25.10.11
18:44
Ако нямам финансовата възможност да си ги купя и двете, кое е по-рационално за 1 месец време - БЦАА, конкретно на Scivation Xtend съм се спрял - по 3 дози дневно, или суроватъчен протеин 5 lb? Към това суплементирам след тренировка с по 10 гр. креатин, 80 гр. глюкоза (0,85 г/кг тегло), бирена мая и витамин Ц.
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 25.10.11 19:50.
25.10.11
19:37
Аз бих взел протеин.
25.10.11
19:52
При възможност за едно изпипано хранене (като качество, количество и организация), категорично бих заложил на ВСАА в добри дози.
25.10.11
22:20
казано от Кольо Пияндето на 25.10.11, 19:52:
При възможност за едно изпипано хранене (като качество, количество и организация), категорично бих заложил на ВСАА в добри дози.
Съгласен съм, но след като вземем под внимание, че на човека възможностите са му ограничени, според мен ще е по-добре да си вземе 5 лб. суроватъчен ... поне ще има за някой друг месец. Ясно е ,че яко мускули няма да направи за 1 месец с, който и да бил от двата продукта.
Мнението беше редактирано от summer_jam на 25.10.11 23:03.
25.10.11
22:28
И аз бих заложил на БЦАА ако:
- дневно си набавяш достатъчно протеин от храна
- можеш в рамките на около 60мин. след тренировката да се нахраниш, като храненето съдържа пълноценен протеин.
Ако едно от двете куца, протеина според мен е по-добър вариант.
ПС: От финансова гледна точка протеина е по-разционалната покупка.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 25.10.11 22:31.
Aко ще е само за 1 месец, по-добре не си харчи парите. Ако е за постоянно и се опира до избор “или, или”, аз бих взел протеиновата пудра като по-комплексна добавка. Все пак ВСАА са само 3 аминокиселини :)
Не, не е само за 1 месец, не е и за постоянно. Протеина не го спирам, просто се зачудих дали този път вместо него, да взема за 1 месец БЦАА да видя как ще ми се отрази.. Само 3 са (в Хтенд-а има и глутамин, и цитрулин - значи стават 5 общо), но бях чел някакво изследване, където се твърдеше, че суплементацията с БЦАА е по-ефективна от тази със суроватъчен протеин, дори и в по-малки дози.
Мнението беше редактирано от Cabron на 26.10.11 21:17.
27.10.11
16:54
Въпрос на личен избор е вече. Пробвай и двата варианта и ще знаеш най-добре за себе си :)
22.11.11
18:04
И аз бих избрал протеин с възможно най-добър аминокиселинен профил.
Още едно ‘за’ протеина. Ако имаш възможност да си позволиш и двете е супер, но и на мен ми се налага понякога да правя избор, особено когато сметката ми за месеца за хранителни добавки надвишава 150лв... предпочитам матрица и whey да си взема, отколкото матрица и BCAA за след тренировките.
Иначе си се спрял на едни от най-добрите BCAA на пазара, според мен, особено добре, че са и на прах, таблетките са просто ОГРОМНИ :)
23.11.11
14:26
Да кажа и аз - последните 6 месеца пиех доста протеин-100% whey gold, Whey shake Syntrax, а от скоро и Matrix на Syntrax. От един месец обаче пия и 10 грама BCAA преди и след натоварване и се чувствам супер възстановен(пия и комплексни аминокиселини). Все по рядко пия протеиновата пудра-не че я пестя имам и от 100%whey gold и от Matrix-просто BCAA ме възстановява супер-никаква мускулна треска, а ритам 3-4 пъти на седмица и плувам 2 пъти. Matrix го пия рядко и то като ми се прияде сладко преди лягане ;). В заключение ще препокрия част от горните мнения-ако имаш добър хранителен режим(смятам моя за такъв) вземи BCAA, ако не - пудрата е по-изгодния вариант.
23.11.11
14:28
Ако си набавяш поне 150 грама протеин от храната, задължитено се спри на BCAA. Възстановителните свойства на тези три аминокиселини вършат чудеса. Ако приемаш грубо по 20 грама на ден, ще усетиш разлика с протеина.