проблем ли е големината на порцията

03.10.11
18:20

Напоследък чета доста противоречиви мнения по този въпрос и реших да питам.Винаги обяда и вечерята ми е или 3 свински паржоли с голяма чиния варени картофи,или половин печено пиле с 3-4-5 печени картофа,или 1 скумрия с голяма чиния варени картофи и не знам дали усвоявам всичките хранителни вещества.Причините,заради които се налага да ям толкова на едно ядене,са две:
-нямам за 5-6 по-малки хранения и ям по 4 пъти на ден + 1 доза протеин
-имам много голям апетит и няма как да се наям достатъчно с 100 грама пилешко филе применро
В т-нейшъна бях чел примерни закуски,които съдържаха по 70-80 грама протеин на порция,а тук чета неща от рода на това,че човек не може да усвои повече от 40 грама протеин на ядене (всъщност това как се докзва и не е ли строго индивидуално(вярно е,че съм и 65 кг и ако това наистина е така,може би и 40 грама протеин не мога да усвоя)).
Бих искал да чуя повече мнения по въпроса,понеже и в някои днвеници чета,че някои хора ядат както мене,дори и по-големи количества.
Искам да спомена,че целта не ми е да качвам килограми,а да се възтановявам от тежките тренировки.

Сам го каза... В т-нейшъна може би са имали в предвид някой 100кг цепеняк... на 65кг тегло едвали ще усовиш такъв протеин. 4 хранения на ден също може да ти докарат нужните вещества стига да си ги разпределиш както трябва... напиши си менюто и да видим да коригираме нещо :)

03.10.11
18:38

Много трудно бих коригирал нещо,предвид ежедневието ми.

На училище (тоест около 7 часа)-4 яйца и 3 филии пълнозърнест хляб
отново на училище (към 10 часа)-2-3 сандвича от пълнозърнест хляб и някакво филе (пуешко,свинско) или шунка (това ми е кофти ядене,но както казах,трудно мога да коригирам нещо)
обяд (около 13:30,преди тренировка)-половин печено пиле с няколко печени картофа/3 свински пържоли с варени картофи/скумрия с варени картофи
след тренировка-протеин + мед/банани
вечеря-половин печено пиле с няколко печени картофа/3 свински пържоли с варени картофи/скумрия с варени картофи
Освен това,сутрин пия витамините на NOW ADAM
Може би сутринта,освен яйцата,е добър вариант да вкарам и овесени ядки + прясно/кисело мляко,но нещо не ми харесва комбинацията.

DE

03.10.11
18:49

Да,вкарай овсени ядки и мляко сутринта,но това с половината пиле направо ми взе здравето като го прочетох.Максимум 150 грама,повече ако ядеш директно в канала :)

03.10.11
19:25

Утре сутринта ще пробвам,вкъщи има някакви на нестле,но ще ги пробвам с вода,понеже много много не обичам кисело мляко,а съм пробвал с прясно и не ми хареса,но може и овеса да не е бил вкусен.При положение,че ми хареса,ще пробвам и да добавям по 40-50 грама трици,понеже доколкото знам на нестле овесените ядки са вкусни,но не са особено добър вариант,заради захарта (която не мисля,че е в някакви притеснителни количества-13 грама на пакетче).До 150 грама не мисля да стигам,понеже освен тях ще ям и яйца,а ако овеса е малко,може и да оставя 1 филийка пълнозърнест хляб?

DJ

03.10.11
19:29

то тия овесени ядки на нестле все едно вафли си набиваш :D

HE

03.10.11
19:35

казано от camael на 03.10.11, 18:20:

В т-нейшъна бях чел примерни закуски,които съдържаха по 70-80 грама протеин на порция,а тук чета неща от рода на това,че човек не може да усвои повече от 40 грама протеин на ядене (всъщност това как се докзва и не е ли строго индивидуално(вярно е,че съм и 65 кг и ако това наистина е така,може би и 40 грама протеин не мога да усвоя)).
Бих искал да чуя повече мнения по въпроса,понеже и в някои днвеници чета,че някои хора ядат както мене,дори и по-големи количества.
Искам да спомена,че целта не ми е да качвам килограми,а да се възтановявам от тежките тренировки.

Доста относително е кой, колко протеин може да усвои. Казаното е по-скоро, като за ориентировъчна стойност. Лесно можеш да си провериш дали прекаляваш с белтъчините - отиваш и си пускаш изследване на урина /ще разбереш по един лесен начин, дали си затормозяваш бъбреците/.

05.10.11
15:35

поне го разпредели на порции през деня тва ядене :D:D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1