21.09.11
19:21
Здравейте, може да ви се стори налудничаво това , което ме притеснява. Преди около 2 месеца правих упражнения с гири ,но ги спрях, защото с изненада забелязах , че за изключително кратко време гърбът и раменете ми се разшириха. Отначало си мислех , че съм се напомпала и когато спра с упражненията нежеланият ефект ще отшуми. Да, правех каквото ми хрумне ,но тогава не мислех , че резултатът ще е такъв и то за изключително кратко време.През този период бях намалила и храната, така че не си въобразявам и това не е от напълняване. Ризите ми станаха малки на раменете и гърба. Дрехите започнаха да ми стоят различно и то не хубаво.Не правих нищо около месец и половина .През това време се надявах да поспаднат...Но това не се случи. Започнах диета , но отслабнах прекалено много в долната част на тялото.Ръцете, гърбът и раменете ми си останаха големи.Не е симетрично. Приличам на самоходна точилка, изчезнаха ми извивките.Как да разкарам тези мускули?Възможно ли е да станат както са били?Просто ханшът ми изглежда прекалено малък на фона на гърбът и големите рамене.Станах прекалено слаба, а може би ми се струва така , защото са променени пропорциите.Възможно ли е по някакъв начин и костната структура да ми се е разширила?Преди носех сутиен с обиколка 75 и го закопчавах на първите кукучки , а сега 80 и го закопчавам на последните.Какво да правя?
Хей, Веси,
не е налудничаво, макар че ще е добре да конкретизираш тренировките и “диетата”, предишен спортен опит, ръст и тегло. Да видим какво си правила и защо се е получило така...
Каква разлика в теглото установи при експеримента?
Дай снимки - най - добре преди и след - а главата можеш да я отрежеш, : ) ако те притеснява.
Ако по някаква пълна случайност си качила някакви мускулчета горе (защото е доста трудно за жена да сполучи за 1 месец), то вариантът е да налееш мускули в д-то и краката. Така ще върнеш симетрията.
При свалянето тялото си има предпочитания, които не винаги съвпадат с нашите, нищо чудно, че “диетата” не е дала резултат. Ако беше съчетана с подходящи тренировки, нямаше да изгубиш толкова от долната половина.
Но! Няма нищо страшно в случая.
А костната ти структура не е мръднала : )
21.09.11
21:46
Широките рамене са си и до ген .. ;) Ако майка ти или баща ти имат широки рамене не се учудвай ! :)
Не може да направиш за един месец толкова големи мускули, че да ти направят такова впечатление.... Няма как да стане, даже и при начинаещите!
Спред мене си внушаваш... просто няма никаква логика в това... няма какво да е, щом не са нито мускули, нито мазнини! ГЕН ?!
Ето тази тема вече направо ме стряска.И аз от месец и половина съм във фитнеса и от това най-много ме е страх да не се разширя някъде.Макар ,че четох за жените че е много трудно да направят маса и т.н и въпреки всичко се чудя дали трябва да тренирам рамо и гръб повече от 1 упражнение на тренировка.
Абе, аз предпочитам жени с големи рамене и гръб, от колкото с голям задник и шкембе ;)
Споко, няма опасност да се разшириш кой знае колко. То не става просто така, трябват си сериозни тренировки с конкретна цел и подходящо хранене.
Това няма как да се случи при жена за толкова кратко време, освен ако няма някакъв изключителен хормонален дисбаланс и тестостерона не идва в повече, но в този случай раменете и гърба ще са ти най-малкия проблем, преди това ще трябва да мислиш как да се справяш с мустаците.
28.01.12
12:30
Здравейте на всички ! Оказа се , че съм отключила хормонално заболяване и хормоните ми наистина са се побъркали. Последния коментар за мустаците е малко гаден ,ама човекът се оказа прав за тестостерона.Така че ако имате някакви подобни съмнения като моите - отивайте на лекар и не слушайте какво ви казват околните, защото колкото повече се чака - толкова по -зле става. :)