Занулен, започвам отново да тренирам. Първи резултати

Темата е заключена.

08.10.11
16:55

Искам да се извиня на всички за дългото послание, което съм написал.
И така... На 21 години съм. По време на ученическите ми годинки съм тренирал активно. Смея да кажа, че имах много добра физическа подготовка. Чувствах се добре и изглеждах много по-добре отколкото...сега . Какво беше тогава- същия ръст /183-4 см./, 73-4 кг, 10 % телесни мазнини. Започна ми кандидат-студетската сесия, започнах цигарите- спрехме да тренираме , мина ми първата студетска сесия, втората, почнах работа, цигарите си стоят. Резултата е плачебен. Положението сега е следното: ръст- същия, килограми- 88 (държа да подчертая, че този месец съм тренирал...умерено, за което също си има причини, които ще изложа по-надолу), телесни мазнини- не ща и да знам.
Как реших отново да започна- огледалата, настоящите снимки, старите ми снимки, кантара, здравето, най-много здравето. Какво се случи? Тази година се качвам на шега на един електронен кантар- 96 кг. Бях потресен, но оставих нещатата така, като се надявах да дойдат времена, в които да се разправя с тези килца. Един светъл ден отивам да разцъкам малко футбол като доброто старо време и се случва следното: нямам въздух, бавен съм, дебел съм, не мога да тичам, болят ме ставите под коляното (навярно от рязкото качване), на всичкото отгоре ми причернява, сякъш съм някой 85 годишен дядо, то и така се чувставах. Постепенно започнах да играя повечко футбол не толкова от любов към играта, колкото от това да започна да се вкарвам във форма. Първите няколко пъти се надявах да не ми причернее, то това беше и мотивът ми- да пробвам здравето си.
Ситуацията сега е следната. Последният месесц съм тренирал по два или три пъти в седмицата. Знам от преди, че за да влезна в зала тялото ми трябва да е готово, а моето не е. Ето защо под тренираме имам предвид тренировки вкъщи /лицеви опори и коремни преси/ и след това леко кардио, леко, защото повече не мога- дробовете не ми дават, тежестта не ми дава, не смея заради оново причерняване и ме е страх за...мен самия, не съм готов още за повече.
От четири дена не съм пушил, повече няма и да пуша. Започвам да тренирам ! В момента съм свалил 7 килограма от онези 96. Само с тези тренировки. Храня се нередовно заради работота, но това ще се промени. До сега в хранителния ми режим /в последния месец/ съм гледал да се придържам към нещо като НВД, но не добре разчертано и никак не стриктно. Както и да е храната през този месец не ми беше приоритет. Знам, че начинаещият дърпа и без нейното стриктно спазване. Вече съм готов обаче да мина на по висок етап- по сериозни домашни тренировки, по сериозно кардио, хранителен режим, който смятам да е НВД.
Целта ми е: 1. До зимата да съм готов за зала. Надявам се на по-мека есен за да мога да тренирам навън.
        2. До залата да съм изчистил мазнините, поне махнал паласките, намалил шкембето, орелефил малко.
        3. Да имам въздух в дробете, да се чувставам здрав, в кондиция.
        4. Да съм се доближил напълно до старата ми физическа форма, за да мога през зимата, влизайки в залата, тотално да се смени режима ми, да започна да качвам мускулна маса и т.н., но тези цели след изпълнението на първите три.
Как смятам да го постигна: : 1. С ваша помощ. Този дневник ще ми е мотиватор.
                                2. Добре планирано НВД, което ще премисля и ще постна тази вечер или утре и ще се спазва от понеделник.
                                3. Домашни тренировки и кардио. В тренировките ще влезне в играта и дълбел и лост. Няма да мога да се намирам много, но пак е нещо. В кардиото ще вкарам и спринтове.

Темата беше редактирана от boxko на 15.01.12 22:04.

08.10.11
17:00

Успех ! :)

08.10.11
17:03

Пусто изтри ми се мнението- даде грешка...

Поздравления, че си решил да направиш нещо за себе си. Минал съм по тоя път- така че бъди пстоянен и ще си върнеш и подобриш резултатите! Според мен е добре направо да почнеш поне 1-2 пъти седмично да правиш и тренировка в зала без да чакаш- за кога? Отделно си прави кардио и тренироки у дома и на лостове. Хранителният режим НВД според мен е много агресивен- има други варианти, които са по-подходящи. Успех.

08.10.11
17:43

Успех, брат ! :) Евала, че спираш цигарите и почваш да тренираш и да се храниш здравословно. А, относно това ” Храня се нередовно заради работота, но това ще се промени ” наистина трябва да се промени, защото храната е най-важното нещо ! :) успех

08.10.11
19:59

Ето я програмата ми за тренировка. Ще я изпълнявам 3-4 пъти седмично.

Започвам с гърди. Правя упражненията от този клип. Лицевите опори изглеждат безобидни, но ми харесва, че са изолирани много в гърдите и ме товарят качествено- http://vbox7.com/play:a345b4fd
От днес вече ще включа и дъмбела. Около 6-7 килограма е /макс/. С него ще тренирам последователно така: бицепс, трицепс, рамо, гръб. По едно основно упражнение- 3 серии.
Следва корем. Тук ще товаря най-много. Тренировката ми пак е с линк. Препоръчвам я на всеки. Аз още не мога да я изкарам до край, ама се старая да удържа до някъде- http://vbox7.com/play:62633639.
Веднага след корема хуквам да бягам. От днес ще вкарам и спринтове. Общо бягането ми се събира около 2 километра и половина, че може би и по-малко, но на този етап и това е добре.
Сега започвам тренировката. Утре ще мисля върху диетата. Очаквам забележки, съвети, всичко, което ще ме вкара в релси.
По-здрави на всички и благодаря на включилите се.

Евала и честито.Да си търпелив и постоянен, не като мен :D Краката освен с тичане, прави и клякания, доста ще ти помогнат.И лицевите опори почвай полека да ги правиш на юмруци, защото така се натоварват по-малко китките, а и ти се заздравяват кокалчетата.Ето ти една програма която аз тренирам отскоро по нея http://muskuli.stamenov.net/trenirovka-za-gyrdi-vkushti/
Успех и бъди здрав !

10.10.11
22:53

Преди 20-тина минути се върнах от кардио-то. Много добре се чувставм. Този път вкарах и малко спринтове, точно три спринта, ако трябва да съм точен. За съжеление беше студено и тичах по- малко отколкото можех. Доволен съм и от силовата тренировка, дъмбела ми е малко лек обаче и не знам каква алтернатива да му търся. Мисля да ходя един път в седмицата на бокс ?
Моля за мнения отностно хранителния ми режим. Към момента още не съм го измислил. За мен трябва да е НВД, но все пак съм отворен към идеи. И един въпрос: Някой да ми даде съвет на заместител на протеин, защото в момента нямам, а сутрин няма какво да хапна. Яйчица много много не ми се варят :), ако няма алтернатива, ще се вари де :)

Ядки са добра алтернатива, като бадеми и орехи.И прясното мляко съдържа белтъчини.Също може да си правиш сандвичи с извара и някакво (хубаво) месо, което за съжаление е доста скъпичко.

Мнението беше редактирано от Кристиян Дончев на 12.10.11 21:52.

12.10.11
23:01

Отново се завръщам от тренировка. Със всеки изминал ден имам все повече желание, сила, въздух. Диетата още не е готова. Вчера изчислявах ОКБ, калории и т.н.
Да попитам- заместител на белтък рано сутринта е ?
Ядките ще се ядат 1-2 часа след закуската (овес с мляко), следва обяд- месо + зеленчуци, следобед ще бъде една ябълка или банан, вечеря- месо + зеленчуци (салата), преди лягане може би малко сметана. Общо взето това са някакви щрихи. Сутрин като стана не знам какво да ям- това е най-належащия ми проблем.
Другата седмица ще се измеря да се следя още по-изкъсо.
Струва ли си да вземам л-карнитин и суроватка на този етап ? Какво ще кажете за бокса ?

18.10.11
21:14

Така ето я и диетата. Избрах НВД, нямам аргументи защо. Може би защото и друг път съм я спазвал. И така:
88 килограма, 183-4 см, спортувам 3 пъти седмично.
Смятах, смятах и резултата е: ОКБ = 2667,89- ОКБ, протеин = 220, въглихидрати= 88, мазнини- 262.21
Тука започва мъката, а именно с менюто:
Закуска:
7:30- 8:00 - трябва да приемам белтък, но идея си нямам какво да е (дано ме посъветвате)
9:30-9:45- овесени ядки с мляко
12:00 или 13:00- обяд (месо + салата) Ще ям предимно пилешко със шопска :) и филийка хляб
15:00 или 16:00- сурови ядки (фъстици, бадеми и др.) или плод
19:30- вечерям месо + салата.
20:30- тренировка (за сега домашна + кардио).
За съжеление е много студено и вече май няма да мога да тичам. Май ще отивам във залата.
Моля за коментари, забележки, съвети, критики.

П.П. Забравих за зареждащия ден- неделя: Ще ям долу горе същото. На обяд и вечеря вместно салата ще има ориз или картофи и нещо сладко- шоколад, вафла или др.

01.11.11
21:53

От утре влизам в залата. Ще тренирам всички групи мускули. Като на големите мускули (гърди и гръб) ще правя по две базови упражненията, а за останалите мускулни групо по едно, след което ще тичам.
Тренирам след работа, тоест 18 и 30 някъде, така че още не съм измислил какво да ям :)

15.01.12
21:59

Здравейте всички ! Честита Нова година, бъдете живи и здрави.
Така... въпреки че от доста време не съм писал, аз все пак не съм спрял да тренирам.
Не знам от къде да започна. На първо място през декември месец бях преустановил всякакви диети (разбираемо- празници и т.н.), но това не означава, че не съм се ограничавал. Второ- до 1-ви януари в залата тренирах цялостно, тоест цялото тяло, по-горе съм обяснил какво. От Нова година- започнах да разделям мускулните групи и се получи следното:
Гърди- бицепс- корем
Гръб- трицепс- корем
Рамо-корем-крака
Упражненията са базави, но натоварванията са по големи, започнах да се занимавам и с бокс, един уникален спорт. Така ми се събират по 5 тренировки на седмица. Тоест от 1 януари до сега съм тренирал интензивно 10 пъти.
Резултатите са: 82 килограма, тоест свалил съм 6 килограма от първия ми пост насам, въпреки че както на вас, така и на мен ми се струва доста малко, то резултатите в огледалото са доста по-добри. Ръцете ми се стегнаха и то учудващо много. Успял съм да сваля доста в областа на ханша (паласките), гърба, краката дори и в корема, където с въоръжено око се забелязват добрите стари плочки, не пуша, издражлив съм на всякакъв вид аеробни упражнения, в тонус съм, във форма. Неща, от които само мога да бъда доволен.
Какво разбрах:
- че мога да бъда сериозен
- че спорта е адски готино нещо, това го знам отдавна, но сега го потвърждавам
- че май имам гинекомастия, проблем, с който не знам как да се справя
- че гърдите ми изостават най-много от цялото тяло и това ме дразни страшно много.

За това си поставям следните цели:
- да изчистя още- колкото е необходимо за една добра преса.
- да стегна гърдите си, така че да не ме дразни толкова гинекомастията, която не е толкова изострена и се надявам да е мазнини, но предвид, че този проблем съм го забелязал от няколко години... ме съмнява, за това ще чакам съвети как да го постигна гореописаните две точки максимално бързо и ефективно.

Спазвал съм НВД около месец и нещо, а последния месец не съм, така че отново ще заложа на него. Тренировките са както ги описах по- горе. Чакам коментрари, съвети, упреци, критики и т.н.

Мнението беше редактирано от boxko на 15.01.12 22:08.

MP

16.01.12
00:26

Поздравления за свалените килограми и за това, че отново си се вкарал във форма.При гинекомастията процедурата е следната :
личен лекар—->ендокринолог—->хирург.До колкото съм чувал операцията не е нищо особено но е доста скъпа.Поздрави :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1