Дневник на Елайза Дей

Темата е заключена.
Прескочи до:

26.09.11
07:47

Марги, не е хранително разстройство. Не съм достатъчно постоянна, за да развия такова (giggle). Просто съм несериозна. За Дейвид Суенсън - пуснах си видеото да го изгледампреди да реша да го правя, нямах време да прегледам цялото, но от това, което видях, мисля, че ще се справя поне с първите пози. :)

Виктория, благодаря (sun)

Днес: ставане в 6.30ч, 20минутки йога, опит за малко упражнения, опипване на почвата.
8.00ч зелен чай с мед и 2с.л. овесени ядки + 1с.л. трици + малко сусам + 1 с.л. мед и 200г кисело мляко
11.00ч черно грозде

Довечера ще допиша менюто, за да няма разминаване в плана и в изпълнеието :)

26.09.11
17:19

мисла, че маргаритка намеква, че имаш доста нездравословно отношение към храната. първо гладуваш, а после преяждаш. обвиняваш се когато изядеш нещо “забранено” и имаш нужда се ограничиш при следващите яденета или на другия ден. сега това може и да не е проблем, но може и да стане такъв. и аз съм имала подобни проблеми и не съм се разболяла, но чак сега години след това разбирам колко негативи ми е донесло.

26.09.11
23:12

Опитвам се да променя отношението си към храната. :)

Продължение от днес:
13.30 филийка хляб Вита с извара, 1/2 яйце, 1/2 лист шунка и 2 резенчета домат
14.30 -ІІ-
16.00 бяло грозде
19.30 един морков и около 20-30г сирене гауда
22.00 още 20-30г сирене гауда
23.00 2 супени лъжици извара и един леко съмнителен домат

Днес в училище май си замъкнах целия хладилник (giggle) От 19.00ч бяхме на живо на концерта на “Гласът на България” и затова съм така с храненето. Сега последното е, защото не исках да си лягам толкова гладна. Утре положението ще е подобно - имаме билети за “Комиците”. Хубави са тези емоции, отпускащо е да се потопиш в нечии чужди вълнения и да поразчупиш ежедневието си. :)

27.09.11
10:29

казано от Elisa Day на 26.09.11, 23:12:

Опитвам се да променя отношението си към храната. :)

Продължение от днес:
13.30 филийка хляб Вита с извара, 1/2 яйце, 1/2 лист шунка и 2 резенчета домат
14.30 -ІІ-
16.00 бяло грозде
19.30 един морков и около 20-30г сирене гауда
22.00 още 20-30г сирене гауда
23.00 2 супени лъжици извара и един леко съмнителен домат

Днес в училище май си замъкнах целия хладилник (giggle) От 19.00ч бяхме на живо на концерта на “Гласът на България” и затова съм така с храненето. Сега последното е, защото не исках да си лягам толкова гладна. Утре положението ще е подобно - имаме билети за “Комиците”. Хубави са тези емоции, отпускащо е да се потопиш в нечии чужди вълнения и да поразчупиш ежедневието си. :)

Хубаво е когато даваш на някой съвет да се храни повече, да го изпълняваш и самата ти :) Иначе е като глас в пустиня.
Храната ти е кофти и малко според моите разбирания. Момичетата по-горе са те посъветвали какво да правиш. Ако всеки ден се храниш така много бързо ще ти писне и пак ще се натъпчеш с боклуци.

27.09.11
23:16

ralista, вчера и днес храната ми е такава, защото вечерите бях заета и се прибирах към 23ч, а през деня излизам за училище в 12.30.
Обядвам сандвичи, защото няма какво друго, в училище си нося и грозде и ме гледат малко странно.. :D Като цяло гледам да ям здравословно за възможностите си. Защо мислиш, че храната ми е некачествена? Какво още да включа? Моля ви, давайте ми конкретни съвети - махни това, замени го с онова и т.н. Казвате ми, че греша, но в същото време не знам какво точно трябва да направя. Според мен, когато съм свободна (почивни дни), доста добре ще ми дойде да сменя обедните сандвичи със зеленчукови супички, които много обичам. Вчерите по-големи салатки, които включвам отново от утре и мисля, че като цяло менюто ми ще се подобри. А според вас? Малко не съм удовлетворена от закуската, защото 1. с угризения смесвам киселото мляко с другите неща и 2. огладнявам отново след около 1 час и, за да няма фалове още от сутринта, се наливам със зелен чай. Днес имах едно фактическо прегрешение - една вафла, но щях да омета и една пица от Патриарха ако не ми беше дошъл тролея, за което вече ме е яд!

За днес:
ставане в 6.30, 20мин йога, 7.30 - чай с мед
8.00 2 с.л. овесени ядки + 1с.л. трици + малко сусам + 1с.л. мед + 200г кисело мляко
11.00 розово грозде (мм страшно вкусно! Дядо ми има лозе и в момента вкъщи е пълно с грозде)
13.40 филийка Вита с извара и 1/2 лист шунка + 2 резенчета домат
14.30 обикновена пълнозърнеста филия със същото като горе
17.00 бяло грозде
19.00 омлет от две яйца с млко рендосан кашкавал и морков, малко по-късно 3-4 брускети и една вафла Морена
22.00 една съдбовно несъстояла се мазна, тестена, късна грешка.

Повече се ядосвам не за изядената вафла, ами за тъпата пица, която щях да омета като едното нищо... :/

28.09.11
11:12

за закуска слагай поне 5-6 супени лъжици /с връх/ овес + 1 кофичка пълномаслено мляко.
за обяд сменяй хляба с ориз, картофи + извара,или яйца, или месо.
за вечеря може да е омлет от 4-5 цели яйца, като сменяш с месо или риба + салата.
преди лягане 100-150 гр извара
по някое време през деня може да хапваш сурави ядки - лешници, бадеми и др. гроздето го остави за сутринта, а след обяд ядките.
не знам защо си избрала точно зимата за отслабване - ще ти е трудно. по добре наблегни на качествените храни и тренировките като се стараеш да запазиш теглото си.

28.09.11
20:33

roberta, количествата не са ли ПРЕКАЛЕНИ?? Никога не съм слагала повече от 3 или максимум 4 лъжици овесени ядки. Обядът не е ли по-подходящ за някого, който иска да качва? А вечерята с толкова МНОГО яйца.. Може би наистина трябва да увелича количествата, но не мисля, че имам нужда от чак толкова много, не знам... Днес мисля, че хапнах повечко, само от следобедната закуска не съм много доволна, но нямах възможност за друго. А ако става въпрос за моето отслабване, аз “отслабвам” от 4 години (giggle). Просто исам да се храня здравословно и килограмите сами ще си дойдат на мястото. В крайна сметка не са и чак толкова много. Ако съм постоянна съм сигурна, че ще се получи.

Днес:
ставане в 8.30ч (реших да се наспя), пропуснах йогата
9.00 зелен чай с мед, закуска като от последните дни
11.00 голям грозд черно грозде
13.40 сандвич от две пълнозърнести филийки, извара, 1 яйце и домат, половината от него
14.30 другата половина от сандвича
16.30 две кисели ябълки
17.00 пакетче бисквити Белвита
20.00 салата от 5 малки доматчета, 2 малки краставички и около 200г извара

Чувствам се доста сита, само ако обядът не беше отново сандвич щеше да е супер, но такова е положението в училище.

Честит рожден ден :)

02.10.11
10:33

казано от Aktrisata на 30.09.11, 10:23:

Честит рожден ден :)

Благодаря ти! :)

Три дена яли, пили и се веселили (буквално), а сега е време отново да се залавям за сериозна работа. Започна учебната година, мина и рожденият ми ден и вече нямам извинение да хвърча в облаците. Имам две основни грижи - да си уча съвестно и да хапвам здравословно. Последните три дни ми подействаха много зареждащо. Убедих се от какви страхотни хора съм заобиколена и каква късмейтлийка съм да водя такъв щастлив, макар и скромен, живот на фона на случващото се по света. Любовта на  ближните е най-голямото богатство!

Малко философстване и за храната напоследък: в четвъртък вечерта реших да му отпусна края и изядох половин шоколад Милка, а  вечерта си направих два сандвича, на които единственият им проблем беше, че бяха изядени около 21ч, иначе не съдържаха нищо “забранено”. В петък сутринта закусвах парче от тортата/сладкишът, който мама беше направила (бишкоти, сметана, маскарпоне, ананас и крокан), преди училище изядох една филийка с шунка и кашкавал, около 16ч печени картофи с няколко шницелчета от готовите с един домат... после не помня какво точно ядох, но се въртеше около гореизброените неща. Вчера закусвах 2 филийки пълнозърнест хляб с извара и шунка, след това ядох 2 ябълки, обядвах печени картофи с домат и вечерях панирано пилешко по китайски и спагети със зеленчуци, и двете в малки количества (черпихме се с приятели и наблегнах повече на разговорите и бялото вино), а преди да си легна ометох още едно парче от тортата.

Изводът, който си направих след петък е, че, когато ям нездравословни храни, коремът ми негодува страшно много! Явно вече съм свикнала на по-изчистени храни и особено след шницелите и тортата доста ме боля корема. В интерес на исината, въпреки всички изкушения, които сега има вкъщи, дори не ми се дояждат други неща, различни от обичайните, които си хапвам от няколко седмици насам. :)

В момента закусвам овесени ядки и трици, сусам, орехи, мед и кисело мляко. За обяд мисля пак да хапна картофи със салата, следобяд няколко ореха и за вечеря един омлет със зеленчуци.

Днес е страхотен ден, нека слънцето грее и в душите ви!

03.10.11
19:53

Днес: ставане около 7.30ч (напоследък предпочитам да се наспивам и пропускам сутрешната йога), около 8 - зелен чай с мед
8.30 2с.л. овесени ядки, 2с.л. овесени трици, сусам, орехи, мед и кисело мляко, 200г
11.00 грозде
13.30 филийка пълнозърнест хляб с извара, шунка и домат
14.30 -ІІ-
16.30 3-4 ореха и кафе със (сухо) мляко от машината в училище
19.45 салата - 2 средни домата, средна краставица (домашната реколта от зеленчуци започва да приключва:(), извара и малко морска сол

вода: около 2л

Днес се чувствам добре, доволна от храната. Около 18.30-19.00ч огладнях доста и бързах да се прибера вкъщи, за да си хапна вкусната вечеря :))

04.10.11
20:07

Хей, къде изчезнахте всички? Никой не коментира, порицава или хвали менютата ми. Как се справям? :)

Днес отново се наспах и не правих никакви упражнения, водата не я докарах до 2л и попрекалих с храната.

9.00 зелен чай с мед
9.30 ежедневната закуска
11.30 3 малки ябълки
14.00 варен ориз с грах и моркови на пара (сама си ги направих с голям мерак, но цялото количество едва ли беше повече от 150г, съдейки по глада и апетита, който ми се отвори след това)
15.30 - 16.30 3-4 ореха, бисквитки Белвита и кафе с мляко
19.30 тук е голямото ядене: купичка зелен фасул с картофи (готвен без запръжка и без брашно) с около 150г кисело мляко, 2 пълнозърнести филийки с кашкавал и един домат + 1 парче шоколадов кекс

Днес съм за бой (wasntme)

Мнението беше редактирано от Elisa Day на 04.10.11 20:09.

Ти бъзикаш ли се, аз това всичкото го ям на едно ядене + 150-200гр. пържола :D Прекалено малко ти е храната според мен, а и не виждам никъде протеини (освен ако не си вегетарианка, просто не съм ти чел целия дневник) :)

SP

04.10.11
20:30

И да е, това означава ли, че няма да може да си набави протеин ? Защо си мислите, че растителния протеин не е качествен? Не е по-качествен от животинския, но пък и той става. А пък това, че всичката храна я ядеш на веднъж е изтъркано, и то много.

04.10.11
20:35

Не съм вегетарианка, но прясно мляко консумирам много рядко, сирене и кашкавал също хапвам рядко. Основно наблягам на извара, яйца, шунка или някакво филе. Предвид липсата на спорт в ежедневието ми храната ми е достатъчна. Само днес обядът наистина ми беше доста малък и за сметка на това вечерята беше огрооомна...

04.10.11
23:27

Днес добавям ето тези упражнения в 22ч. Не съм правила само упражненията с топката, защото нямам такава. Вместо да ям от скука, реших да тренирам. (muscle)

05.10.11
11:27

Добро утро! Днес реших да си променя закуската, за да има повече разнообразие. Беше ми много вкусно, но не знам дали комбинацията е правилна. Варено яйце + 2 мънички пълнозърнести филийки с мед. Чудех се дали да добавя и масло (това ми беше втората любима закуска след попарата с чай като дете :D). Около 9.15 отново правих един кръг от снощните упражнения, доста силно се усеща ефектът им.

Днес: 7.30 - ставане, 8ч зелен чай с мед
8.30 1 варено яйце и 2 препечени пълнозърнести филийки с мед
11.00 2 черни грозда, единият от които без люспите (ако изобщо има някакво значение, просто на въпросният сорт не мога да ги преглъщам)
14.00 втори дубъл на вчерашния обяд, но в двойно количество - зеленчуци на пара и варен ориз
16.30 3-4 ореха
19.00 салата Ница, 350г - зелена салата, яйца, пушена риба (не запомних каква), риба тон, маслини, домати и някакъв дресинг, но не беше много

Мнението беше редактирано от Elisa Day на 05.10.11 21:34.

05.10.11
11:57

в дневника пишеш че не спортуваш, но въпреки това правиш йога и други упражнения - значе все пак спортуваш. ако искаш да спортуваш то трябва да се храниш добре, храната да е качествена и да е в достатъчно количество - само така ще можеш да извлечеш максимални ползи от спорта. а тренирането само по себе си увеличава  апетита, в което няма нищо лошо, но не трябва да се го засищаш с бисквити и кексове. храната в предния ми пост може да ти се струва много, но при половината храни не съм посочила количества - така че може да си ги нагласиш според нуждите.
и още нещо сега идва зима и ще ти трябва повече храна за да се топли организма, а и ти си малка - няма нужда да си увреждаш организма с много ограничения. а и си посочила, че искаш да свалиш 5 кг. до другото лято има 7-8 месеца по половин кг да сваляш на месец пак ще успееш. няма нужда от дръстични мерки.

05.10.11
21:15

roberta, 20те минутки йога от дъжд на вятър ги смятам по-скоро като упражнение за духа, не за тялото. А другите ги започнах вчера, така че не мога да се сравнявам със сериозно трениращите момичета. Като изключим бисквитите, към които прибягвам само като няма друг вариант, и преяждането вчера вечерта, горе-долу май съм на прав път, нали? :) Наистина не гладувам. Чувствам се много добре и ми доставя удоволствие да полагам усилия за по-здравословно хранене. А за количествата - опитвам се на око да прецнявам дали определено нещо ще ми бъде достатъчно, но от утре ще започна да измервам и записвам точни количества, за по-ясно. :) Да си призная за килограмите, вече те не ме интересуват. Мисля, че е по-важно сега да наблегна на упражнения за стягане и ако съм постоянна ще постигна целта си. Връщам се в горния пост, за да довърша менюто от днес. :)

06.10.11
19:05

Дне с се събудих към 9.30 (а снощи заспах към 23ч). Голям сън, голямо нещо. Още в просъница изядох една шоколадова бисквитка (129ккал), и аз не знам защо... След това сутрешната голяма чаша зелен чай с мед. След това:

10.30 филия и половина пълнозърнест хляб с извара и варено яйце
11.30 30мин тае бо, отдавна клипчето си седеше недокосвано на компютъра ми
12.30 една средна ябълка
14.00 3 картофени кюфтенца (около 50г ги преценявам) и шарена салата (червено и бяло зеле, моркови, копър и праз лук доколкото видях), 200г от Пикадили. Днес нямах време да си готвя.
16.30 3-4 орехчета
19.00 салата - 5 малки доматчета, 1 малка краставица, 1голяма печена червена чушка, 150г извара и 2 парчета шунка

Вода: около 2л

07.10.11
08:29

Добро утро. Малко се чудех дали да напиша това, което ще напиша, но накрая реших, че става въпрос за моя дневник и за моето хранене и прогрес, така че.. Снощи след тази хубава салатка за вечеря един куп неща ми крещяха “Изяж ме! Изяж ме!” и аз... си похапнах доста. Много прегрешения направих. Наистина малко ме е срам да пиша какво точно изядох, защото хората, които следят дневника ми, ако има такива, ще си кажат “Егати безволевата лигла!”. Но е факт, че снощи изядох 1 Туикс, 1 Марс, 2 шоколадови бисквитки от по 129ккал, 1 филийка с лютеница и шунка, 1 фийлика с кашкавал, извара и кетчуп, няколко хапки от кисело мляко с натрошени бисквити и сладко от сливи. Всичко това между 20.00 и 2.00ч сутринта.

Няма да се оправдавам или обвинявам, тъпо ми е че в очите на нашите примерно наистина изглеждам смешно като 2 дена съм стриктна, а на третия се натъпча с каквото видя. Знам, че не сме роботи и не може винаги да сме изрядни, от време на време се случва на човек да му отпусне края и не се притеснявам в момента, защото засега тези грешки в храненето, така да ги наречем, са по-скоро изключения. Сега си продължавам както преди и в никакъв случай няма да се отказвам от целта си!

07.10.11
09:15

Eli прочети си назад дневника, душа. Аз току що го направих  - обърни внимание на мнение 31 и 44.

Страхотно е, че полагаш усилия да се храниш по-здравословно и да изглеждаш по-добре. Искам да ти кажа че повечето хора тук, (поне аз със сигурност!), в началото срещат затруднения. Дали заради неправилно изградени хранителни навици, дали заради неправилно отношение към храната, незнание, неумение и т.н. и отнема време да разбереш кое е добре за теб и кое не е.

Аз не виждам нищо ненормално, че си се натъпкала така, предвид начина по който си се хранила до сега и най-вече отношението ти към храната. Психиката тук е доста важна. Ограничаваш се сериозно, тялото ти праща всякакви дистрес сигнали, че му липсва храна като му се прияждат всякакви боклуци, накрая не издържаш - натъпкваш се и...се чувстваш супер виновна, че видите ли, нямаш воля и дисциплина.
Проблема тук е вината.
Чувстваш се виновна и се “наказваш” с още глад, защото мислиш че така е редно и здравословно, но не е.

Дистанцирай си мислите от това колко тъпо си преяла. Преяла си, точка. На всеки се случва.
Първото ти и най-важно нещо е да не се поддаваш на чувството за вина.
Второто е да ядеш чисто и достатъчно. Наблегни на достатъчно, за да няма повече такива епизоди.
Приеми, че качествената храна е пътя към желаната фигура, глада е пътя към хранителното разтройство и разбито здраве.

Последно - не се шашкай :)
Направи процеса удоволствие, а не мъчение и ще се изненадаш колко бързо и лесно ще дойдат резултатите.
Оф, сори за дългия пост, логореята ме е треснала.

07.10.11
10:44

1. Старай се около теб и в къщи да няма много сладки изкушения. ако са там рано или късно ще ги изядеш.
2. измести хапването на сладичко за сутринта - така имаш по голям шанс да изгориш калориите.
3. ако ти се прияде сладичко купи си по малка опаковка шоколад например - хапни си го с удоволствие, без да се чувстваш виновна, без да го мислиш много много. прияло ти се е - хапнала си - край.
4. пробвай да хапваш повечко плодове вместо произведения със захар.
5. приготвяй си домашни вкусотии. във форума има много рецепти. така ще можеш да контролираш какво се слага.
6. ползвай мед и/или подсладител стевия /тя е натурална/.

07.10.11
20:17

Благодаря ви, момичета. Много сте мили. :)

Мисля, че целият ми проблем идва от липсата на кондиция тези дни. Болна съм, ядосана съм, някаква апатия ме е обзела, всичко ми е толкова безразлично и объркано. Така искам да остана сама за известно време, а нямам тази възможност. Както и да е, и това ще мине.

Планирам от следващата седмица, или по-скоро от момента, в който спра да се чувствам болна, да започна да тренирам малко по-усилено. Обмислям следното: понеделник, сряда и петък - йога + 1 кръг от упражненията от спайдърспорт; вторник и четвъртък - 30мин тае бо. Следващата седмица: понеделник, сряда и петък - тае бо и вторник и четвъртък - йога + упражнения. Събота и недея - почивни дни. Не е много, но мисля, че ще ми се отрази страхотно тази програма.

Мнението беше редактирано от Elisa Day на 07.10.11 20:26.

07.10.11
20:22

По-скоро си болна, ядосана и апатична защото спазваш стриктно неподходящ режим, а не изпадаш от режима щото си болна, ядосана и апатична :) Ако ме разбираш какво искам да кажа. Засилила си се нови летви да слагаш, “да започна да тренирам малко по-усилено” казваш, вместо да си дадеш малко почивка и да си послушаш тялото. 
Аз не виждам промяна или осмисляне.

Поста ми е добронамерен,просто съм директна :)

07.10.11
20:35

казано от Moonray на 07.10.11, 20:22:

просто съм директна :)

Радвам се, за което. :) Наистина съм много благодарна, когато давате мнения за това, което правя. Но аз явно съм страшно тъпа, че не разбирам къде бъркам. Опитвам се да следвам някои принципи. На закуска включвам сложен въглехидрат и протеин, на обяд вкарвам въглехидратите и за вечеря протеини със салата. За междинни 1 - плод и 2 - ядки. Не е толкова сложно, не са някакви страшни философии. Гледам, че повечето от вас се храните така. Кое е неправилното на режима ми? Кажи ми какво да ям, моля те!

08.10.11
00:42

мисля, че е крайно време да започнеш да мериш всичко и да смяташ калории и съответно да ги вписваш тук. така всички ще видим колко си хапваш и ще можем да ти дадем по-точни съвети. като гледам последното ти меню ми се вижда, че храната е малко. калориите от зеленчуците не се смятат.
няма кой да ти каже какво да ядеш и колко да ядеш - трябва вътрешно да усещаш от колко и каква храна имаш нужда. след като преяждаш и изпитваш желания да се тъпчеш със сладко значи нещо не е съвсем наред.

08.10.11
19:51

Добре. Нова задача: започвам да смятам калории, но след като оздравея.

Снощи спах лошо. Цяла вечер бях страшно сънлива, а на сутринта се събудих с главоболие и ужасна хрема. Днес с майка ми ходихме на гробища чааак в Бояна и не очаквах времето така рязко да захладнее. Бях доста тънко облечена, а след като заваля и този ужасен дъжд съвсем се подредих... Веднага щом се прибрах си взех един горещ душ, след това чай с мед и досега мих и рязах зеленчуци за супа (супата се състои от лук, моркови и картофи, а накрая ще сложа и магданоз и лют червен пипер, за да ме сгрява). В момента ям едни мънички домашни ябълки и смятам следващите няколко дни да го карам по-постничко.

Утре вечерта съм канена на вечеря в един приятел, а така не ми се излиза от вкъщи. Дано успея да отклоня поканата без той да ми се разсърди, защото нито ми се излиза, нито ми се тъпче с манджи. Пък и няма да съм много пълноценна компания... Надявам се за понеделник да съм на линия.

09.10.11
09:54

Добро утро! Продължавам да се боря с настинката и да постя (замислям се за тазгодишните Коледни пости). Сутринта отново се събудих с главоболие, носът ме болеше от хремата и кожата на лицето и ръцете ми е станала страшно суха.

8.30 зелен чай с мед + 1 голяма чаша и половина топла житена вода
9.20 73г варено жито с една супена лъжица мед, малко смлени орехи и канела
11.20 3 малки домашни ябълки
12.00 500мл супа + една филийка Вита
13.30 - 14.00 1ч.л. разтопено масло + 2ч.л. мед + канела
15.00 500мл супа + една филийка Вита
17.00 парче домашна питка с кашкавал, крема сирене и домат (дотук ми беше постенето)
18.00 супа и малко парче пълнена зелка (вчера за пръв път пробвах това чудо и е много вкусно. Нещо като огромна зелева сармичка ммм)

Изпих около 3-4 чая и сега пия поредния, доста течности поех днес, но за съжаление гърлото ми се влошава. Май в крайна сметка ще трябва да си взема лекарства.

- да бе да! :D

Мнението беше редактирано от Elisa Day на 09.10.11 20:10.

10.10.11
19:29

И днес се тъпча като за световно. Гърлото ми продължава да ме боли, а аз продължавам с мързела. Днес ходих на училище само за два часа, а след това за малко се видях с едни приятели. Хапване:

8.30 400мл супа + 2 филийки Вита с извара
10.40 ябълка
11.10 сока на един лимон и 2с.л. мед
12.30 300г леща + 1/3 кренвирш + 2 домата и една филийка Вита
17.00 3-4 малки бутерки със сирене + парче торта + 1 парче кекс
19.00 500мл супа (направих си отново, с лук, моркови, чушки, домати и картофи) + една филийка Вита с извара

Калориите от всичката храна БЕЗ глезотиите в 17.00ч са малко над 1000. Нямам представа как да проверя бутерките, кекса и тортата във fitday.com, затова тях не съм ги смятала. Предполагам, че цялото меню не е далеч от 2000ккал, ако не и повече.

11.10.11
12:20

Още един мързелив ден. Спане до 10 и размотаване по пижама - егати кефа (giggle) Наслаждавм се максимално, защото от другата седмица смятам да се взема в ръце. Междувременно си извадих някои изводи.

Първо: наистина зимата не е подходящ сезон за отслабване. Изкушенията дебнат от всякъде и спохождащият ги мързел обрича всички цели на провал. Затова първото решение, което взех е по отношение на диетата ми. Ще смятам калории и тези калории няма да падат под 1600 (няма и да надвишават 1700). И друго важно нещо в този ред на мисли - винаги съм си мислела, че най-голямата ми слабост са баничките, кифличките, хлябът и изобщо всичко тестено, но напоследък изобщо не се сещам за тях, заради пълнозърнестият хляб, който ОБОЖАВАМ и от който не се лишавам. Но май лакомията ми се отвори в друга посока - шоколадът. (blush) Затова всеки ден по план ще включвам по нещо сладичко. Не знам обаче кога е най-подходящото време за това. Сутрин, със сиурност, но преди или след закуска? По моята логика би трябвало да е преди закуска, защото това са бързи захари, които ще се усвоят по-бързо и  би трябвало да си хапвам сладичкото преди същинската закуска. Права ли съм? И още нещо - открих, че супите в големи количества ми действат страшно добре. Ще започна постоянно да си правя, те са по-скоро бульони и за нормалните хора сигурно са безвкусни, но на мен ми харесват много. Докато мога ще се радвам на домашните плодове и зеленчуци в по-големи количества. Диетата ми няма да търпи кой знае какви промени.

Другото нещо са тренировките. Аз съм си голям мързел. За жалост гените не ми позволяват да мързелувам и да изглеждам добре едновременно, затова 5 дни в седмицата ще тренирам вкъщи. Преди няколко дни бях споменала един измислен план - понеделник, сряда и петък - йога и упражнения със собствено тегло, вторник и четвъртък - тае бо, а следващата седмица - обратното. Така или иначе трябва да свиквам, че спортът трябва да е естествена част от ежедневието ми.

Мислех да си кача снимки в профила, на които се виждат точно проблемните ми зони и след време ще сравнявам резултатите, но ме хвана срам (blush) Ъпдейтнах си мерките и засега толкова. Когато се стегна и има мускулчета за показване, тогава ще кача снимки :)

Мисля, че това е всичко. Добра храна, много течности, тренировки, достатъчно сън и почивка и всичко ще бъде ток и жица.

Аз напоследък не се храня в никакъв режим, гледам да не прекалявам и с прегрешенията, но продължавам да си пиша в дневника по навик. Дори по два пъти на ден (giggle)

П.с. не съм се депресирала или нещо такова, просто много харесвам тази песен :)

14.10.11
11:08

13.10.

9.00 зелен чай с мед
9.15 60г пълнозърнест хляб + 50г извара + 25г свинско филе
11.30 омлет от три яйца + 25г извара +20г кашкавал + 4 малки доматчета
14.30 една малка ябълка
15.30 280г пълнена чушка с ориз, кайма и гъби
17.30 чай с мед
19.30 3 ореха
21.00 салата от печени чушки с оцет, зехтин и чесън, 100г + 50г сирене + филийка хляб
22.00 400г кисело мляко + 1с.л. мед + 100г обикнове бисквити, парче ябълков щрудел, 30г

общо: 1964ккал (доста гладна бях през деня и това си повлия вечерта)

14.10

9.45 зелен чай с мед
10.00 65г бял хляб (провизиите вкъщи свършват, почти нямаше какво да ям сутринта (giggle) спешно трябва да се ходи на пазар) + 30г свинско филе + 50г кашкавал 
11.00 зелен чай с мед
13.00 салата с 450г домати, 2 зелени чушки (60г), 1с.л. зехтин (15г?) и 100г сирене
15.15 1 малка ябълка
15.45 300мл прясно мляко с 3ч.л. Нескуик (?ккал)
19.00 3 ореха
20.15 160г варено-пушена наденица по “утвърден стандарт” + 50г печени чушки с чесън, зехтин и оцет + 2 домата (200г)

общо: 1390ккал (без салатите и Нескуика)

Мнението беше редактирано от Elisa Day на 14.10.11 20:31.

16.10.11
11:01

15.10.

11.00 зелен чай с мед
11.15 3 филийки Вита + 80г извара + 40г свинско филе
15.15 малка ябълка (из Софийските улици в търсене на есенни ботички, които намерих точно на време за първия сняг (sun))
16.15 3 ореха (прегладняла, докато си приготвях следващото)
17.00 4 лъжици зелева салата с моркови и зелена чушка + 3 варени яйца + 2с.л. дресинг*
19.00 зелен чай с мед (след една сладка дрямка)

общо: 1125ккал (без зелевата салата)

22.00 - 4.00 много сандвичи с франзела + лютеница и някакво филе/пастет и краставица/руска салата + мъничко парче торта + едно двойно (тройно ако питате мен) уиски + 2-3 шота текила
спане общо около 3-4 часа. Тук нямам представа колко са калориите.

*дресинг - 1с.л. горчица + 1с.л. винен оцет + 3с.л. зехтин + щипка захар + сол и пипер на вкус. Ако от това количество излязат 5 супени лъжици се падат по 82ккал на лъжица.

Мнението беше редактирано от Elisa Day на 16.10.11 18:20.

16.10.11
18:48

16.10.

10.30 зелен чай с мед
11.00 3 филийки Вита + 70г извара + 3 парчета свинско филе, запечени на пресата за сандвичи
13.30 1 круша
14.30 4 лъжици зелева салата с 2с.л. дресинг + 2 яйца + 70г извара 
17.00 зелен чай с мед + 160г грозде
18.30 2 домата + 1 кренвирш + 50г гауда

общо: 1551ккал (без зелевата салата и доматите)

Предполагам, че към 8.30-9.00ч може да огладнея, затова добавям и едни хипотетични 50г извара (45кал).

18.10.11
11:11

Вчера голямо омазване падна. Всичко започна в ранния следобед с рождения ден на една моя съученичка.

17.10.
8.30 зелен чай с мед
8.00 20мин йога
9.30 300г кисело мляко + 3с.л. овесени ядки + 1с.л. овесени трици + 1ч.л. мед + 1ч.л. сусам
12.00 200г варен ориз + 50г извара + 330г домати + 1с.л. зехтин
14.00 4курабийки, около 80г
15.30 2 зелени ябълки
16.30 30мин федербал
17.15 още 4 курабийки + 2 шоколадови бонбона
19.00 Бейкролс
20.00 3 пържени филии с кашавал и домат/ шоколад, по-късно порция пълнено зеле + чаша червено вино

общо: 3066кал

Всяка година е така. Започне ли да застудява навън апетитът ми скача до небето. Как ще я карам не знам..

04.01.13
18:34

Минало е повече от година откакто писах в този дневник... лол Много е интересно да си прочетеш старите мнения :) Припомняш си старите времена, виждаш как се е променил животът ти, отчиташ си някои грешки...

Интересно ми е да понаблюдавам отново храненето си. Не да влизам в режими и ограничения, а просто да виждам храната си написана на “лист”. Да видим дали този път ще съм по-сериозна. :)

Днес:
11.30ч зелен чай с мед
12.00ч 2 препечени филийки Вита с масло, кашкавал и 2 печени червени чушки
14.30ч 3 кивита
16.00ч кофичка кисело мляко + хм... сигурно има 6-7 обикновени вафлички
едит:
18.00ч шепа пържен фъстък + банан
19.00ч 2 пържени филийки със сладко от дюли и сирене
20.30ч още 2 филии с млени домати, сирене и чубрица

Сега съм във ваканция и режимът ми на лягане/ставане е малко объркан, затова закуската ми е толкова късно.
До довечера сигурно ще се изкуша да хапна няколко пържени филийки, защото мама сега ги прави и... нимоа, човещинка си е (blush)

Искам да отбележа само, че на фона на всички останали дневници моят няма да е изпълнен само със суперздравословна и изчистена храна, а напротив. Започвам да пиша именно, за да наблюдавам храненето си без да му влияя, поне за известно време. Освен това искам да опитам нещо ново като начин на хранене, но за това друг път. :)

Мнението беше редактирано от Elisa Day на 04.01.13 20:32.

05.01.13
20:30

Днес постя :)

11.30ч зелен чай с мед
12.00ч 3 филийки Вита със зехтин и печени чушки
14.30ч ябълка
15.30ч 2/3 консерва варен боб с домашни млени домати от буркан + чубрица + 1 флийка Вита
19.00ч банан
20.30ч останалата 1/3 от боба с доматите + 2 филийки Вита с домашно сладко от дюли

06.01.13
18:32

Йордановден - имахме именничка = големи софри, много манджи, яко хапване :D

10.00ч зелен чай с мед + пълнозърнесто хлебче с масло, сирене и печени чушки
12.30 - 16.30ч чушки, карфиолче и морковчета от туршия, няколко парчета баница, малко парче сладкиш, пълнена зелка с месо, гъби и ориз, 2 парчета невероятно вкусна домашна питка, по едно парче от 2 различни сладкиша + кафе с мляко... още не мога да мърдам от преяждане :X

Ако по някое време отново ми се появи апетит ще хапна няколко круши, иначе пия водичка и се опитвам да храносмилам успешно. :D

07.01.13
19:07

Днес цял ден се разхождам нагоре-надолу - срещи, лекции, разходки, ненам си кво :)

9.30ч зелен чай с мед
10.00ч 2 филии пълнозърнест хляб със зърна (някакъв немски, ненарязан, филииките са по-големи от тези на Вита) с масло, млени домати от буркан, сирене и чубрица
13.30ч чай с мед
18.30ч риба на фурна с доматен сос, сирене и филия пълнозърнест хляб

08.01.13
22:59

Ох, какъв дълъг ден, вече дори не си спомням какво ядох. И съм толкова изморена, а тепърва имам да пиша реферат.. |-)

Горе-долу менюто днес беше следното:
10.30ч зелен чай с мед
11.00ч 2 филии пълнозърнест хляб с масло, сирене и печена чушка
14.00ч мляко с нес
16.00ч банан
18.00ч малко Бейкролс
22.30ч черпак готвен боб с малко сирене

10.01.13
10:40

Вчера беше голямо омазване. Уж пости, а половината ден го изкарах на глад и залъгалки. Ама карай да върви.. :Д Да видим дали ще си спомня всичко, което ядох:

7.30ч зелен чай с мед + 2 малки филийки пълнозърнест хляб с мед
10.30ч чай с мед
12.00ч Бейкролс
14.00 - 16.00ч малко солети + около 80г шоколад с лешници и стафиди
18.00ч още няколко парченца шоколад с йогурт
към 20.30ч пица с гъби, шунка + майонеза, кетчуп и чеснов сос

Какъв лош късмет имам! Докато пиша това, закусвам и ми счупи зъб! :(

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1