Трениране всеки ден?

09.10.11
11:06

Преди няколко месеца зарязах фитнеса (1 година стаж) и запознах да се катеря по изкуствени стени, бягам и скоро време започнах да ходя на лостове вечерта и много се престрастих към тренировките и като цяло “помпането”. Не съм новак в спорта, но не съм и от най-развитите в него. Въпросът ми е ако всеки ден тренирам горната част на тялото полезно ли е или трябва по-малко да си почивам? 
П.С. Свикнал съм много на натоварване.

Нека си изязним 2 неща:
- какво е тренирането
- какво е полезно
Защото ако всеки ден тренираш и плащаш да ползваш лостовете, то поне за собственика е полезно. Ако докато тренираш гаджето ти кръшка - то за нея е полезно :)
Същото е с тренирането. Едно е да идеш да се напомпаш с частични повторения и нито един отказ, другото е да имаш откази, форсирани повторения и т.н. Отделно горна част може да тренираш цялата на една тренировка, а може и да разделиш на мускулни групи. Така всеки ден тренираш горна част, но не всеки ден едни и същи групи.
От хилядолетия хората се опитват да намерят подредбата на звездите как би се свързала с отделната личност. По отношение на тренирането има много хора, които още са в каменната ера - те си мислят, че точно разписан по дни и часове режим на хранене и трениране е най-доброто нещо за един човек. А това не е така (освен при професионалните спортисти извън бг, които това работят). Единствените, които могат да ти кажат кога да почиваш са доказаните гадатели и твоето тяло. Първите трудно се намират, а и едва ли ще се занимават с теб. Остава да слушаш тялото си...
Между другото - “или трябва по-малко да си почивам?  ” - написано с чертичка означава, че питаш дали е полезно да не почиваш нито един ден или трябва още по-малко. Без чертичка значи, че от време на време трябва и да почиваш. Аз си мисля, че искаш да питаш второто ;)

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 09.10.11 11:13.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1