17.10.11
18:40
Здравейте!
Искам да Ви попитам относно курсовете за фитнес инструктор, които се провеждат в София.
До колкото знам има два добри курса - този на НСА и този на Биофит(NAFA).
Някой може ли да ми каже кой от двата си заслужава повече и признават ли се сертификатите извън България.
Темата беше редактирана от Юлиян Тодоров на 17.10.11 18:57.
NAFA е основана от Борис Чимев,който живее в Монреал.Според Б.Чимев е призната в Канада,СаЩ ....за Европа не зная.По принцип в Торонто така и не открих персонален треньор,който да е завършил NAFA .Лично аз съм завършил ISSA и не съм имал проблем в Америка.По принцип,когато взимаш даден сертификат се стреми да се признава възможно в най-много страни,останалото е жажда за знание и стремеж към усъвършенстване ,защото непрекъснато излизат нови тенденции , с които трябва да си в час.Един курс не те прави фитнес инструктор.За НСА преди го водеше декана на катедра Тежка атлетика проф.Вл.Боянов.Като човек при когото съм взел висшето си образование мога да кажа,че в България,той е един от най-опитните преподаватели.Заедно с проф.Павел Добрев и разбира се И.Абаджиев са основателите на тежката атлетика и културизма в България.Не знам за сега,но преди курса на НСА се признаваше само в Бг.
Благодаря за информацията.
А относно NAFA - заслужава ли си според теб?
Все пак 700лв. не са малко пари, ако няма да ми върши работа(идеята ми е да си намеря работа в някой фитнес в София, а по-натам може и някъде в Европа).
19.10.11
20:46
Курсът в НСА се признава в САЩ. Лично доц. Боянов е издействал да се учи и оказване на първа помощ, нещо, което е задължително за всеки курс зад Океана.
Когато отидох да се запиша за него и ми видяха дипломата за виШото, секретарката се усмихна и попита “Ще ходим в Щатите, а?”.
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 19.10.11 20:47.