12.10.11
12:16
Имам тука малко риба-толстолоб сварена в буркани и някой ако и знае г/д стойностите.Намерих някакви за около 100ккал на 100гр ,което ако е вярно означава че е с нисък % мазнини.Интересува ме ,понеже си следя калорийния прием и да знам какви количества въглехидрати да консумирам...
Аз съм ял месо от голям толстолоб, може би беше над 10 килограмова риба. Месото не беше никак сухичко, ами си е бая мазно. Не знам при по-дребни екземпляри може да е по различно. Според мен го смятай като шаран и това е ;)
12.10.11
14:40
Нз хапнах днес въобще не ми се стори мазно,но нз..оценявам го на 120-130ккал (вероятно 17-18гр протеин и 6-7гр мазнини)
казано от Велико Иванов на 12.10.11, 14:40:
Нз хапнах днес въобще не ми се стори мазно,но нз..оценявам го на 120-130ккал (вероятно 17-18гр протеин и 6-7гр мазнини)
При рибите е от голямо значение сезона, в който са уловени, особенно за тези, които изпадат в летаргия през зимния сезин а толстолобът мисля, че е от тях, така че ако е уловен есента съдържанието на мазнини ще е най-високо. Приципно е доста мазна риба, и вероятно както те посъветваха, ще се доближава до калорийните стойности на шарана.
ПП Принципно обичам риба, но като си помисля за толстолоб .......бррррррр. Незнам как я ядете.
Мнението беше редактирано от Valdis на 12.10.11 16:53.
Хм, аз си мислех , че е към тлъстите.
Мнението беше редактирано от rumen_pro на 05.12.11 10:14.
05.12.11
10:24
Това, което аз мога да ти дам е на 100 гр готов продукт- печен или варен.
Мазнини - 12 гр
Протеин - 23 гр
Калории - 200
Търсих но така и не можах да намеря хранителните стойности на толостолоба
Няколко пъти намерих само това:
- постни - съдържащи до 5% мазнини (мерлуза, треска, толстолоб, хек, бяла риба, калкан, кефал, лефер, попчета, сафрид, пъстърва);
- полутлъсти - съдържащи 5-10% мазнини (шаран, акула, нототен);
- тлъсти - с мазнини над 10% (сардина, копърка, херинга, скумрия, тон, паламуд, лакерда, сьомга).
Незнам дали се лъжа но ми се струва че толостоба има повечко мазнини,ако някой може да ми даде за 100 грама информация ще съм му благодарен!