Качване на килограми

30.09.11
19:00

Здравейте! От известно време следя сайта и реших да се включа. Естествено, първата ми тема ще е свързана с проблем. От известно време се занимавам с фитнес (около 6 месеца), любителски карам и колело по планините. От около 2 години теглото ми е около 65 килограма (качих килца/мускули/ около карането на колело ), а когато започнах да се занимавам с фитнес запазих теглото си. Обаче... За около месец и половина трябваше да прекратя тренировките, а нямах и достъп до кантар. Преценката ми какво количество храна трябва да поемам когато не съм физически активен (тренировки в домашни условия: лицеви опори и преси не броя) е ужасна, а и имах други грижи.  И така за месец и половина, след като се премерих на кантара във фитнеса, съм загубил 5 килограма (в разгара на тренировката бях 59 кг, ръст 175-178,24 г.  ). Предполагам, че повечето е мускулна маса. С други думи съсипах няколко месеца (може би и години) усилия. Естествено, няма да се юрна да си ги връщам за един месец, понеже едва ли ще е много ефективно. 

Освен, че мога да напиша книга как да се отслабва, някакъв съвет по въпроса?

Други мерки: обиколка на врат около 33-34 см, на бицепс 32-33, на корем (73-77: не съм особено сигурен, че го меря правилно, но  не съм отпуснат и при определен ъгъл на светлината имам “плочки” (не че има кой знае какво да отпускам вече :D )  )

П.С. Голям фен съм на киселото мляко (това, от което купувам е с добро качество; пиши 800 г- 1килограм дневно/сутрин и следобед по кофичка/), не обичам мазни, ( особено deep frying) храни. Имам слабост към пилешко, яйца, овесени ядки, ябълки (особено!) и напоследък към банани.  Нямам определени предпочитания към типа хляб (бял или по-мургав ;) )

Темата беше редактирана от Stefan VV на 30.09.11 19:18.

30.09.11
20:46

казано от Stefan VV на 30.09.11, 19:00:

П.С. Голям фен съм на киселото мляко (това, от което купувам е с добро качество; пиши 800 г- 1килограм дневно/сутрин и следобед по кофичка/), не обичам мазни, ( особено deep frying) храни. Имам слабост към пилешко, яйца, овесени ядки, ябълки (особено!) и напоследък към банани.  Нямам определени предпочитания към типа хляб (бял или по-мургав ;) )

Няма лошо,че си фен на киселото мляко. Ще направиш още по-добре,ако станеш голям фен на изварата :) А може и на сиренето(от мляко). Останалите неща към които имаш слабост са предпочитани храни за трениращите във фитнеса. И съвет номер едно ще бъде: увеличи количеството на тези храни. Или още по-добре ако имаш по 5 яденета дневно,равномерно разпределени.
Можеше да опишеш какво си правил през тези 6 месеца във фитнеса.По каква схема е била програмата.Колко дни седмично,разпределението.

Мнението беше редактирано от Миро на 30.09.11 20:47.

05.10.11
23:20

Малко съм бавен. Почнах да пиша отговорите, но трябва периодично да проверявам някои наименования.

Иначе кантарът във фитнеса се оказа грешен, Наистина съм свалил около 2-2,5 кг, но съвсем не 5 кг. Така че тежа около 63, което от 2 години е най-ниското ми тегло. Бицепсът ми е по-скромен: 31 на дясната, 30 на лявата. Гръдната обиколка мисля, че е около 90. Тежестите на уредите и лежанката бяха около 40 килограма, бицепс-трицепс около 10. Сега са около 30-35 кг (като почнах отново преди 10 дни бяха 25-30). Бицепс трицепс  сега тренирам със 7,5 и 5 кг.  Сега съм отново на кръгова схема, тренирам и крака. Преди имах дни за гръб, гърди, както и рамо и бицепс-трицепс и разчитах само на колело. Преди тренирах 4-5 дни в седмицата, с колело също 3-4 пъти в седмицата за по час. Почивах чисто един ден. Сега 3-4 пъти в седмицата съм на фитнес, тренировките ми продължават по-дълго (90 вместо 60 минути); карам колело 1-2 пъти в седмицата за по час/90 минути. Почивам около 2-3 дни.

Преди набиранията бяха около 15 по 5, сега са около 10 по 3. Пропуснах да кажа, че намалих сериите от 5 на 3. Поне засега. Не правя големи почивки между сериите: около 40 секунди. Между отделните упражнения може да има по-дълги паузи около 2-3 минути.

Схемата ще я кача малко по-късно (включва базисни упражнения: дъмбели, изтласкване на щанга от лег, набирания, пек-дек и хипересктензии, набирания, коремни преси, кофички).

Мнението беше редактирано от Stefan VV на 05.10.11 23:31.

05.10.11
23:47

5 дни тренировки седмично според мен е било много. Ако целта е повече маса,а не релеф. Сега след прекъсването,може да правиш по 4 тренировки. А когато си върнеш формата и увеличиш тежестите,може да преминеш на тридневен сплит. Мускулите растат по време на почивката :) Ръката става още по-голяма като се тренира добре и трицепса. Гръдната обиколка е добре за тези килограми,но може да бъде и повече. Можеш да правиш например по 2 серии пуловър.
Сериите на упражненията трябва да са 3 до 4 най-много. Добре е,че правиш къси паузи между сериите. Имаш добър избор за храните,а банани трябва да ядеш след тренировката. Като източник на въглехидрати.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1