20.10.11
22:08
Здравейте,
Та смятам скоро да започвам въпросната програма и изникнаха няколко въпроса към нея.Поне тези въпроси не са коментирани в темата на Oranje.
1. В момента съм на РБД с изравнен КБ и съм разпределил макронутриентите си в храната на В:Б:М - 45% : 25% :30% ... според вас добри ли са тези проценти на храната като имаме предвид че целта е поддържане на теглото ,сила , покачване на мускулна маса?Текущото тегло е 85кг на ръст 1.80 с около 16% мазнини.
2. Асистиращите упражнения в 3-те дни ще е удачно ли ,ако ги разпределя м/у 3 малки мускулни групи - бицепс / трицепс / прасец или да не го мисля толкова и след системата да пусна специализация за тях? Забравих да спомена е че също 1 от главните ми приоритети e да дръпна с 2-3 санта на пръсеца и ръката , естествено да вървят заедно.А ми се струва че след тази система бедрата ми ще дръпнат повече от колкото са ,а прасеца пак ще се губи.
3. Някъде из форума бях чел подобно мнение,но може и да греша.Ако примерно определен човек направи силова система ,след което се пусне в сплит за покачване на маса ,по-добри резултати ли ще има от сплита?И обратно ако не направи силова - по-малки резултати от сплита? (нещо такова запомних от цялата история :D)Общо взето където има и сила там и маса,но интересувам се защото при сплита можеш да поставиш цели към някои мускулни групи , докато в 5х5 се тренира базово.
Поздрави!
Темата беше редактирана от Daniel Dimitrov на 20.10.11 22:11.
20.10.11
22:57
1. РБД не се смята така... умножаваш теглото си по 2грама примерно и получаваш протеина който трябва да приемаш в грамаж... след това умножаваш резултата по 4 ( калории ) и получаваш калориите които примаш от протеин останалите калории ги разделяш в съотношение 45-55% / 55-45% между въглените и мазнини
2. 5х5 си дава ефект без значение какво ще тренираш после но ако избереш правилното продължение 5х5 ще ти дава плюсове дори и след завършването й... след силова програма може да дръпнеш добре в началото ако започнеш да тренираш билдърски... но за да поддържаш ефекта на 5х5 трябва да си започваш с базово упражнение в малки повторения :)
3. Асист упражненията по прицнип са си за бицепс и трицепс... то си го пише в програмата... както и за преса....
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 20.10.11 22:59.
20.10.11
23:12
Добре , просто реших за ненужно да описвам как съм я смятъл,защото темата щеше да стане много голяма.Все пак протеина е с точнст 196 гр.(при мен е х 2,3) х 4 = 780. 3120 - 780 = 2340 калории . 196гр е 25% от всичко т.е белтъчини. В са пресметнати с около 55% от останалите калории = 1320 = 320гр. = 45% (от всичко) и останаха 30% за мазнините.Така че не виждам кое не се смята така.Всичко е пресметнато именно по този начин по който и ти каза.Просто се чудя дали да добавям още протеин или този тегло х 2,3 е добре.
Мнението беше редактирано от Daniel Dimitrov на 20.10.11 23:17.
21.10.11
10:14
2,3 е достатъчно максимум 2,5 всичко останало без зоб отива в тоалетната :)