30.09.11
23:01
Здравейте отново! От както тренирам и се храня сериозно забелязвам напредък, макар и малък, но го има :) Особено и след като добавих креатин с протеин. Така де забелязах нещо интересно - у нас имам кантар и всяка сутрин като стана се меря на гладно за да видя колко тежа и ми показва точно 60 килограма. Само да спомена, че този кантар е старичък и се съмнявам в неговата точност. Във фитнеса също има кантар и той показва с точност до грам и всеки път като отида там като се меря забелязвам, че тежа с 500 грама повече. Там ми показва 62 килограма и 500 грама. Тези 2,5 килограма разлика искам да попитам голяма ли е първо и второ - ако е, нормално ли е да тежа всеки път с близо 500 грама повече? Защото прочетох, че нормалният мускулен растеж е 300 грама на седмица и е много възможно тези 500 грама, които качвам на всеки 2 дена да не са чиста ММ. Храня се добре и както казах вече вкарвам и добавки и може би от тях напредвам толкова с килограмите. Може би е от тези суплементи, но не съм убеден, защото все пак от прах няма как да се качва маса, особено ако не се храним добре. Убеден съм, че тука има много хора, които са били в период на покачване на маса и ще споделят с колко са качвали и евентуално да ми кажат дали е нормално подобно покачване :)
Не може да се разбере за какви 500 грама става въпрос,след като разликата между двата кантара е 2,5 кг? Първо сутрин си дехидратиран и най-лек. Второ през деня поемаш още течности и храна.Трето на тренировката се напомпваш зверски и освен това обикновено се пие доста вода в залата.
Можеш да провериш изправността на един електронен кантар като стъпиш на него 3 пъти и поне в двата опита трябва да покаже едно и също тегло.
Освен това не си писал как се теглиш у вас,с дрехи или без? Защото и те тежат немалко.
По принцип махам дрехите като се меря сутринта, иначе във фитнеса се меря преди да почна да тренирам и кантара не е електронен. Не знам точно как му се вика, но е на принципа като стъпиш на него си настройваш килограмите и гледаш да се уравновеси. Иначе може би тези 2,5 килограма са и заради храната, която съм ял преди това, защото тренировката ми е следобед и ям доста преди това, но чак 3 килограма да наддам с няколко хранения от сутринта до следобед?
Това е правилният начин за теглене,чисто тегло без дрехи. Иначе измереното ще се променя според сезона и с какво си облечен. Тоя кантар във фитнеса май е като децималите,с един топуз който се мести наляво и надясно. Не знам дали е от най-грубите като на зеленчуковата борса :) Или е от по-фините с които ни теглеше лекарката в даскалото. Не е сигурно откога е и добре ли е настроен. Можеш да се претеглиш на някакъв друг точен кантар по улиците след измерването в залата.
01.10.11
19:34
Тегли се на един и същи кантар, сутрин след ставане, без дрехи. Дори да не е точен кантара ще следиш просто прогреса.
Иначе е нормално да имаш разлика - аз през деня варирам 2-3 кила поне.
Мнението беше редактирано от Иван Божанов на 01.10.11 19:37.