Съвет стак за маса и хранителен режим

01.10.11
20:29

Хранителен режим

8:00 - първо - 200 гр. извара, 100 гр. овесени ядки, плодове
11:00 - второ - 200 гр. мляко, 2 яйца, 50 гр. мед
14:00 - трето - 300 гр. месо, 100 гр. картофи, салата
17:00 - четвърто - протеинова напитка
18:30 - тренировкa
19:30 -  пето - плодове,протеинова напитка
22:30 - шесто - 200 гр. пилешко месо, салата
22:00 - седмо - плодове

1.Протеин - Syntrax whey shake 2270g
2.Гейнър - Serious Mass - 5.45 кг
3.Креатин - All american efx kre-alkalyn efx pro 60caps
4.Витамини - Optimum nutrition opti - men

Мислите ли , че нещо трябва да променя или добавя към схемата.
Какво мислите?

Темата беше редактирана от Baileys Cocktails на 01.10.11 20:32.

В първото хранене би било по-добре, ако избереш по-бързо усвоим протеин. Изварата не е за там (поне не в това количество). Продовете също не са си на мястото преди лягана - там е мястото на изварата. Прибави една доза протеин към първото хранене. Гейнърът го раздели между второто и петото хранене. Не съм много уверен, че преди тренировка ти трябва протеин. Ако ще пиеш по две дози протеин дневно, втората я прибави към гейнъра след тренировка. Стрелям малко на посоки в тъмното, защото не знам до колко посочената от теб храна е адекватна на нуждите и натоварването ти.

01.10.11
20:48

Еми нуждите ми са да кача маса.
Тренирам 4 пъти в седмицата  защото времето не ми позволява повече тренирах една година пих някакви боклуци български качих 5 килограма после ги свалих.Бях 178см 67кг  после ги свалих сега съм 182см 62кг.

Мнението беше редактирано от Baileys Cocktails на 01.10.11 20:54.

Хайде сега помисли дали някой може да се ориентира адекватно за нуждите и натоварването ти по информацията, която даде... :D

01.10.11
21:14

понеделник -  почивка
вторник - почивка
сряда - почивка
четрвъртък - гърди, бицепс, корем 4/8
петък - трапец, предмишница 4/8
събота - гръб ,трицепс 4/8
неделя -рамо, крака, корем 4/8

искам да го направя така 4/6 и да вдигна килограми с 10

Мнението беше редактирано от Baileys Cocktails на 01.10.11 21:14.

01.10.11
22:01

Какви са тези 3 почивки и 4 тренировки една след друга ?? защо не ги разпределиш примерно така:

Понеделник - Гръб, Бицепс, Корем
Вторник - Почивка
Сряда - Гърди, Трицепс, Корем
Четвъртък - Почивка
Петък - Крака, Прасец, Рамо
Събота и неделя почивка ( това е мое мнение ).

Мнението беше редактирано от NIKOLOV на 01.10.11 22:05.

01.10.11
22:30

Не мога защото съм на работа до 9 затова се получава така.A пък след 9 кога да тренирам.

01.10.11
22:50

сутрин в колко часа тръгваш за работа ?

01.10.11
23:04

9:00 часа тръгвам.

15.11.11
10:59

изварата я сложи преди лягане а не рано сутринта а сутрин може да пиеш протеин веднага след ставане

15.11.11
13:41

казано от Кольо Пияндето на 01.10.11, 20:39:

В първото хранене би било по-добре, ако избереш по-бързо усвоим протеин. Изварата не е за там (поне не в това количество). Продовете също не са си на мястото преди лягана - там е мястото на изварата. Прибави една доза протеин към първото хранене. Гейнърът го раздели между второто и петото хранене. Не съм много уверен, че преди тренировка ти трябва протеин. Ако ще пиеш по две дози протеин дневно, втората я прибави към гейнъра след тренировка. Стрелям малко на посоки в тъмното, защото не знам до колко посочената от теб храна е адекватна на нуждите и натоварването ти.

В гейнъра си има протеин и то не малко - 50гр ако не се лъжа беше.Тия плодове след тренировка до колкото знам няма да са ти от голяма полза, защото няма да ти вдигнат инсулина, което предполагам е целта ти.По-добре яж мед веднага след тренировка и малко след това протеинов шейк.

15.11.11
13:53

казано от Baileys Cocktails на 01.10.11, 20:29:

Хранителен режим

8:00 - първо - 200 гр. извара, 100 гр. овесени ядки, плодове
11:00 - второ - 200 гр. мляко, 2 яйца, 50 гр. мед
14:00 - трето - 300 гр. месо, 100 гр. картофи, салата
17:00 - четвърто - протеинова напитка
18:30 - тренировкa
19:30 -  пето - плодове,протеинова напитка
22:30 - шесто - 200 гр. пилешко месо, салата
22:00 - седмо - плодове

1.Протеин - Syntrax whey shake 2270g
2.Гейнър - Serious Mass - 5.45 кг
3.Креатин - All american efx kre-alkalyn efx pro 60caps
4.Витамини - Optimum nutrition opti - men

Мислите ли , че нещо трябва да променя или добавя към схемата.
Какво мислите?

Според мен ядеш малко. Без протеиновите шейкове и гейнъра имаш около 1300 калории. Знам че този гейнър е 1200 калории на доза ама е бъкан със захар. След тренировка ти препоръчвам да пиеш него. Или без портеина или си пиеш протеина и след 40-50мин пиеш 2/3 доза от гейнъра и след 1 час нормално ядене пак със доста въглехидрати. Може протеина който сега пиеш след тренировка да го сложиш за преди лягане, а след тренировка гейнъра, защото както казах е с много захари и по всяко друго време би било по-зле.

И да попитам - как я ядете тази извара? Я предложете някаква рецепта моля, защото аз досега само като родопска закуска (с червен пипер , мяйонеза, лимонов сок и подправки) съм я ял, но става доста мазна.

Мнението беше редактирано от NesTea на 15.11.11 15:43.

казано от NesTea на 15.11.11, 13:41:

В гейнъра си има протеин и то не малко - 50гр ако не се лъжа беше.

Не се лъжеш - Serious Mass съдържа 50 g протеин в 1 доза.
Не е ясно, обаче, какво всъщност имаш да кажеш относно моето мнение.

16.11.11
03:13

казано от Кольо Пияндето на 15.11.11, 16:04:

В гейнъра си има протеин и то не малко - 50гр ако не се лъжа беше.

Не се лъжеш - Serious Mass съдържа 50 g протеин в 1 доза.
Не е ясно, обаче, какво всъщност имаш да кажеш относно моето мнение.

Нищо лично просто не мисля, че му трябва допълнително протеин към гейнъра. Затова цитирах твоето мнение. 50гр от самия гейнър мисля че са достатъчни за след тренировка например. Според мен по добре сутрин веднага щом се сабуди и преди лягане по 1 доза протеин. Може пък да пие половин доза от гейнъра и към нея да добави протеин за да не станат 1200 калории на куп.  Не съм кой знае колко вещ просто изкавам мнение.

казано от NesTea на 16.11.11, 03:13:

Нищо лично просто не мисля, че му трябва допълнително протеин към гейнъра. Затова цитирах твоето мнение. 50гр от самия гейнър мисля че са достатъчни за след тренировка например. Според мен по добре сутрин веднага щом се сабуди и преди лягане по 1 доза протеин. Може пък да пие половин доза от гейнъра и към нея да добави протеин за да не станат 1200 калории на куп.  Не съм кой знае колко вещ просто изкавам мнение.

Не си ме разбрал добре... Предложих му дозата на гейнъра да я раздели на две части и едната доза протеин да я прибави към едната половинка гейнър (тази след тренировка):

Гейнърът го раздели между второто и петото хранене. Не съм много уверен, че преди тренировка ти трябва протеин. Ако ще пиеш по две дози протеин дневно, втората я прибави към гейнъра след тренировка.

Преди лягане не е най-подходящия момент точно за суроватъчен протеин.

PI

16.11.11
09:04

Подкрепям Колю за протеина след тренировка. Преди лягане суроватката не е много удачна, но чаша мляко или казеин са добър избор според мен. Може да включиш да кажем суроватка през нощта, ако се будиш - усвоява се бързо и ще достави аминокиселини, които ще върнат бързо тялото ти в анаболен статус в продължение на поне 3 часа с пик на първия, а като станеш продължаваш. Казвам суроватка нощем, а не казеин, защото е по-скъп от суроватката. Освен това инсулинната реакция не е толова силна и няма да отложиш мазнини, хранейки се през нощта. Ако искаш да качиш маса, може би е добре да включиш нощно хранене. Според мен.

В гейнъра си има протеин и то не малко - 50гр ако не се лъжа беше.Тия плодове след тренировка до колкото знам няма да са ти от голяма полза, защото няма да ти вдигнат инсулина, което предполагам е целта ти.По-добре яж мед веднага след тренировка и малко след това протеинов шейк.

Забележи и количеството въглехидрати в доза. Реално ако иска да усвои нещо, ще трябва да пие 1/3 от дозата на гейнъра, за да приема грубо около 75 грама въглехидрати, нормално количество за един прием. Обаче в такава ситуация, протеинът става 17 грама, което според мен е изключително малко. Още повече, че в гейнърите не слагат най-качествените протеинови източници. Личното ми мнение е, че гейнърите са излишна добавка. Тези пари за захар, могат да бъдат инвестирани в повече суроватъчен протеин.

16.11.11
21:25

Не съм съгласен, че не могат да се усвоят! Съвсем спокойно може да си взима 1/2 доза а не 1/3. А за протеина преди лягане не обърнах внимание че има само суроватка.  Мислех че има и матрица. Моя грешка.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1