06.10.11
11:16
Местя тук дискусията от дневника на Вики.
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 06.10.11 11:36.
05.10.11
22:01
@head_hunter
Пак си се объркал нещо. Това е дневникът на Вики и се опитваме да и помогнем със съставянето на по-добър хранителен режим от сегашният и. Ходи плюй в моят дневник това аз как тренирам и се храня, всъщност по-добре недей, но и тук няма никаква връзка, понеже при мен факторът е финансов. Ти твърдиш че нямаш този проблем, а се оказа че правиш точно каквото на нея препоръчвам, точно поради същите причини като нейните. Но в същото време отричаш моите препоръки, само и единствено защото си решил да се заяждаш с мен.
Разбирам че по някаква причина, въпреки че си толкова преуспял, всъщност ти е доста скучно и явно по някакъв извратен начин се забавляваш флудейки дневниците ни... Добре, но в крайна сметка всички твърдим едно и също нещо и то е да увеличи протеина. Имаш уж опит с много подобна на нейната ситуация, доколкото можем да наричаме грешките си опит, разбира се. И ако наистина е така, грехота е да не и кажеш направо с кой протеин би било най-добре да опита като начало. Също никой не ми каза защо да не взима и по няколко грама креатин? Което е може би най-обстойно изследваната хранителна добавка и до сега няма известни никакви нежелани странични ефекти.
Колкото до нападките ти към мен и моментната ми форма, тя на твоите години ще е по-добра, а и доста по-скоро. Всъщност ти на колко години си по-точно? Защото аз се занимавам с бойни изкуства от 5 годишен и май трудно можеш да се мериш с постиженията ми, но не е това мястото където да си ги мерим. Затова моля придържай се към темата и използвай уникалния си интелект, опит и въобще гениалността си да и кажеш нещо повече от сиренце и биричка...
Мнението беше редактирано от 110 на 06.10.11 12:02.
06.10.11
08:08
казано от 110 на 05.10.11, 22:01:
...грехота е да не и кажеш направо с кой протеин би било най-добре да опита като начало. Също никой не ми каза защо да не взима и по няколко грама креатин? Което е може би най-обстойно изследваната хранителна добавка и до сега няма известни никакви нежелани странични ефекти.
Спри се, моля. Препоръките ти за приемане на хранителни добавки (споменатите протеин и креатин) при режима, описван в този дневник, са лишени от всякаква аргументация. Идеята на този форум е постигането и поддържането на здравословен начин на живот. В случая тези препоръки са в противоречие с тази идея и на това основание от тук нататък аз лично ще ги отстранявам като неаргументирани и опасни за здравето на четящите.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.10.11 08:09.
Аз пък не виждам нищо нездравословно в това да използваш добавки като протеини примерно.
Имаше един момент в който не ядях месо и хляб само на плодове и зеленчуци.
Случи се месец и нещо да съм много зле с много ниско кръвно дори съм припадала от това.
Точно тогава лекар ми препоръча да пия протеини(Biogame).
06.10.11
09:42
казано от D&D на 06.10.11, 09:35:
Аз пък не виждам нищо нездравословно в това да използваш добавки като протеини примерно.
Много моля да не се четем както Дяволът чете Евангелието. Конкретно в този режим и в тази ситуация протеиновата пудра не е добра идея, тъй като ще бъде единствен източник на белтъчини. Това, че си имала лекарска препоръка за приемаш такава добавка, не прави съветът на въпросния лекар адекватен и подходящ за ситуацията, описвана в този дневник.
Кратко и ясно- протеин, като добавка не и трябва в момента, тъй като тя няма изградени правилни хранителни навици и е необходимо да си набавя нужните нутриенти от истинска храна. Да има жени, които не приемат 2000 калории, но пък дали менюто им не е много по-изпипано, а и тренировките им не са на съвсем друго ниво? Креатин също не и трябва- тя няма амбиции да увеличава силовите си постижения. На тоя етап вместо да даде едни хипотетични 70 лева за протеин ще и бъде в пъти по от полза да ги инвестира в качествена храна съобразно нуждите и разбира се нейните вкусове.
06.10.11
09:56
Протеинът и креатинът сами по себе си не са вредни. Защо тогава да не ги пие? Защото от протеина и креатина получава единствено и само това - креатин и протеин.
А витамините, минералите, ензимите, полезните мастни киселини, антиоксиданти, фибри...и тях ли от добавки да си ги набави? А за здравето на червата и перисталтиката кое ще се погрижи? И да си набавя 50гр. протеин на ден от пудра, като не приема другите важни нутриенти организма си остава крайно небалансиран и по този начин освен разход от към 100лв. на месец друго няма да има.
Сигурно ще се изпише за милионен път в този форум - добавките са от полза само ако има стабилна хранителна основа! Надявам се да спре да се пише по този въпрос!
ПС: Също така да припомня на Вики, че има бутон за докладване на нарушение...за всеки случай! ;)
Поздрави!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 06.10.11 09:59.
06.10.11
10:02
казано от 110 на 06.10.11, 09:39:
Добре, ще спра да пиша на тази тема, веднага след като видя разумно обяснение, защо протеинът под формата на хранителна добавка е вреден... Само един аргумент искам против, не повече.
Приемането на протеинова пудра в случая означава, че това ще е практически единствения източник на белтъчини за нея. Хранителните добавки НЕ са заместител на рационалното хранене, те са допълнение към него. Човешкият организъм е пригоден да работи оптимално с твърда храна - това е нормалният източник на енергия и градивни елементи за Homo sapiens в Природата. Когато протеиновият шейк (течна храна с високо белтъчно съдържание) е основен източник на белтъчини, това ще доведе до затруднено функциониране на стомашно-чревния тракт (припомням, че Вики вече има проблеми там!). Протеинът като хранителна добавка е предназначен да ДОПЪЛВА белтъчния прием, представлявайки малка част от него, а не да бъде основен белтъчен източник! Останалото е казал Тихомир Велев.
Креатин... за какво й е? Силови постижения ли гони? С това крайно небалансирано и крайно недостатъчно хранене какво ще постигне с креатин? Веднага ще ти обясня - излагане на риск за бъбреците.
ОК?
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.10.11 10:09.
06.10.11
10:09
@Тихомир Велев и @Кольо Пияндето
Добре, така вече е ясно обяснено, разбрах и съм съгласен че не съм прав. Остава ни само да се надяваме и Вики да е съгласна и да започне да приема всичко необходимо и в достатъчно количество чрез храната, дори някои неща да ги яде просто защото трябва. Наблягаме на Трябва. И напомням че все още не сме и предложили храни богати на протеини, различни от тези които не желае да консумира, ако са останали такива де...
06.10.11
10:13
Протеин има и в краставиците и доматите. Растителният протеин се използва от тялото по същия начин както и животинския.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 06.10.11 10:13.
06.10.11
10:19
В такъв случай намерих нещо, дано и е полезно:
отслабване без спорт не е работа, а спорт без протеини си е чиста загуба на време, защото мускулите не могат да се регенират и да растат. като се гледам... за тия 2 години и половина неядене на нищо, мускулите ми са изчезнали, затова сега се разтърсих из нета за веган протеини. вижте кво намерих, а ако имате идеи давайте, че съм решила да се стягам
1. оказва се че хризантемите са добър източник на протеин (35%) хаха, идеи за рецепти?
2. бамбук мммм 34%, ще взема да отида на китайски скоро:)
3. сурови гъби ммм напоследък слагам сурови печурки във всяка салата, брей и да не знам че имат 37% протеини..
4. броколи !? 35% а стига бе;) наблягаме и на броколите:)
5. оохххх аспержички, любимите ми, 40%:)
6. слънчогледови семки, 51% уауауауау, жалко че въобще не ми харесват
7. сусам - 52%:) йай
8. зелени салатички мммм ок. 25-30%
9. листа от тиква, убиец:) 40%
10. гадната английска мая за мазане, ужас е, ама е пълна с протеини.
11. боб, 36%
12. бяла продълговата ряпа, 36%
13. водорасли за суши, от онези сухите, 36%
14. balsam pear, това е едно все едно между тиквичка и корнишон, май не съм го виждала в бг, 43%, за незаменимите аминокис. не пишеше.http://www.spacerad.com/rabbit/balsampear.jpgмай това е засега. всички дотук избоени храни съдържат незаменимите аминокиселини, някои в по-добро съотношение, други в по-лошо:) ако някой знае други, да казва:)
дайте да измисляме рецепти с тяхАлцхаймер — край на лошите спомени. Е, на хубавите — също.
Може да има но не е в достатъчно количество.
Тук става въпрос да пие протеини защото не яде месо а не зеленчуци.
Примерно в протеина на Biogame има:
Аналитично съдържание за 100 g:
Протеин - 80 g
Мазнини - 1 g
Въглехидрати - 4 g
L-карнитин - 1500 mg
Креатин монохидрат - 2500 mg
АТФ - 50 g
L-лутамин - 1000 mg
ВСАА - 1000 mg
L-аргинин - 250 mg
L-лизин - 125 mg
L-метионин - 125 mg
Витамини:
- Витамин C - 32.6 mg
- Витамин B1 - 3.3 mg
- Витамин B2 - 3.3 mg
- Витамин B6 - 3.3 mg
- Витамин B12 - 13 µg
- Никотинамид - 8.0 mg
- Фолиева к-на - 53.3 µg
- Ca D-пантотенат - 3.3 mg
- Витамин Е - 10.0 mg
- Витамин A - 833 I.U.
- Витамин D - 133 I.U.
- Биотин - 13.3 µg
Също така съм на мнение че това не може да замести храната.
Но в комбинация с храната която яде е добра идея.
Иначе за увреждане на бъбреците може да се говори само когато се пият лекарства в големи количества или примерно както е антибиотика.
Мнението беше редактирано от D&D на 06.10.11 10:26.
06.10.11
10:32
казано от D&D на 06.10.11, 10:20:
Тук става въпрос да пие протеини защото не яде месо а не зеленчуци.
Няма никакъв смисъл от публикуване състава на този продукт, всички тук знаем какво съдържат протеиновите пудри. Четеш ли какво написахме аз и Тихомир или си повтаряш стихотворението без да мислиш?
казано от D&D на 06.10.11, 10:20:
Иначе за увреждане на бъбреците може да се говори само когато се пият лекарства в големи количества или примерно както е антибиотика.
Не ти достигат знания и опит, грешиш стабилно в случая.
То бива ограниченост, ама толкова да ви минава покрай ушите и да си знаете вашето - направо е безочлова арогантност.
От протеина СЕ натоварват бъбреците!
Първо е качествената храна, после е суплементацията! Няма как по-просто да се каже!
Не ви ли минава през акъла, че некомпетентността ви засяга не само вас, ами и нас - и най-вече всички онези хора, които ще потърсят тук информация и съвет.
Спри, погледни до къде си я докарал и си задай въпроса имаш ли право да даваш на друг акъл!
@Вики, извинявай за спама душа.
едит: Наистина, товарят се бъбреците при превишаване на дозата, или в специфични режими. Но на фона на 800те калории некачествена храна, някак се съмнявам, че ще успеете да и препоръчате подходяща доза..
Мнението беше редактирано от Moonray на 06.10.11 10:45.
06.10.11
10:37
Не разбирам каква е целта на този амино профил, който си копирала? Биогейм е Българска добавка. Защо не пуснеш едно изследване на общ белтък и тогава да коментираш амино профила?
Има доказан продукт за медицински цели, под далеч по-строг контрол /нарочно няма да го спомена/ да не се прави реклама. И защо и двамата не спрете да говорите неща, които видно не са ви ясни? Нима не се изложихте достатъчно и е нужно още?
Мисля че имам достатъчно опит.
Пила съм достатъчно лекарства и съм наясно кое как действа.
И тук го давам като съвет тя е тази която ще реши дали ще го пие или не.
Ще се повторя че се товарят бъбреците само ако се пие в големи количества.
06.10.11
10:50
казано от head_hunter на 06.10.11, 10:37:
Не разбирам каква е целта на този амино профил, който си копирала? Биогейм е Българска добавка. Защо не пуснеш едно изследване на общ белтък и тогава да коментираш амино профила?
Има доказан продукт за медицински цели, под далеч по-строг контрол /нарочно няма да го спомена/ да не се прави реклама. И защо и двамата не спрете да говорите неща, които видно не са ви ясни? Нима не се изложихте достатъчно и е нужно още?
Не смятам че е “излагане”, да попиташ когато не знаеш. По-добре ли е да продължиш да грешиш или е по-добре да ти поправят грешката?
И продължаваш да пишеш на изуст. Аз се съгласих и признах грешката си, вече не препоръчвам протеини под формата на хранителни добавки, като заместител на това което отказва да яде. Макар че предварително съм подчертал че не знаех какво още ще и липсва в храната в такъв случай, така че реално и грешка няма...
И моля те сподели го този доказан продукт за медицински цели. Не мисля че това е реклама, но ако е така, прати ми го на лично съобщение, ако на Вики не е, то на D&D със сигурност и е необходим, но няма да го пие без да се консултира със съответният специалист, така че давай го смело насам.
казано от 110 на 05.10.11, 22:01:
Също никой не ми каза защо да не взима и по няколко грама креатин?
Не са се сетили. Всъщност отговорът е прост. Както знаем креатинът дава сила. За чий чеп и е на нея тази сила, като тя най-вероятно НЕ знае как да използва своята?! :) Т.е. това, което искам да кажа е, че девойката първо е добре да добие необходимата двигателна култура, да успява да впрегне оптимално силата си в тренировките и от там нататък да започне със зоба :D Признавам, че не съм изчел целия дневник, но също така май авторката не се занимава активно с тежести, което прави употребата на креатин някак неоправдана (може и да бъркам относно тренировките й, но съм останал с впечатление, че иска да свали някакви килограми).
Споменаха се и вреди от протеиновите пудри. Не може да се каже в пряк смисъл, че те са вредни (ако предположим, че в кутията има само протеин). Но това, че товарят организма е факт. В каква степен, това е под въпрос. Но като се замислим и цигарите, и алкохолът също го товарят, така че протеинът е може би (не съм на 100% сигурен де) 1 идея по-неангажиращ :) Впрочем считам, че холестеролът в пудрите не е полезен.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 06.10.11 10:58.
06.10.11
10:58
казано от 110 на 06.10.11, 10:50:
Не смятам че е “излагане”, да попиташ когато не знаеш. По-добре ли е да продължиш да грешиш или е по-добре да ти поправят грешката?
И продължаваш да пишеш на изуст. Аз се съгласих и признах грешката си, вече не препоръчвам протеини под формата на хранителни добавки, като заместител на това което отказва да яде. Макар че предварително съм подчертал че не знаех какво още ще и липсва в храната в такъв случай, така че реално и грешка няма...
И моля те сподели го този доказан продукт за медицински цели. Не мисля че това е реклама, но ако е така, прати ми го на лично съобщение, ако на Вики не е, то на D&D със сигурност и е необходим, но няма да го пие без да се консултира със съответният специалист, така че давай го смело насам.
Там е въпроса, че не питате, а препоръчвате и то нещо, което не знаете какво е - това е излагане. Излагане също е да се изказвате за нещо, което очевидно не ви е ясно и на двама ви.
Продукта е Syntrax Nectar™ Medical, а сега ако искате можем да почнем сравнението м/у продукта препоръчан от D&D и този продукт, който в никакъв случай не препоръчвам, защото не съм наясно с много неща около потребител/ите/, които евентуално биха го ползвали?
Мнението беше редактирано от head_hunter на 06.10.11 11:00.
Ами като за начало може да напишеш той за какво е подходящ да се пие?
Nectar™ Medical е подходящ за възстановяване и укрепване на мускулатурата, подсилване на имунната система, предпазване от загубата на мускулна маса, възстановяване на организма след операции и т.н.
Това като за начало звучи добре.
Мнението беше редактирано от D&D на 06.10.11 11:11.
06.10.11
11:10
казано от head_hunter на 06.10.11, 10:58:
този продукт, който в никакъв случай не препоръчвам, защото не съм наясно с много неща около потребител/ите/, които евентуално биха го ползвали?
Подчертал съм го, за да се избегнат и други въпроси от подобен род, което ме навежда на мисълта, че постовете ми се четат избирателно и се връщаме отново на момента с излагането!
Препоръчвам добавки върху които имам лични наблюдения, само на хора, които познавам било лично, било чрез постовете им, когато съм преценил, че са достатъчно на ясно какво правят! Иначе става нещо, като с препоръката на момиче приемащо 800 калории да се предлага креатин. За разлика от други хора аз съм си създал име с течение на времето в този форум и то не е благодарение, отговорите на подобни въпроси.
Мнението беше редактирано от head_hunter на 06.10.11 11:11.
Nectar™ Medical не е нищо специално. Просто няма овкуситеи и оцветители ;) “Medical” = маркетингов трик.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 06.10.11 11:16.
06.10.11
11:53
казано от Стоянчо на 06.10.11, 11:14:
Nectar™ Medical не е нищо специално. Просто няма овкуситеи и оцветители ;) “Medical” = маркетингов трик.
Не е специален разбира се - все едно да се твърди, че има специално мляко или яйца за възстановяване. Идеята е, че протеина е различен от масово предлаганите, поради причините изброени по-горе от теб и няма допълнителни “пълнежи”, което от своя страна /според мен, го прави по-добър за целите описани от производителя/. Да не говорим, че по никакъв признак не може да се сравнява с Биогейм.
Едно линкче, да се образоват някои съфорумци на теми “Що е то протеин”, “Защо не се препоръчва за заместител на разнообразното хранене” и др. глупави и елементарни въпроси, зададени по-горе. Има и цитирани източници, в подкрепа на казаното от други съфорумци, които изразиха обосновани мнения, а не дрънкат глупости за разлика от други.
http://www.livestrong.com/article/278458-nutritional-facts-of-syntrax-nectar/
Мнението беше редактирано от head_hunter на 06.10.11 13:03.
06.10.11
12:26
казано от Moonray на 06.10.11, 10:36:
То бива ограниченост, ама толкова да ви минава покрай ушите и да си знаете вашето - направо е безочлова арогантност.
От протеина СЕ натоварват бъбреците!
Първо е качествената храна, после е суплементацията! Няма как по-просто да се каже!Не ви ли минава през акъла, че некомпетентността ви засяга не само вас, ами и нас - и най-вече всички онези хора, които ще потърсят тук информация и съвет.
Спри, погледни до къде си я докарал и си задай въпроса имаш ли право да даваш на друг акъл!@Вики, извинявай за спама душа.
едит: Наистина, товарят се бъбреците при превишаване на дозата, или в специфични режими. Но на фона на 800те калории некачествена храна, някак се съмнявам, че ще успеете да и препоръчате подходяща доза..
Ако подчертаният текст е насочен само към мен, няма проблем, нищо че е без основание. Но в противен случай, не смяташ ли че си ненужно груба и безочлОва?
На Вики храната е недостатъчна, липсват и протеини, но къде видя некачествена храна?! Нещо в плодовете или в киселото мляко те притеснява?
казано от head_hunter на 06.10.11, 11:53:
казано от Стоянчо на 06.10.11, 11:14:
Не е специален разбира се - все едно да се твърди, че има специално мляко или яйца за възстановяване. Идеята е, че протеина е различен от масово предлаганите, поради причините изброени по-горе от теб и няма допълнителни “пълнежи”, което от своя страна /според мен, го прави по-добър за целите описани от производителя/. Да не говорим, че по никакъв признак не може да се сравнява с Биогейм.
За липсата на допълнителни пълнежи силно подкрепям, обаче с “доказан продукт за медицински цели” май и ти се поизложи малко.
D&D говори за биогейм, понеже има опит само с него. Защото едно време нямаше друго, освен това не само са и го предписали, но дори и се е полагало определено количество, заедно с някакви други неща... Всъщност и аз съм го пробвал 1-2 пъти, но тогава можех да си позволя каквото поискам и предпочетох да си хапвам пиленце на грил, например.
06.10.11
14:25
казано от head_hunter на 06.10.11, 11:53:
Едно линкче, да се образоват някои съфорумци на теми “Що е то протеин”, “Защо не се препоръчва за заместител на разнообразното хранене” и др. глупави и елементарни въпроси, зададени по-горе. Има и цитирани източници, в подкрепа на казаното от други съфорумци, които изразиха обосновани мнения, а не дрънкат глупости за разлика от други.
http://www.livestrong.com/article/278458-nutritional-facts-of-syntrax-nectar/
Съжалявам, много искам да се образовам, но английският ми не е на подходящото ниво... Предполагам съществува този проблем не само при мен. Но съм се постарал да изчета всичко което съм намерил на български и смятам знам за какво става дума. Все пак ще го прочета и като не разбера нищо след няколко часово ровене в речници, може би ще намеря кой да ми го преведе. Ако се стигне до такъв качествен превод, ще го постна. Но до тогава линка ти е с нулева стойност за много от начинаещите... Все пак благодаря за опита :]
06.10.11
14:50
Линка е с нулева стойност за хората, които не знаят английски или са прекалено упорити да си мислят, че знаят всичко (ти и приятелката ти). Сума ти хора с години опит казаха защо протеиновите пудри не са препоръчителни при липса на хранителен режим, но вие си знаете своето.
Точно пък за протеина който аз бях споменала не се налага да се спазва някакъв режим!
Не знам защо постоянно се заяждаш с хората? Може би затова и си си измислил такъв акаунт!
06.10.11
15:02
казано от D&D на 06.10.11, 14:57:
Точно пък за протеина който аз бях споменала не се налага да се спазва някакъв режим!
Любопитно... защо?
06.10.11
15:06
казано от Кольо Пияндето на 06.10.11, 15:02:
Любопитно... защо?
Owned :D :D :D Егати гадния въпрос зададе :D
Митко днес много ми помогна и сега е супер кеф да не чета определени мнения (party)
06.10.11
15:12
Голяма демагогия.Може би си дистрибутор на Биогейм.Прощаваме ти.
06.10.11
15:15
Кольо,
може ли да те питам нещо, леко е извън темата, за което се извинявам...
Може ли приема на яйца, сирене и кашкавал да има същия амино профил, т.е. цялостен без липса на аминокиселини както е в месото и трябва ли да се съчетава с други растителни източници като боб напр.? Много благодаря !
06.10.11
15:28
казано от Joyplovdiv на 06.10.11, 15:15:
Кольо,
може ли да те питам нещо, леко е извън темата, за което се извинявам...
Може ли приема на яйца, сирене и кашкавал да има същия амино профил, т.е. цялостен без липса на аминокиселини както е в месото и трябва ли да се съчетава с други растителни източници като боб напр.? Много благодаря !
Директно казвам, че не съм сравнявал аминокиселинните профили на месо, яйца, сирене и кашкавал, за да давам категоричен отговор на този въпрос. Според знанията, с които разполагам и логиката, с която мога да ги интерпретирам - да, чрез яйца и млечни продукти можеш да компенсираш липсата на месо в режима. Растителните протеини също имат своето значение и съчетаването им с животинските е препоръчително, не само заради аминокиселинния профил.
06.10.11
15:32
казано от Кольо Пияндето на 06.10.11, 15:28:
Директно казвам, че не съм сравнявал аминокиселинните профили на месо, яйца, сирене и кашкавал, за да давам категоричен отговор на този въпрос. Според знанията, с които разполагам и логиката, с която мога да ги интерпретирам - да, чрез яйца и млечни продукти можеш да компенсираш липсата на месо в режима. Растителните протеини също имат своето значение и съчетаването им с животинските е препоръчително, не само заради аминокиселинния профил.
Това го прилагам на практика, вече години. Не претендирам, че тялото ми е лаборатория, но начина по който се чувствам и прогреса е достатъчно красноречив по въпроса. Съответно сравнено и с периодите, които включвам месо в менюто си - разлика няма или поне аз не мога да усетя.
06.10.11
16:35
Не знам защо постоянно се заяждаш с хората? Може би затова и си си измислил такъв акаунт!
Нарочно го измислих, за да се гавря с такива като теб и гаджето ти - знания 0, претенции до безкрайност, само че без покритие. Много ли ти бърка в здравето името ми ? :)
И за да ти отговоря - за да приемеш каквото и да е НЕ Е НУЖНО да спазваш какъвто и да е режим. Виж, за да има ефект е съвсем различно. Да не говорим, че заместването на храна с протеинова пудра затруднява силно стомашно-чревният тракт. Ама защо да ти обяснявам, ти знаеш тоооооооолкова много.
Плюс това, твърдението ти че понеже си приемала много лекарства знаеш много добре как действат е смехотворно. Същата аналогия може да се направи с пияниците - понеже пият много, перфектно знаят как действа алкохола.
Губи се логиката, нали?
НЕ, не е подходящо! Защо?
Защото с храната си ние приемаме не само всеизвестните протеини, въглехидрати и мазнини, но и други полезни за тялото ни хранителни вещества. В протеиновите пудри присъстват някои от тях, но определено не в препоръчителните дневни нужди. Както Кольо каза човешкият организъм през хилядите си години на еволюция и съществуване е привикнал към твърдата храна.
Защо пък твърда храна? Известен факт, а може би на някои хора не, е че при дъвкането на храната в устната кухина се отделят ензими, посредством които веществата от тази храна ще могат да преминат успешно в тялото ни. Най-общо казано. :)
Когато обаче ние приемаме протеинова пудра, най-често тя е в течен вариант(разбита с вода или мляко), т.е. ние не дъвчем. Именно заради това някои марки са вкарали хранителни ензими в самите пудри, а там където няма е препоръчително да се приемат отделно, или да се приемат заедно с твърда храна. Иначе полза от протеина ще има, но не както от храната. ;)
Мога да изброя и куп други факти подкрепящи мнението ми, но не виждам смисъл, просто тези, които са на моето мнение знаят защо, а другите са просто хора, които си знаят своето. С други думи “кон с капаци”. :)
Също така си направих труда да проверя за този прословут дневник на Вики и бях wtf…
D&D ти ми приличаш на онези дилъри на HerbaLife, които са толкова нагли, че на продуктите им пише “Заместител на храна”. :)
Нееееееееееееееееее!
Това нито с амброзията на Олимп, нито със закуската на Чък Норис не може да стане!
Спазването на хранителен режим е като спазването на правилника за движение по пътищата!
06.10.11
21:29
Аз съм съгласен с някои от вас и като цяло отдавна казах че разбрах защо протеина не може да е заместител сам по себе си. Макар че въпросът съвсем не беше такъв и думите ми силно бяха изопачени за пореден път... Всъщност аз никъде и никога не съм казал че протеинът трябва да бъде единствената добавка, просто попитах може ли с добавки напълно да се заменят всички продукти които тя не желае да приема, а те са доста. Говорим за отказ за прием на месо, риба, яйца, мляко. Остават зеленчуци и плодове... Добре че поне хапва малко кисело мляко и тук там по мъничко кашкавал и сирене (под малко разбираме пренебрежимо малко), прясното категорично го отрича, но пък я накарахме да вкара и малко ядки в неравенството. Лошото е че това е безкрайно недостатъчно и има още много работа докато го докараме до уравнение.
Много ми хареса постът на D&D за овцете. Тъй като един олигофрен си е направил няколко акаунта или е викнал няколко дружки да ми серат на главата с извинение, но точно това правят. И доста повечко овце последваха примера, а всъщност е толкова по-лесно и правилно да се отговори човешки и спамът и глупостите да приключат, нали?
А сега нека повторим компетентните постове или поне тези от тях които са с аргументация. Всъщност един е напълно достатъчен и това е този:
казано от Тихомир Велев на 06.10.11, 09:56:
Протеинът и креатинът сами по себе си не са вредни. Защо тогава да не ги пие? Защото от протеина и креатина получава единствено и само това - креатин и протеин.
А витамините, минералите, ензимите, полезните мастни киселини, антиоксиданти, фибри...и тях ли от добавки да си ги набави? А за здравето на червата и перисталтиката кое ще се погрижи? И да си набавя 50гр. протеин на ден от пудра, като не приема другите важни нутриенти организма си остава крайно небалансиран и по този начин освен разход от към 100лв. на месец друго няма да има.Сигурно ще се изпише за милионен път в този форум - добавките са от полза само ако има стабилна хранителна основа! Надявам се да спре да се пише по този въпрос!
ПС: Също така да припомня на Вики, че има бутон за докладване на нарушение...за всеки случай! ;)
Поздрави!
След това може да се погледне и постът на @Кольо Пияндето, @110 и @Стоянчо и да спрете да ревете че съм твърдоглав, не съм бил разбрал и т.н. Напротив, разбрах веднага след първия адекватен отговор, но прочетох и всички други, за съжаление съм принуден и един тон помия да ми изливат на главата, въпреки:
казано от 110 на 06.10.11, 10:09:
Добре, така вече е ясно обяснено, разбрах и съм съгласен че не съм прав. Остава ни само да се надяваме и Вики да е съгласна и да започне да приема всичко необходимо и в достатъчно количество чрез храната, дори някои неща да ги яде просто защото трябва. Наблягаме на Трябва. И напомням че все още не сме и предложили храни богати на протеини, различни от тези които не желае да консумира, ако са останали такива де...
Така, а сега не да се повторя или потретя, а да се попетнастя... Ние все още не сме и казали нищо друго освен вдигни протеина или почни да ядеш еди какво си. Да но тя отказва. Разбрахме че не може да се набави всичко по изкуствен начин. Е поне вие така твърдите, а аз съм некомпетентен. Така че какво правим по въпроса? Да си кара ли вики само на краставици, домати и ябълки или все пак ще и предложим някакъв режим съобразен с нейните вкусови предпочитания?
Тук е моментът в който някои хора просто трябва да замълчат, защото всъщност не могат да скалъпят и две смислени думи, освен ако не са заяждане с някой.
И Вики ви го каза и аз ви го повтарям, не съм тук за да се ебават с мен, а за да науча нещо, да подобря или по-точно да изградя винаги липсвалият ми хранителен режим. Всъщност мислех и при себе си да отбия номера с някой по-евтин протеин, защото можех да мина и с 10-тина лева на месец, вместо с 10-тина лева на 1-2 дни за месо. Разликата е че аз правя глупости само по финансови причини и е много грозно да се изтъкват компромисните ми бюджетни решения като някакви пълни глупости. Случаят при D&D и Вики е малко по-различен. И двете твърдят че храната им стига. Там ще трябва повече работа, но както не веднъж вече казах, подхода към тях е безкрайно погрешен на 99% от потребителите тук, много от тях също толкова некомпетентни като мен, но иначе безкрайно сигурни в твърденията си.
Всъщност тук, както и навсякъде е пълно с боклуци, понеже 90% от хората са такива. Благодаря на останалите които са загубили малко време за някой и друг ценен съвет.
Лошото е само че все още нямаме решение на техния проблем, така че аз продължавам да го търся...
06.10.11
21:43
Много ме кефи обаче как говориш за приятелката си сякаш не се познавате :D :D :D
Много ми хареса постът на D&D за овцете.
:D Учудващо! :)
Лошото е само че все още нямаме решение на техния проблем, така че аз продължавам да го търся...
Моля те, спести си усилията. Нямаш знанията, нито опита да търсиш решение на този проблем. Казвам го добронамерено, защото като продължаваш да ръсиш съвети САМО ВРЕДИШ.
Тук е моментът в който някои хора просто трябва да замълчат, защото всъщност не могат да скалъпят и две смислени думи, освен ако не са заяждане с някой.
Напълно прав си. Кога ще замълчиш най-после?
@110 - Значи мен ме е извикал head, който аз не познавам и сме се засичали само по форума, за да го подкрепя, като една послушна овца?
Излез от филма, човече! Смешно е... :D
И тук не става въпрос кой кого защитава или напада, а за това какво е правилно. Говориш за финансови проблеми... аз също съм имал такива, а не съм прибягвал до протеин на прах. И пак съм се успявал да се храня в рамките на здравословното. Повечето хора тук не са богаташи. :)
По-добре приеми съвета на по-опитните. Това са хора дали стотици съвети в този форум и помогнали на много хора. Наистина ли не вдяваш, че не си прав?
Инатът може да бъде, както плюс, така и минус. В твоя случай какво мислиш е инатът ти? :)
Поздрави.
06.10.11
22:09
казано от Dimzata на 06.10.11, 21:55:
@110 - Значи мен ме е извикал head, който аз не познавам и сме се засичали само по форума, за да го подкрепя, като една послушна овца?
Излез от филма, човече! Смешно е... :D
Хахаха! Dimzata, не се занимавай с него, че е страшен и ще почне или да те преследва из всяка тема във форума, като ти иска обяснения за всяка дума и съвет, който даваш, защото материята му е много мътна или ще те заплаши с побой :D Този е култова личност. Спрях да му чета мненията, че ми идва много простотията му, взе да ме избива на агресия и реших, че ще е по-добре да измислим нещо с Митко да решим проблема, като му се блокират мненията и от моя акаунт не мога да ги чета.
Човечето е жалко и не си заслужава усилията, а хората, които все още се опитват да му дават съвети в един момент ще осъзнаят, че това е лишено от смисъл.
Днес обаче много хора се забавляваха с темата /предимно трениращи колеги, които не са регистрирани във форума/. При снимките му всички избухнаха дружно в смях и имаше много свежи коментари, които ще се сметнат за обидни, та ще ги спестя.
Пускам най-култовия дословно “Тоя има по-големи цици от жена ми, че и по-увиснали” :D Ако се сметне за обида - извинявам се предварително, но според мен са факт големите цици на въпросния потребител и това е подкрепено от снимков материал :D
110 - Хайде сега изригвай, но спокойно - няма как да ти прочета мненията, та е почти същото, като да си говориш сам.
06.10.11
22:24
казано от Dimzata на 06.10.11, 21:55:
Излез от филма, човече! Смешно е... :DИ тук не става въпрос кой кого защитава или напада, а за това какво е правилно. Говориш за финансови проблеми... аз също съм имал такива, а не съм прибягвал до протеин на прах. И пак съм се успявал да се храня в рамките на здравословното. Повечето хора тук не са богаташи. :)
По-добре приеми съвета на по-опитните. Това са хора дали стотици съвети в този форум и помогнали на много хора. Наистина ли не вдяваш, че не си прав?
Инатът може да бъде, както плюс, така и минус. В твоя случай какво мислиш е инатът ти? :)
Поздрави.
Абе тук има ли поне един човек който чете преди да пише?!?!?!??!
казано от 110 на 06.10.11, 21:29:
Аз съм съгласен с някои от вас и като цяло отдавна казах че разбрах защо протеина не може да е заместител сам по себе си. Макар че въпросът съвсем не беше такъв и думите ми силно бяха изопачени за пореден път... Всъщност аз никъде и никога не съм казал че протеинът трябва да бъде единствената добавка, просто попитах може ли с добавки напълно да се заменят всички продукти които тя не желае да приема, а те са доста. Говорим за отказ за прием на месо, риба, яйца, мляко. Остават зеленчуци и плодове... Добре че поне хапва малко кисело мляко и тук там по мъничко кашкавал и сирене (под малко разбираме пренебрежимо малко), прясното категорично го отрича, но пък я накарахме да вкара и малко ядки в неравенството. Лошото е че това е безкрайно недостатъчно и има още много работа докато го докараме до уравнение
...казано от 110 на 06.10.11, 10:09:
...
Тук е моментът в който някои хора просто трябва да замълчат, защото всъщност не могат да скалъпят и две смислени думи, освен ако не са заяждане с някой.И Вики ви го каза и аз ви го повтарям, не съм тук за да се ебават с мен, а за да науча нещо, да подобря или по-точно да изградя винаги липсвалият ми хранителен режим.
...
Кажи ми кое не разбра, къде казах че не съм съгласен, къде казах че не съм разбрал, къде въобще някога съм твърдял това в което ме обвинявате?! НИКОГА НЕ СЪМ КАЗАЛ ДА НЕ СЕ ХРАНИ И ДА ПИЕ САМО ПРОТЕИНИ. Това се вади от контекста, от малоумни провокатори, не знам само защо има толкова много овце наистина. И как с такава лекота ви манипулират, затова света никога няма да се оправи...
Иначе нищо против теб, може би ако прочетеш още няколко пъти, по внимателно би бил на съвсем друго мнение. А не просто да заемаш на сляпо позицията на твоя човек. Всъщност това не беше негова позиция дори, просто и той е овчица...