11.06.05
14:58
Въпрос 1: На 16 години съм. След 4 месеца правя 17г. Не тренирам силово, но все пак гледам да вдигам по-големи тежести. Рано ли ми е за колан при клякане, мъртва и другите от този тип?
Въпрос 2: С въпросния колан ще намалее ли ефекта от мъртвата тяга?
Въпрос 3: При НВД кои суплементи от протеин, амино и креатин да спирам? Само креатина ли?
Въпрос 4: При колко процента bodyfat се вижда коремната преса ... горе-долу?
Въпрос 5: Ако след клек често имам мускулна треска на седалищните мускули(задника) това значи ли, че имам грешна техника в клека?
11.06.05
15:10
1.според мен коланът и големите тежести са си свързани, вземи си колан, но си избери такъв, който да ти върши работа - нито твърде голям, нито малък, нито много тесен...
2.не няма да намалее ефекта, а ще “из4исти” техниката ти (след като свикнеш с него, разбира се)
3.даже и креатина може да не го спираш, спри въглехидратите, с които го пиеш..креатинът дефакто няма отношение към хранителния режим при нвд
4.при всеки е разли4но, май около 10-12 ще се вижда (пак казвам - зависи)
5.не, глутеусът се натоварва при клякането, ако имаш мускулна треска само там, а бедрата не са изморени изобщо, тогава трябва да се замислиш над техниката
Успех!
11.06.05
15:20
според мен трябва да се спре креатина.
пресата предпологам се вижда при 4% до 7% мазнини в тялото. Но трябва да има наистина преса (мускулчета) за да има какво да се види...
11.06.05
15:22
[quote author=“wow”]4.при всеки е разли4но, май около 10-12 ще се вижда (пак казвам - зависи)
5.не, глутеусът се натоварва при клякането, ако имаш мускулна треска само там, а бедрата не са изморени изобщо, тогава трябва да се замислиш над техниката
Успех!
4. Сега при 12,5% имам коремче ... значи трябва да е по-малък
5. Разбира се че ми се изморяват бедрата. Натоварват се доста, просто исках да зная за този “страничен ефект” нормално ли е :wink:
Благодаря ти за бързия отговор!
тъкмо е повдигнат тоя въпрос така че да питам.
как се преценяват % подкожна мазнина в тялото?
11.06.05
17:27
мерси за калкулатора :lol:
добре значи по тая таблица нищо не разбрах
значи аз сам 1.80,тежа 75,китката ми е 17 а талията 80.ако можеш ти да ми ги сметнеш ще ти съм много благодарен
1. Според мен заучи правилната техника, не се изсилвай, загрявай добре и не ползвай колан.
2. Използването на колана ще намали ефекта от естественото стягане и постепенно заздравяване на коремно поясната мускулатура при тягата и клека. Отделно може да предизвика контузии в областите под и над самия колан.
3. Нямам идея за суплементите....
4. Най - приблизително 8%
5. Не значи, че имаш грешна техника. Значи, че имаш по-слаби седалищни мускули и се насочил правилно :wink:
Поздрави
13.06.05
19:00
Е нали целта му е точно обратната - да предпази от тези контузии?!
Между другото съм предразположен към подобен вид контузии - баща ми, леля ми, братовчед ми имаха вече среща с дисковата херния :cry:
Аз говоря за тези по-меките колани, които отзад не са с твърда част, а и ще го ползвам само при клек и тяга най-вече и не за единици, а за серия х8 или х10 повторения...