Anelia: Много OFF Season

Темата е заключена.
Прескочи до:

13.10.11
20:42

Браво! :) Пожелавам ти още много успехи и безаварийно каране!
Колко много шампиони има в тоя форум!

Здравей, Нели!
Вчера си мислих, че се загуби някъде и се канех в най-скоро време да те сръчкам. С твоите постижения си мотиватор за доста хора тук, така че е важно да пишеш. Ти и още няколко човека във форума ме стимулирате да продължавам да спортувам, въпреки че няколко пъти съм бил на крачка от отказване.

14.10.11
21:34

Охх, двуразово днес. От много време насам тежести и ей ме смазана на ваденка. По ред:
9:00 мюсли с кис. мляко
10:30-11:30 тренировка
5х5 лег преса @лост
5х10 клек @лост
5х5 раменна преса (тук другия път ще правя повече повторения с по-малка тежест) @18 кг
5х10 суинг @пудовка
4х10 бицепсово сгъване @18кг
3х10 френска преса @10,5 кг
12:00 1 соленка, 1 шок. бонбона, 1 геврек
13:00 пилешка пържола от бут
14:00-16:00 колоездене
16:30 круша, банан, 1 чаша прясно мляко
19:30 пържена риба и малко пържени картофи (поне минах без бира)
На колелото бях много изморена, тези клекове, макар и с неголяма тежест, както и тези суингове ми бяха скапали краката. Надявам се бързо да възстановя, че утре пак ще карам...

16.10.11
12:04

събота
9:00 домашна баница
11:00-13:00 колоездене
13:30 банан, прясно мляко
14:00 2 принцеси с яйце и сирене
16:00 пилешка супа
20:00 свински карета със сос
22:00 само 1 бира, преди това 1,5 л вода

неделя
9:30-10:00 1300 стъпала @30 кг на гърба с една почивка. 25-те килограма казаха: “Без болка няма победа”...бил го чул от телевизията
10:30 4 парчета баница
останалото ще видим кога, но ще е пилешка супа и пиле със зеле

21.10.11
06:44

Понеделник тренировка с тежести:
5х5 лег @22кг
5х10 клек @22кг
5х10 горен скрипец
5х10 раменна преса @12 кг
3х10 бърпи@пудовка
3х10 бисепсово сгъване @16 кг

Вторник 1 час велоергометър

Сряда почивка

Четвъртък 1,5 часа колело в гората, 3 спринта @3,5 мин

Добро утро в петък :)

22.10.11
07:23

Вчера тренировка 1:
6х5 лег @24 кг
5х7 горен скрипец
5х10 раменна преса @12 кг
3х20 бицепсово сгъване @12кг
3х10 френско сгъване@12 кг
Тренировка 2: с колелото към 20-на км за час
Храна: основно въглехидратна

Днес само колело. Ще гледам да е повече като часове.

22.10.11
21:23

Мда, днес карах колело. Доста разнообразни терени сменихме: асфалт, кални пътища, рекички, каменисти пътечки с 40% наклон, тревясали пътища, прескачахме дървета и клони, нападали от бурята...
Накрая се отбихме в прочутата шкембеджийница на бай Али, където се ограничих само с една бира, но за сметка на това покрай шкембето отидоха 3 филии бял хляб и едни свински сърца (blush). В 2 последните седмици съм изпила точно 2 бири: по една всяка събота и това ме прави горда. Ще продължавам така поне още 2 седмици.

24.10.11
20:04

Бърза тренировка днес:
5х7 лег @22 кг
5х10 клек @28кг
15,12,10 военна преса @12 кг
7,5,5 бицепсово сгъване @22 кг
7,5,5 френска преса @13 кг
Ядене:
1. мюсли+прясно мляко
2. сандвич с топено сирене и краставица
3. банан след трен.
4. пържоли свински: 2 тънки с краставица и зелен пипер
5. орехи, прясно мляко
6. яйца със сирене и задушен пипер и лук: всичко това объркано.
Преди вечеря пих Raddler: смес между лимонов концентрат и бира, директно закупено от пивоварна в Словакия. Много ми хареса :)

26.10.11
06:40

Честит Рожден Ден, Ани, много здраве, късмет и спортни победи желая :).

26.10.11
09:33

Ани, ЧРД! Много здраве, успехи в спорта, а най - вече в личен план  : )

26.10.11
10:30

Честит Рожден Ден, Шампионке! Усмивки и искри в очите!

26.10.11
14:24

Благодаря ви много за хубавите пожелания!

Днес почивам от всякакви тренировки и си позволих кофеиново кафе сутринта. Разбрах, че решението ми преди две седмици да спра кафето е било правилно и веднъж завинаги трябва да престана. Ще пия безкофеинов заместител само по едно сутринта докато се отърва от навика. Вече съм сигурна, че кафето изостря проблема с анемията и ако не пия, нямам това трептене на очите, което се появява при недостиг на витамин Б.

Честит рожден ден и от мен :)

Здраве и много поводи за споделяне ;)

Честит Рожден Ден! (sun) (F) :*
Много здраве, професионални и лични успехи! Бог да те закриля!

28.10.11
19:28

3x3 лег @28 кг
5х10 клек @28 кг
5х5 обръщане и изтласкване @22 кг
3х15 бицепсово сгъване @22 кг
3х15 обратни коремни
3х10 френско сгъване @13 кг
следобяд: 1200 стъпала @28 кг (носих по-малко вода)

30.10.11
19:48

Събота и неделя две за съжаление кратки карания. С две засичания на време на два баира. За съжаление, напредък нямам тази година от пролетта след като си взех новото по-леко колело. Може би съм достигнала генетичния си максимум или пък травмата, която ме държа над месец и тя оказа влияние. За следващия сезонтрябва да разчупя начина, по който тренирам, за да направя някакъв напредък . Така или иначе този сезон свърши, сега ще гледам само да поддържам форма, да използвам всеки хубав есенен или зимен ден за каране. Продължавам с тежестите, там ще гоня сила и увеличаване на работните тежести. Вече имам малки успехи.  Есента в гората е прекрасна! (sun)
Един спомен от качването на Ботев тази година (преди да се пребия).

30.10.11
21:04

Колко време ти отнемат стъпалата с тия допълнителни килограми? Аз когато имам възможност не пропускам да ги качвам но никога с допълнителни тежести и успявам когато съм във форма за 11-12 мин. +28 кг ми се струват доста. Поздравления!!!

30.10.11
21:45

Засякох си време от ВиК до горе: 18 мин 40 сек. Качвам сина си на гърба: той тежи 26-27 кг+ още някакви дрехи и вода в раницата.
Без тежест не съм си засичала скоро време, защото започнах да ги качвам, стъпвайки на всяко стъпало. През 1 стъпало е по-бързо и преди съм си засичала 10 мин пак от ВиК.

30.10.11
22:26

През едно е наистина по-бързо, но и по-добре според мен заради по-голямото разгъване на краката. И аз имах предвид през едно от ВиК за 11 мин. но ми е зор. Ако успея под 11:30-12:00 съм доволен. С тежести сигурно е съвсем различно и едва ли е постижимо през едно. Факта, че има живи хора успели за 10 е добра мотивация :D. Трябва да пробвам през две някой път дали няма да сляза под 10 :D (bow)

01.11.11
19:16

Вчера и днес също само колоездене, че залата беше затворена. Утре ще направя и тежести, и колоездене. Не се храня в режим, но пък храната ми е хубава и естествена. Въпреки, че не пия кофеин, в момента пак усещам трептенето на окото (липса на вит. Б). Преди малко се понапънах на тренировката, може от това да е.

02.11.11
10:39

7:30 мюсли с прясно мляко
Първа тренировка за тази седмица с тежести (а може да остане и единствена):
3х10 лицеви
3х7 лег @22 кг
3х7 гребане с дъмбел @12,5 кг на ръка
3х7 горен скрипец @?
3х15,15,12 раменна преса @12 кг
3х15 скрипец за трицепс @?
10:30 боб и 1/2 македонка (нямах изпечено месо)
Ще карам след малко колело и заради това не тренирах крака и натоварих повече горната част: тежичко ми беше.

03.11.11
19:43

Ехх последните два дни доволно покарвах колело (sun). Все още времето позволява по-дълги разходки и си направих и двата дни по 3 часа.

Храна:
7:30 4 яйца, 1 домат, 1 пиперче
10:00 ябълка, грейпфрут
11:00 шепа орехи, бадеми, лешници, 70 гр. мюсли, 1/2 кис. мляко
По време на тренировка: 2 малки вафли (нямаше как, свършва горивото)
16:00 2 шок. бонбона, чаша прясно мляко с канела
19:00 свински винен кебап, туршия пипер и зелени домати
По-късно ще има извара Олимпус. Цената ми се вижда безобразно висока, но пък е много по-вкусна и по-лесно се преглъща от другите. Запасих се с 2 кофички (това прави 4 дни).
Не ми е минала мускулната треска от сряда и съм в дилема утре да ходя ли да вдигам...Ако не ида утре, ще стане чак за понеделник. Ама май по-добре да мине и ще видим.

03.11.11
23:01

здрасти Ани, относно изварата на олимпус - аз си вземам от насипната такава в Кауфланд - хем цената е в пъти по-ниска от тази в кофичките, хем ми е в пъти по-вкусна. Всъщност това ми е единствената наистина вкусна извара от всички на пазара.

05.11.11
07:42

Мм, благодаря, Нора. Непременно ще се замъкна до Кауфланд.
Тези дни е каране, каране, каране (sun). Временцето позволява по 2-3 часа тренировки или пък по-спокойно каране.

05.11.11
16:30

И днес каране, но повече бутане на две колелета едновременно. Взех сина ми с мен и милия изкара цели 23 км по черно. На баир нагоре се налагаше да бутам и двете колелета, но пък си изкарахме най-чудесно. Имаше почивка за сандвичи (дори и малко винце към тях ;) ) и кратка дрямка на слънце за него (sun).
На връщане получих най-страхотния комплимент от много време насам :D
Докато кретаме с малкия на един баир на прибиране в града, срещу нас са се засилили двама цигани на едно колело. Помислих си направо, че ще ни отнесат ако нещо кривнат, но “шофьорът” беше явно доста умел карач. Отдалеч се провикна: “Какоооу, виж са к’ви хубави крака имаш” :D Времето беше слънчево и топличко и бях по къс клин. Явно колегата колоездач оцени високо яките ми бутове и ме похвали :D

06.11.11
18:50

И днес падна много хубаво каране, направо не мога да се наситя на тази есен. Започвам да си водя дневник в ексела с километри, време, пулсове и т.н. статистики :)

07.11.11
13:13

Тренировка с тежести:
4х3,3,3,1 лег преса @28 кг (исках да пробвам 4 серии, но на второто повторение щангата ме затисна)
3х15 клек @28 кг
7,7,5 обратни набирания
8х5 военна преса @22 кг (йее, тук преди едва изкарвах 5 серии с чупка в кръста на полседната, а сега си направих спокойно 8)
3х15 бицепсово сгъване @22кг
3х7 френска преса @13 или 14 кг
Днес за пръв път няма да карам колело от 9 дни насам.

07.11.11
14:16

Караш ли колело зимата?

07.11.11
20:07

Да, карам. Имам доста екипировка: уинд стопери, оувършуз за краката, кърпа за главата (или направо един фул фейс), дебел клин и няма проблем да изкараш 1-2 часа в студа, а когато времето е по-меко и повече дори.
Зимата е доста важен период за състезателя, тъй като тогава се трупа база, т.е. леко каране, но по-продължително.

KY

07.11.11
23:46

казано от Anelia на 07.11.11, 20:07:

Да, карам. Имам доста екипировка: уинд стопери, оувършуз за краката, кърпа за главата (или направо един фул фейс), дебел клин и няма проблем да изкараш 1-2 часа в студа, а когато времето е по-меко и повече дори.
Зимата е доста важен период за състезателя, тъй като тогава се трупа база, т.е. леко каране, но по-продължително.

Чък Норис беше в БГ, но ти не се напъна да се снимаш с него, а той е единственият печелил Тур дьо Франс с велоергометър. Ако се беше снимала с него и си беше направила една тениска с тази снимка, въобще нямаше да ти трябват шапки, якета, клинове.., а само тениската с неговия лик щеше да те топли достатъчно.

Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 07.11.11 23:50.

09.11.11
21:24

:D :D :D
7:30 70 гр. мюсли, 250 мл прясно мляко
9:30 2 яйца, 1/2 пипер
12:00 2 яйца, 1/2 пипер
Тренировка:
5 кръга от:
10 плие @пудовка (от средните)
10 лег @20 кг
10 ренегадско гребане @дъмбели неизвестни кг
20 mountain climbers
10 дърпах един дъмбел зад врат за трицепс, същия от ренегадското
Много бързо приключих кръговете: за 30 мин и направих 7,7,5 лицеви опори (до отказ).

14:00 агнешка дроб сърма на заведение
20:00 салата зеле и моркови, свински дроб на скара (200-250 гр)

Днес приключвам с креатин етил естера, от утре започвам Black fire (rock). Ще променя храненето към по-малко въглехидрати и ще отчитам всичко тук, за да ме е срам да чийтвам.

Мнението ми за креатин етил естера: не “усещах” самия продукт, но увеличението на работните ми тежести е факт. Никога не съм правила максове, но например преди правих едва едва 5х5 лег с 22 кг, а сега на 24.10. съм правила 5х7 със същите кг. Преди съм правила бицепсово сгъване 3х7 с 20 кг, а тези дни съм имала 3х15 @22кг. На френската преса също е впечатляващ напредъка: с 3 кг съм вдигнала килограмите на 3х10 (това са 30%). Клек не съм тренирала много тежък в последно време, щадя си краката, защото все още карам колело почти всеки ден. Върху колелото не усещах никак действието на CEE, но вероятно и там е имало някаква полза.

10.11.11
10:01

Първи впечатления за Black fire. Сутринта в 6:15 пих 1 капсула на гладно. Почти веднага усетих страничните ефекти: треперене все едно съм изпила мощно кафе (все пак вътре има кофеин) и също изпотяване. На гладно тръгнах да правя кардио около половин час с колелото. Все още усещах изнервеност и напрежение, пулсът ми беше с 10 или 20 по-висок от обичайното. Преди да се кача на колелото, беше към 80. Но когато тръгнах да карам, това се превърна във фокус и енергия. Все пак реших да не рискувам с твърде натоварващ за сърцето баир и избрах по-дълъг и по-полегат. За 15 минути поддържах висок пулс без това да ми причинява дискомфорт или безсилие в мускулите (както би се случило ако не бях с фет бърнъра). Приключих тренировката и бях доста по-спокойна, треперенето и изнервеността изчезна, остана добро настроение и енергия. В момента работя с усмивка и повече ентусиазъм. Нямам никакъв апетит, насила изядох 3 яйца с малко кашкавал и зелен пипер.
Започвам опаковката Black fire със следните мерки:
Тегло: 53,8 кг
Талия (най-тясната част): 65 см
Ханш (най-широката част): 91 см.
Стремя се предимно към намаление на килограмите. Все пак тях ги нося по баирите нагоре.

10.11.11
10:16

казано от Anelia на 10.11.11, 10:01:

Първи впечатления за Black fire. ....

Честно си признавам, че изпитвам сериозно недоверие и притеснения от такива магически хапченца... Вдигаш оборотите, летиш, не усещаш умора... но тази свръхенергия няма откъде другаде да дойде освен пак от твоето тяло, т.е. сметката пак ти ще я плащаш на по-късен етап.

Разбира се, ти си познаваш тялото и вярвам, че внимаваш.

10.11.11
10:35

казано от Vic на 10.11.11, 10:16:

но тази свръхенергия няма откъде другаде да дойде освен пак от твоето тяло, т.е. сметката пак ти ще я плащаш на по-късен етап.

Точно така: тази енергия ще дойде от мазнините, надявам се да им видя сметката скоро (devil)

10.11.11
14:50

Анелия,
котлети за закуска, крехки са и студени са супер...

10.11.11
21:07

Отчет за днес:
6:15 Black fire с безкофеиново кафе
7:00-7:30 колело
7:30 ВСАА
9:30 3 яйца, 30 гр. кашкавал, 1/2 чушка
12:00 2 яйца, 20 гр. кашкавал, 1/2 чушка
13:30 1 грейпфрут
14:45 Black fire, ВСАА
15:30-17:00 колело
17:00 ВСАА
18:00 ябълка
19:30 1,5 пилешка пържола от бут, краставица, 30 гр. кашкавал
По-късно: извара с орехи.
Днес се получиха супер тренировки, освен фет бърнър, кофеинът дава много енергия. Диуретик е и честичко се налагаше да посещавам тоалетната. Силничък ми идва засега, не знам как ще минавам на 2 пъти по 2 капсули. Не чувствах умора докато карах с доста висок пулс. Времето беше доста неприятно по стандартите на другите, но за мен беше супер. Студено, беше валяло, листата бяха доста мокри и припръскваше малко. Камъните и те бяха мокри и много хлъзгави. Получи се хем тренировка за техника: доста добре владеех колелото, въпреки неподходящите гуми.

11.11.11
18:14

Такаа, около мен замириса на джумерки, топенето продължава :D
6:15 Black fire, BCAA
7:00-7:30 колело
7:30 BCAA
9:30 4 яйца, 30 гр. кашкавал, 1/2 чушка
12:30 Black fire
13:30 1 грейпфрут
15х5 полуклек на всеки крак от това предизвикателство
15:00 копривена супа със застройка, сирене и извара
15х5 полуклек на всеки крак
18:30 свински дроб, салата зеле и моркови
22:00 извара с орехи

Сутринта усетих голяма умора. Не успявам да се възстановя при липса на въглехидрати, интензивни тренировки вчера и работа на студ. Но така или иначе такъв беше плана: извън сезона да жертвам тренировките за сметка на слабеенето. Утре ще карам по-продължително време, но по-ниско интензивно (HVT, за разлика от вчерашното HIT).
Направих си снимка, с която бележа старта на този месец на отслабване и я сложих в галерията.
Следобяд направих предизвикателството с полуклек на един крак и разделих 30-те серии в 2 части. Заснех си клипче на първата част и открих, че имам разлика с клипчето на Зузана и тя не се изправя, а само пружинира. Коригирах това при втория път, но ми се стори даже по-лесно. Ето моето клипче от последните серии на първата част:

Утре е време за Meat and nuts breakfast!

12.11.11
17:24

07:00 Black fire, безкофеиново кафе
8:30 1 пилешка пържола, орехи (ЯКО!).
10:00 ВСАА
10:30-14:30 колоездене с бавно темпо, чисто каране 3,5 часа. Към 12:00 едва започнах да огладнявам, но в 12:30 пих втората капсула Black fire и ми мина. Прибрах се свежа, без умора! BCAA.
15:30 грейпфрут, миене на колело 1 час
16:30 2 яйца, 1/2 пилешка пържола, 20 гр. Ементал, 1/2 чушка
Довечера ще има сварена домашна кокошка ;)

Супер ден беше, доста студен, но слънчев (sun). Направихме доста интересен и разнообразен маршрут, голяма част от който не бяхме минавали. С други думи: през повечето време бяхме загубени :) Срещнахме ловец (не само един, и на други места имаше), който ни предупреди за някакво ранено прасе. Със Запа имахме доста възможност да размишляваме над темата “Дали ако бях ранено диво прасе, бих се покрил/а в дън земя да си ближа раните или бих се разхождал/а, търсейки отмъщение и бих нападнал/а заблудени колоездачи. На връщане нещо объркахме пътя, но намерихме друг. Паднах около 3 пъти. Абе интересно беше...

13.11.11
14:21

Anelia,  моят съвет е да придържаш дозировката на Black Fire на 2 пъти по 1 капсула; Бърнера е доста силен и докато го усещаш по тозин начин, не е нужно да увеличаваш на 2х2; Особено пък за жена ...

Един въпрос - успява ли Black Fire да намали апетита ти? Това е една от силните страни на този продукт и ми е интересно дали и ти го забелязваш?

13.11.11
16:08

казано от Pure Nutrition на 13.11.11, 14:21:

Един въпрос - успява ли Black Fire да намали апетита ти? Това е една от силните страни на този продукт и ми е интересно дали и ти го забелязваш?

казано от Anelia на 10.11.11, 10:01:

Нямам никакъв апетит, насила изядох 3 яйца с малко кашкавал и зелен пипер.

Да, определено Black Fire намалява апетита. Докато преди огладнявах на 1,5-3 часа, сега се храня по 3-4 пъти на ден.
Показателен е вчерашният ден. Закусих в 8:30, а следващото ми хранене беше чак в 15:30, като в този интервал имах 4-часово каране на колело в студа. Ако не беше бърнъра, щях да съм “ударила стената” още на втория час на колоезденето.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1