09.06.05
22:50
Моля за съвет и мнение. В момента чистя. Взехси суроватачен протеи на Нутрим и амино на дженезис 1900. Тренирам сутрин. Моля дайте съвет как да ги пия. Мисля да пия 30гр. протеи 1 час преди тренировка, непосредствено преди тренировка 3бр. амино; след тренировка 30гр. проеин и 3бр. амино и останалите 3 или 4 бр. амино през деня. Как мисли те да ли е правилен този начин на прием. А за аеробните тренировки ще взема л-карнетин.
Суроватъчния протеин не е подходящ за чистене.Земи си млечно-яйчен.Друго нема смисъла да зимаш 30гр. протеин преди и след тренировка.Трябва по-голям интервал.Аз права 30гр. протеин след тренировка и 30гр. преди лягане.По този начин се възстановявам освен това понижава нивото на кортизола точно в този ключов момент когато ти трябва енергия,тоест спира катаболитните процеси(разграждане на мускулната маса с цел използването й за енергия).Хубаво е да взимаш и прости въглехидрати веднага след тренировка.
10.06.05
14:58
Протеина след простите въглехидрати ли да се пие?И горе долу след колко минути?
Може и заедно, до 1 час след тренировка ефекта е най-голям. Важното е да не пиете първо протеина.
Суроватъчния протеин се усвоява бързо и за това се пие след тренировка, преди може да пиеш аминото. А ако имаш млечно-яйчен пр. може да го пиеш преди тренировка и преди лягане, той се усвоява по-бавно.
Относно простите въглехидрати няма лошо само че аз съм на НВД и мисля че няма сми.
Няма значение, след тренировка задължително 60г прости въгл., иначе няма смисъл от протеина, а и ще губиш мн мускулна маса ако не вземаш въгл след тренировка.
Във вид на какво да ги набавям тези въглехидрати. Четох из форома че се взима течна глюкоза от аптеката. Тя ставали и по колко се пие.
А по въпроса ... вместо течната глюкоза може ли да се взима мед ? и кога преди или след тренировка ... все пак и мед-а е прост въглехидрат :)
Ми той меда май е 50% глюкоза и 50% фруктоза... аз лично взимам 3 супени лъжици след тренировка. Така научих от знаещите :)
Да, меда е инвертна захар 50% фруктоза, 50% глюкоза. Тоест трябва да се вземат по-големи количества, тъй като фруктозата не се използва от мускулите, а само от черния дроб. Аз лично си вземам декстроза на прах и я пия след тренировка.