24.10.11
11:34
Здравейте на всички.От 1-2 месеца тренирам по тази програма - http://www.bb-team.org/workout/1697_da-tonizirame-u-doma-s-golemite-6#axzz1bgYvMGwB .И напоследък се зачудих дали да не сменя програмата,да започна “по-ефективна програма”.И съответно да тръгнали на фитнес? Години-13,килограми-45,46(тук си мисля,че трябва да кача някой друг килограм),ръст- 1,65см.
Отзивите оставям на вас!
Темата беше редактирана от asdfg на 24.10.11 11:39.
24.10.11
11:41
На тези килограми и тези години едвали ти трябват тренировки с тежести :) Заложи на упражнения със собственото тегло... и хапвай повечко като в никакъв случай недей да се хвърляш на хранителни режими... на 13 мисли за игри и училище и в никакъв случай за РБД с калориен излишък.... но 13 години е идеална възраст за формиране на хранителни навици :)
24.10.11
12:07
Да. :)
24.10.11
12:09
Тренирай си и се храни нормално..нито повече,нито по-малко.И да лостовете е добра идея.
24.10.11
12:39
Хм.. като за начало може би три пъти в седмицата .... Понеделник, Сряда и Петък или както си ги определиш дните но след всяка тренировка да имаш почивка :)
24.10.11
12:46
Набиранието,лицевите опори,кофичките...това са упражнения,които са допустими за всички възрасти,защото няма опасност от гръбначни изкривявания,натоварвания в кръста и т.н.Грешно и опасно би било ако на твоята възраст отидеш в залата да вдигаш тежести.Подкрепям мнението на колегите горе. :)
Нищо грешно и опасно няма, ако знаеш какво правиш.
А от кофите и набиранията можеш да се травмираш точно толкова, колкото от лежанката и скрипеца примерно.
24.10.11
12:55
Като за начало както каза по горе kristiancho тренираш 3 пъти в седмицата - Понеделник,Сряда,Петък. Правиш 3 серии кофи,3 серии набирания И корема трябва да го тренираш.Потърси в нета упражнения. :)
Упражненията ги знам повечето.Трудно ми е обаче да свържа нещата-упражненията със сериите и повторенията.
24.10.11
13:05
Прави 3 серии набирания и кофи до отказ и усети ефекта ! :)
Измислих си тази програма:
1. Набирания за бицепс 3серии–всяка до отказ
2. Кофички 3 серии-всяка до отказ
3. Лицеви опори-широк хват- 3серии-всяка до отказ
4. Набирания за гръб 3 серии-всяка до отказ
5. Лицеви опори тесен хват 3хдо отказ
Сряда
1.Кофички 3хдо отказ
2. Лицеви опори широк хват 3хдо отказ
3. Коремни преси 3х отказ
4. Набирания за гръб 3х отказ
5. Лицеви опори тесен хват 3х отказ
Петък
1. Набирания за бицепс 3х отказ
2. Кофички 3х отказ
3. Лицеви опори широк хват 3х отказ
4. Коремни преси 3х отказ
5. Набирания за гръб 3х отказ
Какво мислите за нея?
Реших отначало да правя до отказ за да усетя колко повторения мога да направя.
24.10.11
21:03
Може да включиш и клякания, краката не са за подценяване.За корем у вас може да правиш 8 min abs - виж в youtube или Vbox.Корема може през ден да го тренираш, заедно с другите групи.Също според мен ще е много добре да правиш повдигане на краката от вис ето линк - http://www.bb-team.org/exercise/1192_povdigane-na-krakata#axzz1bi0IBIkC
24.10.11
22:40
Според мен с тея серии до отказ до никаде няма да го докараш.Разпредели си сериите и повторенията,спрямо максовете на всички упражнения,така че да можеш да завършиш всички серии.
Понеделник
1. Набирания за бицепс 3серии–5-6
2. Кофички 3x4-5
3. Лицеви опори-широк хват- 3x10
4. Набирания за гръб 3x5-6
5. Коремни преси 3х20
Сряда
1.Кофички 3х4-5
2. Лицеви опори широк хват 3х10
3. Повдигане на крака от вис 3x5-6
4. Набирания за гръб 3х5-6
5. Лицеви опори тесен хват 3x10
Петък
1. Набирания за бицепс 3х5-6
2. Кофички 3х4-5
3. Лицеви опори широк хват 3х10
4. Коремни преси 3х20
5. Набирания за гръб 3х5-6
Heделя
клякания 3х30
Така по-добре ли е ?
Мнението беше редактирано от asdfg на 25.10.11 14:29.
25.10.11
15:36
Прави краката във всяка тренировка! И не само клякания,а и отскоци-нагоре(вертикални) и напред(тип кенгуру),напади и отпади,спринтове.Може да тренираш и с тежести! Стига да правиш упражненията правилно-няма проблеми.Много важно е да ЧЕТЕШ за изпълнението на упражненията,а не да слушаш поредния тъпанар в залата.Относно яденето-никакви ограничения!,ти сега растеж,яж когато и каквото ти се яде.
Първо-засега съм решил да не тренирам в зала.Второ-добре краката ще ги тренирам на всяка тренировка.
25.10.11
21:46
За тренировките на крака всеки път не съм сигурен, че е добре.Може би единия път да прави клякания, а следващата тренировка да се повдига на пръстите на краката - първия път за бедра (квадрицепс), а другия за прасец.Или и двете да ги прави, но едната тренировка повече клякания и по-малко повдигане на пръстите, а другия път обратното.Някой по-опитен да се изкаже за това.
А относно за храненето, чак пък всичко не е добре да яде.Вафлите и сухите пасти няма да му помогнат особено, нито пък саламите и кренвиршите, и хотдозите и дюнерите и бургерите...То май вече почти всичко е вредно.
Ами то на училище няма голям избор от здравословни храни.И май ще почна да се храня у дома.
01.11.11
23:49
Защо не си направиш дневник?Не знам защо, но ми е интересно да ти наблюдавам прогреса, може пък и да ме надъхаш да започна и аз да тренирам, защото съм спрял от почти 1 месец. :)