Бедра - мазнини или отпусната кожа?

13.10.11
21:22

Аз съм на 14, 160 см и 45 кг. Преди бях 53 кг и през лятото правех всеки един ден кардио по 40-60 минути, а отделно спазвах и диета. Хубаво, получи се, не искам повече да свалям. Но като че ли съм изчистила тези кг, но не и мазнините по бедрата - още са там. И тук идват два проблема : първи - как не съм горила мазнини, при положение, че не съм била само на диета, а и съм правила упражнения всеки ден и втори - това мазнини ли са или пък е възможно да е отпусната кожа от това отслабване? Говоря главно за вътрешната част на бедрата.

И сега : 1. това мазнини ли са или отпусната кожа?
          2. ако е първото, какво правя? Продължавам с кардио и диета ли? Под кардио имам предвид едни клипове, които съм си свалила и е основно бягане на място, подскоци и тн. Защото ме притеснява това, че като го правех с диета и явно просто са ми заякнали мускулите, а сланинките са си останали
        3. ако е второто, намерих в сайта упражнения с швейцарска топка и тн, но те ще помогнат ли? Тъй като в някакъв форум четох, че отпусната кожа се оправяла само с масажи, кремове и диети, но не звучи логично. В момента правя по 30 минути на ден точно тези упражнения като български клек и онези с швейцарската топка, а от менюто си съм изключила въглехидратите и сладкото, ям основно млечни продукти и зеленчуци.

Темата беше редактирана от Tedi Ivanova на 22.01.12 02:46.

MF

13.10.11
22:46

Ти ебаваш ли се (извинявам се за израза).

13.10.11
22:49

къде видя мазини и/или отпусната кожа?! според мен това е просто формата на краката ти и изглеждат перфектно. внушаваш си.

14.10.11
11:05

Какво искаш да са като 2 солети ли?

Надявам се да отговориш положително на първия коментар под твоя...
Защото е стряскащо, та ти на места си оградила неща, които анатомично трябва да са си там, или аз просто не гледам където трябва. На първите снимки е кожа, и като цяло навсякъде имаш кожа. Колко странно.
Според мен мускулите ти не са заякнали, а напротив - липсва им тонус и трябва да поработиш в тази насока.

И хранителен режим само на млечни продукти и зеленчуци никак не ми звучи добре. Нито пък кардио до припадък.

Успех.

15.10.11
00:20

Не се шегувам :). Сега ще ви покажа какво точно искам да постигна и ще ви помоля да ме насочите към нещо за моята цел, поствам снимка по-долу

Роберта, от вътрешната страна на бедрата ми е едно такова увиснало, а където е коляното, при сгъвката - като сгъна крака и “изскача” малко сланинка .. :(

Мнението беше редактирано от Tedi Ivanova на 22.01.12 02:47.

15.10.11
04:04

Мацка ти нещо си объркала форума ми се струва (dull)

Е, ако си решила след време да изчезнеш, ние не можем да помогнем. Или поне аз няма да участвам в това :)

15.10.11
12:35

Само аз ли не видях проблема ?

Мнението беше редактирано от Overlord на 15.10.11 12:37.

MF

15.10.11
20:22

Проблемът така и никой не видя
защото скрит бе в нечия глава.

15.10.11
20:32

Аз пък виждам проблем - психически .
Пишеш , че лятото си правила разни “диети” + кардио...т.е. свалила си 8кг за отрицателно време . Хм , вярно на 14г си(което е още по-обезспокоително) , но най-вероятно е отпусната кожа .
Тъй като не съм от най-начетените , ще ти дам личен пример : когато свалих 8 килограма и при мен се получи това “явление” - слаби крака , но вътрешната част на бедрата някак отпусната...то там най-трудно се стяга , но за особена отпуснатост иде реч . Празна торба - махнала си сланината на бързо...и това , че си правила кардио нищо не значи .
Не погледнах , дали си писала на какъв глад си се подлагала , но решението ми изглежда такова : ориентираш се към изграждане/запълване с мускул , което става с по-тежки тренировки + повече и качествена храна...за храната дори е по-важно . Краката и сега са ти ОК , но поддържането с диета и кардио не е здравословно и никога няма да видиш желаните резултати . С адекватно количество калории + по-интензивни(силови/с тежести) тренировки няма да напълнееш , а ще изградиш едно хубаво тяло...и бедра :)
Родителите ти , как реагират на това твое отслабване...ти си на 14?!? Млечни и зеленчуци - ама колко и какви?!?
Поздрави и успех :)

15.10.11
23:34

Мая,
родителите ми казват, че не е добре от този момент нататък да продължавам да свалям, защото ще стане грозно слабо. Млечни продукти : кисело мляко, прясно мляко, яйце; сирене и кашкавал - по-рядко; плодове и зеленчуци - всички, които можем да видим на пазара..забравих и месото- пилешко или телешко, никакви колбаси.
Защо при диета и кардио няма да мога да видя желани резултати? В момента при хранене по 5 пъти на ден, но в малки количества + 40 минути на ден т.нар. “стягащи” упражнения и около 10 минути скачане на въже няма ли да се стегне отпуснатата кожа от вътрешната страна на бедрата?

Съзнавам, че може би проблемът при мен е от голяма степен в психиката и в момента търся помощ и тя ми се дава, но все пак се интересувам от въпросите в този пост

15.10.11
23:37

След всеки следващ коментар се плаша все повече и повече...

Моля се авторът да е трол.

15.10.11
23:42

Трябва ти малко мускул на тези крачета, а не скачане на въже( не че е лошо).

15.10.11
23:50

Да,правилно си се упътила!
Има малък проблем но той е лесно разрешим,предполагам за 5-6 месеца ще си 6!
Сега,тия 5 хранения на ден....максимум 2,с плюскане не се става като фотошопнатата снимка на Клаудия Шифер
О никакви меса!От телешкото точно там се качва,вътрешната страна на бедрата
Домати,зарзават и много вода,може по 45 грама кисело мляко,но по изключение

И какво е това кардио?Че от малкия ми син е по издръжлив!
Сутрин и следобяд по 1 час на пътеката,най добре в интервален режим
45те грама мляко ги яж преди това,инак отиват веднага от вътрешната страна

Идеята ти за въжето е прекрасна,най добре по 20 минути след единия час кардио сутрин и 40 минути интервално скачане след този следобяд
АКо вмъкнеш и 100тина клека собствено тегло в бързината някъде,ще си перфектна

Спазвай този цикъл,и те уверявам че за максимум 6 месеца проблемната зона ще изчезне,дори повече!Ще получиш релеф дори на диафрагмата си,а и като нищо сърдечния ти ритъм ще е лесно проследим с просто око през кожата ти

Успех!

16.10.11
00:46

Не съм разбирач , но с кардио + понижен прием на калории , в ситуацията на 53кг момиче на 14 години...организмът май не реагира стягащо , а животоспасяващо...
Свалила си килограми ( мазнини ...и мускул)  много бързо...а и не е била необходима тази интервенция , като ти гледам снимките към днешна дата - 45кг
Малко ми е разсеяно в момента , но ще драскам :D
Като за начало - няма страшно :)
Напиши си дневното меню , което спазваш - 5 хранения звучи ок + хубави храни си вметнала , но по колко(час/приблизителен грамаж)?!?
Стандартният въпрос за “цикъла” ми се върти ...
Иии...45кг са ти малко , според фотосите :)
Хапвай повече/увеличавай :) Ако си постоянна в тренировките/упражненията - ще изваяш и бедра , и всичко...
Целиш ли конкретни килограми?!? Сегашните?!?
Поздрави again :)

16.10.11
01:46

Dean, ти шегуваш ли се? Наистина не разбирам много, но ..как 45 г мляко веднага отиват точно на вътрешната страна? Звучи ми .. ъм,нереално

Мая,
конкретни килограми не целя, сегашните си ги харесвам, може и 1 кг отгоре даже :) .
“цикълът” го имам от  няколко месеца - кратко време и не е по график .
дневно меню - примерно:

1- закуска/принципно до преди 5 месеца  не закусвах, но за сметка това наваксвах и още как на обяда и вечерята, сега хапвам нещо, от което да не ми се гади, защото след всяко хранене към 7-8 часа  сутрин започват едни болки в стомаха, гадене, просто не се търпи/ -  1/4 обезмаслено кисело мляко с овесени ядки/лично на мен ми е вкусно/ + 1-2 моркова/краставици и домати :D или рядко някакъв плод
2 - обяд: неовкусена салата - шопска или просто от домати,краставици или зелево-морковена +  някакво готвено ядене / леща, бял ориз, пил.пържола, боб, картофена яхния, някаква супа../
3 - 50 гр микс сурови ядки
4 - още 1/4 от киселото мляко и някакви сушени плодове / без захар или подсладители /
5 - вечерята е половината от обяда

Поздрави и от мен.
И наистина, няма ли начин от упражненията, посочени тук http://www.bb-team.org/fitness/exercises , които са ми възможни в дом. условия (имам и швейцарска топка) да стегна мускула, а той да си “опъне” кожата и да не е отпусната?

Мнението беше редактирано от Tedi Ivanova на 16.10.11 01:47.

16.10.11
01:58

Едит : :) Обърках поста :) Като се освестя ще драсна :)

Мнението беше редактирано от Мая на 16.10.11 04:18.

16.10.11
10:48

@Теди,
това, което ти наричаш “стягане на мускула”, всъщност означава да изградиш такъв, т.е. трябва ти качване на мускулна маса, което май всички ти казват. Това пък означава да качиш кг на практика, а мускулите тежат повече от мазнините. Вече си твърде слаба, а мускули нямаш и затова не се харесваш.
Затова няма да стане с кардио - то не качва мускул, в общия случай го сваля, особено когато се прави без силови тренировки.
Слушай какво ти пишат колегите за храната.
За тренировките - прави си упражненията с швейцарска топка, но опитай и широк клек, прави напади, отпади със собствено тегло, скок дъга и яж повече.
П.П. И да не забравиш, че краката са само половината от тялото, тренирай и горната част. Научи се да правиш лицеви опори напр.

А Деан се шегува.

Мнението беше редактирано от Инис на 16.10.11 10:50.

16.10.11
11:04

Ей, не се шегувайте така щото винаги има някой, който се хваща и стават бели!

Теди слушай душа, краката ти изглеждат чудесно! Тази част до коленете изпъква, защото бедрата ти са твърде слаби.
В тая възраст е малко трудно да си изградиш нормална представа за себе си като виждаш сбъркани примери наоколо си и всеки налива саркастично, но все пак трябва да го направиш. (Да си изградиш реалистична, здрава представа имам предвид.) Възрастта е такава, влияеш се повече - всички сме минали през това. Абсолютно нормално е.
Как?
1. Приеми, че си такава каквато си и се обичай.
2. Мисли и чети! (Така ще изградиш собствена основа и ще имаш база да сравняваш, отхвърляш или приемаш чужди мнения и съвети.)
3 Взимай решение за промяна във външния вид само когато ти самата имаш нужда от това и си убедена, че е за добро.

По въпроса - всички хора си го имат това по краката, не е грозно, нормално е. Не се психирай.
Започни да мислиш за това каква искаш да бъдеш, а не как да се харесаш на другите ( - това второто идва след първото.)
Ще се справиш.
Успех!

п.п. Това в случай, че можеш и искаш да мислиш..

Мнението беше редактирано от Moonray на 16.10.11 11:51.

MF

16.10.11
11:43

Като за начало защо не опиташ де се храниш? - Не е лошо, на някои даже ни харесва..

16.10.11
17:38

Инис, ще послушам това което ми казваш, благодаря

Moonray, благодаря и на теб.. истината е, че преди да отслабна бях едно ниско и пълно момиче и не мислех, че имам чак толкова за сваляне, но от както отслабнах започнах да си мисля, че всъщност имам страшно голяма нужда от още и още и още..

Miss Fight, аз се храня, но просто при доста малки порции се усещам сита още след 4-5 хапки и ми става тежко и подуто - опитвам се да не смесвам особено по няколко напълно различни яденета при 1 хранене, защото пък тогава пак започват едни болки :x .

П.П.От т.нар.” стягане на мускула” увеличава ли се обиколката на бедрото?

Мнението беше редактирано от Tedi Ivanova на 16.10.11 19:30.

MF

17.10.11
11:38

Момиче, да ти става тежко от няколко хапки и да ицпитваш болки при “смесване на различни яденета” не е признак на здрав организъм. Нещо не е в ред и те съветвам да го откриеш преди да е станало късно.

Мнението беше редактирано от Miss Fight на 17.10.11 11:38.

А,честно казано като гледам снимките и първата ми мисъл е ...анорексия :X (дано не се засегнеш)!
Единственият проблем,който виждам е че липсва хранене и това е доста притеснително... (shake)

казано от Tedi Ivanova на 16.10.11, 17:38:

Инис, ще послушам това което ми казваш, благодаря

Moonray, благодаря и на теб.. истината е, че преди да отслабна бях едно ниско и пълно момиче и не мислех, че имам чак толкова за сваляне, но от както отслабнах започнах да си мисля, че всъщност имам страшно голяма нужда от още и още и още..

Miss Fight, аз се храня, но просто при доста малки порции се усещам сита още след 4-5 хапки и ми става тежко и подуто - опитвам се да не смесвам особено по няколко напълно различни яденета при 1 хранене, защото пък тогава пак започват едни болки :x .

П.П.От т.нар.” стягане на мускула” увеличава ли се обиколката на бедрото?

П.С.  Болките ти  говорят за проблеми с храносмилателната система...
И като чета написаното “...имам страшно голяма нужда от още и още и още..”,ако ми кажеш, че изпитваш и вина като се храниш...ще е наложително да вземеш мерки,защото положението ти никак не  е хубаво :X
И не се заяждам,а за  твое добро го казвам,защото имам пряк поглед върху хранителните смущения!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1