Дневникът на Зози - Нова надежда ;)

Темата е заключена.

06.10.11
11:33

Започвам този дневник с много надежди.
На 30 години съм 172см., 92 кг.
Когато вчера опитах да се регистрирам с учудване установих, че вече имам регистрация. Проверих темите си и бях много неприятно изненадана-регистрирала съм се преди 5 години, а положението ми не се е променило от тогава. Замислих се и пресметнах, че през тези години съм свалила и качила обратно повече от 50кг.(tmi) Това е ефектът от нескончаеми диети и връщане към “нормален” живот. Иска ми се да мога да кажа, че това е било положението до сега, но само времето ще покаже...

Опитвам се да спазвам принципите на НВД, ще публикувам храненето си тук и ще се радвам на критики и съвети. От снощи чета и смятам белтъци, мазнини, грамове, проценти и мога със сигурност да заявя, че в главата ми е пълна каша. В момента се опитвам да си съставя и тренировъчна програма, защото явно не случих на професионалист, така че и за тренировките ще имам въпроси.

Това е от мен за сега, стискам си палци, а на вас пожелавам усмихнат и ползотворен ден!

Темата беше редактирана от Зози на 07.10.11 21:48.

06.10.11
11:51

Успех, Зози! Ще помагаме с каквото можем :)

06.10.11
12:35

Това за тренировките трябва задължително да включиш кардио, за да гориш подкожните мазнини, и силова тренировка също е от значение за да се постегнеш и да няма “увиснала кожа” и т.н.
Ако желаеш можеш да си купиш Л карнитин на Now Foods или на Explode, той също ще ти помогне при свалянето, така, че мога да кажа, че НВД + Кардио + Силови тренировки + Л карнитин = Много добри резултати, знам от личен опит когато чистех :). Успех.

06.10.11
15:41

казано от Зози на 06.10.11, 11:33:

...От снощи чета и смятам белтъци, мазнини, грамове, проценти и мога със сигурност да заявя, че в главата ми е пълна каша. В момента се опитвам да си съставя и тренировъчна програма, защото явно не случих на професионалист, така че и за тренировките ще имам въпроси.

Добре дошла и от мен.

Вместо да лудваш в сметки и изчисления, по-добре напиши един твой примерен ден, включващ храната и тренировките и съм сигурна, че ще има хора, които ще ти помогнат да се ориентираш. Всяко начало е трудно, но пък започва все някога. Малко по малко сама ще отсееш полезната информация.

И още нещо - заглавието на дневника ти е малко объркващо за мен - кое е последен шанс? Форума и дневника ли? Последна възможност за отслабване ли си даваш? Защото шансове има много и винаги. Просто трябва да си мотивирана, да имаш желание сама да постигнеш нещо и да го преследваш със страст и желание.

06.10.11
16:09

Здравейте и благодаря за посрещането!

До сега четох различни фитнес програми и ето на какво се спрях:

Кардио 10 мин.
Клек със собствено тегло
Избутване на дъмбели от лег
Придърпване на вертикален скрипец
Хибридни Арнолд преси
Трицепсово разгъване на горен скрипец
Бицепсово сгъване с дъмбели
Коремни преси
Всичко 3 серии по 12 повторения
Кардио 20 мин.

Ще чакам мнението ви. В ето тази тема съм описало по-подробно защо се налага сама да си измислям програмата http://www.bb-team.org/forums/viewthread/56273

Absolut Illusion вече съм направила 4 тренировки, но по друга програма. идеята ми е да тренирам 3 пъти седмично. Ето и приблизително дневното ми меню:
сутрин: плод, кафе с мляко
обяд: месо със зеленчуци, може да е готвено/свинско/пилешко със зеле, зелен боб, грах и т.н./ или печено със салата
следобяд: сурови бадеми или лешници 50-100гр. макс
вечеря: салата със сирене и някакво месо.

Колкото до последния шанс това е за моя мотивация ;)

07.10.11
14:04

Хайде хора - довечера съм на тренировка :D

Мнението беше редактирано от Зози на 07.10.11 14:05.

HE

07.10.11
14:13

До тук добре, но не ми харесва това “клек със собствено тегло”!
Почвай да клякаш с лоста, като начало, че да свикваш, защото ще ти се наложи в последствие и тежести да слагаш!

07.10.11
14:31

head_hunter слушам и изпълнявам. С колко кг. лост да започна? Без да се смеете обаче май са различни по големина (blush)

HE

07.10.11
14:44

Ако искаш почни от начало с малкия прав лост, че олимпийския може да ти тежи. В последствие, като се научиш да изпълняваш правилно клека и имаш нужда от увеличаване на тежестите, ще го смениш с големия.
Защо да се смеем, никой от нас не се е родил, вдигайки по 150 кг. ;)

07.10.11
15:46

казано от Зози на 06.10.11, 16:09:

Здравейте и благодаря за посрещането!

До сега четох различни фитнес програми и ето на какво се спрях:

Кардио 10 мин.
Клек със собствено тегло
Избутване на дъмбели от лег
Придърпване на вертикален скрипец
Хибридни Арнолд преси
Трицепсово разгъване на горен скрипец
Бицепсово сгъване с дъмбели
Коремни преси
Всичко 3 серии по 12 повторения
Кардио 20 мин.

Ще чакам мнението ви. В ето тази тема съм описало по-подробно защо се налага сама да си измислям програмата http://www.bb-team.org/forums/viewthread/56273

Absolut Illusion вече съм направила 4 тренировки, но по друга програма. идеята ми е да тренирам 3 пъти седмично. Ето и приблизително дневното ми меню:
сутрин: плод, кафе с мляко
обяд: месо със зеленчуци, може да е готвено/свинско/пилешко със зеле, зелен боб, грах и т.н./ или печено със салата
следобяд: сурови бадеми или лешници 50-100гр. макс
вечеря: салата със сирене и някакво месо.

Колкото до последния шанс това е за моя мотивация ;)

Според мен закуската ти е доста слаба.. Не откачаш ли до обяда... :?

07.10.11
16:32

Към 12ч. съм леко прегладняла :D Да ям ли нещо между плода и основния обяд - ядки, мляко?

07.10.11
17:21

по-скоро увеличи закуската, както каза и Иван Чолаков - това с плода за закуска е крайно недостатъчно, нормално е да си гладна ;)

07.10.11
19:39

казано от Зози на 07.10.11, 16:32:

Към 12ч. съм леко прегладняла :D Да ям ли нещо между плода и основния обяд - ядки, мляко?

Пак може да ядеш мляко или ядки между закуската и обяда, но сложи нещо и на закуска.. може би 2-3 яйца поне :D

07.10.11
20:45

Току що се връщам от тренировка и бързам да разкажа, в каква комична ситуация попаднах. Моят инструктор го нямаше, но там беше собственичката на залата и две момичета на по 15 години и по 45кг. Какво беше учудването ми да видя, че и те правят ”моята индивидуална” програма ;) Започвам аз да си тренирам както реших, но нарушението ми веднага беше забелязано и последва едно обяснение “ама защо така бързаш, първо трябва да свалиш и след това да правиш релеф... ” и пр. и пр.

Малеееее как ме амбицират нямате си представа (devil) Мамка му ще ям и след 18ч., ще тренирам както реша и ще им натрия носовете, а ако някога започна да се дъня се чувствайте задължени да ми припомните тези думи.

Иване, Нора благодаря за съвета - ще ям бе хора, няма проблеми- за ядене имам 6 (giggle)

head_hunter има обаче нещо, което ме притеснява. Болят ме коленете, когато правя клекове. По принцип моите колена си “скърцат” все едно костите се трият една в друга. Дали да търся друго упражнение вместо това?

Мнението беше редактирано от Зози на 07.10.11 20:45.

07.10.11
20:58

Хапвай, хапвай то е полезно.. аз свалих 35 кг с много храна :) и ги държа вече 2 години :) С времето ще научиш много неща и така.. тренировките ще ти носят удоволствие.

Отностно колената.. това не е много добре. И аз имам проблеми с глезени, китки, рамена, ребра.. общо взето всичко ми пука и скърца.. така е като първите 5-6 месеца се храних едва 3пъти на ден с по 150-200 грама месо.. даже беше сурово. Тренировките ми бяха с грешно изпълнения на повечето упражнения... общо взето 1вата година от тренировките ми бяха много зле.. последните 5-6 месеца от както почнах да изчислявам и храна и всичко - адска промяна.
Поздрави и късмет. Време, търпение,воля и най-важното здравето. :)

07.10.11
21:06

Тъй като не си споделила за някакви по специфични болки, заболявания, странични неща, та се чудя - дали е възможно коленете ти да пукат от недостатъчна или никаква загрявка? Предполагам твоят “сертифициран” инструктор ти е обяснил, че преди да започнеш всяка тренировка трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО (дори го подчертавам) да загрееш цялото тяло...

07.10.11
21:18

Колената ми пукат по принцип. Не знам как да го обясня, все едно няма достатъчно смазка. Лятото пих и хапчета с глюкозамин и се мазах с Артро стоп, но не се повлияха.

И моля те не подценявай инструктура ми, все пак той твърди, че е тренирал Димитър Димитров (giggle)

Какво ще кажете за вечеря сирене и кашкавал + домати? С

HE

07.10.11
21:18

Напълно подкрепям мнението на Absolut Illusion! Хубаво е ако имаш здравословни проблеми да ги споделиш и така ще можем да даваме адекватни мнения. Обърни внимание на загрявката. Не се изсилвай от начало с тежести, а съвета ми е първо да заучиш правилното изпълнение на упражненията /това ще ти спести контузии и ще ти помогне в развитието/.

07.10.11
21:22

Сериозни здравословни проблеми нямам единствено колената. Може би и малко по ниско кръвно налягане 110/70, което никога не ми е създавало проблеми.

HE

07.10.11
21:40

С прием на витамин С пробвала ли си? Ако не си - пробвай. Не прекалявай с приема му, да не затормозиш бъбреците. Вече имам предположение, че пушиш?

п.п. И смени дневника “това последен шанс”, звучи доста депресиращо, аз бих избрал нещо от рода на “нова надежда” ;)

Мнението беше редактирано от head_hunter на 07.10.11 21:42.

07.10.11
21:46

Витамин С не съм пила, ще пробвам. Разкри ме - пуша... много

HE

07.10.11
21:50

казано от Зози на 07.10.11, 21:46:

Разкри ме - пуша... много

Така предположих защото обикновено при пушачите се получава, поради ниски нива на витамин С в организма, поради тази причина ти препоръчах и витамин С /освен че участва пряко в процеса по изграждане на смазката на ставите/.

07.10.11
22:30

Някакъв шанс да ги спреш или намалиш има ли ? По-добре пари за хана, а не за цигари.. имам чувството, че това е навик, а не необходимост... ти как мислиш ? :D
Дали няма да станеш много по издръжлива, ако ги спреш.. и не само издръжлива ;)

Мнението беше редактирано от Иван Чолаков на 07.10.11 22:41.

07.10.11
23:32

Вреден навик, скапваш си здравето, харчиш си парите, усмърдяваш си дрехите и пак няма отказване. Нали има един такъв лаф - няма нищо по-лесно от това да спреш цигарите, аз съм ги спирала поне няколко пъти ;)

Обаче нищо не казахте за клековете, да продължавам ли или да ги сменя с нещо?

Решила съм за сега да не се тегля, защото знам че ще става бавно свалянето. Преди с диетите беше супер по кило на два дни и сега ще ми трябва врем да не очаквам чудеса за седмица.

Мнението беше редактирано от Зози на 08.10.11 12:02.

08.10.11
12:40

казано от Зози на 07.10.11, 23:32:

Вреден навик, скапваш си здравето, харчиш си парите, усмърдяваш си дрехите и пак няма отказване. Нали има един такъв лаф - няма нищо по-лесно от това да спреш цигарите, аз съм ги спирала поне няколко пъти ;)

Обаче нищо не казахте за клековете, да продължавам ли или да ги сменя с нещо?

Решила съм за сега да не се тегля, защото знам че ще става бавно свалянето. Преди с диетите беше супер по кило на два дни и сега ще ми трябва врем да не очаквам чудеса за седмица.

За килограмите мога да ти кажа 1 път в на седмица или две.. аз това лято като чистих бях свалил 4-5 кг.. а талията ми беше паднала 15 сантиметра.. просто всичко мазнини.. даже плочици се показаха. Дрехите и огледалото следи :)

Едит: За клековете нека някой по компетентен от мен се да каже.. Според мен, ако няма болки ги прави може би само с лоста докато научиш перфектно техниката на изпълнение.

Мнението беше редактирано от Иван Чолаков на 08.10.11 12:41.

09.10.11
09:31

Добро утро!
Току що си сметнах какво съм яла вчера и не съм доволна. Не ми се искаше да минавам на мерене на грамаж, но явно ще се наложи. Когато се храня режимно прекалявам с порциите, особено в почивните дни.

10.10.11
11:00

Мразя почивните дни! Единствентото развижване ми беше чистенето, но то не е достатъчно. Забелязала съм, че когато съм вкъщи шансът да се освиня е по-голям въпреки възможността да си приготвям каквото пожелая за хапване.

Тренирам в залата 3 пъти седмично, но се замислям през останалото време дали да не добавя нещо - аеробика или велоаргометър. Някакво мнение?

10.10.11
15:55

Да побутна темата, та дано някой се закачи да напише 2 реда :D
Чакам съвети за клековете и аеробиката.

10.10.11
16:05

казано от Зози на 10.10.11, 15:55:

Да побутна темата, та дано някой се закачи да напише 2 реда :D
Чакам съвети за клековете и аеробиката.

Много е трудно да посъветваш някой дали да прави или не нещо, без да си го виждал, познаваш и т.н.

Ако аз бях на твое място бих постъпила така. На първо време бих клякала без никакви тежести, като се стремя да извършвам движението правилно. Бих правила 3-4 серии по 10-12 клека, като не бързам много и се стремя да не правя супер резки и неконтрелируеми движения, които биха предизвикали някакви травми и контузии. Бих се наблюдавала и следила дали клековете се отразяват зле на коленете ми-болки , дискомфорт и т.н. Ако няма отрицателни показатели бих прибавила тежест към клековете.
За айробиката. Ами ако имаш свододно време и желание, супер. Опитай и пак се наблюдавай как ти се отразява. Преди всичко трябва да правиш нещата за себе си и сама да преценяваш дали се чувстваш добре или не и при необходимост да споделяш и нанасяш корекции.
Но ако не пробваш няма как нито ти нито ние да знаем дали е добре или не.

10.10.11
16:15

Ралица, благодаря за бързия отговор!
Специално за аеробиката питам, защото четох че трябва да се почива между тренировките и аз сакън да не се претренирам ;) реших да попитам. Замислих се да правя нещо и в  дните без тренировка, защото имам много заседнал начин на живот. Преди време правех упражненията на Синди Крауфорд и се чувствах добре, мисля пак да опитам с тях. Имам и колело, което от доста време беше като паметник у нас и го пласирах на майка ми. Замислям се дали да не си го взема обратно, но ми е доста досадно да въртя - при упражненията сякаш по-бързо ми минава времето.

10.10.11
16:17

от 11 клас някъде имам проблеми с едното коляно. общо взето беше тъпа болка, която се засилвоше при товарене, като повечко ходене. ходих на лекари и снимки, но нищо не откриха и казаха че било болест на разтежа. но години на ред не я “израснах”. особенно се засилваше при влажно време - качването на стъпала беше мъка. от както почнах да правя клек нещата се оправиха и вече доста време нямам никакъв проблем. в началото правех лег преса и чак след това почнах с клек с 2х5 гири във всяка ръка. просто в никакъв случай не избързвай с тежестите, но и не пренебрегвай клека. слушай тялото си.

10.10.11
16:26

казано от Зози на 10.10.11, 16:15:

Ралица, благодаря за бързия отговор!
Специално за аеробиката питам, защото четох че трябва да се почива между тренировките и аз сакън да не се претренирам ;) реших да попитам. Замислих се да правя нещо и в  дните без тренировка, защото имам много заседнал начин на живот. Преди време правех упражненията на Синди Крауфорд и се чувствах добре, мисля пак да опитам с тях. Имам и колело, което от доста време беше като паметник у нас и го пласирах на майка ми. Замислям се дали да не си го взема обратно, но ми е доста досадно да въртя - при упражненията сякаш по-бързо ми минава времето.

Няма да претренираш спокойно.  А и винаги може да пропуснеш ако почувстваш, че имаш нужда от почивка.
За колелото, какво да ти кажа. Аз тези които са по фитнес залите много не ги обичам. Предпочитам тези които са за спиннинг. Те по се доближават до истинските. Както и да е. Което и да ползваш ако въртиш монотонно писва бързо. Ако обаче, си го разнообразиш с хубава музика и движения като ставане сядане по време на въртене, разни наклони напред, в страни в такт с музиката става доста по забавно и мотивиращо.

12.10.11
09:48

Малко две в 1 ще пиша за понеделник и вторник.

Понеделник храна:

З: ябълка, круша
сурови лешници
кафе с мляко
О:2 кебапчета с домат
сурови лешници
В:свинско контрафиле, Шопска салата, таратор

Не тренирах, защото ходих на кола маска и козметичката каза, че след тази процедура никакъв фитнес.

Вторник храна:

З: банан
кафе с мляко
О: пилешки жулиени, салата зеле
кашкавал
В:мусака, таратор
1/2 банан

45 мин. упражненията Синди, не съм предполагала ,че някога ще се затруднявам толкова да ги правя. Доста се натоварих и съм доволна.

Мнението беше редактирано от Зози на 12.10.11 09:49.

12.10.11
12:11

здрасти Зози,

според мен няма да ти е излишно да сложиш някакъв източник на протеин в закуската - примерно яйце,извара, нещо от сорта...

Поздрави :)

12.10.11
14:29

Абсолютно си права, Нора. Аз сега прохождам в закуската - просто не съм свикнала. С години не съм закусвала, обикновенно се хранех само вечер и то до пръсване, откъдето се появиха и излишните килограми. Опитах да ям кисело мляко с овесени ядки, но после ми става тежко и не се чувствам добре. За утре ще подготвя варено яйце и малко кашкавал заедно с плодовете.

13.10.11
09:14

Привет (wave)
Хранене сряда:
З: фреш от грейпфрут и 1/2 банан
О: мусака с доста кисело мляко
кашкавал преди тренировка
В: мусака, леща

Тренировка във фитнеса:

10 мин. колело
Трицепсово разгъване на горен скрипец 3х12
Бедрено разгъване 3х12
Бицепсово сгъване с дъмбели 3х12
коремни преси 3х30
Избутване на машина за гръдни мускули 3х 12
Придърпване на вертикален скрипец с широк хват 3х 12
20мин. колело

Днес ме понаболява цялото тяло, не като сериозна мускулна треска, а просто леко напрежение.

14.10.11
08:10

Вчера беше РД на мъжа ми. До вечерта всичко беше чудесно, а след това запразнихме здраво.
Нямаше тренировка.

З: грейпфрут, 2 варени яйца, кашкавал, шунка

О: Пилешко със зеле, таратор

Вечерята няма да е пиша, че тя се проточи около 5часа.

15.10.11
11:20

Вчерашния ден мимина адки бавно, заради предишната вечер. Бях на косъм да се откажа от тренировката, мъжът ми отиде на лов, детето у баба си - цялата къща само за мен. Така ми се полягаше пред телевизора, но си сритах мързеливия задник и отидох :D

З: грейпфрут, кашкавал

О: Тас кебап с ориз, таратор

В: банан след тренировката, по-късно кашкавал и шунка

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1