Може ли бягането да замени тренировката за крака?

17.10.11
20:19

Здравейте.
Тренирам в домашни условия имам една лежанка лостове и дъмбели.За крака немога да правя почти нищо освен клек но и там ми е сложно защото е доста сложно като си сам а също така имам и контузия на кръста затова правя с малко килограми  клековете.
Имам и импровизиран уред за бедрено  разгъване то и там  не е както трябва.
Тренировката ми за крака включва
Разгъване 7-8 серии
Клек 4-5 серии
Повдигане на пръсти щанга или дъбмел 4 серии
Въпроса ми е може ли бягането да замени тренировката за крака? И трябва ли да продължавам с описаната тренировка след като от нея не мога да извлеча максимума
Бягането го правя 4 дни в седмица:
Понеделник 5 км с умерено темпо  за около 26 мин
Вторник H.I.T 50-60 метра  спринт след това 150 метра с бавно темпо така 10 пъти
Четвъртак като понеделник
Петък като Вторник

Извинявам се за заглавието сега видях,че съм изпуснал едно “н”

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 17.10.11 21:45.

17.10.11
20:55

Не може... краката са големи мускулни групи и си искат здрави тренировки! Може да правиш “пистолети” :)

17.10.11
21:26

Бягането само ще те тонизира, но за трупане на мускулна маса не може да става дума, не и в културистичен смисъл :)

DO

17.10.11
21:28

Ами ако бяга на совалки с тежести ?
До сега не се бях замислял,но къси спринтове с тежести ми звучи интересно.
Всъщност статията за българската торба ме подсети.

Мнението беше редактирано от donsir на 17.10.11 21:38.

17.10.11
21:30

Ако бягаш с щангата то да.

Пробвай с напади, тежеста е досто по-малка от колкото на клека а товари доста

И аз винаги съм си мислил,че футболистите имат такива крака само от бягане,но много съм се лъгал както и за леко атлетисти,спринтьори и т.н.
Клек,клек,клек.

18.10.11
13:29

казано от Bojidar Yagodin на 17.10.11, 22:06:

И аз винаги съм си мислил,че футболистите имат такива крака само от бягане,но много съм се лъгал както и за леко атлетисти,спринтьори и т.н.
Клек,клек,клек.

Аз познавам футболисти който не правят клек и въпреки това краката са им доста развити.
Преди време  ходих да стадиона да ритам почти всеки ден за 3-4 месеца краката ми се  бяха доста напомпали.
Наистина не бях качил маса в краката  но пък имаха добър вид.

Иван

18.10.11
14:26

Бягай по стълби (нагоре) през 2-3 стъпала (според наклон и големина на стъпалата), внимавай с техниката (заради колената най-вече), сложи тежест на рамото. Мисля, че е алтернатива.

Само с бягане няма да качиш много мускулна маса, но всеки е различен.Имам приятели футболисти, на които краката им са доста по-развити от моите, имат повече маса и са доста по-оформени.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1