29.06.11
14:10
Здравейте, видях, че по темата е писано но не конкретно по този въпрос. Интересува ме някаква методика по която да се науча да го правя. Тежа 83кг, 176см, правя 4х10 набирания с тесен надхват без тежест, кофички правя 1х30 2х15 1х10. Имам ли достатъчна физическа подготовка или трябва да потренирам още на лсотовете за това движение. Доколкото виждам в youtube има един момент на залюляване но нещо не нацелвам ритъма. Всичко, което подскажете ще е от полза.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 29.06.11 15:51.
29.06.11
17:02
Имаш ли експлозивност на движението е въпроса? Ако не, тренирай като дърпаш бързо така,че да излизаш над лост до долната част на гърдите и пускай бавно. Може да правиш и негативни силови(само горната част на силовото).
Успех-:)
29.06.11
18:29
Цаката в силовото е експлозивноста, бързината. Бързо да се набереш нагоре и бързо да включиш рамото. Димитрош ти е казал точно :)
22.07.11
00:51
Силовото е мисля повече до техника. Когато увиснеш отдолу се вдигаш с лявата ръка, да кажем и извърташ лакътя, НЕ РАМОТО, лакътя напред пред лицето си и то става като кука и те задържа отгоре. С по-хлабав хват за да могат да ти се превъртят китките, защото ако стискаш прекалено здраво няма как да се вдигнеш отгоре. Можеш да си помогнеш с “приритване” с краката.
Напъвай на набирания с тежест, тези силови са циркаджииска история... залюлявания,глупости...Набирай се с допълнителна тежест и бързо ще стане номера със силовото
Всъщност аз можех да се набирам на 1 ръка и с 2 ръце със сериозна допълнителна тежест, но докато не се помъча над техниката на силовото... то ми беше непосилно.
Виж, ако говорим за бавно и контролирано силово, трябва си яко сила, специфична сила, но категорично не е само до техника при бавното.
24.07.11
23:33
Бавното силово вече е съвсем друго, вече при него си се иска яко power :)
28.07.11
00:19
Както каза SP-611 набирания с тежест ще ти свършат работа. Започнах и аз да правя силови, но докато стигна до тях се мина време. Намери си 18 или 20 килограмова тежест (аз използвам гюле 18,5 килограмово) и започни да се набираш бързо. Така постепенно ще свикнеш и като махнеш торбата от плещите си и направиш силово ще “хвръкнеш”. НО внимавай за травми!
Успех
04.10.11
23:42
Не съм съгласен, че бавното силово изисква сила .. А относно коремното възлизане ако го правиш чисто ти е 80% сила и 20% техника :)
Не се изисква сила, ако си 40 килограмова пишка...
Набиранията с тежест вършат работа...
Трябва ти координация, между маха с крака, възлизането с таза и едновременното мощно дърпане с ръце и гръб...
За стриктно възлизане...си е чиста сила...но там много отива към лактите напрежението...
Като гледам пропорциите ти...си голямо момче...и ще ти трябва много сила за да възлезеш!!!
05.10.11
15:25
На 15 съм, 160 висок и 54 кг :D
05.10.11
16:40
Ами слабо е на 15 се 54 кг ма... аз съм на 16 тежа 85 кг ма и съм 181 правя по 22 силови,с 2 ръце разбирасе,.. кофи по 60 набиранки не знам но не са малко ... за бавните силови ами иска се практика постепенно се научават успех !:}
05.10.11
18:49
Я дай видео, защото съм 150% убеден, че си на 10 и искаш да се “изфукаш” като кажеш лъжа, която и ти не осъзнаваш колко е голяма.
05.10.11
23:05
ще кача ядове нямаш
06.10.11
00:47
@Николай Bull
Леко ще се пръснеш да лъжеш..Не знам защо мислиш, че е слабо да съм толкова кг на тази височина :D
по темата : Чистото силово е 95% сила и 5% техника :)
Мнението беше редактирано от Калоян Стоянов на 06.10.11 00:50.
Аз искам да попитам на база на какво и как ги изчислявате тези проценти относно различните упражнения ?
06.10.11
21:37
казано от Калоян Стоянов на 06.10.11, 00:47:
@Николай Bull
Леко ще се пръснеш да лъжеш..Не знам защо мислиш, че е слабо да съм толкова кг на тази височина :D
по темата : Чистото силово е 95% сила и 5% техника :)
Нито ме познаваш нито знаеш и малко за мене откаде си направи извода,че лъжа ? като кача клипа ми е интересно какво ще измислите ? пак ли ще лъжа нека да не казвам голяма дума преди да съм го качил
Може би ще си първия българин който прави 22 силови :) за това явно не ти хващаме вяра.... а и на 85 кила хмм... ! Може би и ще си визуално най здравия в сайта според мен ако имаш това умение..
07.10.11
02:52
В момента някъде по света някое безизвестно 10 годишно гимнастиче прави 30тото си силово възлизане.
Мнението беше редактирано от huckleberry на 07.10.11 02:53.
Не говорим за профигимнастици, нали така...
И най-слабия гимнастик в китайския национал, ако хване Ханибал, ще го направи за смях пред целия свят...не мислите ли...!!!...ама човека е зает да тренира по 6 часа на ден, да гони нормативи за олимпиади, а не да се снима по улиците на Ню Йорк или разни училища и спирки...
Много зависи на тия силови Ники, дали си заключваш лактите в долно положение(демек дали има пълен обхват движението) или оставаш със сгънати лакти...
на 85кг., ако правиш 22 силови с пълен обхват..евала...не мисля, че е непостижимо де...
Аз на 91кг., правя 14-15…и то без да съм им обръщал внимание...просто много се набирам с тежести и ми е силен маха с краката и възлизането като цяло...
Клипа решава всичко...аз така бих направил:)
Успех на всички лостаджии...мен лично ми харесвате.
Много техника... аз правя и набирания прилично и кофи на халки, и с тежест а не мога. Practice, practice & practice трябва...
07.10.11
11:22
казано от Manigga на 06.10.11, 21:52:
Може би ще си първия българин който прави 22 силови :) за това явно не ти хващаме вяра.... а и на 85 кила хмм... ! Може би и ще си визуално най здравия в сайта според мен ако имаш това умение..
На 16 и аз съм правил приблизително толкова силови. Но съм бил в отлична спортна форма и тегло около 60 кг.
Но на 85 кг. си е тегаво и в мен остава известно съмнение. Всеки килограм повече прави силовите по-трудни.
Иначе силовите са предимно техника и след това сила. Но при бавните се изисква доста сила. Спомням си, че превех бавните силови на китки (дано ви говори нещо).
На мен ми се струва че имаме различни виждания в изпълнението на силовите и за тва така.... Аз когато се говори за силови, набирания, кофички, лицеви опори винаги смятам стриктно изпълнение... и някой като каже няква такава цифра и ми се струва фал... Същото както с кипинг набирането и обикновенното... С кипинга има хора правят по 50 бройки но на нормалното няма как да направят 50… то са си различни успражнения все едно.. Същия момент е и в спора дали силовото било техника или сила... Ем то като има засилка кво остава освен да се завъртят ръцете и тогава ще да е техника.. но без засилката си е чистия палър :)
Ето 20 силови :
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 08.10.11 20:12.
07.10.11
20:39
Николай Bull от тези и 10 няма да направи :D
Бавното силово на китки не изисква почти никаква сила.
07.10.11
23:20
Никаде не съм писъл,че правя 22 бавни силови каде го прочете хамсалак...на лостове не съм ходил от 4-5 месеца само зала помпя предполагам съм станал по “дървен” преди тея 22 ги правих на 74 кг ма с помощ с краката разбирасе,в момента съм 83-85 кг ма и събота или неделя ще снимам клип да видя на тия кг ми как ще се справя ,бахти хейтарите сте чесно човек да не напише нещо :]...... на снимката тук съм 83 кг ма
Мнението беше редактирано от Николай Николов на 07.10.11 23:24.
08.10.11
13:41
казано от Калоян Стоянов на 07.10.11, 20:39:
Бавното силово на китки не изисква почти никаква сила.
Сигурно си много силен и затова ти се струва, че не се изисква никаква сила ;)
09.10.11
22:52
нее просто това е истината :)
Проблемът при бавното силово идва от две неща - ужасното напрежение върху лактите в момента на прехвърлянето и също голямо напрежение върху раменната става. Проблемът минава, когато в процеса на тренировките се изгради достатъчно силна съединителна тъкан - но това е по-бавен процес от трупането просто на сила, че и мускулна маса. Само по себе си силово нито борави с голямо тегло (личното), нито в биомеханиката на движението има дълги лостове, които да ощетяват силата в движението - едно привикване към амплитудата на движението и всичко ще е много по-лесно.
Ники, няма хейтъри бре...лафим си просто...
Връщай се малко на лостовете и ще кажеш колко правиш.
Аз си мисля, че тия 22 възлизания, не са като да дръпнеш 250 тяга...бързичко ще се справиш!
12.10.11
23:10
казано от Николай Bull на 07.10.11, 23:20:
Никаде не съм писъл,че правя 22 бавни силови каде го прочете хамсалак...на лостове не съм ходил от 4-5 месеца само зала помпя предполагам съм станал по “дървен” преди тея 22 ги правих на 74 кг ма с помощ с краката разбирасе,в момента съм 83-85 кг ма и събота или неделя ще снимам клип да видя на тия кг ми как ще се справя ,бахти хейтарите сте чесно човек да не напише нещо :]...... на снимката тук съм 83 кг ма
На 74 кила и аз ще направя 22 и нагоре хубави силови, като може би първите 15 ще са като на клипчето на Manniga , но не очаквай на 84 кила да е същото :P
15.10.11
23:10
казано от Калоян Стоянов на 04.10.11, 23:42:
Не съм съгласен, че бавното силово изисква сила .. А относно коремното възлизане ако го правиш чисто ти е 80% сила и 20% техника :)
Каква сила, бе, чинка, вие лостаджиите 1 стриктно силово не можете като хората, само знаете да се въртите като маймуни по лостовете, ама се имате за големите играчи. Вие не тренирате, вие се раздвижвате.
Едно стриктно силово, дет праят гимнастиците, изисква УЖАСНО много сила и баланс. Да не говорим, че на халки е в пъти по-трудно..
16.10.11
14:45
Момчета на тея кг ми разликата наистина се осеща,14 силови на тези кг ми.Edit:Счупих си крака вчера и без тренировки известно време :(
16.10.11
19:30
казано от Dique на 15.10.11, 23:10:
Каква сила, бе, чинка, вие лостаджиите 1 стриктно силово не можете като хората, само знаете да се въртите като маймуни по лостовете, ама се имате за големите играчи. Вие не тренирате, вие се раздвижвате.
Едно стриктно силово, дет праят гимнастиците, изисква УЖАСНО много сила и баланс. Да не говорим, че на халки е в пъти по-трудно..
Присмял се хърбел на щърбел :D
Доста лостаджии са доста силни ;) Чак пък ужасно много сила ... ако е 100 кила гимнастик може и да си прав :D
И къде го видя тоя баланс в силовото :P На мен на халки ми е по лесно да направя бавно силово ;)
Кофти за крака Николай, не се отчайвай сега ще можеш да тренираш яко силови :P
Мнението беше редактирано от Йордан Христов на 16.10.11 19:31.
16.10.11
19:59
казано от KETLOT на 16.10.11, 19:30:
казано от Dique на 15.10.11, 23:10:
Едно стриктно силово, дет праят гимнастиците, изисква УЖАСНО много сила и баланс. Да не говорим, че на халки е в пъти по-трудно..Присмял се хърбел на щърбел :D
Доста лостаджии са доста силни ;) Чак пък ужасно много сила ... ако е 100 кила гимнастик може и да си прав :D
И къде го видя тоя баланс в силовото :P На мен на халки ми е по лесно да направя бавно силово ;)Кофти за крака Николай, не се отчайвай сега ще можеш да тренираш яко силови :P
Ти пък какво разбираш? Момчето си е спец, акъл му даваш :D
Неможе да се каже с точност проценти и такива неща, ако беше 90% засилка, то всеки щеше да прави по 20 силови. Ако силовите се правят стриктно и чисто без да си помагаш с краката ти е 90% сила може и повече, но ако ги правиш с ритане с краката и лактите не изпъваш, ти е повече техника.