Дилема (азотни бустери и възстановяващи)?

CR

03.08.11
21:17

Здравейте! Направо по същество на 25 години съм 93кг 190 см висок тренировките са ми с цел покачване на мм(не вода) с тенденция мм да остане по дълго време след спирането на дадените хр.добавки. Работата ми е 8 часова физическа и много натоварваща(но все пак когато имаш желание винаги намираш време и начин в случая да тренираш). Но искам нещо което ми дава сила по време и нещо което ме възтановява след тренировка(не искам протеин). За целта съм се спрял на следните “стакове” да го кажа по мое му “Комбинации”:

Стак1:
Преди тренировка: Jack3d
По време и след: Scivation xtend

Стак2:
Преди тренировка: VPX - NO-ShotGun MHF1
По време и след: VPX - NO-SyntheSize MHF-1

Стак3:
Преди тренировка: Jack3d
По време и след: Usp labs modern bcaa(макар че някъде щетох нещо че стимулира щитовидната жлеза, а за жалост аз съм запознат с хиперфункцията на щитовидната жлеза и съм малко анти настроен към този продукт защото с огъня игра не бива!)

Стак4:
Преди тренировка: VPX - NO-ShotGun MHF1
По време и след: Scivation xtend

Към тези неща мисля да добавя и два продукти на “NOW” CoQ10 и Ultra Omega 3 Fish Oil а също така при мен Зеления чай е с основно присъствие в ежеднивието ми!

Моля ви момчета помогнете в избора ми на комбинаця и ако има нещо друго което би ми било полезно кажете само да не е нещо от раздел “Хардкор”. Благодаря предварително!

03.08.11
21:32

Понеже и при мен се е налагало след дълъг работен ден свързан с тежък физически труд да тренирам съм прибягвал до Jack3d като средство с което да мога да си изкарам тренировката и съм оставал доволен специално от него. Не знам защо не искаш протеин като той ти е осонвен аз бца почти не ползвам.

CR

03.08.11
21:55

казано от Стоян на 03.08.11, 21:32:

Понеже и при мен се е налагало след дълъг работен ден свързан с тежък физически труд да тренирам съм прибягвал до Jack3d като средство с което да мога да си изкарам тренировката и съм оставал доволен специално от него. Не знам защо не искаш протеин като той ти е осонвен аз бца почти не ползвам.

Ми не знам брат имам некфи преубеждения че много ще умазня макар че знам че вече повечето протеини са изолати с висока чистота и все пак. Но ако реша за протеин там знам какво да си взема Optimum nutrition 100% whey gold standard мисля че това е топ или поне в топ3 на протеините и за това не съм питал :)

HE

03.08.11
22:29

казано от coolpapa Rumenov на 03.08.11, 21:55:

Ми не знам брат имам некфи преубеждения че много ще умазня макар че знам че вече повечето протеини са изолати с висока чистота и все пак. Но ако реша за протеин там знам какво да си взема Optimum nutrition 100% whey gold standard мисля че това е топ или поне в топ3 на протеините и за това не съм питал :)

Не зависи дали ще се Омазниш, от това дали един протеин е концентрат или изолат. Разликата е в съдържанието на лактоза /въглехидрат и е около 4 гр. в доза/ и холестерол /също пренебрежимо малко/. Разликата е в бързината на усвояването и обикновенно изолата е с по-високо белтъчно съдържание. Все неща, които няма да усетиш. За Q10 и fish oil съм съгласен, но за Jack3d мислиш ли, че знаеш всичко? А знаеш ли на теб как ще подейства? Може да те вдигне за тренировката, но вечертта да те спадне при другото ;) Като цяло ще ти препоръчам да избягваш тъпканите със стимуланти азотни бустери /колкото и гръмки обещания да дават по етикетите/ и да се насочиш към по-елементарни неща. Другата ми препоръка е - ако не разбираш от нещо, или го проучи, или не се захващай с него ;)

TN

03.08.11
23:52

@head Е кои са тези неща в No-xplode (не в jack3d) които ще ти навредят и няма да можеш в леглото..? Говориш за всички азотни буустери ? Right ?

Също смятам,че тези глупости с бързото усвояване на протеин са пропаганда,за да се купува протеинът на прах,ама както и да е..

Мнението беше редактирано от The Next на 03.08.11 23:52.

HE

04.08.11
07:05

казано от The Next на 03.08.11, 23:52:

@head Е кои са тези неща в No-xplode (не в jack3d) които ще ти навредят и няма да можеш в леглото..? Говориш за всички азотни буустери ? Right ?

Също смятам,че тези глупости с бързото усвояване на протеин са пропаганда,за да се купува протеинът на прах,ама както и да е..

Не виждам някъде да е споменат No-xplode, а само NO-ShotGun ;)
При това аз говоря за jack3d. Друг е въпроса и, че вечер подобни добавки са голям риск за нарушаване на съня, а от там и възстановяването. No-xplode му разгледай състава и мненията, но не само в Българските форуми, където се ползват три добавки на кръст и повечето купуват защото “Колман го ползва” :D ;)

Мнението беше редактирано от head_hunter на 04.08.11 07:37.

04.08.11
08:47

ХХ е прав,особено след тежък ден,вечер да се приемат буустер е авто-тероризъм,ЦНС ще се изпържи,и колкото да сте изморен тялото ви ще спи,но очите не,отвратително е
А такива хора,с такива професии препоръчвам сутрешните тренировки,може и бета аланинче преди самата тренировка....300мг кофеин вечер водят до крайно нежелани реакции,влк и “неставане”

МЙ

04.08.11
10:55

С Jakc3d вечер по добре недеиии :) Ще спиш с отворени очи,вярно е.На мен ми харесва щото е най мощен.Но в твоя случай и аз не ти го препоръчвам.

04.08.11
13:43

Пил съм и Jack3d и NO-Shotgun. И от двата останах много доволен ( за разлика от WF на CL ). От Джака пиех по 1 лъжичка, а от шотгъна по половин. Приемах ги най-малко 6 часа преди сън и нямаш проблеми нито със съня, нито с моя си Джак :) Но едно такова свръх възбуждане на изтощената ЦНС може да бъде много пагубно. Случи ми се един ден да хапна само 2 пъти, да изпия не повече от 1 литър вода и да изразходвам огромно количество калориий като хвърчах по служебни задължения. С нетърпение вечерта изпих 2 лъжички Джак, за да ида да тренирам. Тренировката беше ок, но 30 минути след нея получих силни главоболия, отпадналост, гадене, световъртеж и безсъние. Внимавайте с добавките, не са толкова безопасни, когато не се използват внимателно!

TN

04.08.11
13:45

Само да ви кажа,че не на всички дейстнва кофейнът.. Общо взето не ми действа въобще :D

CR

04.08.11
21:07

Здравейте!!!

казано от head_hunter на 03.08.11, 22:29:

Не зависи дали ще се Омазниш, от това дали един протеин е концентрат или изолат. Разликата е в съдържанието на лактоза /въглехидрат и е около 4 гр. в доза/ и холестерол /също пренебрежимо малко/. Разликата е в бързината на усвояването и обикновенно изолата е с по-високо белтъчно съдържание. Все неща, които няма да усетиш. За Q10 и fish oil съм съгласен, но за Jack3d мислиш ли, че знаеш всичко? А знаеш ли на теб как ще подейства? Може да те вдигне за тренировката, но вечертта да те спадне при другото ;) Като цяло ще ти препоръчам да избягваш тъпканите със стимуланти азотни бустери /колкото и гръмки обещания да дават по етикетите/ и да се насочиш към по-елементарни неща. Другата ми препоръка е - ако не разбираш от нещо, или го проучи, или не се захващай с него ;)

Хеад здравей! като цяло какво да взимам ли протеин или не и ако взимам Голд стандарта добър избор ли е ? За Джака не мога да кажа че “знам” всичко но доста почетох за бустерите и за всеки по нашумял поотделно. Под “другото” либидото и “инструмента” ли имаш предвид и ако имаш предвид тях то траини ли са последствията и за всички азотни бустери ли важи защото ако е само за Джак направо да се насочвам към ВПХ(whew). Ако избягвам тъпканите с стимуланти Азотни Бустери то как да се концентрирам и да имам сила и енергия за тренировка след анормалния ми работен ден? За препоръката ти: Еми точно това правя с тази тема :))) Поздрави!

казано от Dean Petrov на 04.08.11, 08:47:

ХХ е прав,особено след тежък ден,вечер да се приемат буустер е авто-тероризъм,ЦНС ще се изпържи,и колкото да сте изморен тялото ви ще спи,но очите не,отвратително е
А такива хора,с такива професии препоръчвам сутрешните тренировки,може и бета аланинче преди самата тренировка....300мг кофеин вечер водят до крайно нежелани реакции,влк и “неставане”

Здравей! Да приемем че си прав че това е авро-тероризъм но не мога да правя сутрешни тренировки защото ставам за работа в 5 сутринта и тръгвам. Какво правим ? :)

Като цяло питах за по конкретни неща но информацията ви ми е много полезна. Нека обобщим! Мисля че Джака отпадна като вариант! Да преминем към нещата на “NOW” който съм изброил по горе + Shotgun-a дилемата сега е NO-SyntheSize или Scivation xtend и дали да включим и Голд стандарта ? Притесненията са ми от към либидото дали ако евентуално ако имам проблеми те ще са траини или посредствени и не свързани със стерилитед (Сега вече говорим конкретно за Шотгъна). За съня ще следвам принципа проба/грешка не виждам друг вариант. Тренировките ми започват от 17:00 до 18:00 лягам най-късно в 22.

Поздрави на всички включили се с мнения и благодаря (bow)

Мнението беше редактирано от coolpapa Rumenov на 04.08.11 22:22.

CR

06.08.11
14:32

Здравейте!! Момчета нещо друго? Също ако може да помоля за някъква примерна диета като целта ми е да изгоря/сваля мазнини а в същото време да трупам или поне да не губя мускулна маса . За азотния бустер реших да взема една кутия Шотгън и след като я изпия да продължа само с Scivation xtend продуктите на NOW и Голд стандарта ако е удачно може да продължа и с NO-SyntheSize (по ваша преценка) ?

06.08.11
23:55

Екстенда ,а и много други марки тип БСАА продукти биха запазили донакъде мускулната маса,казвам донякъде понеше,особено ако имаш доста такава,няма как да я запазиш цялата

От БСАА не се пести нали знаеш,иначе ефекта пада драстично

CR

29.08.11
22:23

Здравейте !!! Надявам се да бъркам нещо като пак пиша в тази вече “стара” тема. Значи вече почти месец се трудя по един или друг начин за тялото си и както всички знаете азотните бустери имат доста бърз и добър ефект. Напред съм с 2кг като тегло мога да кажа че и доста мазнини си заминаха благодарение на Шотгъна и Синдсаиза а пък и усилията в тренировките и ограниченията  в това какво ям и как си казват тежката дума общо взето сме напред и нагоре! За сега нямам проблеми със съня и либидото спя като къпан и *бъ както обикновенно:) Така да започна с химикалите(препаратите) който ползвам значи No-Shotgun 20 мин преди тренировка , No-synthesize по време на тренировка, Gold Standart 100% Whey 30 мин след тренировка, сутрин ободряващ чист зелен чай след обедното хранене Ултра Омега 3-6-9(тук където съм в Словакия не успях да намрея Scivation xtend и “NOW” CoQ10 затова те отпаднаха като вариянт).

Въпроси:
1. Не ми ли идва прекалено много протеина за 2-ву часов предиод като се има на предвид че в Шотгъна и Синдсаиза има по 20г протеин което е 40г + 24гр в Голд стандарта което прави 64 грама така е и за много от другите вещества BCAA, гултамин и др? Къде и кога ще е по добре да разпределя Голд стандарт-а? Бях чел някъде че организмът може да преработи не повече от 30г протеин на час.
2. Какво ми липсва в цялата схема? Между другото тези дни ще си изготвя НВД и ще ви го покажа за да видим правилно ли съм усвоил информацията от 1 месец ровене и четене в интернет :)
3. Пия по повече от 4 литра вода на ден да кажем че 4 литра са долната граница а 6 са горна. Хъм четох доста противоречиви мнения за пиенето на вода най-силно впечетление ми направи това че хората казват да не се пие по много вода защото това товари много бъбреците и логически това би трябвало да е така. Въпроса ми е доколко ще страдат така или иначе натоварените ми от креатина и другите съставки на препаратите който пия бъбреци като пия по 4 литра вода да речем защото пък много хора казват че за да няма много негативи креатина (които до колкото знам удря здраво в бъбреците) трябва да се пие по моного вода?
4. Според какви критерии и как трябва да си съставя тренировъчна програма ?
5. Един малко странен въпрос но да питам. На кое точно се казва АНАБОЛ/И  не анаболни стероиди за тях знам кои са но като се каже анаболи и в главата ми става смут смисъл знам че това което взимам са хр добавки но пък те правят анаболни среди и имат анаболен ефект и направо нз :)?

Накратко е това (което ме мъчи) и както казах тези дни ще опитам да съставя едно НВД и ще ви го покажа да видим до колко съм наясно с този режим(диета) :)

Поздрави на всички!!! БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!!!

Мнението беше редактирано от coolpapa Rumenov на 30.08.11 07:32.

HE

31.08.11
22:08

казано от coolpapa Rumenov на 31.08.11, 22:03:

Нещо лошо ли казах(питах)?

Малко ти е дълъг поста и ако човек се впусне в по-подробни обяснения, ще отиде доста време.
Утре през деня ще ти отговоря в темата, когато намеря достатъчно време.
Сега видях, че си писал, а и си задал въпрос към мен. За компенсация ще се постарая да съм максимално изчерпателен в отговорите си :)

CR

08.09.11
19:53

Здравейте! :) С риск да стана досаден и нахален бих ви помолил да отговорите поне на един от въпросите ми ако не е проблем разбира се :)

Поздрави!!!

CR

06.10.11
21:19

Здравейте отново!!! Пак съм тук за да ви тормозя :( Вече съм към края на кутийте от NO-ShotGun, NO-Synthesize и Gold Standart 100% Whey да не кажа че са останали броени дози. Ефекта който постигнах с този “стак” ме вдъхнови и ентусиазира много! И точно заради това трябва да продължа и както обикновенно искам да сондирам малко мнения за продуктите към който съм се насочил:

1. ISS - SUPER VITAMIN PAK - Знам че не е най-доброто но четох сравнително добри отзиви за тях!
2. Gaspari - MyoFusion - Ами тук избора ми е воден от мойте Топ3 протеина и просто реших да разнообразя а не пак ON-GS100%whey.
3. Gaspari - AMINO MAX 8000 - Тук отново изборът ми беше от добрите мнения из нет-а.
4. Sci-Fit BETA ALANINE 2000 - Ще ползвам бета-аланина за нещо като “заместител” на креатина защото мисля да направя почивка от креатиновите матрици на NO-ShotGun и NO-Synthesize и въобще от креатина. А конкретно за марката я избирам защото тук където съм просто нямам алтернатива само това се предлага поне в интернет като изолиран(чист) бета-аланин надявам се да не е много лошо като вариант.
5. Dymatize L-Carnitin Xtreme (опционално) - Тук незам как да постъпя този продукт го избрах на принципна цена/качество и се надявам да не бъркам. Обче се чудя дали да взимам л-карнитин макар че имам нужда да поизгоря някоя мазнинка но пък знам че той натоварва сърцето, а разберете ме аз не искам да градя едно а да развалям друго така че според вас ще ми навреди ли една кутия от този л-карнитин и въобще ще “изнасиля” ли организма с този стак?

Много ми е важно да ми кажете и как да приемам отделните добавки ?

Благодаря предварително и Поздрави!!!

15.10.11
11:38

Здрасти :) Харесва ми програмата към която си се насочил. По принцип направих подобна програма на скоро и съм доста доволен. Да ти кажа на опаковката на всяка добавка си пише , и резултата е добър да спомена само че неползвах по горе-изброените продукти а други :).

CR

24.10.11
21:11

Здравей!!! Бях забравил темата дори но изключително мн се зарадвах като видях коментара ти (защото имах чувството че си говоря сам) и това което си написал малко или много ме кара да мисля че вървя в правилна посока. А относно “програмката” ами опитвам се с четене и най вече логика да се справям сам защото интереса към темите/а както виждаш е на приливи и отливи. Относно надписите на опаковките бих казал че не винаги това е правилния подход за постигане на определени цели(точно за това се опитвам да разпитам колегите кой,как и защо и след това да мисля кое ще е доброто за мен). Личното ми виждане е че това е твърде индивидуално примери за това са неща като телесно тегло, поносимост към даден продукт, вида на спорта(интензивноста) и куп други фактори.

Поздрави!!!

Мнението беше редактирано от coolpapa Rumenov на 24.10.11 21:14.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1