14.10.11
14:13
Така.. вече знам, че краката са 50% от масата на цялото тяло, ръцете около 17%, но за другите части не знам. За мускулната маса прочетох, че 60-70% се съдържа в глутеуса, задното бедро и предно бедро. Интересно ми е дали е вярна тази информация? Искам да знам още проценти за мускулната и боди масата - това са две отделни неща да подчератая! Знам, че при всеки човек е различно, но аз питам за средно! Последно искам да пишат хора, които са сигурни и имат факти, а не някой се сетил, че някой му казал.... и тн.
Благодаря предварително!
14.10.11
14:20
Може би не отговарям на изискванията ти, но като помислиш малко - ако 50% от масата на човека е в краката(макар и да не е вярно), няма как само с масата в задника, тея 50% да станат 70 и то без прасеца и др-те малки мускулчета. Само гърба(от трапеца до кръста)е по-голям от бедрата и задника. Какво остава за ръце, рамене, гърди, корем и т.н.
14.10.11
15:05
казано от Петко К на 14.10.11, 14:16:
А какво е боди маса?
Боди масата представлява цялата ти маса-тоест ако тежиш 100кг боди масата ти е 100кг. Мускулната маса обаче на тези 100кг може да ти е 60кг, може 65кг, може 55кг. Това е разликата между мускулна и боди маса.
14.10.11
15:08
казано от SportFreak на 14.10.11, 14:20:
Може би не отговарям на изискванията ти, но като помислиш малко - ако 50% от масата на човека е в краката(макар и да не е вярно), няма как само с масата в задника, тея 50% да станат 70 и то без прасеца и др-те малки мускулчета. Само гърба(от трапеца до кръста)е по-голям от бедрата и задника. Какво остава за ръце, рамене, гърди, корем и т.н.
Очевидно не си разбрал, че има мускулна и боди маса, както по-горе поясних. Второ мнението ти, че бедрата и задника са по-малки от гърба е изключително смешно, защото при пропорционално развит човек (тоест който прави тяга и клек) това не е така. Задникът е най-МАСИВНИЯТ мускул в тялото, както и най-силният, бедрата го следват.
14.10.11
15:10
Прилагам и линк, който намерих в интернет преди малко.
http://www.teenbodybuilding.com/martin3.htm
“Just your Quads, Hams, and Glutes are at least 60-70% of your body’s muscle.”
Тоест според статията ако тежиш 100кг и имаш 60кг мускулна маса би следвало бедрата и задникът ти да са около 40кг
Мнението беше редактирано от Rampage Kamburov на 14.10.11 15:13.
казано от wwe fan на 14.10.11, 15:10:
“Just your Quads, Hams, and Glutes are at least 60-70% of your body’s muscle.”Тоест според статията ако тежиш 100кг и имаш 60кг мускулна маса би следвало бедрата и задникът ти да са около 40кг
Аз не виждам защо това да не е вярно, защото като погледнеш анатомията на човека - http://2.bp.blogspot.com/_GI_eRe3Vv9c/TQptB7owWXI/AAAAAAAAAvI/8CLzUK4hSWg/s1600/anatomy.gif ясно се вижда големината на тези мускули. Ще има и хора, които ще възразят, но все пак говориме за мускули, а не за кости и органи(които са главно в средната част на човешкия скелет), които придават илюзията за големина на мускулите над тях.
Колкото до това колко тежат частите на тялото:
Глава - 7 %
Туловище - 43 %
Ръка - 1 %
Предмишница - 2 %
Мишница - 3 %
Ходило - 2 %
Подбедрица - 5 %
Бедро - 12 %
Казано с прости думи:
Долни крайници - 38 %
Горни крайници - 12 %
Глава и Туловище - 50 %
14.10.11
17:42
казано от Hvanatema на 14.10.11, 16:16:
казано от wwe fan на 14.10.11, 15:10:
“Just your Quads, Hams, and Glutes are at least 60-70% of your body’s muscle.”Тоест според статията ако тежиш 100кг и имаш 60кг мускулна маса би следвало бедрата и задникът ти да са около 40кг
Аз не виждам защо това да не е вярно, защото като погледнеш анатомията на човека - http://2.bp.blogspot.com/_GI_eRe3Vv9c/TQptB7owWXI/AAAAAAAAAvI/8CLzUK4hSWg/s1600/anatomy.gif ясно се вижда големината на тези мускули. Ще има и хора, които ще възразят, но все пак говориме за мускули, а не за кости и органи(които са главно в средната част на човешкия скелет), които придават илюзията за големина на мускулите над тях.
Колкото до това колко тежат частите на тялото:
Глава - 7 %
Туловище - 43 %
Ръка - 1 %
Предмишница - 2 %
Мишница - 3 %
Ходило - 2 %
Подбедрица - 5 %
Бедро - 12 %Казано с прости думи:
Долни крайници - 38 %
Горни крайници - 12 %
Глава и Туловище - 50 %
Към туловището се включва врата, рамената, гръден кош, таз и задник нали така? Много ми се струва странно бедрото да е само 12% по простата причина, че с един приятел направихме няколко измервания на ръката и бедрото (дължина, обиколка на 5-6 места) и коефициента бедро:ръка беше около 3.5…(беше включен гъза в измерването). По-скоро около 14-15% да е бедрото и 41% туловището. Това означава, че човек, който не прави крака, тренира само 30-40% от мускулите в тялото си...
Мнението беше редактирано от Rampage Kamburov на 14.10.11 17:47.
14.10.11
17:43
Тоест, долните крайници са 38% минус ходилото и подбедрицата - около 30%. Туловището е 43%, а само гърба може да е по-малко от 30%, но пак не се връзва работата, защото реално целите долни крайници както казах вече са 38%, а до 100 има още 62%. Наистина има органи, кости както каза ти, но не ми се струва реално само бедрата и задника да са по-голями от горната част на тялото(от към мускулна маса говоря). Все пак по ръцете(целите)има много повече мускули, отколкото в подбедритата, ходилото и т.н. Гърдите, корема и гърба пък имат повече мускули, отколкото в бедрата и задника. Това е моя логика и не претендирам, че е вярна, но просто така ми се струва логично.
казано от wwe fan на 14.10.11, 15:08:
Очевидно не си разбрал, че има мускулна и боди маса, както по-горе поясних. Второ мнението ти, че бедрата и задника са по-малки от гърба е изключително смешно, защото при пропорционално развит човек (тоест който прави тяга и клек) това не е така. Задникът е най-МАСИВНИЯТ мускул в тялото, както и най-силният, бедрата го следват.
Масивно не означава ли голямо, обемно ? Ако е така не виждам как задника ще бъде по-МАСИВЕН от гърдите, гърба, бедрата ?
14.10.11
17:51
казано от SportFreak на 14.10.11, 17:43:
Тоест, долните крайници са 38% минус ходилото и подбедрицата - около 30%. Туловището е 43%, а само гърба може да е по-малко от 30%, но пак не се връзва работата, защото реално целите долни крайници както казах вече са 38%, а до 100 има още 62%. Наистина има органи, кости както каза ти, но не ми се струва реално само бедрата и задника да са по-голями от горната част на тялото(от към мускулна маса говоря). Все пак по ръцете(целите)има много повече мускули, отколкото в подбедритата, ходилото и т.н. Гърдите, корема и гърба пък имат повече мускули, отколкото в бедрата и задника. Това е моя логика и не претендирам, че е вярна, но просто така ми се струва логично.
казано от wwe fan на 14.10.11, 15:08:
Масивно не означава ли голямо, обемно ? Ако е така не виждам как задника ще бъде по-МАСИВЕН от гърдите, гърба, бедрата ?
Задник + бедро очевидно представляват 60-70% от мускулната ти маса и ми се струва нормално да е така. Дори да имаш 15см разлика между ръце и крака, разликата в обема е чудовищна. Ръцете и подбедрицата са еднакви като мускулна и телесна маса.
Към туловището се включва врата, рамената, гръден кош, таз и задник нали така? Много ми се струва странно бедрото да е само 12% по простата причина, че с един приятел направихме няколко измервания на ръката и бедрото (дължина, обиколка на 5-6 места) и коефициента бедро:ръка беше около 3.5…(беше включен гъза в измерването). По-скоро около 14-15% да е бедрото и 41% туловището. Това означава, че човек, който не прави крака, тренира само 30-40% от мускулите в тялото си...
Врата се включва към главата, раменете към горните крайници, глутеуса към краката.
Бедрото включва всички мускули около бедрената кост, така че 12 % е нормално, като го умножиш по 2 става 24 % само от бедрата т.е. 1/4 от тялото. По-важното в случая е че под бедрата няма органи както при мускулите на туловището и не им придават визуална обемност.
Колко процента тренира човек, който не прави крака не мога да кажа, но е факт, че краката заемат голяма част от мускулната маса на човека.