15.06.05
09:51
Вчера проведохме един диалог за протеините с нашите и с вуйчо ми и те ме обеждаваха,че протеините вредяли вуйчо ми ми даде довот,защото е хирург,ако не бяха вредни защо не се използват в болниците и има опит с негови приятели и на приятелите им децата и ми каза,че ще ми се увреди хранителната система и други работи каза,баща ми ми каза,че когато сам спрял съм щял да стана дроп аз им казвам,че всичко това за което говорят е за химията и има разлика кажете си вашето мнение???
Много са ми интересни хора, които твърдят че нещоси било вредно, и си носят GSM-a на колана, на сантиметър и половина от простатната жлеза... Моят съвет е да кажеш на вашите, че ако ти осигурят всичко което ти е нужно за хранителния режим който трябва да спазваш, и ти купуват съответната храна, няма да взимаш протеини :wink:
15.06.05
11:51
хаха.. :) съгласен съм с nk вашите ако искат могат да попрочетат и да видят какво се съдържа в храната,но ако искат наистина да ти купуват качествена храна!
15.06.05
16:05
Ми ваще щом разбират толкова , що не осъдят компанийте дето продават тия медикаменти като безвредни...могат да спечелят милиони!
15.06.05
16:28
ако бяха вредни щяха ли да ги пият толкова много хора ? аз до сега не съм чул някои да се оплаква от тях :lol: страно защо ли ? :P но и според мен ако могат да ти доставят сичко необходимо с храната .. тогава няма смисал от протеините :D
Да... че има всякакви хора със всякакви гениални хрумвания по въпросите е ясно.
Но се замислям, защо наистина не се използват протеини по болниците? Тоест нали в болниците има столове в които се хранят болните, ако се въведе прием на протеини, ще се пести доста откъм хранан.
Нямам в предвид, да се замени тотално храненто с “храна” :)... Какво ще кажете? :?
п.п. SMURFcho, Вуйчо ти , само това ли ти каза или още нещо? Все пак е хирург, страх ме е да си помисля, че ще ти говори само глупости... :lol:
Eми каза ми ама забравих какво и ми каза също че ако наистина са били полезни той щял да ми ги припорача и също след време съм щял да го питам как да оправя работата и баща ми в този момент ми каза,че трябвало някаде да избие и примерно целия съм шял да се окосмя а тои каза това ще е много добре незнам какво визираше!!!
15.06.05
18:49
Колкото и да казвате че не са вреди...в големи дози и те вредят но минимално и при високи дози....
Но в дозите които се срещтаме и пиеме са съвсем безвредни стимулатори!Но е много по-полезно да изядеш 4-5 лъжици мед отколкото да бухаш въглехидратен протеин!
[quote author=“SkA7er”]Колкото и да казвате че не са вреди...в големи дози и те вредят но минимално и при високи дози....
Но в дозите които се срещтаме и пиеме са съвсем безвредни стимулатори!Но е много по-полезно да изядеш 4-5 лъжици мед отколкото да бухаш въглехидратен протеин!
Какъв е пък този въглехидратен протеин ? Бях чувал за въглехидратно-белтъчинна смес за качване на маса (гейнър), това ли имаш впредвид...? :)
[quote author=“tpd”]
п.п. SMURFcho, Вуйчо ти , само това ли ти каза или още нещо? Все пак е хирург, страх ме е да си помисля, че ще ти говори само глупости... :lol:
Нали... аз като се знам какъв инженер ще стана, ме е страх да отида на лекар :lol:
Най-вероятно за някой хора “протеин” е нарицателно, означаващо химия, изкуствено стимулираща растежа - нещо като стероиди. А не поглеждат съдържанието на въпросното прахче. Да не вземе някой утре да организира протестно шествие по улиците под надслов “НЕ на протеините!” :lol:
15.06.05
19:01
Хехехе ... брат, протеин е еквивалент на белтък. Все едно каза въглехидратен белтък :wink:
Eми каза ми ама забравих какво и ми каза също че ако наистина са били полезни той щял да ми ги припорача и също след време съм щял да го питам как да оправя работата и баща ми в този момент ми каза,че трябвало някаде да избие и примерно целия съм шял да се окосмя а тои каза това ще е много добре незнам какво визираше!!!
:D Не му мисли толкова пич, явно “старшините” са те взели на подбив. :)
Примерно това за окосмението е пълен таш@к.
Айде поздрави и на вуйчо ти! :D
п.п. Ако ти самия имаш някакви съмнения и незнания, информирай се, има много информация в нета, спокойно може я прочетеш.
относно протена дали е вреден? Всичко в големи количествеа е вредно .Има опасност от алергии, защото в гръвта постъпва чужд белтък в голямо количество. и исхабява рецепторите, които го превръщат в аминокиселини.
А аминокиселините наистина са полезни.(особено тези които ги дават в реанимациите под формата на балансиран разтвор, но за съжаление струват много пари и ги има само по болниците)
:D Не му мисли толкова пич, явно “старшините” са те взели на подбив. :)
Примерно това за окосмението е пълен таш@к.
Айде поздрави и на вуйчо ти! :D
п.п. Ако ти самия имаш някакви съмнения и незнания, информирай се, има много информация в нета, спокойно може я прочетеш.
да бе само че в нет-а всеки пише квото си иска и кво бил прочел и кой му бил казал, кво чул в залата и т.н ! Ако иска да се образова момчето да си купи учебници по био-химия за ВУЗ и там да прочете нещо.
А ако са вредни протеините то по тая логика храната трябва да е вредна. Вярно че е химия и не трябва да се прекалява ... все пак се натоварва организма малко или много , но то и като тичаме си натоварваме сърцето .. ;) така че всичко е относително
17.06.05
12:05
[quote author=“nk”][quote author=“SkA7er”]Колкото и да казвате че не са вреди...в големи дози и те вредят но минимално и при високи дози....
Какъв е пък този въглехидратен протеин ? Бях чувал за въглехидратно-белтъчинна смес за качване на маса (гейнър), това ли имаш впредвид...? :)
Да това имам впредвид,виш че ме разбра;)