На лов за инструктор/ка!

ТВ

10.10.11
15:16

Здравейте,

На 23г. съм и на няколко пъти започвам да ходя на фитнес, но прекъсвам защото иснтрукторите въобще не се съобразяват с мен и ме пренебрегват. Признавам си, падам си мързелив, но когато няма никакъв ефект след ходене по 4 пъти в седмицата на фитнес, просто няма смисъл. Мой приятел се записа и за 2 седмици промяната беше изключително голяма и видима. Аз ходя по четири пъти в седмицата и дори след месеци ефект няма. До сега нито 1 инструктор не ми е изготвял цялостна програма, всяка тренировка е различна и въобще няма никаква последователност. 1 час на пътеката или кростренажора някак си, не ми харесва.

Моля, препоръчайте ми инструктор към когото да се обърна, защото вече ми омръзна да си давам парите на вятъра. Имам карта за фитнесите Атлетик, но по моите наблюдения инструкторите там не струват, смених вече 4. Ще се радвам ако някой може да помогне и ако инструктура/залата е около Мол Сердика/ Заимов/ СУ и изобщо някъде по ценътра тъй като нямам много време за път до крайните квартали.

Благодаря ви предварително за помоща и ме извинете, но до сега така и не попаднах на добър инструктор/ка и за това съм разочарован.

Без да се засягаш - сигурен ли си, че проблемът е изцяло в калпавите инструктори?
Ясно ми е що за стока са 95% от тях... и все пак - споменаваш мързел.

Приемам, че имаш подходящ хранителен режим и го следваш стриктно. Греша ли?

10.10.11
15:21

Не ти е нужен инструктор, за да направиш тялото което искаш! Искам да те питам за предишните ти програми, ядеше ли каквото трябва, че да търсиш ефект? Защото ако не си спазвал подходяша диета, е нормално да не е имало ефект :)

10.10.11
15:42

Така е, храненето е много важно нещо, само с тренировки не става.

ТВ

10.10.11
15:43

Не се засягам разбира се :) Ами да споменавам мързел, но го споменах ей така. Каквото са ми казали съм се помъчил и направил. Дори на моменти съм правил малко повече от колкото ми казват.

Колкото до хранителния режим - за 1 година смених сигурно 6 инструктора, като всеки ми казва да ям нещо различно. Първият ми направи режим при който ям по 6 пъти на ден (пиле/ картофи и т.н.) и тренирам 4 пъти в седмицата. Номера е че тогава за 2 месеца качих близо 10 килограма и то не като мускули ами на корем и дупе! А инструктора все казваше, че тва било временно. Да ама мине време и нищо :( следващите ми казват 1, после друго... и реално никакъв ефект. Последната инструкторка ми каза да си ям дюнери и пици и да пия протеини и всичко щяло да бъде супер. Е, тва не е истина, колкото и да не съм навътре в нещата, това не е диета.

Та, да отговоря на въпросите ви - не, нямам качествен хранителен режим, тъй като всеки ми казва нещо различно. Никой дори не ме е попитал колко тежа или какви са ми мерките.

Възможно е и в мен да е проблема, но наистина не знам какво да правя :(

Мнението беше редактирано от Тони Вал на 10.10.11 16:05.

10.10.11
16:08

Като начало можеш да седнеш и да четеш материалите в сайта и форума, за да ти се изяснят основите на храненето и тренировките. После си харесай някоя програма за начинаещи и почвай. И не очаквай кой знае какви резултати за 1-2 месеца. Това време едва стига да научиш техниката на упаржненията и тялото ти да почне да се адаптира към тренировките.

ТВ

10.10.11
16:14

казано от Петко К на 10.10.11, 16:08:

Като начало можеш да седнеш и да четеш материалите в сайта и форума, за да ти се изяснят основите на храненето и тренировките. После си харесай някоя програма за начинаещи и почвай. И не очаквай кой знае какви резултати за 1-2 месеца. Това време едва стига да научиш техниката на упаржненията и тялото ти да почне да се адаптира към тренировките.

Благодария за съвета, но и това опитах. Преди време си харесах хранителен режим - който ме устройваше като ядене, но когато се записах на фитнес инструктора ми каза да не го спазвам и ми даде нещо съвсем различно и ме обърка тотално...

Точно заради това объркване искам някой да седне и да ми обясни и да ми направи систематизирана програма/ режим, тъй като тук пише едно, там друго, другаде трето а инструкторите казват 4то. Последната изцепка беше, че нямало проблем да ям McDonalds, което направо ме уби.

10.10.11
16:15

казано от Тони Вал на 10.10.11, 15:16:

Мой приятел се записа и за 2 седмици промяната беше изключително голяма и видима.

Bullshit! Това и със стероиди няма как да стане :D

Аз ходя по четири пъти в седмицата и дори след месеци ефект няма.

Колко месеца си ходил, как си тренирал, как си се хранил?

ТВ

10.10.11
16:30

казано от Стоянчо на 10.10.11, 16:15:

Мой приятел се записа и за 2 седмици промяната беше изключително голяма и видима.

Bullshit! Това и със стероиди няма как да стане :D

Аз ходя по четири пъти в седмицата и дори след месеци ефект няма.

Колко месеца си ходил, как си тренирал, как си се хранил?

Значи това за разликата ви го казвам истина е. Не е нали да е станал супер релефен или нешо, но наистина има макар и малка доста видима разлика.

Иначе последно ходя вече 3ти месец по 4 пъти седмично, ям доста странно защото така ми каза инструктурката - пиле/ картофи/ зеле/ моркови/ бадеми + мед (не смятам че това е режим, но тя така ми каза), след първия месец имаше лека видима разлика (бях се вталил малко), но от тогава насам, тя не ми промения нищо по програмата, спрях да имам мускулна треска ама грам вече и започнах отново да качвам на корем... прикачам “програмата” която тя ми направи, само не ми се мейте мола.

- Ден 1
- Ден 2

Също, нито един инструктор не ми казва какви добавки да взимам - протеини и т.н. А съм 100% убеден, че това би ми помогнало.

Мнението беше редактирано от Тони Вал на 10.10.11 16:35.

10.10.11
16:47

хаха, има прикачени снимки и от BB-team :D Някои наименования на упражненията не са правилни.
Принципно е време да преминеш на сплит, може би най-добре 3-дневен. Подхвърли го на инструкторката ти. Прояви малко самоинициатива, състави си сам програма и я пусни за обсъждане. Виж в раздела за тренировъчни програми - http://www.bb-team.org/fitness/workouts

ТВ

10.10.11
16:56

казано от Стоянчо на 10.10.11, 16:47:

хаха, има прикачени снимки и от BB-team :D Някои наименования на упражненията не са правилни.
Принципно е време да преминеш на сплит, може би най-добре 3-дневен. Подхвърли го на инструкторката ти. Прояви малко самоинициатива, състави си сам програма и я пусни за обсъждане. Виж в раздела за тренировъчни програми - http://www.bb-team.org/fitness/workouts

Виж, благодаря за мнението. Сигурно така и ще направя, но определено няма да е при сегашната ми инструктука - тя дори не ми показва как се правят упражненията или дали изобщо ги правя правилно. Точно за това ми се щеше някой инструктор, който първо да ми спести времето което ще изгубя издирвайки сам упражнения и програми и ще ми показва как се прави всяко упражнение, ще ми казва ако не правя нещо правилно и ще ме съветва какво да правя. Разбирам че мнението на всички е че с четене всичко може да се постигне, но все пак, бих искал някой да ме понапътства поне малко в началото, така че да хвана някакъв ритъм, а не както до сега - от тук нещо, от там нещо, от там нищо и т.н.

Съжалявам че звучи толкова жалко, но просто не съм нито професионалист нито чак такъв ентусиаст, просто искам да съм във форма, малко да отслабна и да имам някякъв, макар и минимален релеф.

10.10.11
20:57

Виж сега, жалкото аз го усещам в думите ти, че някой трябва да те “настъпва”, за да тренираш. Нещата се получават когато отиваш с желание и хъс на тренировка. Ако го усещаш като бреме, смени спорта и избери нещо, което го правиш с удоволствие.
Относно треньорката - недопустимо е да не ти се показва всяко 1 упражнение и правилното му изпълнение. Трябва да те наблюдава и да те коригира всеки път когато вижда неправилно движение! Това е което трябва да те мотивира да я смениш.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 10.10.11 20:58.

ТВ

11.10.11
13:51

казано от Стоянчо на 10.10.11, 20:57:

Виж сега, жалкото аз го усещам в думите ти, че някой трябва да те “настъпва”, за да тренираш. Нещата се получават когато отиваш с желание и хъс на тренировка. Ако го усещаш като бреме, смени спорта и избери нещо, което го правиш с удоволствие.
Относно треньорката - недопустимо е да не ти се показва всяко 1 упражнение и правилното му изпълнение. Трябва да те наблюдава и да те коригира всеки път когато вижда неправилно движение! Това е което трябва да те мотивира да я смениш.

Ами щом съм в този форум дори и питам и разпитвам, значи желание не липсва, така че айде да не говорим за “настъпване”. Желание има колко искаш, няма правилен подход по-скоро...

Точно за това и писах тук, с надеждата някой да помогне. Аз просто попитах дали някой знае или познава добър/а треньор/ка, а всички се нахвърлихте. Не ви искам пари, нали ? :D

11.10.11
14:28

Ами ако толкова държиш, във форума има доста треньори с опит и знания. Може да се обърнеш към тях.
Примерно Лазар Радко, Oranje (Юли) и други.
Иначе, на хартия всеки може да ти напише програма и диета, ама сам си установил, че написаното на хартия е едно, а практиката съвсем друго.

Мнението беше редактирано от Петко К на 11.10.11 14:28.

11.10.11
23:09

Моя скромен съвет е, заеби инструкторите.Аз си падам малко рак по природа ( и по зодия) та първия път когато се захванах малко по-сериозно си харесах една програма от тук в която пишеше ако не използвате добавки не е препоръчително да я почвате и да имате поне година и половина стаж в залата.Ма аз съм си тъп и упорит та с тая програма за 1 месец от 30 килограма лег дигнах на 60 и др. тем подобни (сигурно успеха се дължи на претренирането.) Та мисълта ми е следната не слушай всеки, не всичко което ти се казва е вярно.Незнам как си със силата и масата, но според мен ако си слаб е по-добре преди да правиш релеф да нарпавиш малко маса.Харесай си някакъв 3 или 4 дневен сплит от сайта, може да го замениш някой упражнения  според целите си.Или по-добрият вариант според мен, направи си сам програма според това какво искаш.Храни се нормално в началото наистина ефекта би трябвало да е доста голям и видим ( ако нямаш проблем с наднорменото тегло де).Махни разни коли чипсове снаксове сладки и други калорични  боклуци така да се каже и би трябвало да имаш ефект.Друго нещо което си мисля, е че може би инструктирите са те оставили без ядене знам ли ги на какво са способни или така да се каже диетата ти е с доста по-малко калории от нужните ти поне аз така си го обяснявам.За това пробвай да се храниш колкото ти се яде стига да е нещо по-качествено.А тая програма която са ти я дали лично мойто мнение е бегай далече, смях в залата(особенно бицепсовото згъване зад врат е доста интересно упражнение което мисля да поставя в следващата си програма :D ) Дай някакви мерки години, тегло работни килограми на базови упражнения като лег, клек, набирания и там за каквото се сетиш по-лесно ще е на другите да ти помогнат.

ТВ

13.10.11
13:51

Ето ви мерките ми (пише ги на картинката) - ужасни са нали?
На 23г. съм, тежа около 72.5кг в момента и съм висок 178см.

Колкото до килограмите за базовите упражнения - слаб съм и не мога да вдигам много - макс 25кг за каквото и да е било упражнение. За клек с щанга съм правил максимум 35кг (което включва самата щанга ;( ) и не мога да направя много повторения. На пътека изнемогвам сравнително бързо, а на кростренажор мога и цял ден да си откарам.

Ако някой има съвети да каже. В момента се ровя из сайта и чета наред диети и т.н. и скоро ще пусна нова тема с цялостна програма да видим кой какво ще има да каже по въпроса.

14.10.11
23:50

Почвай маса заеби тоя релеф.Незнам защо ама доста хора тръгват първо да се чистат и после да правят маса, страшно много си усложняват живота.Както се казва най-добрия фет бърнър са мусколите.Виж тук има няколко кръгови тренировки за начинаещи за сила харесай си и почвай, яж повече месо и протейн сега иде зима нема ходиш на плаж не се притеснявай.Според мен базови многоставни упражнения със свободни тежести му е майката, ако греша нека някой да ме поправи.И свали бройките обясни го тва на инструкторката си, че искаш да работиш за сила и маса, не за релеф.Не повече от 10 повторения на серия, моя съвет е да избягваш машините и кабелите може и да греша  но според мене това е.Като натрупаш стабилно мукскул пролетта доста по-лесно ще се изчичстиш, а и след като го направиш ще изглеждаш добре, а не като хербарий.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1