Добро утро! :)
Храната за вчера:
З: 2 сухара с козе сирене и филе, подобно на филе Елена, 2 кафета с мааалко мляко
О: Плоско хлебче (wrap) със салата, скариди, авокадо.
Следобяд: 2 сухара с козе сирене
В: Свинско филе със зеленчуци на фурна + смесена салата със зехтин
В момента не спортувам, защото преди седмица разтегнах сухожилие, но след още седмица отново започвам.
Спокойна неделя на всички! :)
Храната за днес:
Към 8:00 - 1 ф. пълн. хляб, 30 гр. козе сирене
Към 10:00 - 30 гр. мюсли с ядки, 1/4 кофичка кис. мляко
12:20 - 1 малка купичка спаначена супа, 150 гр. пилешки гърди със зеленчуци на фурна
Преди малко - 20 гр. шоколад Lindt 70%
Вечеря - печена сьомга (125 гр) и салата.
Малко да разкажа за “премеждията” ми в последните месеци - дълго време приемах около 2000 ккал на ден и отслабвах, но много бавно, макар че според моите представи :) се движех доста. Преди 2-3 седмици реших да намаля калориите до 1500 и това веднага се отрази положително на скоростта ми на сваляне. Затова сега продължавам да се стремя калориите ми да са около 1500. Като равносметка от последните месеци мога да кажа, че намалих млечните и шоколада, отказах се от свински вратни пържоли и картофи, ориз ям рядко и в много малки количества - например в супа, хляб почти само сутрин, никога вечер, и само пълнозърнест. Чувствам се по-добре - по-енергична и издръжлива.
Ами това е засега “отчетът” :)
Слънчеви неделни часове на всички!
Ето ме и мен!
Отчет:
Към 8:00 - 50 гр. овес. ядки, варени в малко прясно мляко, кафе с мед
Към 10:30 - 1 банан
12:20 - салата зеле и моркови с пилешки хапки на грил, 1 малко пълнозър. хлебче, 1 чаша студен чай
Към 17:00 - шепа бадеми, малко козе сирене (30 гр. примерно)
Вечеря - 125 гр. сьомга, зелена салата със зехтин + чери домати
Банан, студен чай ... Тия неща не са най-добрите за диета, още повече, че гледам да се придържам към мотото: “Не пий калориите, яж ги” :D Не знам що така се излъгАх днес. Беше тежък ден.
И едно наблюдение - преди няколко месеца се потях страшно много. Сега има напредък - този проблем прогресивно намалява :) Чакам да ми се оправи напълно крака и да започна да се натоварвам повече физически (аз не че се спирам, де - поне ходя при всеки удобен случай...ама още си усещам лека към средна болка).
казано от Love Joy на 26.09.11, 19:29:
И едно наблюдение - преди няколко месеца се потях страшно много. Сега има напредък - този проблем прогресивно намалява :)
С намаляването на температурите на въздуха, се наблюдава и ефекта, описан от теб ;)
Хахахах, факт, факт :))
Ама аз говоря за март/април примерно :))) Стига де, нека да си мисля, че е от намаляването на килата, не ми отнемай тази малка илюзия ;))
Аз изобщо не говоря за тренировка - потях си се в най-обикновени ситуации, примерно след 10 минути сравнително бавно ходене... За това става въпрос. Кофти работа :(
Не съм те разбрала. Да, това за което говориш, наистина не е особено приятно, но през горещите месеци е съвсем нормално явление. :)
ПП: Ако трябва да избирам обаче, бих се спряла на потенето пред алтернативата минусови температури и тракане със зъби ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 26.09.11 20:04.
А, няма проблем - добрият изказ не е сред най-силните ми страни :D
Ако питаш мен, не знам кое от двете бих избрала - може би минусовите температури...че на мен все ми е топло :D
26.09.11
23:52
казано от Margaritka на 26.09.11, 19:46:
Аз пък докато не се изпотя като прасе, не го броя за тренировка :D :D :D
Много ясно :D :D :D
Такааа :))
Отчет: :)
7:40 - 1 преп. ф.пълн.хляб с телешко филе и козе сирене за намазване
10:00 - кафе с мляко, 1/2 пакетче кафява захар (чудя се да я пиша ли изобщо... :))
Към 12:20 -1/2 сандвич от 2 ф.п.х. с телешко филе (отново), малко салата и горчица, 7-8 чери домата
Към 15:30 - другата половина от сандвича
Вечерята ще е свински котлет, сухичък, зелена салата с чери домати и зехтин
Тук е 16:08, вече съм капнала, а имам много работа още...
Мисля да се запиша на аква - аеробика, утре ще проверя дали има места.
казано от Love Joy на 27.09.11, 17:11:
Такааа :))
Отчет: :)
7:40 - 1 преп. ф.пълн.хляб с телешко филе и козе сирене за намазване
10:00 - кафе с мляко, 1/2 пакетче кафява захар (чудя се да я пиша ли изобщо... :))
Към 12:20 -1/2 сандвич от 2 ф.п.х. с телешко филе (отново), малко салата и горчица, 7-8 чери домата
Към 15:30 - другата половина от сандвича
Вечерята ще е свински котлет, сухичък, зелена салата с чери домати и зехтинТук е 16:08, вече съм капнала, а имам много работа още...
Мисля да се запиша на аква - аеробика, утре ще проверя дали има места.
Защо цял ден на сандвичи ? И този половин сандвич за къде по-напред, малко е?
Поздрваление за напредъка. Видях снимките и определено има разлика :) Браво.
Само, че не гладувай в името на целите ти, защото ще има лоши последствия след това.
27.09.11
17:27
Поздравления и от мен за напредъка :)
Благодаря ви, момичета! (hug)
Снимките са малко кофти - огледалото ми е закачено на стената, а ме е страх да го откача и да си направя по-свестни снимки, защото е старичко, с едни дървени рамки...разглобява се само като го погледна (giggle). Ще помоля някой да ме снима тия дни и ще кача по-нормални фотоси 8-)
Цял ден на сандвичи, защото бях цял ден на лекции... По-лесно ми е, не че е оправдание. Знам, че темата “каква храна да си носим на работа/в унивеситета” е дъвкана и предъвквана безброй пъти... За друг път ще гледам заедно със сандвича да си нося поне 1-2 варени яйца, че ако нося готвено или салата, няма къде да ги съхранявам.
Може да си “обогатя” салатата довечера с 1-2 варени яйца, мисля, че не е лоша идея :)
Мнението беше редактирано от Елена на 27.09.11 17:43.
Яйцата са добър вариант. Повечко зеленчуци и някой плод също няма да навредят.
Ако през деня хапваш сандвичи заради лекции, поне закуската разнообрази, ако разбира се закусваш във вас а не по път :)
Съветът е регистриран, изводите са направени ;)
Благодаря, Рали! :)
Сега отивам да чета по Multivariate Analysis, пожелайте ми успех! :D
27.09.11
19:00
Оооо, един много интересен дневник! :)
Поздравления и от мен!
Искам само да те попитам...понеже и аз съм била на твойте килограми и знам какв е...пазиш кожата си, нали?
Здравей, Вессс :) Благодаря ти!
За кожата - ами мажа се с лосион след душ (взех си едни на The Body Shop - трички в комплект, много са яки ;)), толкова за пазенето. А, също така обикновено спортувам 3-4 пъти в седмицата, само в момента не, че разтегнах сухожилие наскоро. Замислям се - нещо друго трябва ли да се прави?
27.09.11
21:49
Ами аз като се сетя, доста продукти съм ползвала! При твойте цели, а както се вижда и резултати :)
те съветвам да си я пазиш, въпреки че всичко е индивидуално. (най-вече за стриите говоря)
:)
Храната за днес:
Към 8: 70-80 гр. овес, 1 малка шепа стафиди и 3 ореха :), заляти с прясно мляко; 1 кафе, 1/2 ч.л. мед (dull)
Междинна закуска нямаше - бях си забравила компютъра вкъщи и през “междучасието” “тичах” до нас да си го взема :(
Обяд: Към 125-150 гр. сухо свинско филе на фурна с 3 пълни с.л. варен басмати ориз с малко масло, зелена салата с домати и зехтин
Следобяд: шепа бадеми, 2 мандарини, няколко смокини
Вечеря: 160 гр. от същото филе с тиквички на фурна и салата, още малко бадеми
Днес за първи път от година и половина кантарът показа под 90 кг :) Повод за празнуване си е направо :)
@Веси - аз отслабвам доста бавно, надявам се да не ми се появят нови стрии (щото вече си имам “наследство” от стари опити за отслабване ;)) :)
Мнението беше редактирано от Елена на 29.09.11 09:04.
Храната за днес:
8:20 - 1 ф.пълн. хляб с масло и пастърма, 1 варено яйце, 1 дъъълго кафе с по малко мляко и мед
Към 11 и нещо - 2 мандарини
Към 12:30 - свински котлети (не знам колко грама, бяха 2 малки, с кост), сухи, на фурна
около 30 гр. (сурово съст.) спагети Barilla, с доматен сос
малко зелена салата с моркови и зехтин
няколко смокини
Следобяд: 1 с.л. мед, айрян, 4-5 ореха
Вечеря: 150 гр. пилешки гърди със 100 гр. козе сирене на фурна, тиквички (пак на фурна) и салата.
Официално 89.5 кг. ;) Взех си карта за фитнес за още една година и от понеделник започвам пак.
Успешен и усмихнат ден на всички! :)
Мнението беше редактирано от Елена на 29.09.11 20:27.
Май малко се поолях с вечерята (като калории, иначе като състав според мен е добре). Пак съм на дефицит според моите сметки, е, по-малък, но пак е добре.
I’ll call it a day! :D
89.4 кг.
Добро утро!
Днес кантарът е мръднал надолу - едва забележимо, но като се сетя снощи как се втелясах за 100 гр. сирене, ме е срам от себе си :D Днес храната ще е малко хаотична, че имам срещи във връзка с един групов проект, та ще се яде в почивките. За пръв път ще работя с тези хора и не знам дали и как ще се сработим, само се моля да са сериозни.
Тук вече стана студено и се наложи да си купя някои есенно-зимни дрехи. Някои дрехи (панталони) от размер 50 вече ми стават - не че е кой знае какво постижение жена да носи 50-ти размер, но аз съм горда от себе си, защото преди 6-7 месеца носех 54-ти. Една малка победа, йей! :)
Храната ще я пиша довечера.
Тренираш ли ? Или аз съм сляпа и не виждам описание на тренировките или пък ти го пропускаш ?
Пиши как и кога тренираш, според мен тренировките ще ти помогнат много. Хранат е доста по- добре от преди :)
Здрасти, Рали!
От 10-на дни не тренирам, защото разтегнах сухожилие и лекарката каза 2-3 седмици да се въздържам от спорт. Обаче кракът ми вече е много по-добре, така че от понеделник възобновявам тренировките. Дадоха ми един “чорап”, който стяга крака и ме посъветваха да го нося, когато започна пак да тренирам, само дето не разбрах докога :)
Радвам се, че мислиш, че имам напредък по отношение на храната! :) :)
Благодаря ти, че се включи и ти желая усмихнат ден! :)
В почивка съм и реших да си напиша храната, че ще взема да забравя какво съм яла ;)
Към 7:45: 1 ф.п.х. с масло, 2 варени яйца
След два часа - 1 шепа печени фъстъци
Между 12:00 и 13:00 - овесени ядки с ябълка, банан, мед и кис. мляко (около 300 гр. общо) - това беше най-доброто в кафето на университета
След 30 мин - 1 шепа орехи
Въх, не моа са запра! ;)
16:45 - 2 ф.п.х. с малко масло и 50 гр. пастърма, 200 гр. кисело мляко на айрян, 1 нектарина
Вечеря (към 8:00 предполагам): 150 гр. пилешки гърди, с доматен сос и салата.
По груби сметки - към 1700 ккал. Днес цял ден съм гладна като вълк.
Тая вечер ще се учи до късно...
Приятна вечер! :)
Мнението беше редактирано от Елена на 30.09.11 18:07.
Отчет:
Към 9:15 - 50 гр. овес. ядки, варени в малко пр. мляко, 1 кафе с още малко мляко и 1/2 лъж. мед
Към 11 - 1 нектарина
Към 12:30 - 190 гр. свинско за готвене (сварено, отделих видимите мазнини), зелена салата с чери домати и зехтин, 1 банан
М/у 13:00 и 15:00 - шепа печени фъстъци + 2 нектарини
След това си поспах час и нещо :)
Вечеря - (към 19:00) - към 150 гр. пилешки гърди в марината и домашно кьопоолу (100-150 гр) с малко зехтин (нямам търпение! (giggle))
Отивам да сложа патладжаните да се изцеждат :P
казано от Love Joy на 01.10.11, 18:29:
Към 12:30 - 190 гр. свинско за готвене (сварено, отделих видимите мазнини)
Ти пък... махнала си най-хубавото.
Здравей, Gips :)
Гледам да не прекалявам с наситените мазнини, защото при последните ми кръвни изследвания (мисля, че бяха през април) лошият холестерол ми беше леко завишен. Общо взето това ми препоръчаха - повече ненаситени мазнини, за сметка на наситените и ... отслабване :)
Поздрави!
П.П. Наложи се да си редактирам поста. Ненаситени мазнини и растителни мазнини май не са съвсем еднакви понятия.
Мнението беше редактирано от Елена на 02.10.11 13:59.
Към 8:00 - 50 гр. овес + малко стафиди и орехи + пр. мляко + кафе с мляко
Към 11:30 - 1 ябълка
Към 13:00 - 125 гр. сьомга + зеленчуци на фурна + салата със зехтин + 1 ф.п.х с малко пастърма :P
Към 15:00 - 20 гр. шоколад 60%
19:00 - пилешки гърди с козе сирене на фурна + салата със зехтин и евентуално малко домашно кьопоолу
Мнението беше редактирано от Елена на 02.10.11 19:03.
Днес храната и движението не бяха на ниво. Имах лекции цял ден, след които се прибрах капнала и гладна. Понеделниците са ми особено гадни дни ... ;)
Към 7:30 - 70-80 гр. овесени ядки с кисело мляко, кафе с мляко и мед
Към 10:00 второ кафе с мляко
Към 12:00 - средно голяма франзела (не беше бял хляба, по-скоро нещо като типов, ама май е все тая) с пълнеж пиле с горчица
18:00 -(горе-долу тогава се прибрах) - малко козе сирене и пастърма
След 30-40 мин - 2 яйца и 1 белтък на омлет с 80-100 гр. сирена, 1/2 домат, 1 ябълка, 5-6 бадема
Движение - слизане и изкачване по наклон по пътя към университета, кратка разходка в обедната почивка и ... това е. Калориите не знам колко са. Утре съм на лекции до 15:00 и ако и утре не тренирам, ме убийте с камъни |-)
Лека на всички!
Здравейте!
От известно време искам да споделя нещо, за което все още ми е трудно да говоря. Допреди 3 1/2 години имах булимия - хранех се уж горе-долу добре, но в доста малки количества, поради което няколко пъти в седмицата се стигаше до тъпкане със сладки неща и повръщане. Постепенно го преодолях, преодолях и страха от напълняване, но проблемът беше, че бях загубила представа какво е да се храниш нормално. Впоследствие напълнях много и изпробвах различни безумни диети, докато не се убедих, че решението е: качествена (и достатъчно, но не прекалено количество) храна + много движение. За пръв път в живота си отслабвам по здравословен начин. Научих, че когато човек не гладува, самоконтролът се постига много по-лесно. Чувствам се наистина добре. Написах това, защото мисля, че е хубаво в дневника ми да съм максимално откровена, а и евентуално може опитът ми да е полезен на някой.
Дотук с лиричните отклонения :)
Храната до момента:
9:00 1 банан + кафе с мляко + шепа бадеми
11:30 - сандвич от 2 ф.п.х (хлябът съм сигурна, че е пълнозърнест) с малко масло, пастърма и 1 варено яйце
15:00 шепа ядки (бадеми+орехи)
16:20 - 1/2 кофичка кисело мляко
19:30 - 2 парчета варено свинско (към 150 гр), около 200 гр гъби, печени, 40 гр. моцарела, 1 домат
Снощи гледах в сайта клипчета на различни упражнения и сега мисля да ги изпробвам на практика :) Когато приключа с тренировката, ще дописвам.
Така. Отне ми доста време да разуча упражненията и в крайна сметка се получи следното:
Клек с вдигнати ръце - 9 повторения
Глутеус мост (за начинаещи) - 20 повторения
Коремни преси - 50 повторения
Опитах се да правя напади, но ме заболя глезена на контузения крак. Същото се получи и със седящ стречинг.
Май трябва да изчакам още малко време, докато кракът се оправи напълно.
Слизане по стръмен наклон и изкачване - общо 25 мин.
Това е. Утре повече.
Мнението беше редактирано от Елена на 04.10.11 21:27.
Здравейте!
За вчера храната не я помня, но си беше стандартна + 1/2 шоколад (него го помня обаче ;))
За днес:
Закуска - 50 гр. овес в прясно мляко, 1 банан
Изкачване и слизане по наклон и стълби - около 30 мин общо + доста housework (dull)
Обяд - 150-200 гр филе от бяла риба на фурна с 3-4 лъж. варен грах, домати със зехтин
Следобяд: шепа фъстъци, 200 гр. смокини
Вечеря - домати, 50 гр. моцарела, 60 гр.(сурово съст.) спагети с песто, 30 гр. пастърма
От няколко дни няма промяна в кг ми. Не че съм се стресирала или нещо, де :D
Лека вечер! :)
Добро утро!
Отново без грам промяна в кг. Много дни станаха нещо, но като погледна назад, не съм била и стриктна в последните дни - шоколад, спагети вечер... Сигурно подценявам и калориите, които приемам, защото вече рядко ползвам кухненска везна и определям количествата “на око”... Да взема да се стягам, че...
Тази сутрин имах голямо желание да тренирам, отидох до залата, обаче беше затворена. Измествам тренировката за по-късно.
За вчера:
1) 1 ф.п.х. + 1 яйце и 30 гр. сирене, малко масло, кафе с мляко и мед
2) ябълка, шепа бадеми
3) 50 гр. моцарела, 80 гр. спагети Barilla с песто, домат и зехтин
4) няколко резена сушено свинско филе, 2 редчета шоколад ...
5) 3 домашни кюфтета (ок. 60 гр всяко), домати, зехтин
По-сериозно натоварване : 30 мин качване и слизане по наклон и стълби.
Отново без промяна в кг.
Май при мен се случва така - като сваля килограм / два, следва едно отпускане и 10-на дни, понякога и повече, кантара не мръдва. Освен това обикновено до обяд храната е ОК, след което часовете между 12:00 и 16:00 са ми най-трудни и там “сдавам багажа” и ям неподходящи неща. Мисля, че трябва на обяд да включа повече протеини, за да не огладнявам пак след 1 час. Ще опитам - дано да даде ефект. Ако някой поиска да се включи с мнение по въпроса, няма да му се разсърдя ;) :)
Хубав ден!
88.8 кг :)
Отчет за вчера:
Закуска: 4 с.л. овес. ядки в прясно мляко, мед, кафе с мляко
Втора закуска: 1 кюфте
Обяд: 1 кюфте и няколко парченца свинско на тефлон, тиквички на фурна, смокини
Следобяд: 2-3 с.л. овесени ядки с мед
Вечеря: свинско на тефлон с доматен сос
След вечерята: 3-4 смокини
@roberta - знам, че не е най-добрата идея да се тегля всеки ден, но го правя. Действа ми мотивиращо или поне така си мисля.
Hello! :)
Минавам да отчета още 2 кг в минус :) 86.8 кг бях тази сутрин, което значи около 15 свалени килограма. При храненето се придържам към 1500 калории +– 50, като има дни (един на десетина), в които ям около 2500 (изчервяв) - не защото съм решила да правя зареждащи дни, а просто защото така го чувствам. Спортът е общо взето зле - тази година нямам толкова свободно време, затова се ограничавам до ходене (включително по хълмове) и катерене на стълби.
Храната за днес беше:
60-70 гр. овесени ядки с 200 гр. кисело мляко 4%, 2 кафета с малко мляко и мед
сандвич от “типов” хляб с пиле-къри
банан, 2 мандарини, 25-30 гр. лешници
1 кюфте и 120-150 гр картофи на фурна
още 1 кюфте
Доволна съм от себе си и се чувствам наистина добре. Цел до Нова Година - 80-83 кг.
Хубава вечер на всички! :)
Мнението беше редактирано от Елена на 15.11.11 20:55.