Подходящ спорт сред сериозни травми при инцидент

23.10.11
17:48

Здравейте!
Преди пет месеца пострадах тежко при откъсване на парапет на тераса. Травмите, които получих са: Общо увредено състояние, травма на гръден кош, счупено ребро, счупена срамна кост, счупена седалищна кост, отваряне на прешлени Л5, Л4, Л3, счупена длан, голяма разкъсно прободна рана на бедрото и множество наранявания и хематоми по тялото. За известно време се придвижвах с количка, след това с патерица, която махнах преди 3 седмици. Какъв спорт е подходящ след такива травми? Преди инцидента бях започнала Тае Бо, но лекарите изрично ми забраниха.

Спортна физкултура.Консултирай се с добър физиотерапевт за проблема ти.Не искай мнения и препоръки за подобно състояние чрез интернет,защото последствията са за твоя сметка.

Ще подкрепя мнението на колегата Димитров тъй като травмите,които си имала са сериозни и следва сериозна консултация с физиотерапевт!Каквото и да избереш все пак те поздравявам за желанието да тренираш и ти пожелавам бързо възстановяване!

23.10.11
20:17

Моята рехабилитаторка ми каза, че дори е задължително да спортувам, но трябва да се избере най-подходящия спорт. Ако може някой да препоръча добър физиотерапевт за консултация, ще съм благодарна.

ВН

23.10.11
21:28

Опитай акваспининг или водна аеробика в комбинация с кинезитерапия.

Поздрави,

Владо Недков

24.10.11
15:22

Мисля, че се сещам за този случай с парапета.
Аз също съм на мнение, че е по-добре да се обърнеш към специалист. Харесва ми и идеята да пробваш с водна аеробика. Знам, че помага при подобен вид травми.
Ще ти пратя на лично и още малко информация, която се надявам да ти бъде от полза.

Поздрави и скорошно оздравяване.

Доста контузии имаш.
И аз се присъединявам към горните мнения.
Подводна лечебна гимнастика + лечебна физкултура под погледа на добър рехабилитатор/кинезитерапевт. Мисля че най-добър ефект има съчетанието на двете. Успех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1