Комплексни въглехидрати предимно от хляб?

29.09.11
17:11

65 % от всичките ми комплексни въглехидрати идват от хляба (Бял, МИО и други). Оризът винаги е алтернатива и понякога си го сготвям, но не винаги остава време. Целите са ми покачване на мускулната маса, а режима е ВВД. Въпросът ми е дали това е вредно? И би ли спъвало моята крайна цел?

29.09.11
17:31

На мене ми върши работа, пък дали е вредно не знам...........

Аз през повечето време съм на същото дередже и успешно поддържам едни и същи килограми.

29.09.11
19:19

казано от shizzleberry на 29.09.11, 17:11:

65 % от всичките ми комплексни въглехидрати идват от хляба (Бял, МИО и други). Оризът винаги е алтернатива

Защо смяташ, че белият хляб е комплексен въглехидрат? Дано не причисляваш и белия ориз там ;)

29.09.11
20:17

Общо въглехидрати 49.5 г
  Фибри 2.3 г
  Захари 4.31 г

По тези показатели се ръководех.  Предположих, че щом е направен от брашно, трябва да е богат на полизахариди. Съвсем вероятно е и да греша. Оризът пък си мислих, че е по дефолт в тази графа. Моля, разясни.

29.09.11
20:44

Най-просто казано, при преработката на брашното и ориза, за да ги направят “бели” ги лишават от ценни хранителни вещества, минерали, витамини, фибри...за да се постигне определен цвят и консистенция. Процеса на рафиниране уврежда хранителните качества на продуктите, превръщайки ги в прост въглехидрат.
Комплексни въглехидрати биха били пълнозърнестия хляб, кафявия ориз, пълнозърнеста паста, всички видове зърнена храна, която не е претърпяла рафиниране и т.н.

29.09.11
21:27

Тцтц... само прости въглехидрати съм ял досега от тоя ориз.

29.09.11
21:52

Абе прости, сложни - ала-бала тъпотии, ама тва дето го бутат по магазините на хляб не мяза. На нещо за ядене - също.
За съжаление хляб като хляб аз поне от едно 10на години не съм ял, подозирам че голяма част от хората тук (и не само) също.

Иначе да, тоя хляб дето можеш да си го купиш, в такива количества да го ядеш е вредно. И не, няма да ти попречи. А сега парадокс, а :D

Мнението беше редактирано от G33K на 29.09.11 21:53.

30.09.11
00:05

Не яжте хляб бе хора! Белия не е никакъв комплексен въглехидрат, а пълнозърнестия е менте бял с оцветители! Няма истински хляб на пазара в момента това ви го гарантирам. Една тенджера ориз си я варя за 20 минути общо с претегляне, измиване и варене. Слагате по кутиите и сте готови. Да не говорим, че не варя и всеки ден а през ден.

01.10.11
02:35

казано от Георги на 30.09.11, 00:05:

Не яжте хляб бе хора! Белия не е никакъв комплексен въглехидрат, а пълнозърнестия е менте бял с оцветители! Няма истински хляб на пазара в момента това ви го гарантирам. Една тенджера ориз си я варя за 20 минути общо с претегляне, измиване и варене. Слагате по кутиите и сте готови. Да не говорим, че не варя и всеки ден а през ден.

Като искате комплексно, яжте боб, грах и леща :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1