Креатин или Азотен буустер? - фирми и предпочитания

03.10.11
20:46

Здравейте,
Първо ще започна с това какво аз избрах и няколко въпроса към това.
От страна на многобройните подобрени видове на креатина се спрях на Кре-Алкалина поради причината , че изключва всякаква трансформация на креатинин в организма и не задържа никаква вода.Няма зареждащи периоди като монохидрата(само да добавя че монохидрат не съм употребявал до сега). Та въпросът ми  е ,изобщо монохидрата превъзхожда ли в някъква степен кре-алкалина ,като изключим факта че задържа вода (което си е до личен избор) ?
Като фирма за креатина се насочих къв Now Foods Nutrition. До сега съм употребявал един път креатин,който всъщност беше мартица - Size On PreContest на Gaspari Nutrition.
Отностно буустерите до сега съм употребявал hot blood , jack3d , 1 доза от no-xplode. Останах с впечатлението че hot blood не ми подейства по никакъв начин,jack3d ми подейства едва когато разтворих тройна доза , а от едната доза no xplode смея да твърдя че останах доволен (дозата беше от тези ,които са като в пакетчета от нескафе).Та затова за азотен буустер се насочвам към BSN.
Мислех си и за хардкор продуктите ,но за тях нищо не знам освен че са доста предпочитани и скъпи.
Най - вероятно тренировката,която ще изпълнявам с един от 2та избора ще е 5x5.Цел-маса и сила.Режим на хранене - РБД с повечко въглехидрати с изравнено КБ понеже,смятам че 85 кг. за момента са ми добре.
Като цяло енергитични продукти рядко използвам.Повече обичам да употребявам БЦАА / протеини.
Ще се радвам,ако изразите предпочитание към фирмите за продуктите и мнения.
Поздрави!

Темата беше редактирана от Daniel Dimitrov на 03.10.11 20:50.

PH

03.10.11
21:18

За кре-алкалин се насочи към All American EFX Kre-Alkalyn :)

03.10.11
21:45

казано от Peshko Xristow на 03.10.11, 21:18:

За кре-алкалин се насочи към All American EFX Kre-Alkalyn :)

Кре-алкалина е патентована формула, така че марката не е от значение, съдържанието би трябвало да е едно и същото. Общо взето няма никаква разлика в действието на кре-алкалин и монохидрат, самия кре-алкалин е форма на монохидрата но със цената си го превъзхожда в пъти.

HE

03.10.11
21:46

Кре-Алкалина не действа на всички! Ще те посъветвам, щом си се спрял на него, да пробваш малката разфасовка на Ultimate и да си прецениш. С азотните бустери е същото - мостри и пробваш.

03.10.11
21:48

казано от head_hunter на 03.10.11, 21:46:

Кре-Алкалина не действа на всички! Ще те посъветвам, щом си се спрял на него, да пробваш малката разфасовка на Ultimate и да си прецениш. С азотните бустери е същото - мостри и пробваш.

Действа, но трябва да се приема в по-високи дози от препоръчаните.

04.10.11
00:11

Хм... този коментар на хеад хънтър ме замисли дали ако ще е креатин да е малка опаковка на ултимейт и без това човека от който взимам ми ги дава на супер цени.Та да пробвам с 120 капсули примерно с по 2 на ден първоначално.Ще увелича дозата,ако не подейства с оптималните дози , а пък и ако тогава не подейства няма да си взимам големи опаковки ,защото като гледам кре-алкалина изкарва доста време. След това явно ще се върна към матрицата,защото забравих да спомена че от Size On останах изключително доволен.Въпреки че креатинова матрица не беше много подходяща за целта ми тогава , но го усетих.
Тази зима,като енергитици искам да изпробвам но - ескплоуда и кре-алкалина(естествено не едно след друго).Едното е доста прехвалено ,а другото предпочитано.
Благодаря за мненията.

Мнението беше редактирано от Daniel Dimitrov на 04.10.11 00:16.

04.10.11
22:55

А защо не монохидрат? Поне пробвай, не е толкова фатална водната задръжка. При едни е в повече, при други почти я няма. Апък и ще спестиш някой лев :). Ако си твърдо решен за Кре-Алкалина, дозите наистина трябва да са по-високи, както спомена Валдис.

Мнението беше редактирано от Нежния на 04.10.11 22:56.

04.10.11
23:04

Вече поръчах малка опаковка 120 капсули на Pure Nutrition.Ще пробвам първо с оптимална доза от 4 грама дневно и ще увеличавам постепенно.
Martinski, Не избрах монохидрата умишлено ,просто защото съм 85 кг и мисля че на 1.80см 85кг даже ми са малко повечко за сега и ако добавя водна задръжка от монохидрат вече ще започна наистина да се чувствам доста некомфортно от излишните килграми.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1