Мускулна треска в продължение на 3,4 дни ..

27.09.11
19:01

Здравейте !
Почнах отново да тренирам сериозно в залата , след кратка почивка през лятото .. тренирам 3 пъти в седмицата , като :
Понеделник правя Гърди + предно и средно рамо
Сряда - Гръб + задно рамо
Петък - Трицепс + бицепс
,но след петък имам ужасна мускулна треска на трицепса , която до 3-тия ден се чувстваше много .. сега е 4-ти ден и се усеща , но сравнително по-малко.В понеделник не съм ходил да правя гърди , по простата причина , че трицепса не си го усещах..
в петък упраженията са ми :
3 х кофички на пейка(загрявка)
3 х френско с щанга от лег
3 х трицепсово разгъване с дъмбел зад глава
3 х кик бек
и след това 3 упражнения за бицепс
Мога ли да претренирам от една тренировка даден мускул?
И мога ли отново да си тренирам , но просто с по леки килограми , докато ми се възстанови по-добре ?

27.09.11
19:34

С една тренировка не може да претренираш мускул, причината е такава че си си починал и си започнал да тренираш отново, за това имаш толкова силна мускулна треска :) Нищо ти няма. За тицепс прави 3 упражнения по 3 серий, 2 тежки и 1 напомпващо упражнения! Ако вече не се чувстваш натоварен, може да правиш суперсерий, дроп серий или да правиш по 4 серий. :) Успех!

27.09.11
19:59

Пий една студена вода, нищо ти няма ! Скочил си веднага на сплит, затова е станало така. Има мускулни трески, които отпускат след седмица. Загрявай по- стабилно.

27.09.11
20:25

Спокойно и аз имах този проблем спрях за 2 месеца и след като поднових мускулна треска ме мъчи 4 дена ( бицепс и крака). Просто си скочил във водата без да знаеш колко е дълбока :)

Поздрави !!!

27.09.11
20:35

Хората го казаха : )
Имал съм мускулна на задно бедро от римска тяга след като бях спрял тренировки за 1 седмица и едвам сядах на стол/ставах. :Д

27.09.11
22:19

От лятната почивка веднага си почнал сплит ? - попринцип пълното възтановяване на един мускул е 72 часа, но и аз съм имал случаи когато след тренировка за гръб после около 1 седмица бях като парализиран. :D

27.09.11
22:25

Трябвало е да влезеш по-плавно в тренировките, а не още от начало да почнеш тежко. Ще привикнеш, няма страшно.

MF

28.09.11
09:21

Прав е народът, аз бих добавила - погрижи се възстановяването да е достойно - стабилна храна, време за почивка, 7-8 часа сън.

28.09.11
09:48

Къде са ти краката, ве?

29.09.11
15:23

Вторник , Четвъртък и Събота бягам , и скачам на въже след това :)

Мнението беше редактирано от xaxoxi на 29.09.11 15:23.

29.09.11
15:28

Не виждам нищо лошо в мускулната треска, казвали са ми, че мускула се развива през периода на треската.Тъй, че нормално е

29.09.11
16:54

Не бях стъпвал в зала близо половин година и преди по-малко от седмица поблъсках здраво и си имаше последствия, които усещах до вчера. Всичко е в реда на нормалното.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1