. А колкото до тренирането по 1 път на седмица. И аз преди тренирах по 2 пъти и само претренирах. Но се усетих и спрях и от тогава имам доста напредък. Ами да ти кажа упражнения и серии ли? Ето моята схема за трицепса:
1) Полукофички: 4 х 6 (4 серии, 6 повторения)
2) Френско разгъване: 1 х 6-8-10-12 (първата серия - 6, втората - 8, третата - 10, четвъртата - 12 повторения като започвам с голяма тежест и намалям)
3) Повдигане на дъмбел зад глава: 4 х 10
4) Придърпване на скрипец: 4 х 10 (с въжета)
Можеш да пробваш най-различни комбинации изборът е твой. Влезни в раздела “Упражнения” и разгледай за трицепс упражненията. И виж точно как се правят. За да не ги правиш грешно, защото пак няма да има ефект. Айде ако има нещо питай. Успех!!
Ще си позволя да обобщя това, което казва Bad^Boy, мнението ми съвпада с неговото:
Тренировката започвай с 1 смесено упражнение като избутване от лег с тесен хват или трицепсови кофички, а след него прави 2-3 изолиращи. Броят на сериите и упражненията зависи изцяло от индивидуалните ти особености - стаж, структура, възстановяване...
Тайни в бодибилдинга няма - номера е да уцелиш кое дайства най-добре при теб 8)
Успех!!!
Moita trenirovka e:
1. leg s tesen hvat
2. frensko
3. vertikalen skripec
4. kikbek
Zna4i samo 1 6te ti kaja—-ne trenirai taka. :wink: Ot 2 meseja rukata ne mi murda. 1 santim sum ka4il i to ot bicepsa, za6toto go treniram po 2 puti na sedmica i po 4-5 uprajnenia. Ei mnogo bezmislen post, ama da te predpazia ot kofti programa. Spored men kik beka vliza mnogo dobre za triceps. Izkreno ti preporu4vam da go vklu4i6 pone nego.
Pi4ove tova s pretreniraneto se polu4ava glavno ot zlobno istiskvane i neprekusnato stigane do otkaz. Rucete imat malki muskulni grupi i pretreniraneto stava neusetno no moe mnenie e 4e po skoro za pretreniraneto ne e vinovno tolkova natovarvaneto kolkoto nedostatu4noto vustanoviavane a pri stigane do otkaz vustanovyavaneto na inervaciyata na miskula iska mnogo pove4e vreme otkolkoto samite muskulni vlakna. E togava kak hem da trenirame dostatu4no hem da ne pretrenirame? Mi az si mislya 4e edno razumno reshenie e da ne se stiga do otkaz, da se spazva perfektno formata na uprajnenieto, povtoreniyata da ne sa pove4e ot 5-6 kato tejesta e grubo tolkova 4e da moje da se napravyat 8 povtoreniya s ne mnogo zloben 4iting. Seriite moje da stigat do 10 pri uprajnenie a po4ivkite tryabva da sa okolo minuta. Smeya da tvurdya 4e napompvaneto i uplutnyavaneto sa sushto tolkova dobri kakto pri drugite metodiki za vdigane. Po tazi sistema pravya po tri uprajnemiya za bicepsa i 4etiri za tricepsa kato gi treniram v razli4ni dni i rezultata e mnogo dobur. Ne sum siguren oba4e 4e tazi metodika shte raboti dobre pri hora s dulgi krainici i principno slab tip shtot az sum smesen tip po skoro sklonen kum napulnyavane ama moje da probvate men kostite ne sa mi mnogo shiroki. Tryabva mnogo seryozno yadene i muskulite se vustanovyavat za okolo 48-72 4asa, tova vaji za rucete samo za po golemite muskulni grupi si tryabva vreme. Trniral sum si rucete po tozi na4in dori i s nepreminala muskulna treska i ne sum zabelyazal regres.
Значи и аз да ти кажа ,че упражненията за трицепса са много,но бих ти препорьчал екстензия на скрипец с вьже.Много е добро.Важен момент е при упражненията за трицепс да не се местят лактите и натоварването да е само в този мускул.Щом правиш бицепс заедно с трицепс най-добре е да зпочваш с него.Добре е един пьт в месеца да правиш супер серии бицепс /трицепс и трицепса да е втори :wink:
zashto nikoi ne popita picha kolko napred e s trenirovkite? kakuv staj ima v zalata? Za nachinaeshti do sredno-naprednali sa dostatuchni 2 uprajneniq s po 3 serii. Preporuchvam gurdi i trizeps ili ramo i trizeps v edin den, taka dokato se stigne do trizepsa toi veche e zagrql i gotov, a i umorata ne pozvolqva golemi tejesti - kontuzii. Lichno sum pravil tesen hvat lejanka i frensko s mnogo dobri rezultati.
28.05.04
13:04
Ами Билдера е регнат на 18 февруари и е поствал и преди вероятно отговорилите му помнят старите му постове и затова не питат. Хм... Трябва да се помисли за база лични данни за всеки потребител, описваща стажа началната му и моментната му форма. Така новите потребители ще се ориентират по-лесно. Но, търпение - идат изпити!
mi az sum na 18 godini!treniram ot 2 godini i 3 meseca!bqh mnogo slab predi!sega sum 170 isum 74kg!mislq 4e 4 uprajneniq za triceps 6te sa dostatu4ni kato go treniram 1 put v sedmicata!a za super seriite da po4vam ot bicepsa nali!
mislq che 4 uprajneniq sa ti strashno mnogo, izpulneni s chista forma i v zonata okolo 10-te povtoreniq tova e smazvashto…mislq che pak shte pretrenirash ako veche ne go pravish. Opitai da pravish po 2 tejki /smeseni/ i 1 izolirashto dvijenie, primer: tesen hvat lejanka, frensko i skripez. za trizeps ne mojesh da imash golqmo raznoobrazie v dvijeniqta kakto pri golemite muskuli, zatova smeniq posledovatelnostta. Probvai max 3 upr. s po 3 serii s 8-12 povtoreniq. Vseki den li trenirash ? Ako e taka namiram go za zaguba na vreme, sled 2 godini v zalata trqbva da znaesh kak da postigash intenzivna trenirovka i samo za 3 ili 4 dni split. Ako trenirash trizpesa s golqma grupa ti trqbvat ne poveche ot 2 upr. /primer: ako pravish trizeps i gurdi v edin den/. Uspeh i dano sum pomognal.
29.05.04
00:06
Mr. Muskul за бицепс 4-5 упражнения и 2 пъти седмично - брато ти много яко го претренираш. По-вероятно е да си качил 1 см от трицепса а не от бицепса ;) помисли малко това е почти най-малката мускулна група. Dorian Yates е правил бицепс точно 10 мин. в седмицата. Това го гледах в едно интервю с него как е постигнал такъв бицепс. Според мен го претренираш замисли се над това дали не го претренираш? Успех!!
Koi e toia Dorian Yates, toia niama genetika… :wink: 6eguvam se estestveno… :) Bad Boy vinagi sum se 4udil dali moje6 da pretrenira6 kato ka4va6 masa?Az pretreniram vsi4ki grupi i taka pone se uravnovesiavat… :D Ina4e znam 4e e ot bicepsa, za6toto izglejda po-goliam, a tricepsa mi raste mnogo bavno. :( Kato se zamislite Dorian dali 6te6e da postigne pove4e ot sredno statisti4eskia bilder ako ne polzva6e niakakvi ludi steroidi razraboteni samo za nego i trenirovu4ni sistemi izmisleni ot 100000 4oveka…? :wink:
zna4i bladorq vi za izkazvaniqta i da obob6tim nakratko: kato treniram v petak triceps i biceps i subota i nedelq po4ivam ne trqbva da pravq pove4e ot 3 uprajneniq s po 3 serii?taka li?
29.05.04
00:37
Mr. Muskul ами естествено, че можеш да претренираш. Аз много много пъти съм претренирвал. От личен опит ти го казвам. След като спрях да тренирам по 2 пъти всяка мускулна група в седмицата и вдигнах доста и силата и мускулната маса. Пробвай да видиш и кажи дали има ефект?
BILDERA_ ти за маса или за релеф тренираш ? (че нещо не можах да разбера) ;) Ако тренираш за маса прави - 3 упражнения; 3 серии; 8 повторения. А ако тренираш за релеф прави - 3-4 упражнения; 4 серии; 10-12 повторения.
Posledno postvam v tazi tema, 4e tia si e na Bildera… Bad Boy estestveno, 4e 6te spra da treniram po 2 puti v sedmicata. Ve4e re6ih da prestana sus samoukite programi i pomolih niakoi da mi kaje kakvo da pravia. Ako ti ostane vreme ili jelanie pregledai otgore-otgore temata za “pomognete da si napravia podhodia6ta programa” Mersi predvaritelno
napulno suglasen sum s Velko,ako ne se stiga do otkaz moje muskolulite da se vastanovqt mnogo po-burzo.Treniram samo gurdite dva puti sedmi4no,kato vnimavam mnogo em da ne pretreniram,em da se napompam i do momenta ima raztej,kakvo li drugo ne sum probval.Razbira se tazi metodika 6te q praktikuvam okolo 1mesec,za6toto vurvq po ruba.Za takava sistema trqbva mnogo qdene i spane!!!
29.05.04
13:36
За да направиш добър трицепс трябва да тренираш всяка глава на
трицепса по 4 серии и от 6 до 12 повторения. Например:
КИКБЕК ( ритникът) 4x9
PULLDOWN 4x10
Френси преси 4x8 и така на татък...
Довери ми се. ЩЕ ИМА ЕФЕКТ. :D
НИКОГА НЕ ПРЕТРЕНИРВАЙ ЗАЩОТО НЕМА ДА ПОРАСНЕ!
Tova e mnogo hubavo, no za6to ne kazvate kak da ne pretrenira. To e iasno na vsi4ki, 4e ne triabva, no az naprimer ne moga da usetia. Znam 4e go pravia, no prosto neznam koga da spra. :roll: Tova e kato4eli razlikata mejdu dobrata i lo6ata trenirovka za masa. Prosto mi se struva kato ne stigam do otkaz 4e muskulite niamat dostatu4no stimul da rastat. Naprimer svur6vam si trenirovkata i ne use6tam ni6ti4ko. Zatova pravia o6te 10 serii i si trugvam dovolen. Lo6oto e, 4e moje da sum pretreniral o6te predi da zapo4na tezi 10 serii…Malko oburkan post stana, no vuprosa e iasen-kak da izbegna pretreniraneto?
29.05.04
15:31
Mr. Muskul това трябва ти да го усетиш. При всеки е различно. Това зависи от опита ти и т.н. Примерно: един може да направи 16 серии за трицепс и да не претренира, а друг да направи 10 серии и да претренира. Нито те познавам нито знам нещо за теб за да те ориентирам, но по принцип така с думи не става. Аз примерно усещам кога съм претренирал.
Значи има един начин по който можеш да разбереш дали си го претренирал, но не е много сигурен. А именно това е мускулната треска. Ако имаш мускулна треска повече от 1 ден значи си претренирал. А ако нямаш мускулна треска значи нищо не си направил в залата. Може по това да се ориентираш, но и този метод не е много сигурен.
Най-сигурното е инстинкта. Ами това е. Успех !!
Само ще кажа, че мускулната треска не е никакав признак за добра или лоша тренировка имам мускулни трески по 2-3 дни и определено не сам претренирал. Претренирването става когато работиш една група 2 пъти седмично и до отказ и яко или когато се възтановяваш много зле (храна, почивка, спане). Ако даден мускул е претренирал се усеща, загуба на сила, травми такива неща, но когато нямаш разтеж на даден мускул освен претренирането има още 100 неща, които може да са станали. Така, чееее ЯЖТЕ И БЛЪСКАЙТЕ!!! :)
И пак казвам 1 път седмично си е напълно достатъчно за всички мускули без корем и прасец.
Дерзайте!