Режими на хранене много, но повечето хора обръщат внимание повече на времето и честотата на ядене, а не на качеството и количеството. Ако тренираш състезателно ще имаш големи нужди от калории, които с 1-2 хранения няма как да ги докараш освен ако не ядеш “junk food” , което пък е в разрез с предишното изречение. За мен лично оптималните хранения са 3-4 (3 големи + 1 малко/средно), но това си е мое мнение.
Мнението беше редактирано от Hvanatema на 23.10.11 12:29.
казано от Wicca на 22.10.11, 13:05:
Но има доста изследвания как върви като съотношение костната плътност към външния вид. Това изследване например сравнява минералната структура на костите при няколко групи хора, спрямо контролна група - и има ясни доказателства, че натоварванията и мускулната адаптация имат директно отношение с костната плътност. Най-голяма плътност демонстррат ръгбистите, малко след тях са други силови спортисти, вкл. щанги, триатлон и т.н. От друга страна, велосипедистите и гребците не показват такава адаптация. Костната плътност на палео-фосили (късен палеозой) дават по-висока плътност от тази на съвременните ръгбисти. Така че - били са по-яки от професионални спортисти; ако можеше да докараш такива хора през времето и да ги храниш и тренираш както тренират съвременните спортисти, те биха били в пъти по-добри.
Аз казах, че условията им за живот са ги направили такива. Това, че са били с по-здрав скелет за мен не ги прави по-яки според мойте разбирания за “як човек”, защото те са имала някаква обща работоспосност, а не целенасочена (както сегашните спортисти), което е разбираемо за времето, в което са живяли.
И защо като ще ги сравняваме да им даваме добрите (макар и малко) страни на днешното време ?