Изоставащи мускулни групи.

10.10.11
20:34

Здравейте.В момента съм в период на качване (до март).Ям си нормално храните,които трябва (7 пъти дневно),но някои мускулни групи изостават.Някой може ли да ми каже какво да предприема в случай,че останалите мускулни групи ми вървят добре ,но гърдите и бицепсът изостават.Т.е упражненията ми са най-вече базови ,но от 1 месец стоя на 1 килограми на лежанка ,дъмбели и т.н.,а и не забелязвам видима разлика (с изключение след тренировка)В този случай,да ги тренирам ли тези групи 2 пъти седмично?

Програмата ми е:
1 - Гърди и корем
2- Бицепс ,трицепс,предмишница
3-Рамо и крака
4-Гръб и трапец

Та въпроса ми е дали да не вкарам някъде в седмицата още 1 тренировка,примерно м/у 3 и 4 тренировка ,която да е за гърди и бицепс?
И още 1 въпрос,който е малко извън темата -повдигането на крака от вис ,спомага ли за прибирането ,или по точно за стягането на паласките?

Благодаря,предварително

10.10.11
20:38

Какви упражнения правиш точно за бицепс и гърди? На втория ти въпрос, отговора е НЕ :)

Сложи бицепса в деня за гърди и ще ти тръгнат и 2-те. :)

10.10.11
22:04

И аз на твое място бих пробвал това което казва  Bojidar , лично при мен даде резултат :)

Поздрави !!!

11.10.11
10:21

Death
.Ами гърди - лежанка с щанга-3х 7-9
                    полулег с щанга - 3х8
                    полулег с дъмбели - 3х8
                    флайс -3х 10
И почти всеки път вкарвам по 1 допълнително упражнение,освен тези 4те

За бицепс - скотово сгъване -3х6-8
            крив лост от стоеж - 3х 7-10
            прав лост от стоеж - 3х8
            кръстосано скотово сгъване - 3х8-10
И тук накрая обикновено слагам още 1 (ако имам време де)

Марлон и Божидар- Ами освен да пробвам наистина да ги сложа в един ден,но така значи,че трябва да си сменя цялата програма,по която тренирам.Може ли да ми дадете препоръка как да ги комбинирам мускулните групи?
Само да кажа - крака не мога да правя в отделен ден,защото като правя по 3-4 упражнения за крака в денят ми за рамо в следващите дни имам адска мускулна треска(въпреки,че са ми добре оформени -особено прасците,защото съм играл футбол 7-8години),а ако бъдат в индивидуален ден -то на следващия ден въобще няма да мога да ходя :):)

От една страна къде пише, че увеличаването на работните тежести е постоянен процес? :)
От друга страна... натоварваш голяма и силна мускулна група (гърдите) с 4-5 упражнения, след което правиш точно толкова упражнения и за бицепс. Абсурдно много е за бицепса (с известна уговорка приемам, че не натоварваш и гърдите излишно). Той хем изостава, хем ти не го оставяш да възстанови и го смазваш с куп упражнения. Мечо Пух казва: “Колкото повече, толкова повече”... да, но в спорта това не винаги значи “по-добре”.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.10.11 10:28.

19.11.11
21:18

За да не правя друга тема, а и за да ти дам поне един възможен вариант, ще споделя една програма, която е за изоставащи мускулни групи. Преди време я срещнах в едно списание и скоро реших да я пробвам. Състои се в това : избираш си една или две мускулни групи, които искаш да подобриш. В моя случай това бяха прасците. След това си избираш упражнения по едно за всяка мускулна група от изоставащите две. и го правиш сутрин и вечер. Тренировката е такава : след съответното загряване правиш само една серия с 50 повторения за мускулната група, почиваш 4-5 минути и правиш другото упражнение за другата мускулна група отново в една серия с 50 повторения. И това е. През деня да кажем си тренираш другите мускулни групи или ако се случи, да трябва да тренираш някоя от двете мускулни групи, то ги тренираш, но задължително правиш други упражнения за тях. След това вечерта, грубо 12 часа след сутрешната ти тренировка за двете мускулни групи, правиш пак същата тренировка отново със същите упражнения и повторения. На другия ден отново - сутрин и вечер по една серия с по 50 повторения. Така за 8 седмици всекидневно по 2 пъти на ден. Тежестта я избираш така, че към 45 -тото повторение да ти е много трудно и да докараш до отказ в 49 - 50 -то повторение. С времето ще ставаш по-силен и ще се наложи да добавяш по малко тежест, така че да стигаш до отказ в 49 - 50-то повторение.
Гледах на програмата скептично, мислейки си че ще претренирам и няма да имам ефект, но за 3 седмици качих 2 см на прасците. Поне за мен до този момент програмата работи. Дано проработи и за вас. Не губите нищо ако опитате. :)

08.01.12
13:35

програмата звучи добре, но искам да попитам дали и жените могат да я правят?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1