18.10.11
08:33
Здравейте,
От доста време хапвам изварата и то само преди лягане,но някой път започвам да се чудя всъщност дали има добра стойност ,тъй като специално на тази фирма ,която копувам никаде немога да намеря хранителна стойност.
Фирма: Домлян
Купувам я от близък до нас магазин за хранителни стоки.От големи магазини до сега главно извара не съм си закупувал.
Ето и снимка ,за да добиете представа.
http://www.domlian.com/files/products/additionalpics/110_west-thumb-geyser-407254-xl.jpg
Какво мислите.Ако не е с добра стойност каква бихте ми препоръчали ,за да намеря в Бургас?
Поздрави!
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 25.03.13 23:05.
18.10.11
21:24
Тази не е ли малко мазничка? Може да я бъркам с друга, но ми прилича на една със странен и “мазен” вкус.
Ами в Бургас няма ли Мероне, Олимпус, Дядо Либен, Родопея, Маджаров, Жоси?
18.10.11
22:10
Чесно казано не знам.Дори и подобни производители не бях чувал.Ще потърся ,дано намеря някои от изброените.
Мерси.
Най-добрата извара: Обезмаслена сурватъчна извара на дядо либен от Метро в пакети по 1кг и цена 3.11лв. Не я сменям по никакъв повод, но често свършва и се нервирам като отида да пазарувам и няма. Няма сол и е 22гр белтък на 100гр при мазнини о,1гр поне според етикета :)
На Дядо Либен -Фитнес извара ,тя е добре и мисля,че беше с около 24гр белтък на 100 гр ,но в магазина до нас я имаше само по 300 или 500грама и беше към 2 и нещо,може да не говорим за една и съща.То като цяло продуктите на Дядо Либен не са от най-ефтините.Иначе в момента си вземам половин килограм суроватъчна на Пършевица и на нея не пише хранителна стойност ,освен че е около 60 калории на 100 грама,на вкус е добре и е евтина ,около 1,50лв за половин кило.
19.10.11
20:04
Аз си купувам на “ЖОСИ” и е добре. И стомахами я понася добра, а моя е капризен. Няма и мазнини. Усеща се когато миеш прибовите и когато я пиеш. Цената и е от 1.70 до 1.90 за 500гр. А на тази извара, където пише 24гр на 100гр продукт много им здраве. Не е вярно. Само търговски трикове за да е цената поне по 2 спрямо другите.
казано от Георги на 19.10.11, 14:22:
Най-добрата извара: Обезмаслена сурватъчна извара на дядо либен от Метро в пакети по 1кг и цена 3.11лв. Не я сменям по никакъв повод, но често свършва и се нервирам като отида да пазарувам и няма. Няма сол и е 22гр белтък на 100гр при мазнини о,1гр поне според етикета :)
Колкото по-ниско е съдържанието на белтък в изварата, толкова по-малко ПикКо ще набивате ;)
22.10.11
08:48
Svetlio Nik за жоси мога само информативно да ти кажа,че е с 14г. протеин.
Daniel Dimitrov и аз съм от Бургас.Извара олимпус има на метро пакетирана по 5 кг
не ти я препоръчвам,защото не е обезмаслена иначе е много вкусна.Има 14г протеин,1г въглехидрат и 4г мазнини
взимал съм и на всичкото отгоре пакета от 5 кг тежеше с 300г по-малко,а и съдържанието на вода е значително
На същата фирма има насипна в кауфланд насипна.До колкото знам има тема за тази извара тя е обезмаслена и 18г протеин
тя си е оферта.Друг вариант,които мога да ти препоръчам е в един магазин около Икономиката.Точно срещу пиано бара или по-скоро билярдния клуб до него.Фирмата беше някаква ямболска май.Сакарела мисля,че се казваше,не съм сигурен,но изварата е обезмаслена според мене и е ефтина.
Дано да съм ти помогнал.
22.10.11
16:15
Мда аз останах с впечатление ,че на Маджаров също е хубава около 17 гр белтъчини и почти никакви мазнини за 100гр. с около 3 гр. въглехидрати.Днес ходих до кауфланда с мисълта че има и там на Маджаров ,понеже предишната си я взех от Метро,но нямаше с си взимах на Олимпус ,защото се сетих че и тя беше коментирана тук.Хранителното и съдължание го пише на кутията (в такава като киселите млека е) и е В - 4гр. Б - 14гр. ; М - 5гр. Общо взето това че има повечко мазнинки не ми пречи понеже през деня някак си не приемам достатъчно мазнини.Т.e главно приемам със закуската и преди лягане и тук таме през деня ,но според сметките ми не са достатъчни за момента.Ще пробвам тази вечер тази на Олимпус ,та да го видим този вкус =) .
Plamen ,сещам се за магазина ще проверя ,понеже често минавам от там.
22.10.11
22:04
а тази която си взел от кауфланд насипна ли е?
22.10.11
22:15
Plamen Popov, да там някъде е ЖОСИ. Аз ги смятам по 12гр. белтък на сто :) пък още два няма да са ми излишни. Хубавото е, че е сурватъчна и без никакви мазнини. Аз вечер я комбинирам с прах от яйчен белтък в съотнощение 170гр. извара към 20 гр. прах от белтък + 300мл вода. После с пасатора и накрая пиеш. Малко гадно е заради белтъка. Инъче без него като я разбия с вода изварата става като айрян. Само че безсолен. хе-хе. ...какво да правиш немотийка... но трябва да се справяме някак си. Да си призная за сега ЖОСИ си ми харесва най много от всички извари.
23.10.11
10:43
казано от Plamen Popov на 22.10.11, 22:04:
а тази която си взел от кауфланд насипна ли е?
Не.Пакетирана е.Мисля че като фирми имаше Olympus,Родопея,Родопчанка и имаше някакъв плик ,но не запомних какво беше.
А тъй и тъй се заформи тема за продуктите,за да не пускам нова отделна тема ще попитам тук.От консервираните риба тон някой яде ли ? И каква марка предпочита ,защото принципно за сега си копувам пуешко филе - пушено,но килограма му е 15лв.И се чудех кое би ми било по изгодно.А от консервите има всякъкви фирми от 1.20лв до 5 лв за еднакъкво количество.На нито една от консервите няма хранителна таблица и немога да разбера какво има вътре и дали това зависи от фирмата.Тук в сайта отностно хранителни стойности за консервирана риба тон има като общо ,отделни марки няма.
Мнението беше редактирано от Daniel Dimitrov на 23.10.11 10:47.
23.10.11
16:05
Чел съм тука тема за олимпус. Няколко човека са питали фирмата и имало разлика между пакетирана и насипна и то не малка. Насипната е обезмаслена с по-голямо количество белтъчини. И аз ще мина тия дни през кауфланд,защото имам спомен,че там има насипна.
А за консервите нямам наблюдения,но моето мнение е,че трябва да се избягват.
24.10.11
12:05
казано от Plamen Popov на 23.10.11, 16:05:
Чел съм тука тема за олимпус. Няколко човека са питали фирмата и имало разлика между пакетирана и насипна и то не малка. Насипната е обезмаслена с по-голямо количество белтъчини. И аз ще мина тия дни през кауфланд,защото имам спомен,че там има насипна.
А за консервите нямам наблюдения,но моето мнение е,че трябва да се избягват.
Защо? Чесно казано попадам на такива мнения из форума ,че не трябва да се консумират твърде често ,но в дневниците има хора които 2-3 от яденията им са такива.
24.10.11
20:47
Еми това че няма табличка е достатъчно,но и не се знае какви консерванти имат
а в голямо количество опасноста е на лице. Не че в прясното месо и риба няма боклуци
но все се надявам да са по-добре. Дано някои по-компитентен да ни разясни опасни ли са
консервите. То в сайта мисля че има подобна тема,но повече инфнормация няма да е излишна.
25.10.11
00:27
Малко игра на руска рулетка е оцелването на качествена извара, но мисля, че все пак има.Аз взех една насипна и много добра, но после изведнъж стана мега вкусна и се преглъщаше без проблем, но пак си беше ронлива докато не разбрах, че имало мас вътре:D.Сигурно и други го практикуват и ще го налагат.Консервите май са по-известни с живака в тях(риба тон май е най-известната) от колкото с друго, и плюс това преседяват в тези метални кутии(въпреки, че са облицовани)-дано ви свърши работа.
Мнението беше редактирано от Претренирвам на 25.10.11 00:29.
Здрасти!
Зад Краснодар на пазара имаше (просто отдавна не съм минавала от там и не съм сигурна дали го има все още) магазин за млечни продукти и там ми се струва, че продаваха насипна извара. От Славейков да ходиш до там знам, че е малко тъпо :) ама можеш да провериш. Успех!
Значи до преди 2-3 месеца си купувах една извара (не и помня името) от Карфур Burgas Plaza - 1кг. за 2.89-2.99лв. и бях много доволен откъм цена и вкус, но изведнъж спряха да я зареждат. И скоро видях, че имаше само от ония фитнес извари, които са отвратителни на вкус. Обиколил съм всички квартални магазинчета в западната част на Славейков включително и малката Била и Кауфланд, но никъде не мога да намеря тази извара или каквато и да било извара в по-голяма разфасовка от 500гр. Кажете къде продават свясна извара в големи разфасовки или дори насипна, защото не мога всеки ден да купувам по няколко бомбички от 300-350гр. за по 1.80-1.90лв. Не ми предлагайте никакви обезмаслени, нискомаслени и фитнес извари защото не мога да ги понасям. Искам обикновенна пълномаслена извара, която да става за ядене.