Лежанка - Техника

27.09.11
17:51

Здравейте :D, от доста време не съм писал глупости и затова сега се реших..

Имам въпрос относно лежанката.Реших да се консултирам с вас относно техниката на повдигане на щанга от лег. Забелязал съм, че ето това момче си повдига кръста под формата на дъга спрямо тялото и вдига килограмите (За него става на въпрос http://www.vbox7.com/play:0fcd54f5 ). Аз с максимални тежести правя до горе и до долу и с кръст върху лежанката.Казвали са ми, че това е някаква техника и ви питам дали е така и е ако е така да ми обясните как става, защото лежанката с която разполагам, краката ми не достигат пода с пълно ходило, а само го докосвам.

Друг въпрос, когато вдигам зад мен има човек, който следи за грешка, обаче трябва ли той да ми изнесе щангата пред мен и да почна да свалям или сам да си изнеса и почвам да свалям..

27.09.11
18:18

-Краката ти трябва да опират пода ! Импровизирай и си намери подложки.За да стъпи цялото ходило.
-Техниката на това момче куца,но се опитва да направи мост.Моста лично при мен просто скъсява амплитудата между долна и горна точка по време на изпълнение от лег.Може да го усъвършенстваш само ако тренираш за силови максове на лежанката.По трибоите само така вдигат (:
-Аз лично винаги си вдигам лоста сам. Когато правиш трицепс с тесен хват от лег или просто си сложил повечко на щангата това изсилване може да те травмира,измори и провали серията ти. Щом има кой да ти помага, използвай го и си прави изчистени пълни серии (:
Поздрави!

27.09.11
18:26

Връзката с темата е малка,но все пак да споделя какво нещо видях.
Как се прави мост на горна лежанка,това трябва да се види.Достига се такава извивка,че от горна лежанка се превъръща в обикновен хоризонтален лег.
Тази техника “мост”,няма никакво приложение в бодибилдинга,това е силова техника на трибойците за да намалят максимално амплитудата до гърдите.Използва се при единични опити.

Мнението беше редактирано от Biad__ на 27.09.11 18:28.

28.09.11
14:38

Това означава ли, че ако ми изнася щангата не режа част от упражнението ?
В програмата с която тренирам имам 5x1, без мост вдигам 80 кила, а ако реша да науча моста има ли опасност от наранявания в кръста, защото виждам как се извива и ми се струва неестествено

28.09.11
14:48

Какъв мост за горна лежанка бре моя...баси, всеки ден се изненадвам:)

Иначе за техниката на лег...питай някой трибоец най-добре...

казано от slavko на 28.09.11, 14:48:

Какъв мост за горна лежанка бре моя...баси, всеки ден се изненадвам:)

Ми що не? Ако имаш само горна лежанка в залата, a искаш да правиш средна :D

28.09.11
15:27

Ми ще легна на земята:))))

28.09.11
15:45

Е за лактите дупки ли ще пробиеш :)?

28.09.11
15:48

Ами не е нужно ;)
Между другото, има такова упражнение.
http://www.youtube.com/watch?v=R39aAqXYcCg

28.09.11
16:28

floor press…аз го правя често...

28.09.11
17:19

Ако целта ти е визия, мога да ти препоръчам една-единствена техника:
Краката са във въздуха, кръстосани в глезените; гърбът и кръстът плътно прилягат по лежанката; хватът е значително по-широк от раменния; щангата се пуска към гърлото; лактите се държат възможно най-далеч от тялото; изпълнението е 2-0-2-0; щангата се държи без палец.
Работната тежест много пада по този начин, но довери ми се - ако искаш красиви гърди - това е упражнението. Активира изглючително много горна и долна гърда; а по мое мнение превъзхожда дори горния лег по активация на горна гърда.

28.09.11
17:25

казано от Voyager на 28.09.11, 17:19:

Ако целта ти е визия, мога да ти препоръчам една-единствена техника: ...

Мисля, че става дума за Гилотина преса: http://www.yulisgym.com/blog/wordpress/?p=105 (поствам заради видеото и обясненията).

29.09.11
13:47

Щанга без палец ? Е няма ли да падне :?

казано от Voyager на 28.09.11, 17:19:

Ако целта ти е визия, мога да ти препоръчам една-единствена техника:
Краката са във въздуха, кръстосани в глезените; гърбът и кръстът плътно прилягат по лежанката; хватът е значително по-широк от раменния; щангата се пуска към гърлото; лактите се държат възможно най-далеч от тялото; изпълнението е 2-0-2-0; щангата се държи без палец.
Работната тежест много пада по този начин, но довери ми се - ако искаш красиви гърди - това е упражнението. Активира изглючително много горна и долна гърда; а по мое мнение превъзхожда дори горния лег по активация на горна гърда.

само не разбрах активацията как я премери :)

30.09.11
06:43

Електромиография, а това че превъзхожда горния лег за горна гърда далеч не е само мое мнение : )

Мнението беше редактирано от Voyager на 30.09.11 06:44.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1