14.06.05
10:11
здравейте
уж съм в НВХ, обаче имам проблем с набавянето на пилешко месо.
Навсякъде продават, но все пушено.
Четох, че не се препоръчат пушени меса.
Точно какво да търся? Чета навсякъде - пилешки гърди. Ми навсякъде са пушени (поне в ВМВ-то) ;)
Днес ще отскоча до фантастико-то да видя там как стои въпросът...
Днес пък си взех пилешко филе, не е пушено. Неговите енергийни стойности дали са същите като на посочените такива за пилешко месо или поне подобни?
И още едно въпрос.
Да ям риба. Добре.
Ама как да я обработвам? Да я печа?
Защото варена не ми се струва удачно :)
А рибените филета?
А маринованите (аргх как мразя оцет) рибени филета?
айде със здраве
1) Купувай цели пилета/бройлери/ и ги вари. После с месото може да правиш още доста неща. /Пък ако стане зор, нали знаеш, как се скубе кокошка? :P /
2) Давай на скумрия, пекана на скара с малко мазнина. Може и пекана във фолио. /Варена ще е егати повърнята... :D /
А на въглени си е просто специалитет. :D
14.06.05
10:28
мммммм вярно, че едно време мама ми печеше скумрия на скара мммммного готинко става
Пък то за варенето на цели пилета, добре, ама сичките дето ги има са пише за грил и предполагам са им сложили разни лайнариики...
а може би има едни дето са хм... по около 1.5кг и не са замразени на -20 ми са при около 6-7 градуса, мекички са на пипане, и май са си нормални :)
а се носят слухове да им махам кожата...
преди или след варене? иии да я махам ли изобщо? :)
охладени пилешки гърди си взимам от била на 4,99кг
Само че трябва да ходите сутрин, че бързо свършват
[quote author=“BFGod”]мммммм вярно, че едно време мама ми печеше скумрия на скара мммммного готинко става
Пък то за варенето на цели пилета, добре, ама сичките дето ги има са пише за грил и предполагам са им сложили разни лайнариики...
а може би има едни дето са хм... по около 1.5кг и не са замразени на -20 ми са при около 6-7 градуса, мекички са на пипане, и май са си нормални :)
а се носят слухове да им махам кожата...
преди или след варене? иии да я махам ли изобщо? :)
Не знам какви точно пилета за грил имаш в предвид. Аз си знам, амразени бройлери, дето се буат в тенджарата и се варят.
Кожата може да им се поотрастрани, с цел да имат по-малко манзини, но не всичката...
Аз не съм особено вещ, ама просто се буха и се вари, после се взима чисто месо и се яде, готово. :D
А може и пилето да не цяло, ами само бутчета, крилца и т.н. Може да ги печеш с ориз. И им се слага допълнителна мазнини/вода...
Абе пробвай, с грешките човек се учи. Два пъти като изядеш помията, на 3-тия вече много ще внимаваш. :lol:
При варенето на цяло пиле има някой тънкости за отцеждане и т.н.
14.06.05
18:36
[quote author=“gamberro”]охладени пилешки гърди си взимам от била на 4,99кг
Само че трябва да ходите сутрин, че бързо свършват
5 лева за кило пилешко ? Аз ли не знам цените щото се си мислих че килото отива към 10 лева :shock:
Майка го зима на 4,60 пилешкото филе, ама замразено. Не че няма от 10 лева, но...
В магазини “Европа” има супер пилешко филе (не пушено) по 5 и нещо. Скумрия на скара е екстра, консерви риба тон също.
15.06.05
16:29
даа, сега сварих едно 1.5кг пиленценценце и бялото му месце малииии много готино стана аууу, а печено какво е сухо мани бегай
та едно сега конструктивно въпросче :)
една консерва, на която пише: Риба Тон на Laguna
била в растително олио
Белктъчини 21г
Въглехидрати 0г
Мазнини 6г
тези стойности със или без растителното олио ли са?
Защото имам подозрения да трябва да има повече мазнини ако включва и олиото, още повече че пише:
Нето тегло : 185г
Нето изцедено тегло : 135г
50гр е разликата брях...
Пък и на ядене е неква доста мазничка...
и ма е страх да ям :cry:
Ами така като гледам съдържанието е без олиото май. И наистина като че ли има 50гр олио. Не се притеснявай, просто го въобразявай с режима това олио.
[quote author=“BFGod”]даа, сега сварих едно 1.5кг пиленценценце и бялото му месце малииии много готино стана аууу, а печено какво е сухо мани бегай
та едно сега конструктивно въпросче :)
една консерва, на която пише: Риба Тон на Laguna
била в растително олио
Белктъчини 21г
Въглехидрати 0г
Мазнини 6г
тези стойности със или без растителното олио ли са?
Защото имам подозрения да трябва да има повече мазнини ако включва и олиото, още повече че пише:
Нето тегло : 185г
Нето изцедено тегло : 135г
50гр е разликата брях...
Пък и на ядене е неква доста мазничка...
и ма е страх да ям :cry:
Мани бегай! :)
Междо другото има начин да се готви пиле с картофи. КАто му се навира бирена бутилка/няма базик/ през задника и се облива със сос и мазнина пилето. Става просто шедъовър, но повече играчка идва, но месото е много добро.
За консервата, да без олиото са стойностите...
Айде успех готвачев!
п.п. Беден студен в чужд град си ... ? :lol:
15.06.05
19:12
мухаухахаа
мързи ме да праскам цитати на какво се хиля ама не е толкова важно ;)
тааааа ще крадна на мама аз някоя книга за готвене и ще започна да гледам какво правят хората.
А за беден, не много, ама набарах ефтини консерви (по .35 ст) и взех 20-на, та сега се чуда на кой да ги продам :)
а това за бирената бутилка ще го пробвам някой ден :twisted:
Ами в някои супер маркети не продават ли направо готови печени пилешки пържоли(пил.гърди).Защото аз си взимам направо готови правени на скара.И килограма им е 9 лева и 30 стотинки.
20.06.05
09:49
ми.... има нещо такова
ама май им слагат разни гадории, защото ако си забелязал долу остава някакъв гаден сок...
ии... гледам да ги избягвам :)
20.06.05
15:28
Майка също зима по 5лв. пилето :) колкото до скумрията охахахах на скаричка мммм :)