problem s tricepsa???

Темата е заключена.

27.05.04
13:55

rukata mi po princip izostav s rasteja i tova se dulji na tricepsa!!!treniram vsqka muskulna grupa edin put v sedmicata kato v petak pravq triceps i biceps!subota i nedelq po4ivam!kajete kakvi uprajneniq da pravq za tricepsa i kolko i po kolko serii i po kolko povtoreniq!blagodarq vi predvaritelno!

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 14.04.11 17:44.

BA

27.05.04
14:05

Ами за трицепс онзи ден видях един нов вариант на френското разгъване. Значи лягаш на римското столче(уреда за коремни преси), то е с обратен наклон и там ти подават щангата и правиш. Пробвах го много добре влиза и е по-трудно. Прави разнообразни упражнения сменяй ги. Трябва да чувстваш мускулна треска след всяка тренировка ако не чувстваш значи не си натоварил достатъчно мускула. Прави повдигане на дъмбел зад глава това също е хубаво упражнение за трицепс.
Има един трик за трицепса, който е ефективен(поне при мен имаше ефект). Като правиш гърди ще хващаш щангата малко по-тясно. Принципно щангата така се хваща, че в долно положение лактите ти да образуват 90 градуса ъгъл. Ако я хванеш по-широко от това “влиза” повече в рамото(изморява се повече рамото), а ако я хванеш по-тясно “влиза” в трицепса. На мен доста ми порасна трицепса. Пробвай го може и при теб да има ефект. Между другото аз ги сменям като правя гърди едната седмица правя с по-тясен, а другата с по-широк хват. Ами това е. Успех !!

27.05.04
18:07

mi mersi mnogo BAD^BOY ama mi kaji dobre li e taka 1 put v sedmicata tozi triceps!ina4e predi kato go trenirah dva puti go pretovarvah i mi svali sus 2 sm rukata!kaji mi kak da treniram trecepsa to4no?kolko uprajneniq ,serii povtoreniq?plsss!

BA

27.05.04
19:57

BILDERA_ ами упражненията зависят от опита ти... Прави 3-4 упражнения. Нормално е да се правят 3 упражнения, но ако не го натоварваш достатъчно прави по 4. А колкото до тренирането по 1 път на седмица. И аз преди тренирах по 2 пъти и само претренирах. Но се усетих и спрях и от тогава имам доста напредък. Ами да ти кажа упражнения и серии ли? Ето моята схема за трицепса:
1) Полукофички: 4 х 6 (4 серии, 6 повторения)
2) Френско разгъване: 1 х 6-8-10-12 (първата серия - 6, втората - 8, третата - 10, четвъртата - 12 повторения като започвам с голяма тежест и намалям)
3) Повдигане на дъмбел зад глава: 4 х 10
4) Придърпване на скрипец: 4 х 10 (с въжета)
Можеш да пробваш най-различни комбинации изборът е твой. Влезни в раздела “Упражнения” и разгледай за трицепс упражненията. И виж точно как се правят. За да не ги правиш грешно, защото пак няма да има ефект. Айде ако има нещо питай. Успех!!

27.05.04
21:27

Ще си позволя да обобщя това, което казва Bad^Boy, мнението ми съвпада с неговото:
Тренировката започвай с 1 смесено упражнение като избутване от лег с тесен хват или трицепсови кофички, а след него прави 2-3 изолиращи. Броят на сериите и упражненията зависи изцяло от индивидуалните ти особености - стаж, структура, възстановяване...
  Тайни в бодибилдинга няма - номера е да уцелиш кое дайства най-добре при теб 8)
Успех!!!

27.05.04
22:35

Moita trenirovka e:
1. leg s tesen hvat
2. frensko
3. vertikalen skripec
4. kikbek
Zna4i samo 1 6te ti kaja—-ne trenirai taka. :wink:  Ot 2 meseja rukata ne mi murda. 1 santim sum ka4il i to ot bicepsa, za6toto go treniram po 2 puti na sedmica i po 4-5 uprajnenia. Ei mnogo bezmislen post, ama da te predpazia ot kofti programa. Spored men kik beka vliza mnogo dobre za triceps. Izkreno ti preporu4vam da go vklu4i6 pone nego.

27.05.04
22:43

Pi4ove tova s pretreniraneto se polu4ava glavno ot zlobno istiskvane i neprekusnato stigane do otkaz. Rucete imat malki muskulni grupi i pretreniraneto stava neusetno no moe mnenie e 4e po skoro za pretreniraneto ne e vinovno tolkova natovarvaneto kolkoto nedostatu4noto vustanoviavane a pri stigane do otkaz vustanovyavaneto na inervaciyata na miskula iska mnogo pove4e vreme otkolkoto samite muskulni vlakna. E togava kak hem da trenirame dostatu4no hem da ne pretrenirame? Mi az si mislya 4e edno razumno reshenie e da ne se stiga do otkaz, da se spazva perfektno formata na uprajnenieto, povtoreniyata da ne sa pove4e ot 5-6 kato tejesta e grubo tolkova 4e da moje da se napravyat 8 povtoreniya s ne mnogo zloben 4iting. Seriite moje da stigat do 10 pri uprajnenie a po4ivkite tryabva da sa okolo minuta. Smeya da tvurdya 4e napompvaneto i uplutnyavaneto sa sushto tolkova dobri kakto pri drugite metodiki za vdigane. Po tazi sistema pravya po tri uprajnemiya za bicepsa i 4etiri za tricepsa kato gi treniram v razli4ni dni i rezultata e mnogo dobur. Ne sum siguren oba4e 4e tazi metodika shte raboti dobre pri hora s dulgi krainici i principno slab tip shtot az sum smesen tip po skoro sklonen kum napulnyavane ama moje da probvate men kostite ne sa mi mnogo shiroki. Tryabva mnogo seryozno yadene i muskulite se vustanovyavat za okolo 48-72 4asa, tova vaji za rucete samo za po golemite muskulni grupi si tryabva vreme. Trniral sum si rucete po tozi na4in dori i s nepreminala muskulna treska i ne sum zabelyazal regres.

28.05.04
11:33

Значи и аз да ти кажа ,че упражненията за трицепса са много,но бих ти препорьчал екстензия на скрипец с вьже.Много е добро.Важен момент е при упражненията за трицепс да не се местят лактите и натоварването да е само в този мускул.Щом правиш бицепс заедно с трицепс най-добре е да зпочваш с него.Добре е един пьт в месеца да правиш супер серии бицепс /трицепс и трицепса да е втори :wink:

28.05.04
12:57

zashto nikoi ne popita picha kolko napred e s trenirovkite? kakuv staj ima v zalata? Za nachinaeshti do sredno-naprednali sa dostatuchni 2 uprajneniq s po 3 serii. Preporuchvam gurdi i trizeps ili ramo i trizeps v edin den, taka dokato se stigne do trizepsa toi veche e zagrql i gotov, a i umorata ne pozvolqva golemi tejesti - kontuzii. Lichno sum pravil tesen hvat lejanka i frensko s mnogo dobri rezultati.

ВН

28.05.04
13:04

Ами Билдера е регнат на 18 февруари и е поствал и преди вероятно отговорилите му помнят старите му постове и затова не питат. Хм... Трябва да се помисли за база лични данни за всеки потребител, описваща стажа началната му и моментната му форма. Така новите потребители ще се ориентират по-лесно. Но, търпение - идат изпити!

28.05.04
14:53

mi az sum na 18 godini!treniram ot 2 godini i 3 meseca!bqh mnogo slab predi!sega sum 170 isum 74kg!mislq 4e 4 uprajneniq za triceps 6te sa dostatu4ni kato go treniram 1 put v sedmicata!a za super seriite da po4vam ot bicepsa nali!

28.05.04
23:42

mislq che 4 uprajneniq sa ti strashno mnogo, izpulneni s chista forma i v zonata okolo 10-te povtoreniq tova e smazvashto…mislq che pak shte pretrenirash ako veche ne go pravish. Opitai da pravish po 2 tejki /smeseni/ i 1 izolirashto dvijenie, primer: tesen hvat lejanka, frensko i skripez. za trizeps ne mojesh da imash golqmo raznoobrazie v dvijeniqta kakto pri golemite muskuli, zatova smeniq posledovatelnostta. Probvai max 3 upr. s po 3 serii s 8-12 povtoreniq. Vseki den li trenirash ? Ako e taka namiram go za zaguba na vreme, sled 2 godini v zalata trqbva da znaesh kak da postigash intenzivna trenirovka i samo za 3 ili 4 dni split. Ako trenirash trizpesa s golqma grupa ti trqbvat ne poveche ot 2 upr. /primer: ako pravish trizeps i gurdi v edin den/. Uspeh i dano sum pomognal.

BA

29.05.04
00:06

Mr. Muskul за бицепс 4-5 упражнения и 2 пъти седмично - брато ти много яко го претренираш. По-вероятно е да си качил 1 см от трицепса а не от бицепса ;) помисли малко това е почти най-малката мускулна група. Dorian Yates е правил бицепс точно 10 мин. в седмицата. Това го гледах в едно интервю с него как е постигнал такъв бицепс. Според мен го претренираш замисли се над това дали не го претренираш? Успех!!

29.05.04
00:12

Koi e toia Dorian Yates, toia niama genetika… :wink: 6eguvam se estestveno… :) Bad Boy vinagi sum se 4udil dali moje6 da pretrenira6 kato ka4va6 masa?Az pretreniram vsi4ki grupi i taka pone se uravnovesiavat… :D Ina4e znam 4e e ot bicepsa, za6toto izglejda po-goliam, a tricepsa mi raste mnogo bavno. :(  Kato se zamislite Dorian dali 6te6e da postigne pove4e ot sredno statisti4eskia bilder ako ne polzva6e niakakvi ludi steroidi razraboteni samo za nego i trenirovu4ni sistemi izmisleni ot 100000 4oveka…? :wink:

29.05.04
00:13

zna4i bladorq vi za izkazvaniqta i da obob6tim nakratko: kato treniram v petak triceps i biceps i subota i nedelq po4ivam ne trqbva da pravq pove4e ot 3 uprajneniq s po 3 serii?taka li?

BA

29.05.04
00:37

Mr. Muskul ами естествено, че можеш да претренираш. Аз много много пъти съм претренирвал. От личен опит ти го казвам. След като спрях да тренирам по 2 пъти всяка мускулна група в седмицата и вдигнах доста и силата и мускулната маса. Пробвай да видиш и кажи дали има ефект?
BILDERA_ ти за маса или за релеф тренираш  ? (че нещо не можах да разбера) ;) Ако тренираш за маса прави - 3 упражнения; 3 серии; 8 повторения. А ако тренираш за релеф прави - 3-4 упражнения; 4 серии; 10-12 повторения.

29.05.04
00:49

Posledno postvam v tazi tema, 4e tia si e na Bildera… Bad Boy estestveno, 4e 6te spra da treniram po 2 puti v sedmicata. Ve4e re6ih da prestana sus samoukite programi i pomolih niakoi da mi kaje kakvo da pravia. Ako ti ostane vreme ili jelanie pregledai otgore-otgore temata za “pomognete da si napravia podhodia6ta programa” Mersi predvaritelno

29.05.04
10:34

napulno suglasen sum s Velko,ako ne se stiga do otkaz moje muskolulite da se vastanovqt mnogo po-burzo.Treniram samo gurdite dva puti sedmi4no,kato vnimavam mnogo em da ne pretreniram,em da se napompam i do momenta ima raztej,kakvo li drugo ne sum probval.Razbira se tazi metodika 6te q praktikuvam okolo 1mesec,za6toto vurvq po ruba.Za takava sistema trqbva mnogo qdene i spane!!!

BO

29.05.04
13:36

За да направиш добър трицепс трябва да тренираш всяка глава на
трицепса по 4 серии и от 6 до 12 повторения. Например:
КИКБЕК ( ритникът) 4x9
PULLDOWN 4x10
Френси преси 4x8 и така на татък...
Довери ми се. ЩЕ ИМА ЕФЕКТ. :D
НИКОГА НЕ ПРЕТРЕНИРВАЙ ЗАЩОТО НЕМА ДА ПОРАСНЕ!

29.05.04
14:00

Tova e mnogo hubavo, no za6to ne kazvate kak da ne pretrenira. To e iasno na vsi4ki, 4e ne triabva, no az naprimer ne moga da usetia. Znam 4e go pravia, no prosto neznam koga da spra. :roll: Tova e kato4eli razlikata mejdu dobrata i lo6ata trenirovka za masa. Prosto mi se struva kato ne stigam do otkaz 4e muskulite niamat dostatu4no stimul da rastat. Naprimer svur6vam si trenirovkata i ne use6tam ni6ti4ko. Zatova pravia o6te 10 serii i si trugvam dovolen. Lo6oto e, 4e moje da sum pretreniral o6te predi da zapo4na tezi 10 serii…Malko oburkan post stana, no vuprosa e iasen-kak da izbegna pretreniraneto?

BA

29.05.04
15:31

Mr. Muskul това трябва ти да го усетиш. При всеки е различно. Това зависи от опита ти и т.н. Примерно: един може да направи 16 серии за трицепс и да не претренира, а друг да направи 10 серии и да претренира. Нито те познавам нито знам нещо за теб за да те ориентирам, но по принцип така с думи не става. Аз примерно усещам кога съм претренирал.
Значи има един начин по който можеш да разбереш дали си го претренирал, но не е много сигурен. А именно това е мускулната треска. Ако имаш мускулна треска повече от 1 ден значи си претренирал. А ако нямаш мускулна треска значи нищо не си направил в залата. Може по това да се ориентираш, но и този метод не е много сигурен.
Най-сигурното е инстинкта. Ами това е. Успех !!

29.05.04
20:00

Само ще кажа, че мускулната треска не е никакав признак за добра или лоша тренировка имам мускулни трески по 2-3 дни и определено не сам претренирал. Претренирването става когато работиш една група 2 пъти седмично и до отказ и яко или когато се възтановяваш много зле (храна, почивка, спане). Ако даден мускул е претренирал се усеща, загуба на сила, травми такива неща, но когато нямаш разтеж на даден мускул освен претренирането има още 100 неща, които може да са станали. Така, чееее ЯЖТЕ И БЛЪСКАЙТЕ!!! :)
И пак казвам 1 път седмично си е напълно достатъчно за всички мускули без корем и прасец.
Дерзайте!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1