Опция за премахване на харесването (unlike) и опция негативен глас ?

13.10.11
15:26

Вчера случайно подкрепих дадено мнение което не исках и ми хрумна че опция “unlike” може да е полезна в такива случай.И като сме тръгнали да говорим за подкрепянето на мнения  имам още един въпрос - Дали ще е добре да се сложи опция не само за позитивен глас , ами и за негативен ?

Идеята на одобряването на мнение е да се прави след премисляне, т.е. целенасочено. Съответно вероятността човек да пожелае да отмени одобрението си е твърде малка или никаква. С други думи - това поставя своеобразно задължение да одобряваш мнения внимателно. Случват се и грешки, разбира се.

Опцията за негативен вот сме я коментирали - такава възможност твърде лесно служи за манипулация и злоупотреба.

13.10.11
15:38

казано от Кольо Пияндето на 13.10.11, 15:35:

Идеята на одобряването на мнение е да се прави след премисляне, т.е. целенасочено. Съответно вероятността човек да пожелае да отмени одобрението си е твърде малка или никаква. С други думи - това поставя своеобразно задължение да одобряваш мнения внимателно. Случват се и грешки, разбира се.

Не е така, много лесно се прави грешка когато се опиташ да видиш кой е гласувал, двете опции са твърде близо.

Мнението беше редактирано от Valdis на 13.10.11 15:39.

Valdis, тогава решението е съвсем друго - промяна в съотношението между големината на бутончетата. :)

13.10.11
15:45

Грешката която направих беше поради прецакана мишка (често се среща при училищно оборудване ;д) , но съм правил и грешка поради причината която Валдис спомена . Другия въпрос щом е коментиран - извинявам се за спама !

П.П. - Бутона може ” ? ” може да се сложи при бутоните “Цитат” и “Нарушение?” и да е като тях ?

Мнението беше редактирано от Rasengan94 на 13.10.11 15:47.

Е, случва се, разбира се... но си мисля, че не е чак толкова често, че да се налага прибавянето за такава опция. Освен това възможността за оттегляне на вота може да предизвика объркване, когато някой търси маркирани в цветно мнения (т.е. получилите множество одобрения).

SP

14.10.11
13:58

Винаги ще стават обърквания, ако ще въпросителния да е в старт менюто. Все пак предложенията ми харесват, но явно във форума се решава когато предложи определен човек или иначе казано, когато са съгласни едни - тогава става. Бутона “unlike” би бил полезен, защото когато го маркираш ти даваш своя глас, а бутона “like” беше направен, за да се намали спама. Обаче ако почнеш да обясняваш, че си сбъркал и т.н., точно това става - СПАМ. Опцията за негативен глас би било още едно удобство, но така няма да се намали спама, защото когато се цъкне на този бутон трябва да се напише и коментар, за да може дадения потребител да се обоснове защо не е съгласен с мнението да другия човек. А пък и може да се цъква нарочно, за да се прави “лошо” :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1