Няколко въпроса ...

Въпрос 1: На 16 години съм. След 4 месеца правя 17г. Не тренирам силово, но все пак гледам да вдигам по-големи тежести. Рано ли ми е за колан при клякане, мъртва и другите от този тип?
Въпрос 2: С въпросния колан ще намалее ли ефекта от мъртвата тяга?
Въпрос 3: При НВД кои суплементи от протеин, амино и креатин да спирам? Само креатина ли?
Въпрос 4: При колко процента bodyfat се вижда коремната преса ... горе-долу?
Въпрос 5: Ако след клек често имам мускулна треска на седалищните мускули(задника) това значи ли, че имам грешна техника в клека?

WO

11.06.05
15:10

1.според мен коланът и големите тежести са си свързани, вземи си колан, но си избери такъв, който да ти върши работа - нито твърде голям, нито малък, нито много тесен...
2.не няма да намалее ефекта, а ще “из4исти” техниката ти (след като свикнеш с него, разбира се)
3.даже и креатина може да не го спираш, спри въглехидратите, с които го пиеш..креатинът дефакто няма отношение към хранителния режим при нвд
4.при всеки е разли4но, май около 10-12 ще се вижда (пак казвам - зависи)
5.не, глутеусът се натоварва при клякането, ако имаш мускулна треска само там, а бедрата не са изморени изобщо, тогава трябва да се замислиш над техниката
Успех!

BO

11.06.05
15:20

според мен трябва да се спре креатина.

пресата предпологам се вижда при 4% до 7% мазнини в тялото. Но трябва да има наистина преса (мускулчета) за да има какво да се види...

[quote author=“wow”]4.при всеки е разли4но, май около 10-12 ще се вижда (пак казвам - зависи)
5.не, глутеусът се натоварва при клякането, ако имаш мускулна треска само там, а бедрата не са изморени изобщо, тогава трябва да се замислиш над техниката
Успех!

4. Сега при 12,5% имам коремче ... значи трябва да е по-малък
5. Разбира се че ми се изморяват бедрата. Натоварват се доста, просто исках да зная за този “страничен ефект” нормално ли е  :wink:

Благодаря ти за бързия отговор!

11.06.05
16:24

тъкмо е повдигнат тоя въпрос така че да питам.
как се преценяват % подкожна мазнина в тялото?

11.06.05
17:27

Има калкулатори, които ти смятат. Най-точно се смята с едно устройство наречено калипер.

Виж тук.
И тук

12.06.05
20:04

мерси за калкулатора :lol:

добре значи по тая таблица нищо не разбрах 
значи аз сам 1.80,тежа 75,китката ми е 17 а талията 80.ако можеш ти да ми ги сметнеш ще ти съм много благодарен

13.06.05
12:50

1. Според мен заучи правилната техника, не се изсилвай, загрявай добре и не ползвай колан.
2. Използването на колана ще намали ефекта от естественото стягане и постепенно заздравяване на коремно поясната мускулатура при тягата и клека. Отделно може да предизвика контузии в областите под и над самия колан.
3. Нямам идея за суплементите....
4. Най - приблизително 8%
5. Не значи, че имаш грешна техника. Значи, че имаш по-слаби седалищни мускули и се насочил правилно :wink:

Поздрави

[quote author=“Martin”]2. Използването на колана ще намали ефекта от естественото стягане и постепенно заздравяване на коремно поясната мускулатура при тягата и клека. Отделно може да предизвика контузии в областите под и над самия колан.

Е нали целта му е точно обратната - да предпази от тези контузии?!

Между другото съм предразположен към подобен вид контузии - баща ми, леля ми, братовчед ми имаха вече среща с дисковата херния  :cry:

Аз говоря за тези по-меките колани, които отзад не са с твърда част, а и ще го ползвам само при клек и тяга най-вече и не за единици, а за серия х8 или х10 повторения...

15.06.05
09:56

Е то това ми беше идеята - при 8-10 повторения опасността е сравнително по-малка и точно при тях заздравява коремно-поясната мускулатура. Не че при по-малко повторения не заздравява, но е по-опасно поради по-голямата тежест.
Поздрави

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1