05.10.11
19:30
В неделя правих бицепс с щанга изправен и извежнъж ме заболя широкия гръбен мускул.Там попринцип имам някфи болки защото един “приятел” ме удари... и мисля,че имам прещипан нерв там и ме боли малко и само като се разваля времето (като на дядовците :D ) таа мазах се с вултарен и не ме болеше толкова ,но днес имах физическо и след него много ме заболя ТУК :
http://imageshack.us/photo/my-images/593/backmuscles.png/
и ме стегна в гръдния кош от ляво 2 30 часа и много ме болеше и едвам дишах и не можех да ходя защото като се изпраях ме болеше.
Ходих при ДЖИпито и то ми каза,че съм се пренатоварил.(Вярно е правих бицепс и гръб този ден ,но не вярвам да е от това)
Дадеми някфи лекарства за отпускане на нервите и мускулите.
ВИЕ КАКВО ЩЕ МЕ ПОСЪВЕТВАТЕ ?? МОЖЕ ЛИ ДА СЪМ РАЗТЕГНАЛ НЕЩО ? на 18 съм.
Темата беше редактирана от reperw reperw на 06.10.11 21:20.
05.10.11
21:19
Ако не изпълняваш упражнението правилно и с големи тежести не стига,че няма да има ефект,ами ще ти се разтегне и още нещо.Щом още те боли най-вероятно да си резтегнал.Моят съвет е да си дадеш малко почивка докато ти мине. :)
Еми ако е била много тежка щангата за бицепса и си сгъвал със замах,може си разтеглил някой мускул.
05.10.11
21:58
казано от Миро на 05.10.11, 21:48:
Еми ако е била много тежка щангата за бицепса и си сгъвал със замах,може си разтеглил някой мускул.
И аз съм на това мнение,защото го знам от личен опит.
05.10.11
22:24
нене щангата беше с 5тици от 2те страни толкова дигам от 5 месеца просто приклекнах и дигах тфа ми беше 4тата серия ии някаде на 7мо 8мо повторение се напънах яко ии ме заболя.Нали не може да имам нищо скъсано ? И изобщо защо като правя бицепс да ме заболи гърба ??? Не виждам логиката
Мнението беше редактирано от reperw reperw на 05.10.11 22:25.
казано от reperw reperw на 05.10.11, 22:24:
нене щангата беше с 5тици от 2те страни толкова дигам от 5 месеца
Ама с късия крив лост или големия прав 20 кг,който се използва на лежанката? Риск има като е тежко и сгъваш със замах и още повече когато люлееш горната част на тялото за да използваш инерцията. В твоя случай може би е трябвало да се стегнеш като се изправяш с лоста или гърбът ти е бил неподходящо извит и си се сецнал нещо.
05.10.11
22:40
късия крив лост ии да мисля,че на последното се залюлях щото вече нямах сила.Добре ако съм се сецнал или разтегнал мускул ?? Ще си почина седмица 2 колкото е нужно ,но после ще мога да си правя всичко пак като преди нали ? Няма да имам проблеми ? Нее фатално ?
казано от reperw reperw на 05.10.11, 22:40:
Добре ако съм се сецнал или разтегнал мускул ?? Ще си почина седмица 2 колкото е нужно ,но после ще мога да си правя всичко пак като преди нали ? Няма да имам проблеми ? Нее фатално ?
Еми да,смятам че за няколко дни ще мине напълно. Когато има нещо скъсано са много по-тежки оплакванията. Изглежда при това залюляване се е получило по-голямо натоварване в гърба и оттам останалото. Проблемът дори не е в това изпълнение,а може би си още нов в залата. Отскоро и гръбните ти мускули не са достатъчно тренирани и стегнати. За да поемат краткотрайното максимално натоварване.
05.10.11
23:09
незнам заболяме в неделя и днес като се обърнах разко защото един приятел ме повика ме заболя много и ме стегна от лявата страна и ми стегна гръдния кош и едвам дишах 15 мин.Незнам какви са симптомите,но имам чуството ,че нещо ме стиска.
Може би притиснат нерв,но горе си писал и за някаква стара травма. Вероятно неизлекувана напълно.
06.10.11
09:01
да имам някфа болка там от преди 2 години един “приятел” ми се хвърля отзад на конче а аз не знаех смисал бях се отпуснал и от тогава ме наболява там от време на време.Днес се чуствам много по-добре,но ще видим аз и вчера сутринта се чуствах добре пък то какво стана...
06.10.11
09:04
Взимането/оставянето на лоста/щангата е високо подценяван момент. Разбрах го откакто и аз от обикновено оставяне на щангата се сецнах в гърба, а дори не съм се навеждал до земята. След седмица ми мина, та...нищо чудно да си поразтегнал нещо.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 06.10.11 09:05.
Най-вероятно прещипан нерв, щом ти влияе на дишането ! Моя съвет е колкото може по скоро иди на такъв специализиран масажист. Аз прещипах нерв в кръста само като се наведох и адските болки, тогава татко ме закара на чекръкчия в едно село и някак ми въртя крака и ме натисна в кръста и ми мина почти веднага.
10.10.11
20:03
искам да кажа,че ми мина :) мерси на всички.