24.10.11
13:19
Здравейте в тази тема искам да ви попитам за вдигането на щанга от тилен лег.Когато извършвам упражнението не усещам натоварване в гърдите а ръцете ми се изморяват повече тоест предмишницата.
Ето и видео—->http://www.youtube.com/watch?v=lZc9RZtTdhs.
Послепис:
Знам че тук не му е мястото,но нали когато човек прави мъртва тяга и клекове се натоварват и глутеусите.И дали ще растат ако си в период на качване ?
Натоварват ти се ръцете повече може би защото са ти тежки килата и от скоро ходиш на фитнес ?
Според мен не правиш правилно упражнението, ето ти правилното изпълнение http://www.youtube.com/watch?v=9l9guSIjnZY&feature=fvst
Старай да го правиш както е описано във видеото.Наблягай на техниката, виж как му падат ръцете и как повдига, твоите лакти Отиват към тялото, а целта не е такава..
ДА ще растат.Клякай докато бедрата ти не заемат успоредно положение с пода.И заеми разкрачен стоеж на нивото на раменете, може и малко повече (Но не прекалявай).
24.10.11
13:44
Благодаря за линка и има ли някакъв начин да не растът глутеусите?
Клякай докато бедрата ти не заемат успоредно положение с пода.И заеми разкрачен стоеж на нивото на раменете, може и малко повече (Но не прекалявай).
казано от Джеид Хаджиев на 24.10.11, 13:44:
А има ли причина да не искаш да ти растат едни от най-важните мускули в тялото?
На мен пък видеото,което показва как се изпълнява упражнението изобщо не ми харесва.
Първо лактите са на 90 градуса спрямо торса,което е доста опасно за раменете,в следствие на това щангата се пуска върху най-горната част на гърдите,а тя не трябва да е там. Ето ти едно предложение от мен:
Аз съм на обратното мнение,че не можеш да усетиш добре упражнението,защото килограмите са ти леки.
Проблема с предмишниците идва може би от това,че клатиш прекалено много щангата,опитай за разнообразие упражнението на смит машина и кажи как го усещаш там.
Друго което бих ти предложил са дъмбели,с тях можеш да постигнеш по-добро разтягане в долно положение,а и ще ти помогнат да си подобриш баланса.
Мнението беше редактирано от Biad__ на 24.10.11 23:53.
ХАХА Защо пращаш видео, на което човека изпълняващ упражнението не захваща щангата с палец ? То тоя е най-големия кретен.com .
Аз първоначално изпълнявах лега, като клипчето от мнението на Иван Йорданов и усещах много повече натоварване в рамото от колкото в гърдите. След като промених техниката като на клипа на Biad, дръпнах и с килограмите малко, а и усещам натоварването много повече в гърдите от колкото в раменете
Не знам, аз си имам напрежение в гърдите, Но е истина, че има риск и опасност в рамото при тази техника
24.10.11
14:39
Благодаря на всички за мненията!
24.10.11
16:31
Пробай да задържиш малко в долно положение и накрая не ги правиш точно,а вдигаш повече с 1ната ръка може да свалиш килограмите или да правиш по-малко повторения
На отворен захват при който палеца не е заключил не случайно му викат suicide grip
Оставете хвата, гледайте техниката и слушайте обясненията. На тяхното ниво, може да си правят с какъвто хват им е кеф.
казано от Иван Йорданов на 24.10.11, 13:58:
Клякай докато бедрата ти не заемат успоредно положение с пода.И заеми разкрачен стоеж на нивото на раменете, може и малко повече (Но не прекалявай).
В тази част на движението глутеусите участват най-активно.
казано от Джеид Хаджиев на 24.10.11, 13:44:
Клекът е многоставно упражнение, може да се акцентенра повече или по-малко на предна или задна верига, но без глутеусите няма вариант. Ако искаш да изолираш прави бедрени разгъвания.
Обърках..Исках да напиша
“Клякай докато бедрата ти заемат успоредно положение с пода”, А аз съм написал “Не заемат”