26.08.11
16:02
Здравейте,аз съм на 15 години.Висока съм 166-7 и тежа 45 кг.Имам нужда да кача килограми,но нямам възможност за посещение на фитнес зала.Препоръчаха ми кръгова тренировка която съдържа:
1.Лицеви опори
2.Едностранно гребане с дъмбел
3.V преса
4.Преден суинг с пудовка
5.Раменни преси с дъмбели от седеж
6. Български клек .... и с двата крака
7. Пълен клек
2 кръга,по 6-8 повторения за всяко упражнение и почивка м/у двата кръга 60-90 секунди || Дъмбели - 3кг ||
Също така ям всичко без сладко,но единственото което качих като маса беше 1 кг ..
Правя тренирвоката през ден(не знам дали е правилно),а на другия ден ходя да бягам.
Дали този режим е добър за качване на килограми и какъв хранителен режим бихте ми препоръчали?
Благодаря предварително :)
26.08.11
19:32
Ако искаш да тренираш по този модел:
Всяко отделно упражнение го прави по 4 серии а не по 2
Увеличи тежестта на дъмбела до толкова че да не можеш да правиш повече от 4-6 повторения на серия
Почивката между сериите да е 1-1’30 мин.
Почивка между упражненията 3 мин.
Не е задължително да правиш упражненията под формата на кръгова тренировка.
От кръговите тренировки предимно се развива издръжливости
Хубаво е да използваш и хранителни добавки: протеин, гейнър, аминокиселини и т.н Спрямо личния ти бюджет ще си вземеш каквото можеш. Според мен Глутамин ще ти свърши добра работа .
А относно храната тя е от изключителна важност и тук имам много инфо за хранителни режими .
Да но да съм ти полезен :)
26.08.11
21:46
Няма нужда от добавки. Напиши обаче едно примерно твое меню, може би грешиш с храненето.
казано от Georgi Georgiev на 26.08.11, 19:32:
Издържливостта е важна за човек, който започва да тренира.
Хубаво е да използваш и хранителни добавки: протеин, гейнър, аминокиселини и т.н Спрямо личния ти бюджет ще си вземеш каквото можеш. Според мен Глутамин ще ти свърши добра работа .
Да бе, на 15 години :D
27.08.11
00:31
казано от Margaritka на 26.08.11, 21:51:
Издържливостта е важна за човек, който започва да тренира.
Да бе, на 15 години :D
В случая не става въпрос за големи количества или нещо вредно...а относно възрастта ако не си запозната има витамина и за 2-3-4-5- и т.н годишни деца.
Разбира се че издръжливостта е много важно качество, но тя е свързана с интензивни тренировки, в наличието на които много трудно ще покачи тегло . Нека първо да постигне резултати те които желае и после да набляга на отделните качества .
казано от Georgi Georgiev на 27.08.11, 00:31:
В случая не става въпрос за големи количества или нещо вредно...а относно възрастта ако не си запозната има витамина и за 2-3-4-5- и т.н годишни деца.
Ами да започнем да им даваме тогава гейнър, креатин и азотни бустери :D Това, което “има” е доста различно от това, от което има реална нужда. То има и чипс, царевични пръчици и какви ли не още боклуци, но дали е добре да тъпчем децата с тях?
@Авторката - според мен ти трябва единствено качествена храна, и идеята на Miss Fight да я споделиш, е добра.
Разбира се че издръжливостта е много важно качество, но тя е свързана с интензивни тренировки, в наличието на които много трудно ще покачи тегло . Нека първо да постигне резултати те които желае и после да набляга на отделните качества .
Аз мисля, че издържливостта/тренировката на сърдечната система са базови - не можеш да се научиш да бягаш, ако не множеш да ходиш.
27.08.11
14:03
казано от Margaritka на 27.08.11, 12:48:
Ами да започнем да им даваме тогава гейнър, креатин и азотни бустери :D Това, което “има” е доста различно от това, от което има реална нужда. То има и чипс, царевични пръчици и какви ли не още боклуци, но дали е добре да тъпчем децата с тях?
... Относно храненето, то е изключително важно, но както предполагам си запозната някой необходими хранителни вещества не можем да си ги набавим винаги с дневната доза храна ;) . А да не говорим, че не винаги храната не се приготвя така както е правилно и голяма част от своиства на продуктите се загубват докато се приготвя.
@Авторката - според мен ти трябва единствено качествена храна, и идеята на Miss Fight да я споделиш, е добра.
.. Подкрепям идеята на Miss Fight , да споеделиш.
Разбира се че издръжливостта е много важно качество, но тя е свързана с интензивни тренировки, в наличието на които много трудно ще покачи тегло . Нека първо да постигне резултати те които желае и после да набляга на отделните качества .Аз мисля, че издържливостта/тренировката на сърдечната система са базови - не можеш да се научиш да бягаш, ако не множеш да ходиш.
... Аз изказвам мнението си от позиция, че авторката има за цел да покачи теглото си.
Съглесен съм с теб че издръжливостта е основно качество,но по тази логика да не забравяме, че сила, бързина, ловкост,гъвкавост също са базови качества. И качественото им развитие ще отнеме много време преди тя да постигне желания ефект. А разбира се че ще е най-добре първо да се научи да “ходи” а след това да тича.
21.10.11
13:17
Здравейте, аз съм на 17 години , ръст:170, тегло:60 килограма бих искала да сваля някъде 5 кг и нещо бихте ли ми препоръчали хранителен режим :) Благодаря предварително :)!
21.10.11
20:45
Здравей, спортуваш ли ? какви храни консумираш предимно, колко пъти на ден се храниш, има ли храни който не консумираш ?