Борбата започва от тук

Темата е заключена.

18.10.11
18:08

Здравейте,

Започвам да водя този дневник основно по две причини. Първо защото се надявам в трудните моменти когато ми се иска да захвърля всичко да ми даде нужната мотивация да продължа, и втората защото ако след време постигна целите си искам да мога да си спомня точно от къде съм тръгнал и как съм стигнал до целта си. В този ред на мисли искам да предопредя че това което следва е едно дълго описание на сегашния ми начин на живот и на това кави промени мисля да направя в него, затова някои му се стори прекалено скучно или дълго се извинчвам предварително но мился че е важно да го направя за мен самия. И още едно последно предопреждение за тези които имат желание да четат и коментират в този дневник, моля не бъдете критични към правописа или начина ми на изказване знам че не е перфектен но  не съм учил в българия от 10 годишен.
      Без повече овъртане ето къде съм в момента и къде бих желал да стигна. От 13 годишна възраст с малки изключения, в момента съм на 23, живота ми протече в един ритъм от алкохол, цигари, излизания в повечето случай до зори, “активен социялен живот”, учене, а през последните 3 години и работа. Разбирането ми за живота, колкото и банално това да звучи, винаги е било че щастието е производно на това колко пари имам, с колко жени съм спал, колко приятели имам, и на колко маси съм се качил. Истината е че това не са лоши цели които може да си постави един човек, а някои от тях са и неща коити смятам да продължа да преследвам. Проблема е в това как се опитвах да постигна целите си и неспособноста ми да видя че има и далеч по-добри начини за това. Какво се промени е трудно да кажа мога да го опиша единствено с това че чувството беше сякаш колата ми боксува на едно място от страшно много време а аз седя отстрани и я гледам как се мъчи, ако в това изобщо има някакъв смисъл, но най накрая след дълго самозалъгване разбрах че трябва да запретна ръкави и да я избутам. Всичко това беше до преди месец когато най сетне реших коренно да променя начина си на живот. И тук идва мястот на този дневник, не за вбъдеще няма да описвам всичко свързано с това но ще следя напредъка си в четири важни за мен насоки. Първо без повече излизания и алкохолизъм, второ след написването на тази първа тема в дневника ми ще изпуша последната цигара в живота си, трето за една година ще преобразя тялото си доколкото е възможно разбира се, и четвърто ще започна да се храня напълно здравословно. През последния един месец четох доста за хранителните режими и тренирането като през цялото време мислех за това как най добре да ги приложа познавайки себеси и дневните си ангажименти. Преди да покажа на какво съм се спрял ще отделя само още няколко реда на това да опиша физическото ми състояние в момента и към какво се стремя. Няма на дълго и широко да обяснявам че формата ми е под всякаква критика това е яасно от досега написаното и и ще си проличи от снимките които смятам да сложа тук. В момента съм 82 килограма около 188см висок и много слабо оформен по отношение на всички мусколи, целта ми е да стана между 85 и 90 килограма без или поне без много излишни мазнини. Ще пиша за прогреса си в всяко едно отношение с един ден назад а за събота и неделя в понеделник тъй като съм премахнал компютъра от вкъщи.
    Не съм сигурен дали хранителната ми програма има точно определено име но смятам че за момента тя най добре ще ми пасне. А ето и това което съм нахвърлил:
        8:00 Плодове (колкото мого да изям което обикновено не е повече от 2 плода, като вида зависи от това което ми се яде)
        10:00 до 13:00 когато огладнея веднъж или два пъти по един плод
        13:00 Салата с месо (300г) ( или ако ниамам време две кисели млека от по 4.5%)
        15:00 до 18:00 когато огладнея плодове
        18:00 тренировка
        20:00 Салата с месо(300г.) , в редки случаи грах, или леща
        22:00 Ако съм гладен една две чаши мляко
        23:30 Гледам да си легна

Знам че ще има доста забележки относно храненето ми затова ето и малко предварително обяснение. Сътрин до обяд иам само плодове защото иначе ми е прекалено трудно да се самонавивам често да иам плодове а смятам че те трябва да са важна част от храненето ми. Не си позволявам да ям други въглехидрати защото предпочитам да ги приемам като плодове въпреки че са само прости, но още ще ми доидат в повечко. Калориите изглеждат страшно малко но ще ги овеличавам с времето тъи като и това е много спрямо това което съм ял досега, без закуска без обяд а понякога и без вечеря, само алкохол.

Програмата във фитнеса която отново ще има нужда от пояснения е следната:(тежестите са без лоста но са събрани за двете страни, аз за упражненията на машина незнам дали са в килограми защото на уредите не пише)
      Първи ден:
                Гърди и Гръб
        лежанка по една серия от 12 повт. с 30кг, 10 повт. 35кг, 8 повт. 40кг, 5 повт. 45кг, 30кг колкото мога повт.
        “наклонена лежанка” по една серия 12 повт. 15кг, 10 повт. 20кг, 8 повт. 25кг, 5 повт. 30кг, 15кг колкото мога
        флйс по една серия 12 повт. 12.5кг (в едната ръка), 10 повт. 15кг, 8 повт. 17.5кг, 5 повт. 20кг, 12.5кг колкото мога
      “дърпане на скрипец широк хват” по една серия 12 повт. 40кг, 10 повт. 45кг, 8 повт. 50кг, 5 повт. 55кг, 40кг колкото мога
        гребане с гира по една серия 12 по 12.5кг, 10 по 15кг, 8 по 17.5кг, 5 по 20кг, 12.5кг колкото мога
    Втори ден: (ниам почивка мезду двата)
                Крака
          бутане на машина по една серия 12 по 100кг, 10 по 110кг, 8 по 120кг, 5 по 130кг, 100кг колкото мога
          мъртва тяга по една серия 12 по 10кг, 10 по 15кг, 8 по 20 кг, 5 по 25кг, 10 кг колкото мога
          напади с гири тежестите са за едната ръка 12 по 5кг, 10 по 7.5кг, 8 по 10кг, 5 по 12.5кг, 5кг колкото мога
    Трети ден: (отново няма почивка)
                Ръце и рамене
          сгъване крив лост по една серия 12 по 10кг, 10 по 15кг, 8 по 20кг, 5 по 25кг, 10кг колкото мога
          разгъване на скрипец по една серия 12 по 40кг, 10 по 45кг, 8 по 50кг, 5 по 55кг, 40кг колкото мога
          чъкове гира(тежест в едната ръка) 12 по 6кг, 10 по 8кг, 8 по 10кг, 5 по 12.5кг, 6кг колкото мога
          френско разгъване по една серия 12 по 10кг, 10 по 15кг, 8 по 20кг, 5 по 25кг, 10кг колкото мога
          рамена преса щанга по една серия 12 по 0кг, 10 по 5кг, 8 по 10кг, 5 по 15кг, 0кг колкото мога
          ръце в страни прав(тежест в едната ръка) 12 по 5кг, 10 по 7кг, 8 по 9кг, 5 по 12,5кг., 5кг колкото мога
    Четвърти ден почивка и всичко започва наново.

Тук искам само да кажа че съм на ясно че почивката е малко но за мен това е единствения начин да потдържам мотивация, просто не мога да ходя три или четири пъти в седмицата на фитнес и да не разваля програмата и да започна да пропускам тренировки. Имаики това в предвид ще откарвам така за по три седмици след които ще правя по пет дневна почивка, иначе казано когато е време за трениране се тренира, когато е време за почивка се почива не мога да правя всичко едновременно.

Съжалявам за дългото писание но както казах то е повече за мен самия, от тук нататък ще се придържам към резултатите, яденето, тренирането, и надявам се успеха с алкохола и цигарите.

18.10.11
19:02

Така малко критика,въпреки че буквата “я” морфологично се произнася “иа”,тя все още се изписва “я”.Като например думата ям.
Думата мУскУл,има два пъти буквата “у” в състава си.

Хранителният ти режим има доста неща за променяне.Прекаляваш с плодовете,повечето жени си,мислят че  като карат на тях ще отслабнат,но реалността е друга.Не отричам техните качества и вкус,но те не могат да замесят хранене.
Сутрин ти трябва по-добра закуска,в която да присъстват сложни въглехидрати и протеин.
На твоите килограми отслабване не ти трябва,с времето мазнините би трябвало да намалеят в следвие промянват във физическата ти активност.
Започни първоначално с програма за цялото тяло-3 дни в седмицата,можеш да включиш някаква кардио дейност 2-3 дни,когато не си в залата.Сега вече на вън доста студено и ще трябва да проявиш изобретателност.
След месец-два можем да разделиш тренировката си на 2 части-горна и долна част на тялото,като дените в залата вече ще са 4,съответно 2 дни-горна,2дни-долна част.

Разгледай останалите денвници в разделя,ще добиеш предствава как се хранят и тренират,хора начинаещи като теб.

19.10.11
10:27

Благодаря ти за мнението, както казах правописа не ми е силната страна но ще се постарая колкото мога. От гледна точка на плодовете четох на доста места че трябва да се ядат между 5 и 10 плода на ден и единствениа начин да го правя е като закуската наблегна само на тях, не че идеята ми е да отслабна даже напротив в дългосрочен план искам да кача мускул. Тка или иначе смятам да пробвам няколко седмици как ще се чувствам и ако се налага разбирасе ще променя и програмата.

Вчера освен че беше първия ден в който започнах да водя този дневник беше и първата вечер без цигари. Много тежко беше бях на имен ден и едвам удържах, надявам се с времето да става по лесно. Вчера го бях определил като почивен ден затова тренировка нямаше и ще опиша само храната.

Закуска две ябълки, като до обяд изядох още две малко насила.
За обяд предната вечер имах възможност да се подготвя малко и хапнах две консерви с риба тон разбъркани с лук и един домат, също малко изцеден лимон
До вечеря само една ябълка нямах апетит за повече а и достигнах дневната “доза”
За вечеря хапнах добре три големи свински мръвки и шопска салата без подправки(малко сол+лимон), грамаж трудно да определя може би около 350г.
Към 12:00 когато се прибрах изпих и една чаша прясно мляко не толкова защото бях гладен но без цигари имах нужда от нещо различно от водата за да не се побъркам.

Е това е за вчера а днес ще видим как ще доиде в залата и утре пак ще пиша.

19.10.11
10:42

На твоите ръст и тегло тази храна е недостатъчна, да не говорим, че искаш и да тренираш, че и да качваш мускулна маса!
Почети още малко ;). Виж режими за покачване на тегло сметни, напиши тук и много хора ще се включат да ти помогнат.
Успех!

19.10.11
11:21

В момента съм 82 килограма около 188см висок и много слабо оформен по отношение на всички мусколи, целта ми е да стана между 85 и 90 килограма без или поне без много излишни мазнини. Ще пиша за прогреса си в всяко едно

съвет - изчисти 1во мазното, после качвай чисто..щото иначе доста време ще ти отнеме, и може цял живот да си в “основен период” :)

19.10.11
11:26

На мен пък не ми харесва програмата !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1