едно объркано момиче

04.09.11
15:04

здравейте,
аз съм момиче на 16г. висока съм 172см, от края на юли месец съм на нещо като НВД..до сега всичко беше наред
началното ми тегло беше 58кг исках да сваля мазнинките по бедрата и дупето, започнах с течен l-carnitin и бягане сутрин по 20 мин. на всеки 7-ми ден почивах, но наскоро започнах да се изморявам много и реших да тренирам 4 пъти седмично с тази пограма http://www.bb-team.org/workout/2547_trenirovka-za-bedreni-i-sedalishtni-muskuli-v-domashni-usloviya и по 40 мин. пилатес и аеробика
тъй като не можах сама да си измисля меню някой беше препоръчал това и аз реших да спазвам него :
1-и ДЕН:
Закуската винаги е 200гр кис.мляко с 1-2 супени лъжици мюсли

Обяд:

120г. пилешко месо, изпечено на скара.

200г. моркови (замествам и с други зеленчуци)

1с.л. олио

Вечеря:

150г. гъби - задушени;

35г. краве сирене;

150г. салата;

За вечеря може да се хапне и филия хляб препоръчва се пълнозърнест (много рядко)

2-И ДЕН НА ДИЕТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ:

Закуска:——-

Обяд:

2 яйца - сварени само белтъка

30г. - краве сирене;

и тук таме към сиренето прибавям малко извара

Вечеря:
200гр. салата
1 - яйце - отново само белтъка;

3-И ДЕН НА ДИЕТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ:

Закуска:————-

Обяд:

Обяда на третия ден на диетата за отслабване се повтаря със закуската.

Вечер:

1бр - филия пълнозърнест хляб намазана с малко маргарин (пропускам я)

40г. - краве сирене;

маслини - по възможност колкото се може по малко сол;

1бр. - кренвирш (пилешки)

На четвъртия ден понякога хапвам леща, другото основно е салати и пиле ... и така от юли до сега..

сега тежа 54кг свалила съм по 5см от бедрата ,4см от талията ,паласките минус 5см ,но все още съм си мазничка по бедрата и дупето

Имам само един проблем, че нямам цикъл :(:( трябваше да ми дойде около 26 август, а още го няма :( не знам какво да правя

1. ти нищо не ядеш - нормално е да си уморена -> като си уморена тренировките страдат -> като страдат тренировките и ти се отчайваш
2. започни да хапваш - ама много повечко от колкото сега
3. липсата на цикъл е породена от факта, че не ядеш нищо... http://www.bb-team.org/articles/1115_harakterni-osobenosti-na-zhenskata-trenirovka#axzz1Wz4d7yoo тук може да прочетеш защо цикъла ти закъснява - организма ти е на ръба на оцеляването а загубата на мастна тъкан е причина ( или една от причините ) да няма цикъл.
4. килограмите ти са малко за този ръст !
5. започни да тренираш и горната част на тялото си а не само долната
6. намали тези луди тренировки - 3 силови тренировки и 1 тренировка аеробика, тае-бо или каквото и да е.

Хубава си не си съсипвай живота с шибаното отслабване. :)

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 04.09.11 15:27.

04.09.11
15:28

забравих да спомена,че ям през 2-3 часа като между основните хранения ям или домат или пипер с извара която не е обезмаслена..
не мисля,че килограмите ми са малко пък и ако ям повече няма ли да си върна старите обратно.. все още имам мазнини по бедрата и дупето не искам да стават още повече

а аеробиката я използвам за нещо като кардио след силовите така,че и тя е 4 пъти в седмицата

Мнението беше редактирано от fayrtale на 04.09.11 15:29.

ти кое предпочиташ да си 60кг и да имаш цикъл или да си 54кг и да нямаш... като си по-малко килограми незначи, че си по привлекателна особенно като тези килограми са за сметка на здравето ти. Основни хранения - в менюто ти няма едно истинско основно хранене аз мога да изям всичко наведнъж което ти ядеш за целия ден и няма да кача и едно кило мазно. Този който ти е дал това меню за мен е престъпник, защото обрича едно момиче на страдание... пак казвам

1. Увеличи храненето си.... 4-5 хранения на ден - подчертавам хранения не залъгване на стомаха
2. Намали тренировки си...  3силови тренировки седмично и 1кардио... силовите тренировки горят мазнини !
2а. тренирай горната част на тялото си.

Наистина си обръкана промени нещатата на 180 градуса ако искаш да имаш хубаво женствено тяло, да си здрава и физически и психически.

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 04.09.11 15:40.

04.09.11
16:47

казано от kristiancho на 04.09.11, 15:38:

ти кое предпочиташ да си 60кг и да имаш цикъл или да си 54кг и да нямаш... като си по-малко килограми незначи, че си по привлекателна особенно като тези килограми са за сметка на здравето ти. Основни хранения - в менюто ти няма едно истинско основно хранене аз мога да изям всичко наведнъж което ти ядеш за целия ден и няма да кача и едно кило мазно. Този който ти е дал това меню за мен е престъпник, защото обрича едно момиче на страдание... пак казвам

1. Увеличи храненето си.... 4-5 хранения на ден - подчертавам хранения не залъгване на стомаха
2. Намали тренировки си...  3силови тренировки седмично и 1кардио... силовите тренировки горят мазнини !
2а. тренирай горната част на тялото си.

Наистина си обръкана промени нещатата на 180 градуса ако искаш да имаш хубаво женствено тяло, да си здрава и физически и психически.

+1 ;)

04.09.11
17:33

Както ти препоръчаха по-горе увеличи храненията на 4-5.  Мисля, че организмът ти е в стресово състояние от изключително малкото калории, които приемаш. В момента една седмица с повечко калории и по-”разюздано” хранене ще ти се отрази добре. Сутрин към млякото добави още поне 2 лъжици мюсли, плюс лъжица мед или стафиди. Може и някое друго цяло яйце или резенче сирене/кашкавал. Обяда ти е “поносим”, но към пилешкото добави варен картоф или поне филийка хляб. Повтори обяда още веднъж.  Ако ще ядеш яйцата без жълтъците, яж поне 4 или 3 + едно цяло. Сметни си така, че на едно ядене да ти се пада около 20гр. протеин и поне 40гр. въглехидрати.
Това, че спазваш режим е добре, но си на ръба да направиш някоя глупост. Не следвай сляпо диети, а прочети малко и нагаждай според това как се чувстваш и как реагира тялото ти. Това “мазничкото” по бедрата ще си замине и то, но нали се сещаш, че Рим не е построен за един ден ;)  Имай търпение и следи за здравето си. Успех!

Първо, добре дошла в BB-Team!

Правилно хранене най-добре може да се опише като здравословно хранене. А здравословно хранене е това което ни поддържа здрави, щастливи и що-годе с приличен външен вид.

Преди мен са ти дали добри съвети, аз няма какво да се повтарям. Моята философия е това - здравословен режим не значи корем тип фугите в банята, а усмивка на лицето и здраве в сърцето :)

Поздрави!

04.09.11
20:23

а според вас трябва ли да отида на лекар относно липсата на месечния цикъл?

Няма лошо да отидеш, но като му кажеш как се храниш и как тренираш, той ще ти каже същото като съфорумците над мен.

Част от причините, които прекъсват месечния цикъл на жените са:
- прекалено нисък процент подкожни мазнини.
- големи рестрикции в хранителния режим, както и отсъствие на достатъчно полезни мазнини и въглехидрати в менюто.
- претрениране, причинено от неистовото желание за отслабване.
- постоянен калориен дефицит - това, заедно с горното са най-честите причини.
- поради некачествено хранене се получава дефицит на желязо в тялото.
- и не на последно по важност място - сериозен здравословен проблем. Ако при горните тиренца всичко ти е противоположно, то обезателно отиди на лекар. Ако в горните тиренца имаш какво да оправиш, опитай с тях и след това прибегни до това тире.

Поздрави!

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 04.09.11 20:35.

04.09.11
20:41

Първото тиренце е най-честата причина, която пък е пряко свързана с второто тиренце ;)

Хм.. посещението на лекър никога не е излишно. :) Най-малкото, защото сега сигурно си мислиш ‘’ А тея пък да не са доктори, че да знаят.. че и мъже те не разбират от цикъл и прочие’’ така, че ако ти го каже лекър би трябвало на него да повярваш. Според мен трябва да покръстиш НОВАТА Дени с една тава ориз !

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 04.09.11 21:01.

Големи грешки има в храненето ти!
1)Калориите са по малко и от половината които трябва да приемаш дори когато сваляш.Изчисли си калорииния баланс и от него вадиш 400-500 и това са калориите ти за деня.Тези калории гледай да идват от белтъчини и полезни мазнини тва вече ще е нвд(в никакъв случай не яж тия маргарини...)
2)Не ядеш достатъчно белтъчна храна.
2)Гледам някакъв ден не закусваш.Това е огромна грешка,закуската трябва да е стабилна
3)Гледам и някакви филийки хапваш преди лягане и то бял хляб.Абсолютно грешно,особено преди лягане никакви въглехидрати не яж,а хапвай примерно извара с зехтин(протеини+полезни мазнини да забават усвояването им),така ще имаш и за през нощта протеини.БТВ ра пзликата м-у белия и истински пълнозърнест хляб е огромна,така че не подценявай това.
4)Гледай да се храниш по на често 5-6 пъти дневно,сметни си калориите,дели на 5 примерно и си имай ориентир колко да ти е на хранене горе долу.
5)Намали малко тренировките толкова малко храна тренираш много и вероятно си претренирала,затова си дай седмица почивка от тренировките.
ше ти дам един ориентир за храненето как да изглежда примерно,количествата ще са ти според калориините нужди:
1)яйца+овесени ядки/мюслита ли там нз
2)месо/риба+кафяв ориз/овес/пълн хляб
3)месо/риба+зеленчуци
4)месо/риба+зеленчуци
5)извара+зехтин (2 суп лъжици евентуално)

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 04.09.11 23:22.

03.10.11
15:17

1. - за твоя ръст килограмите ти не са много
2. - ако имаш мазнини, започни силови тренировки за стягане и със стимулирането на мускула, ще изчезнат и мазнините
3. - НЕ СПИРАЙ ДА ЯДЕШ МАЗНИНИ!!! -  аз вече съм я правила тази грешка и също като на теб изчезна цикъла, така че храни се добре... Ако тренираш за да изглеждаш добре, замисли се дали би изглеждала красива, ако все си скапана, бледа и леко болнава защото определени вещества и минерали липсват на организма ти...
4. - не се впрягай толкова... ОТ ЛИЧЕН ОПИТ - вредно е!... просто се обичай и давай на тялото си нужната му храна и почивка... все пак да не забравяме че тлъстините се появяват когато тялото ти бедства!!!

Мнението беше редактирано от Taly K на 03.10.11 15:19.

06.10.11
10:32

да ти кажа честно,не си тръгнала по правилния път
аз съм на твоя ръст, но съм на стабилните 57кг със стабилни тежести в залата и на закуска слагам по 10 големи лъжици мюсли+половинка кисело мляко+плод и след 2 часа съм гладна като звяр така че ям още 5 пъти и то сериозно+5силови тренировки седмично и вс ден общо 10км до залата и обратно
тъй като си начинаеща и явно имаш други цели-хапвай по-малко ,но редовно и то докато се заситиш-не знам как някои стоят постоянно “леко”гладни
имам предвид”питателна храна”-много протеини от различни източници-ядки,леща ,боб,соя,яйца,пилешко.телешко и всякакви млечни продукти и качествени въглехидрати-КАФЯВ ориз,овесени и др ядки-а не фалшив хляб, чипсове и вафли
другата част от решението е в по-голямото натоварване на мускулите-те “горят”енергията и колкото са повече-повече енергия изразходват,тоест- повече складирани мазнинки
никоя жена само с хранене и тренировки не  е заприличала на културистка така  че не се притеснявай от подобни митове

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1