05.10.11
19:06
Здравейте отново! Ще мина направо към въпроса си - мога ли да кача ММ ако спра да спазвам хранителния режим и започна да се храня както сметна за добре. Нуждая се спешно от килограми (поне 20 килограма) и искам да кача едно 12-13 по възможност и повече килограма в рамките на 3-4 месеца и съм си го поставил като цел :) За целта ще ям по 5-6 пъти на ден, но няма да гледам грамажа а направо ще ям по много от тавата :D Например днес като се прибрах от тренировка, смесих макарони, сирене и овес в една чиния и омахах този деликатес с още 2 чаши прясно мляко, а след това и приех 1 доза протеин суроват. Тука изобщо не съм се придържал към режима си, а мисля, че яденето си беше добро :) Като цяло ще ям повече въглехидрати и белтъчини сутрин и след тренировка, а вечер ще намалявам мазнините и ще приемам някакъв бавен протеин от сорта на извара. И все пак вечерята ми не изключва и въглехидрати и месо. Наистина ям до корем на всяко ядене и мисля, че за 2-3 месеца бих качил 14 килограма, но какви ще са тези килограми - паласки или ММ с леко омазняване ? Все пак ям здравославна храна и не би ми се отразила зле. Наблягам на скара, бяло месо, боб, извара, яйца, макарони, овес, сирене и изобщо всичко, което съдържа повече въглени и бетъчини и изобщо не следя грамажа - т.е възможно повече. Храня се и в определени часове. Добре ли ще е ако продължа да се храня така или трябва задължително да спазвам хранителен режим - режимите според мен ни дават култура как да се храним до едно време и след това всичко си зависи от нас, един вид става ни като навик да се храним в определени часове и какво точно кога да ядем, не е ли така? Ако продължа да се храня така обилно, без да следя грамажа и в точни часове, ще постигна ли желания ефект за 2-3 месеца и изобщо да се върна ли към режима или не, защото нещо ми дотегна. Като цяло съм си фен на яденето до корем и не обичам следя грамаж :D
ПП: Все пак гледам горе долу да не превишавам препоръчителния дневен прием на протеин, както и да не надвишавам 50 грама белтък на ядене.
Темата беше редактирана от Insane M на 05.10.11 19:16.
“Нуждая се спешно от килограми (поне 20 килограма)” - И за къде си се разбързал така, защо толкова спешно се нуждаеш от +20кг, да не си в някаква смъртна опасност ? - нали осъзнаваш, че качването на 20кг. не става просто ей така, ако толкова бързаш най-вероятно тези 20кг ще за мазнини, а не мускулна маса.
Хранителните режеими са само схема,по която да се храниш,ако успяваш да прецениш,горе-долу колко храна да поемеш,така че да се храниш според целите си не е нужно нужно напримерм на обед за изядеш 132гр хляб(надявам се схващаш примера).Все пак ти не се готвиш за състезание.
Ако дълго време се храниш с по 5-6 хранения на ден,оргазнима ти свиква на малки порции и просто е невъзможно да прекалиш.
На твоята възраст,ако спортуваш активно и имаш добър избор на източници на въглехидрати,белтъчини и мазнини не се притеснявай от омазняване.
И за къде си се разбързал така, защо толкова спешно се нуждаеш от +20кг, да не си в някаква смъртна опасност ? - нали осъзнаваш, че качването на 20кг. не става просто ей така, ако толкова бързаш най-вероятно тези 20кг ще за мазнини, а не мускулна маса.
Прав си, но имам познати, които за една зима са качвали 14 килограма чисто и не са се придържали към режими,а просто са се хранели по-често и повече в грамаж. В моя случай аз добавям и някоя добавка към храненето и мисля, че за 3-4 месеца бих качил тези килограми ако се храня така обилно и не си следя калориите, както правех до сега.
ПП: Biad, ако това за привикването на организма към малките порции е вярно тогава мога и да не се притеснявам :)
Мнението беше редактирано от Insane M на 05.10.11 19:22.
05.10.11
19:29
Тая качваща 14 ЧИСТИ кг зима колко години е траела ? :D
Е, то чиста мускулна маса е на месец по 3кг. най-много, значи ти искаш за 3-4 месеца да качиш 12-13кг. чиста мм ? - това е добре, 4 месеца по 3кг. прави 12кг. така, че за това добре се ориентира, но аз имах предвид, че всеки килограм нататък се качва по-трудно и по-трудно.
05.10.11
19:36
3 кг чиста мм .. при оптимални условия - може . Но мисля че за една зима (4-5 месеца) все ще удари някакво плато .. както ти каза всеки следващ кг ще е по-труден . Доста се е говорило във форума за чистата мускулна маса...