Мога ли да се храня само със свинско месо?

28.09.11
16:38

На почти 16 години съм и искам да попитам лошо ли е да ям само свинско месо и рядко риба и други видове..
Само то ми харесва от всичките..

Не съм на диета
Нямам точно определени цели , но се стремя към покачване на мускулна маса
1.60 - 48кг

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 28.09.11 16:40.

28.09.11
16:40

Можеш.

Дано не питаш от съображения за мазнини и холестерол, че ще изригне един вулкан ... :)

Иначе, стига месото да е хубаво (а пилешко и телешко рядко се намират), не следва да те притеснява.

28.09.11
16:57

казано от Димитър Михайлов на 28.09.11, 16:43:

Дано не питаш от съображения за мазнини и холестерол, че ще изригне един вулкан ... :)

Иначе, стига месото да е хубаво (а пилешко и телешко рядко се намират), не следва да те притеснява.

Не не се интересувам от мазнини и холестерол , не ги и разбирам :D
Иначе , месото е от “Храна за Дома” би трябвало да е хубаво :d

28.09.11
17:47

Яж си и да не ти пука! Щом е чисто месце значи е добро. Познавам хора, които казват, че не ядат свинско защото било мазно и т.н. но в същото време освен пилешко набиват наденици и кебапчета. Аз редовно си меля свински бут и мятам на скарата под формата на кюфтенца. Стават перфектни!

28.09.11
18:13

Благодаря за отговорите , ще продължавам да си го ям в голямото междучасие :D

28.09.11
18:30

Все тая какво е месото.. важното е да е расло на кокал :)

01.10.11
02:41

Аз не бих препоръчвал консумацията само на свинско месо. Доказано е, че високият прием на червени меса повишава значително риска от колоректален карцином.

08.10.11
15:06

казано от forbidden на 01.10.11, 02:41:

Аз не бих препоръчвал консумацията само на свинско месо. Доказано е, че високият прием на червени меса повишава значително риска от колоректален карцином.

По 2 Кебапчета и 1 Кюфте на ден най-много не е проблем нали ? :)

08.10.11
18:55

Не е проблем, и без това в тях няма месо :D

09.10.11
12:33

казано от Петко К на 08.10.11, 18:55:

Не е проблем, и без това в тях няма месо :D

Стига бе човек :D :D   Не са от магазин някви гадни , от “Храна за дома”  би трябвало да има месце в тях :D

10.10.11
00:51

казано от Penko Mladenov на 09.10.11, 12:33:

Стига бе човек :D :D   Не са от магазин някви гадни , от “Храна за дома”  би трябвало да има месце в тях :D

Мне, хич не е гаранция, не си ли видял с очите си - няма сигурни неща :D А пък ако гледаш самото правене пак никой не ти казва от кое точно животно и коя негова част е месото .. изобщо, или колиш за забавление или живееш в несигурност :D

Я го кажи какъв е тоя “храна за дома”, че да е толкова качествено там ;) Сериозно, не съм го чувал това.

10.10.11
01:26

Ай стига! Истинско било, фалшиво било, не знам какво било. Кога пък се разглезихте толкова? ;)
Не е като да има човек голям избор. А по конкретния въпрос - яж си. Аз от вече близо две години си набавям протеин главно от свинско, протеинова пудра и сирене. Другото (яйца, пиле) е рядкост, т.е. само когато няма свиье. :)

И аз от доста време на сам съм на свинско, отврътих се от качеството на пилешкото с горе долу двойна цена на свинското.

И не забравяй, че за някои хора свинското е вредно за хората, но пък е смъртоносно за свинете :).

10.10.11
09:21

GззK - Казва се Храна за Дома “Женя” нещо като гюрла , но без шкембе чорба и такива работи :D
Във Варна се намира до училището “Богоров”  :)

11.10.11
11:07

Карциноми,тъпотии и тнт,всичко е вятър и мъгла!
Аз консумирам предимно меса,от години,че и суроватка в промишлени количества и какви ли не други “неща”
Но понеже,имам застраховка живот,един път годишно ме разцепват от тестове

Та,последния беше преди 2 седмици
Холестерол и кръвна захар като на алпинист,пулс 65 кръвно 110/70 след 2 кафета сутринта,без да им казвам :)

Малко урината ми беше с повишено белтъчно съсъдражние и букет от витамини,но това е нормално за моя лайфстайл
Ако си млад и здрав дерзай

13.10.11
22:03

Dean Petrov, супер яка логика ;) Човекът хикс пуши по 2 кутии на ден цигари и има нормални белодробни тестове всяка година. Това не му пречи след 10 години да развие рак на белия дроб. Щото не ти е дошло нещо до главата си говориш така весело и безгрижно. Затова тези всички препоръки (спиране на пушенето, намаляване на червеното месо и прочие) се наричат превенция или първична профилактика - щото са мероприятия, които се прилагат преди появата на заболяване.

А пропо не е голямо постижение, че холестеролът и кръвната ти захар са добри и че кръвното ти е 110/70. Пулс 65…нищо особено...;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1