03.10.11
16:18
Здравейте,
Има ли някакъв уред (упражнение), който може да се използва в домашни условия, при който да няма натоварване на краката (с цел съхраняване на ставите). Гледал съм по телевизията по разни чуждестранни предавания, в които дават хора с много излишни килограми как правят упражнение на нещо подобно на велоергометър, само че не въртят с крака, а с ръце. Прегледах из форума и попаднах на велоергометър “рекумбент”, който беше препоръчан с тази цел. Можете ли да препоръчате нещо ? В градчето няма басейн. По принцип знам, че това препоръчват за хора с голямо наднормено тегло.
Мерси предварително !
Ако не си с доста излишни килограми,няма смисал да търсиш такива начини за кардио тренировка.Освен това като ефективност те са в пъти по-ниски от използването на крака.
Друго прложение е карането на колело,това щади ставите повече от тичането.
Още нещо за което се сещам е гребен тренажор или направо гребане с лодка.
03.10.11
23:11
казано от Biad__ на 03.10.11, 23:06:
Ако не си с доста излишни килограми,няма смисал да търсиш такива начини за кардио тренировка.Освен това като ефективност те са в пъти по-ниски от използването на крака.
Друго прложение е карането на колело,това щади ставите повече от тичането.
Още нещо за което се сещам е гребен тренажор или направо гребане с лодка.
Ооо да да колелото хич не товари краката.Докато караш не усещаш,ама после когато слезеш направо прасците и бедрата имаш чувството,че ще ти се пръснат всяка минута.
Аз пък нямам такова усещане нито след нискоинтензивно, нито хийт.. чак пък прасеца :D