01.09.11
09:07
Добро утро!
Сряда - 31.08.2011:
7:00 - кафе с нерафинирана захар + 2 1/2 филийки хляб с лютеница и фъстъчено масло;
9:00 - чай;
10:00 - бадеми;
10:30 - 3 в 1;
12:30 - 150 гр. пилаф + 3 кебапчета;
14:00 - бадеми(див глад ме гонеше);
20:00 - слънчоглед + огромно количество плодове;
1,5 л вода;
Движение:
Ходене пеша около час и половина.
Лек ден!
02.09.11
10:06
Привет!
Четвъртък - 01.09.2011(посрещнах го с радост и облекчение...никога не съм мислила, че ще очаквам септември с такъв копнеж):
7:00 - кафе с нерафинирана захар + 2 1/2 филийки хляб с лютеница и яйце;
11:30 - 2 бисквити с шоколад(свършила бях ядките и нямах никаква своя храна, та прибегнах до запасите на колежките :( );
12:00 - чай;
14:30 - 200 гр. кюфтета в доматен сос;
16:00 - бадеми + чаша чай;
17:00 - 1 корни - не бях гладна, но нямаше начин да отида на тренировка без да хапна нещо;
2 л вода;
Тренировка:
Комб. аеробика;
От толкова много работа нямах време да се нахраня като човек. Имах твърде голяма пауза между закуската и обяда. Няма да коментирам бисквитите и корнито. Рядко допускам запасите ми на работното място да свършат, но понякога се случва. Утешителното беше, че в залата бе полупразно(голяма радост за мен :D ). Очевидно се бях отпуснала доста психически и не изпитвах никакво напрежение или притеснение относно каквото и да било. Самата тренировка протече малко по - различно от обичайното. Имаше промяна в някои упражнения, което беше добре. От друга страна аз си позволих да прескачам някои от тях(обикновено се случва да почивам само на някоя серия). За сметка на това след приключване на тренировката се почувствах доста добре.
Това е моят отчет за вчера :)
Лек и спорен петък!
03.09.11
10:17
Събота е :) Този ден започна по малко необичаен, но много емоционален начин...
Петък - 02.09.2011:
7:00 - кафе с нерафинирана захар + 2 1/2 филийки хляб с лютеница и яйце;
11:00 - шепа бадеми;
12:30 - салата от варен ориз, пресни домати, магданоз, мента, лук(особена комбинация) + 200 гр. тилапия(оказа се много вкусна :) );
14:30 - банан и малко бадеми;
18:00 - ядки + пловоде;
2 л вода;
Движение:
1 час разходка в парка, която си бе живо изпитание(покрай мача имаше стълпотворение от хора);
Не мога да се въздържа и да не споделя някои свои емоции... Все пак това е дневник(наясно съм, че главният му замисъл е да описвам храната и тренировките, но все пак те се влияят от други неща). Няма да пиша, а само ще се изразя чрез една песен, която я посвещавам на много скъп за мен човек, който ще нося винаги в сърцето си. Без него никога нямаше да съм това, което съм.
Много те обичам и съм ти изключително благодарна за всичко, което си направил за мен! ...
07.09.11
09:36
Добро утро!
Събота - 03.09.2011:
8:00 - кафе с нерафинирана захар + 2 1/2 филийки хляб с лютеница и яйце;
11:00 - шепа бадеми;
15:30 - палачинка с печена ябълка и стафиди, залята с лек крем - отпразнувах началото на почивните дни :D ;
2 л вода;
Неделя - 04.09.2011:
9:30 - кафе с нерафинирана захар + 2 1/2 филийки хляб с кашкавал и шунка;
13:00 - салата от домати, чушки, сирене + 2 кебапчета;
18:30 - дежурните ядки;
1,5 л вода;
Понеделник - 05.09.2011:
9:30 - кафе с нерафинирана захар + 2 1/2 филийки хляб с кашкавал и лютеница;
12:30 - сурови ядки и малко сирене(доста особени комбинации);
15:30 - салата от домати, чушки, сирене + омлет с гъби и шунка ;
2 л вода;
Вторник: 06.09.2011:
Менюто ми бе доста объркано и зле подредено във времето.
Тренировка:
Комб. гимнастика - пълно разочарование... Треньорката беше видимо по-малка от мен и комплексите от упражнения, които ни предложи бяха скръб. Повече не мисля да посещавам нейните часове(вчера беше по случайност... все пак можех да отида до залата в по-приличен час от обичайното).
Съботата и неделята минаха приятно и лежерно(независимо, че в събота работих до ранния следобяд). Следващите два дни бяха пълна противоположност. Много изхабени нерви ... Няма да се задълбочавам повече по тази тема.
Сега пожелавам на всички една много успешна и слънчева седмица! :)
Мнението беше редактирано от Iva Dimitrova на 07.09.11 09:41.
07.09.11
09:42
Пази нервите! Тепърва ще ни трябват. :)
Парчето е №1! (rock)
07.09.11
09:59
казано от Тихомир Велев на 07.09.11, 09:42:
Пази нервите! Тепърва ще ни трябват. :)
Парчето е №1! (rock)
Ами опитвам се да ги пестя, но явно не се справям никак успешно :( Нали знаеш, че най - трудна е войната със самите нас. Човек трябва да се самодисциплинира и самоконтролира. На мен ми куцат и двете неща. Но пък си обещавам най - тържествено да се щадя вече :)
По въпроса с Depeche .... поздрав с мое любимо парче :)
08.09.11
09:09
Добро утро!
Сряда - 07.09.2011:
7:30 - кафе с нерафинирана захар + 2 1/2 филийки хляб с кашкавал и сирене;
12:30 - 180 гр. ориз с пилешко и зеленчуци;
15:30 - хляб .... в доста сериозни количества;
2 л вода;
Движение:
Кратка разходка на любимото ми място ...на стадиона, заобиколена от малки и големи хора, които спортуват :D….Това винаги ми действа успокояващо и мотивиращо. Полюбувах се на футболна тренировка(или по -точно на края й). След това прекарах малко време край тенис кортовете, където се порадвах на играещите(къде по - опитни, къде тепърва учещи се). Беше една много приятна вечер. Мисля, че съм влюбена в това местенце (inlove)...
Пожелавам свеж и ползотворен ден на всички!
(inlove)
09.09.11
10:21
Най - сетне е петък :)
Четвъртък - 08.09.2011:
7:30 - кафе с нерафинирана захар + 2 1/2 филийки хляб с кашкавал и сирене;
11:30 - бадеми;
12:30 - 200 гр. кисело мляко + овесени ядки + стафиди + бадеми + банан;
16:30 - солети;
2 л вода;
Тренировка:
Комб. аеробика
Моята лична оценка за храната ми в последно време е лоша. Ям някакви неща, които изобщо не са ми нужни. От време на време преяждам, което е вредно. От гледна точка на тренировките ме е завладял тежък мързел. Всяко стигане до залата си е цяло постижение. Поне докато тренирам се старая. Вчерашната тренировка е жив пример - отидох с нежелание, но през цялото време давах всичко от себе си, бях изключително концентрирана. За сметка на това през останалото време съм доста разсеяна и не особено мотивирана да изпълнявам задълженията си в която и да е област. Доста неподходящ момент, но тези работи не питат. През последните няколко нощи сънувам някакви сънища и действието все се върти около едни и същи неща. От една страна ми е забавно, а от друга доста странно. Но пък всяка вечер си лягам с нетърпение, за да разбера какво ще е този път .... И в този ред на мисли:
12.09.11
09:58
Добро утро!
Петък - 09.09.2011:
7:30 - кафе с кафява захар + 3 филийки хляб с кашкавал и сирене;
12:30 - 200 гр. кисело мляко + овесени ядки + стафиди + бадеми + банан;
16:30 - бадеми + корни;
2 л вода;
Движение:
Едночасова разходка по пътя към дома, включваща и минаване през парка (sun)
Събота - 10.09.2011:
8:30 - кафе с кафява захар + 3 филийки хляб с фъстъчено масло и мед;
13:00 - шопска салата + омлет със сирене;
20:30 - слунчоглед и плодове;
1 л вода;
Движение:
Една сериозна разходка, съчетана с разглеждане на картини (sun)
Неделя - 11.09.2011:
10:00 - огромни количества кафе + 2 филийки хляб с кашкавал лютеница и малко ядки;
14:00 - слънчоглед;
19:00 - салата от домати, сирене и рукола + 2 кебапчета;
1,5 л вода
Движение:
Доста ходене пеша.
Правя си следната равносметка:
* движа се значително повече за разлика от преди, което оказва положително въздействие както върху физическото ми, така и върху психическото ми здраве. Стресът значително намалява :) Неприятното е, че идва студеното време и възможностите ми за дълги разходки навън ще са доста минимални;
* при храненето нещата не стоят така, както ми се иска, но поне не изпадам в паника, когато прекаля със сладкото или с нещо друго. Като съдържание менюто ми е доста еднообразно. Количествата ядки, които изяждам на ден, са доста големи, а всяко прекалено нещо не води до нищо добро. В началото си казвах, че с тях замествам хляба, който намалих. Сега си давам сметка, че това е само оправдание, а реално те ми харесват доста (blush);
* целите, които преследвам, не са така лесно достижими по простата причина, че липсва последователност и стриктност. Липсата на достатъчно почивка за възстановяване също е фактор, който не мога да пренебрегна, защото спя твърде малко, а хабя много енергия през деня. Въпреки всичко не мога да кажа, че съм недоволна от резултатите, които имам сега. Но има доста над какво да поработя и немалко неща, които мога да постигна. :)
Сега пожелавам една прекрасна и лека седмица на всички! Нека мине бързо и неусетно! :)
13.09.11
12:52
Привет!
Понеделник - 12.09.2011:
7:30 - кафе с кафява захар + 3 филийки хляб с кашкавал и сирене;
13:00 - картофени кюфтета + печена червена чушка;
15:30 - бадеми;
16:45 - кисело мляко + овесени ядки + слънчоглед + бадеми + стафиди + сусам + пъпеш;
1,5 л вода;
Тренировка:
Комб. аеробика. Закъснях с дежурните 10 минути, но това за разлика от обикновено не предизвика и капка напрежение. Този път водещата тренировката не беше титулярката, а една друга девойка, която обикновено не ме радва особено. Този път обаче мнението ми е различно. Много добри промени внесе в упражненията. Гърченето беше значително по-голямо и със сигурност по-ефективно. Тренировката ми достави удоволствие :D
Отчет даден ;)
14.09.11
09:10
Добро утро!
След изтощително надбягване с времето и борба с тежкия трафик най - сетне се добрах до работното място :)
Пътуването ми днес бе доста колоритно - неработещи светофари и регулировчици, които по-скоро объркваха още повече движението, недоволното и напрегнато бърборене на моята спътничка по пътя към офиса(с терапевтичен ефект “подготовка за работа”). Но това, което ме развесели и повдигна духа ми бе един младеж в метрото, който още с качването си привлече вниманието ми с отличния си трениран вид. Веднага сведох поглед, за да погледна това, което носи дали не е менюто му за днес и се оказах съвсем права :D От торбичката му се подаваше пълна кутия с храна(кутията не беше само една). Рядко виждам такива ентусиасти по улиците и това момче много ме зарадва :) Както и да е... Да се върна на вчера:
Вторник - 13.09.2011:
7:30 - кафе с кафява захар;
9:00 - кисело мляко с овесени бисквити и стафиди + няколко бадема)
11:30 - праскова;
13:00 - картофени кюфтета + печена червена чушка;
16:30 - бадеми и грозде;
20:00 - овчарска сала;
2 л вода;
Движение:
Няколко часово ходене по път към дома. Очаквах тази разходка с нетърпение. Това бе времето, в което не бързах за никъде. Наслаждавах се на природата(маршрутът ми винаги включва парка, както и тихи малки улички, които често са заобиколени от градинки :D).
Успешен и ведър ден! :)
Мнението беше редактирано от Iva Dimitrova на 14.09.11 09:11.
Привет, аватарът ти е номер едно, да знаеш ;) Само ми е чудно - как се засищаш с тази храна, на мен ми се вижда доста малко?
Поздрави!
15.09.11
09:32
Здраве, Nora B! Благодаря за комплимента! :) Храната ми може да изглежда малко, но през деня съм заситена и не се оставям гладна. Сякаш започнах да се придържам към принципа “Закуската яж сам, обяда раздели с приятел, а вечерята дай на врага”. На моменти наистина количествата са малки, но има и други, в които ям значително повече. А и дневните количества ядки са доста засищащи. Засега се чувствам много добре :) Не смятам непрекъснато да се храня по този начин. Менщто ми и режимът ми като цяло ще претърпи промени във времето напред :) Нещата могат доста да се оптимизират.
15.09.11
09:42
Сряда - 14.09.2011:
7:00 - кафе с кафява захар + 3 филийки с лютеница, кашкавал и мед;
13:00 - кебапчета + сирене ементал + 3 бисквити с какао;
16:30 - бадеми;
20:00 - кисело мляко + овесени ядки + слънчоглед + малко стафиди + 1 банан;
2 л вода;
Движение:
Ходене пеша(минах и през любимия ми стадион (inlove)). После малко тенис на маса. Вечерта беше забележителна :D
Слънчев ден!
P.S.: И една много специална за мен песен, с която приветствам започването на учебната година днес (sun) Нека пожелаем да е успешна и ползотворна за всички ученици, а и за останалите, за които този етап от живота им е завършил!
15.09.11
10:01
казано от Iva Dimitrova на 15.09.11, 09:42:
Сряда - 14.09.2011:
7:00 - кафе с кафява захар + 3 филийки с лютеница, кашкавал и мед;
Интересна кобминация :)
След плюсът всичко заедно ли хапваш?
15.09.11
10:08
Да, всичко това, както и да изглежда, е моята закуска. :)
16.09.11
09:14
Четвъртък - 15.09.2011:
7:00 - кафе с кафява захар + 3 филийки с домат, краставица, кашкавал и сирене;
12:30 - банан;
14:00 - салата с риба тон и хлебче;
16:30 - 80гр. шоколад;
2 л вода;
Тренировка:
Комбинирана аеробика;
След като се замотах вчера и не си легнах по - рано, днес съм като замаяна. Знам, че след тренировка трябва обезателно да си осигуря още поне час сън, но не го направих. Неприятното е, че утре отново е работен ден и няма да мога да си наваксам до неделя.
Лек ден!
17.09.11
09:15
Петък - 16.09.2011:
7:00 - кафе с кафява захар + 3 филийки с домат, краставица,сирене;
14:00 - кисело мляко с овесени ядки, банан, стафиди, бадеми;
18:30 - бъркани яйца със сирене, домат, филия хляб и малко фъстъци;
21:30 - плодове: диня, праскова, банан, грозде;
2 л вода;
Движение:
Двучасова разходка.
27.09.11
10:09
Добро утро!
През последните няколко дни не съм се включвала. Няма да изпадам в подробности за пропуснатото. Като цяло наблягах на въглехидратите...Даже попрекалих с тях. От една страна малко съсипвам постигнатото, но от друга не искам да свикна без тях(малко е вероятно да се случи, но все пак). Важното е, че сега не се лишавам от нищо. Не искам да се превърна в роб на тези неща, следейки всяка хапка..калория. Чувствам се добре. Сякаш нещо в мен се отключи. Усилията ми да вляза в ритъма, към който се стремя от доста време, се увенчават с успех значително по-бързо. Както и да е :) При тренировките нещата са по обичайния начин, но с малката подробност, че втората тренировка за мин. седмица си я направих у дома. Продължителнсотта й беше 65 мин. Започнах със загрявка, след това леко кардио, упражения за горна част, след това за долна и завърших с по-натоварващо кардио. Справих се неочаквано добре(не бях тренирала в домашни условия от доста време).
По отношение на вчера...
Понеделник - 26.09.2011:
7:00 - кафе с кафява захар + 3 филийки с лютеница, кашкавал и сирене;
12:30 - кисело мляко с овесени ядки, банан, стафиди, бадеми;
14:30 - орехи;
16:30 - бъркани яйца със сирене, домат, филия хляб;
2 л вода;
Тренировка:
Комб. аеробика
Лек и спорен ден!
28.09.11
16:24
Вторник - 27.09.2011:
7:00 - кафе с кафява захар + 3 филийки с лютеница, кашкавал и сирене;
14:30 - орехи;
16:30 - салата от домати и краставици + пилешко филе;
2 л вода;
Движение:
Някакво галопиране из улиците на София, което беше с продължителност 50 мин. Идеята беше да се разходя, но в същото време имах и ангажимент и цялото упражнение се обезсмисли.
Днес - 28.09.2011:
7:00 - кафе с кафява захар + 4 филийки с лютеница, кашкавал и сирене;
10:00 - торта;
14:30 - бадеми;
16:30 - соленки и солети;
1,5 л вода(засега);
Имаме рожденник в офиса...Та по тази причина торта :) Храната след това няма да я коментирам :x
През последните дни сънят ми буквално е разбит...Лягам и броя ли броя овце, но резултат никакъв. Уморена съм, но това не е повод за мрънкане. Все ще си наваксам :)
И като финал на постинга една класика (inlove)
Мнението беше редактирано от Iva Dimitrova на 28.09.11 16:25.
30.09.11
11:46
Привет!
Четвъртък - 29.09.2011:
7:00 - кафе с кафява захар + 3 филийки с фъстъчено масло;
16:30 - сандвич с пилешко, домати, краставици, малко зелено, маслини;
2 л вода;
Тренировка:
Зумба... Много емоция, много нещо...Музиката беше трепач...Ако не бях като изцеден лимон, щях да се насладя на 100 %. Чакам съботното утро с нетърпение, когато ще имам възможност да поспя, а и не само (inlove).
Поредно музикално споделяне :D
04.10.11
09:02
Добро утро!
Понеделник - 03.X.2011:
7:00 - кафе с кафява захар + 3 филийки с лютеница, кашкавал и шунка;
12:40 - 1 шоколад(неподходящ обяд, но исках енергия);
17:15 - 300 гр. кисело мляко със 150 гр. овесени ядки, банан, стафиди, бадеми;
22:00 - сандвич с пилешко, кашкавал + 2 реда шоколад + обикновена вафла;
2 л вода;
Движение:
Почти никакво...
Много дини под една мищница ми се събират и първо - много се уморявам, второ - непрекъснато съм гладна. Имам проблем с храната вечер, когато приключвам с курса, на който ходя. Не искам да вечерям по-късно от 19:00, но не знам как ще стане при положение, че по време на заниманията няма как да ям нещо качествено и пълноценно. По тази причина, когато се прибера е ад - изяжвам каквото ми попадне и то в обилни количества. През деня се стремя да се храня често и не особено по малко, но това не ме държи сита до края на деня(съвсем нормално), но поне ми се иска да не ме измъчва вълчи глад посред нощ :( Когато ходя на тренировка и след нея също избягвам да се тъпча( повечето пъти дори не ям) и нямам проблем с това. Но сега я различно и не мога да намеря начин да се справя с тази ситуация...
04.10.11
09:18
казано от Moonray на 04.10.11, 09:08:
A защо не искаш да ядеш по-късно от 19?
Здравей, Moonray! :)
Дълго време се опитвах да сваля килограми, а сега почти съм постигнала това, към което се стремя и не искам да развалям резултата, хранейки се безразборно или късно вечер. Изградила съм си някакъв режим и искам да го следвам без да се случват неща като вчерашните.
Храненето вечер няма да ти попречи да се радваш на резултата. А и не е нужно да е безразборно :) Изварата например е екстра целта. Моето хранене (особено напоследък), не е добър ориентир, но огледай се в дневниците на хората със сериозни тренировки и резултати. Никой не си ляга гладен. ;)
05.10.11
09:33
казано от Moonray на 04.10.11, 09:28:
Храненето вечер няма да ти попречи да се радваш на резултата. А и не е нужно да е безразборно :) Изварата например е екстра целта. Моето хранене (особено напоследък), не е добър ориентир, но огледай се в дневниците на хората със сериозни тренировки и резултати. Никой не си ляга гладен. ;)
Да, права си. Никой не си ляга гладен, освен хора, които се подлгат на безумно гладуване с цел “чудотворно” отслабване(винаги има и такива). Ще се поогледам из други дневници и все ще се спра на нещо :)
Вторник - 04.X.2011:
7:00 - кафе с кафява захар + 3 филийки с лютеница, кашкавал и шунка;
14:00 - 300 гр. кисело мляко със 150 гр. овесени ядки, банан, стафиди, бадеми;
18:30 - салата от домати, чушки, сирене + 3 пилешки шишчета;
2 л вода;
Движение:
Кратка разходка и малко тенис на маса :)
06.10.11
11:54
Сряда - 05.X.2011:
7:00 - кафе с кафява захар + 3 филийки с лютениц и домашен кашкавал;
14:00 - солидно количество хляб + 2 кебапчета;
17:30 -300 гр. кисело мляко с 5 бр. овесени бисквити, банан, стафиди, бадеми;
22:00 - диня и грозде;
2 л вода;
Движение:
Никакво.
07.10.11
09:11
Четвъртък “Ад под небето” - 06.X.2011:
7:00 - кафе с кафява захар + 3 филийки с лютениц и домашен кашкавал;
13:00 - кисело мляко, извара, банан, овесени ядки, орехи, стафиди;
17:00 - извара, кисело мляко, овесени бисквити, ред шоколад(удивително е какви комбинации могат да се правят...);
2 л вода;
Тренировка:
Зумба.
Денят ми беше ужасяващ - много работа, много проблеми. Нервите ми не издържаха. Силни болки в корема и в главата, съчетани с гадене. Без да се съобразявам с всичко това отидох в залата. Нямам идея как съм успяла да издържа да довърша тренировката. Няколко пъти бях на ръба да си тръгна, но продължих да се самоизмъчвам, продължавайки с упражненията. Не знам как дочаках да стигна до нас. Там постепено нещата се успокоиха.
Днес мислех да тренирам, защото утре нямам как да го направя, но ще си го спестя. Физиката и психиката ми са преизтощени. Трябва да си дам почивка!
11.10.11
09:58
Неделя - 09.X.2011:
9:00 - кафе с кафява захар + 3 филийки с лютениц и 1 яйце;
13:00 - ядки;
17:00 - кисело мляко, овесени ядки, банан, грозде, бадеми;
1,3 л вода;
Тренировка:
Аеробика в домашни условия:
* 5/7 мин. загряване;
* 10 мин. вело;
* 7 мин. кардио упражнения;
* 8 мин. скачане на въже;
* 5 мин. кардио упражнения;
* 4 мин. скачане на въже;
Обща продължителност на кардиото - 35 мин.
* Упражнения за горна част на тялото с гири(2 по 2 кг);
* Упражнения за долна част;
* Коремни преси;
Времетраене на тренировката : 65 мин.
В понеделник бях, а и днес все още съм с мускулна треска.
Понеделник - 10.X.2011:
9:00 - кафе с кафява захар + 3 филийки с лютениц и малко сирене;
11:00 - ядки;
13:00 - кисело мляко, овесени ядки, банан, грозде, бадеми;
15:00 - ядки;
17:30 - сандвич с кашкавал, сирене, пилешко месо;
2,5 л вода
Движение:
Почти никакво.
12.10.11
09:09
Вторник - 11.X.2011:
8:00 - кафе с кафява захар + 3 филийки със сирене и кашкавал;
11:00 - торта(имахме рожденничка);
13:00 - ядки;
16:45 - кисело мляко, овесени ядки, банан, грозде, бадеми;
21:00 - 200 гр. извара;
2,0 л вода;
Тренировка:
Зумба
Днес е един по-особен ден за мен и ще си позволя да постна малко поезия:
Есенни щрихи
Голи клони,
гол вятър
и голо небе.
Пустота.
Тишина.
Необятност.
Жълти,
мокри,
студени листа.
И пътеки,
напомнящи вярност.
Мъртъв ручей,
пуст хълм,
две сълзи.
И присъствие
изгубено завинаги.
Болка,
спомен и случай,
разорани бразди,
разпокъсани облаци сиви.
Самота...
В. Чапанова
19.10.11
10:21
Привет!
Събота - 15.X.2011:
10:30 - кафе с кафява захар + 3 филийки със сирене и кашкавал;
18:30 - 3 пилешки шишчета + салата от домати и маруля;
2,0 л вода;
Тренировка:
Зумба
Неделя - 16.X.2011:
10:30 - кафе с кафява захар + 3 филийки с кашкавал и лютеница;
13:30 - ядки;
18:30 - нещо от рода на руло “Стефани”;
2,0 л вода;
Понеделник - 17.X.2011:
07:00 - кафе с кафява захар + 2 филийки с кашкавал и лютеница;
12:00 - хляб + крем супа от картофи + гръцка салата + малко бадеми;
17:00 - кисело мляко + овесени ядки + банан + стафиди + бадеми;
2,0 л вода;
Вторник- 18.X.2011:
07:00 - кафе с кафява захар + 3 филийки с кашкавал и лютеница;
11:00 - ядки;
12:30 - хляб + скумрия на скара;
17:00 - кисело мляко + овесени ядки + банан + стафиди + бадеми;
1,0 л вода;
През последните дни усещам, че тялото ми се бори с някаква досадна настинка. Пия витамин C, парацетамол, чай до припадък, но ефектите не са в моя полза. Замаяно ми е и много отпаднало. Надявам се да се окажа по-силна от бацилите и да ги унищожа още в зародиш.
И малко отклонение от темата... Сутринта в маршрутката имах усещането, че съм участник във Формула 1 - безумна скорост и маневри и за малко да стане катастрофа. Такъв стрес от рано сутрин не ме радва ни най-малко...
Мнението беше редактирано от Iva Dimitrova на 19.10.11 10:22.
20.10.11
11:28
Сряда - 19.X.2011:
06:30 - кафе с кафява захар;
08:30 - 90 гр. млечен шоколад;
11:00 - 40 гр. бадеми;
13:00 - салата капрезе + хляб(бял) + пилешки воденички;
17:45 - сандвич)черен хляб) с пилешко + домат + краставица + маслини;
1,5 л вода;
Движение:
Много кратичка разходка
Вчера денят ми беше доста дълъг, а и в борбата с настинката предпочетох да добавя хляб към всяко от храненията. Усетих, че ми идва множко, но смятам, че така е правилно :)
21.10.11
08:49
Четвъртък - Ден на “изненадите” 20.X.2011:
07:30 - кафе с кафява захар + 2 филийки с лютеница и кашкавал;
11:00 - бадеми;
13:30 - 2 пълнени чушки с ориз + кашкавал;
19:00 - 3 пилешки шишчета + свежа салата;
1,5 л вода + 2 чая;
Движение:
Пеша насам...пеша натам...
25.10.11
10:10
Привет!
Петък - Ден на “истината” 21.X.2011:
07:30 - кафе с кафява захар + 3 филийки с лютеница и кашкавал;
13:30 - салата от домати, краставици, сирене + питка хляб;
20:00 - 200 гр. шоколад;
2,0 л вода ;
Движение:
Разходка по пътя към дома(около 2 часа).
Нервен ден. Не можех да се успокоя колкото и да се опитвах. Вървейки през парка, пак не можех да укротя черните си мисли. В крайна сметка, когато поседнах за 5/10 мин, на една пейка(на моето любимо местенце) и две бездомни кучета се наредиха послушно край мен, гледайки ме с топлите си кафяви очи, напрежението се разнесе за секунди. Беше невероятно. Но 200 гр. шоколад за вечеря са доказателство, че не съм се справила до край с вълненията си.
Събота - 22.X.2011:
11:30 - кафе с кафява захар + 3 филийки с лютеница и кашкавал;
17:00 - 1 банан;
19:30 - салата от маруля, репички, краставици, яйце + пилешки хапки;
1,5 л вода ;
Тренировка:
Зумба. Очаквах я с огромно нетърпение и желание. Харесва ми, приятно ми е да се занимавам точно с това. Мисля, че през последните две години всичко друго е било компромис в името на по-сериозни резултати, но като изключа аеробиката, фитнес заниманията ми бяха загубили своята ефективност. Сега имам нужда да правя нещо, което ми доставя радост, без значение дава ли резултати или не. В някой момент и това ще ми омръзне, но до този ден има време.
Неделя - Ден за “избор” 23.X.2011:
9:00 - кафе с кафява захар + 3 филийки сирене и кашкавал;
13:30 - ядки;
18:00 - 3 кюфтета + кашкавал;
1,5 л вода ;
Движение:
Разходка + лека “шопинг терапия” (blush).
Успешен и спокоен ден!
26.10.11
09:15
Добро утро!
Вторник - 25.X.2011:
07:30 - кафе с кафява захар + 3 филийки запечени с кашкавал и и домат;
12:30 - 2 бъркани яйца + хляб;
16:30 - кисело мляко + овесени ядки + стафиди + банан + бадеми;
2,0 л вода ;
Тренировка:
Зумба
Умишлено пропускам понеделник, но си имам съответните причини да го направя.
Тренировката протече много добре. Имам мускулна треска. Усещам, че овладявам някои движения все по-добре и ефектът от това е все по-осезателен. Удоволствието от Зумбата ми е все така голямо (sun).
Лек ден!
10.01.12
09:34
Привет и Честита Нова 2012! Пожелавам на всички и на себе си тя да бъде Здрава, Силна, пълна с Радост, Успехи и Любов!
Дълго се колебах дали да продължавам с воденето на дневника, но реших, че това може да ми бъде само от полза :)
Последните месеци бяха много динамични. Но нека оставя 2011 зад себе си и да се концентрирам над настоящето и бъдещето.
Смятам да си поставя нови цели. Старите такива са напълно неподходящи в моя случай. За да бъда искрена, ще кажа, че съвсем се задълбочиха проблемите ми с храненето. Не гладувам, а тъкмо обратното. Не мога да си наложа контрол или поне не за дълго. Проблемът е преобладаващо психологически, но и физически. Тялото ми привикна към внезапните големи количества храна, което никак не ме радва. Няма да обяснявам колко зле ми се отразява на здравето. По тази причина, а и не само, си поставям за цел да внеса ред в храненето - да намаля вредните елементи в него, да няма недохранване, редуващо се с нескончаеми серии от преяждане. Това е една сериозна и трудна за постигане цел за мен. Но възнамерявам сега, когато съм значително по наясно със сериозността на проблема, да се боря до край.
Искам да споделя и за тренировките. От месец не посещавам залата. Всичките ми занимания са концентрирани у дома(все така два пъти седмично, но по 1 час). Настъпил е лек хаос и при тях - къде е само кардио, къде се примесва с някакви леки упражнения. Липсва ми систематичност. Не включвам всички мускулни групи. Акцентирам само над долна част, което е грешка. Поставям си за цел да променя тренировките си като ги направя по-балансирани.
Това е всичко, към което ще се стремя в дългосрочен план. Не смятам да преследвам конкретно тегло, мерки и т.н. Тялото ми има нужда от стабилен и здравословен режим на живот, за да си възстанови баланса. Докато не постигна това, към друго е безсмислено да се стремя. :)
11.01.12
09:11
Вторник - 10.01.2012:
07:00 - кафе с кафява захар + 2 препечени филийки пълнозърнест хляб с кашкавал и сирене;
13:30 - 100гр. суши;
16:30 - кисело мляко + овесени ядки + бадеми;
18:30 - вино + шопска салата;
1,5 л вода ;
Тренировка:
8 мин. загряване;
12 мин. скачане на въже;
8 мин. леки упражнения без уред, съчетани с танци;
12 мин. скачане на въже;
8 мин. леки упражнения без уред, съчетани с танци;
15 мин. упражнения само за долна част на тялото + коремни преси 3 серии по 20 повторения;
10 мин. упражнения, съчетани с танци;
Обща продължителност - 73 мин.
За разлика от обичайните ми тренировки, тази беше значително по-подредена. Далече съм от оптималното, но смятам, че в някаква степен е ефективна(стягане и тонус).
12.01.12
08:57
Сряда - 11.01.2012:
07:00 - кафе с кафява захар + 2 препечени филийки пълнозърнест хляб с кашкавал и сирене;
10:00 - малко парченце домашен сладкиш с ябълки и орехи;
13:30 - 200гр. кисело мляко + лешници;
15:00 - бадеми;
18:30 - домати + сирене + орехи;
1,5 л вода ;
15.01.12
10:38
Четвъртък - 12.01.2012:
07:00 - кафе с кафява захар + 2 препечени филийки пълнозърнест хляб с кашкавал и лютеница;
13:30 - салата от морски дарове(поех малък риск с нея, но всичко беше наред) + филия хляб;
15:00 - бадеми;
18:30 - кисело мляко с орехи;
2 л вода ;
Петък - 13.01.2012:
07:00 - кафе + 3 препечени филийки ръжен хляб с кашкавал и шунка;
11:00 - бисквити;
14:30 - скумрия на скара + филия хляб;
16:30 - бисквити;
18:30 - 2 бъркани яйца и 2 филийки хляб(бял);
21:30 - половин шоколад;
2 л вода ;
Цял ден ме преследваше доста непреодолим апетит. Можех да пропусна този шоколад в края, но не го направих. Ще видя какво ще се получи при следващия подобен порив.
Събота - 14.01.2012:
11:00 - кафе със захар + 2 препечени филийки бял хляб с варено яйце, лютеница и кашкавал;
15:00 - плодова салата;
18:30 - домати с моцарела + питка хляб;
1,5л вода ;
казано от Iva Dimitrova на 15.01.12, 10:38:
Четвъртък - 12.01.2012:
Цял ден ме преследваше доста непреодолим апетит. Можех да пропусна този шоколад в края, но не го направих. Ще видя какво ще се получи при следващия подобен порив.
;
ами тренирай примерно...помага. Не си по тренировките май :)