22.10.11
20:33
Инструктора ми каза как си е правил домашна протеинова вафла от овесени ядки + мед + стафиди след което се разбъркват и се слагат във фолио под формата на вафла и след това се стягат в хладилника. Сутрин ям овесени ядки + кисело мляко, но от тях не мога да изляза от тоалетната, а и е кофти цял ден на даскало да ме боли стомаха. Реших да си направя такива вафли (примерно 5 за цяла седмица), но проблема е, че не знам как да ги направя точно. Ако някой може да помогне, ще му бъда благодарен.
22.10.11
20:39
И от къде по-точно ще дойде протеина ? От фолиото или от престояването в хладилника ?
22.10.11
20:51
Протеинова е последното нещо с което може да се нарече това нещо... :D Непротеинова по добре звучи.. по реалистично някак :D :D
22.10.11
23:06
Или протеин на прах или сухо мляко трябва да вкараш в състава :)
22.10.11
23:31
Какъв ще е да е бил този инстуктрур подяволите. Все пак удеве намерих някъква рецепта от един дневник, не за вафли ,а за бисквити.Момчето твърди че стават доста вкусни.
Ето и рецептата за бисквитите:
-1 кофичка к.мляко
- сурови ядки ( аз ги правя с тиквено или слънчогледово семе)
- овесени ядки или трици
Всичко се обърква и се остава малко сместа.След това в слагам хартия за печене и оформям бисквитите.
Но да знаеш не са протеинови бисквитки ,а просто разнообразие ,ако ядеш овесени ядки често, а и не толкова калорични от купежките.
Мнението беше редактирано от Daniel Dimitrov на 22.10.11 23:32.
23.10.11
11:09
http://www.bb-team.org/recipes/4110_lesni-zarneni-barove-sas-susheni-plodove#axzz1bafxcvvX
23.10.11
14:19
рецептите на Силвия със сигурност са много добри.
В крайна сметка всеки може да добави протеин на прах с подбран вкус за да вдигне белтъчното съдържание на подобни домашни ястия, важно е да няма термична обработка.
казано от Иван Шишманов на 23.10.11, 14:19:
важно е да няма термична обработка.
И защо е важно да няма термична обработка??
23.10.11
18:42
Добре тогава не я наричайте ПРОТЕИНОВА ВАФЛА. Искам просто овесените ядки да ги заменя като ги направя на подобна вафла, която става за закуска.
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/42440
Тук има интересни идеи. Рецептата с изварата е интересна също, а за по-голямо съдържание на белтък, спокойно можеш да добавяш суроватка към всяка рецепта. Какви ли не подобни експерименти съм си правил, въпросът е да записваш продуктите, за да можеш да повториш рецептата, ако ти хареса.
23.10.11
19:15
Утре мисля да си направя. В момента разполагам със: Стафиди,Фини овесени ядки,яйца,Мед. Искам така да ги направя, че да стигнат за няколко дена което ме улеснява много, защото ставам много рано за фитнес и спазвам график автобус :)