27.10.11
19:42
Здравейте,
примерно: в понеделник съм прави кофички, в сряда искам да правя пак, но имам мускулна на гърдите и трицепса все още. По-добре е да изчакам да мине или да тренирам. Честно казано аз много лесно получавам мускулна треска и често се случва. Имам доста приятели дето почнаха уж да се набират и те и нищо.. казват никаква мускулна треска а идват за 3ти път. Аз след 6-7 месеца стаж след хубава тренировка имам пак. Даже доста ми харесва чувството ;д :) Надявам се да не съм се улял много ;д
Щом имаш мускулна треска, значи че мускула още не се в възстановил напълно :) Аз също имам често мускулна треска. Зависи каква ти е тренировката, дали ще имаш мускулна треска или не :)
27.10.11
20:16
Аз си тренирам когато имам мускулна треска и мога да кажа,че по този начин ти отминава много по-бързо,отколкото ако не тренираш. :)
27.10.11
20:18
Напълно подкрепям Bojidar Yagodin. Лично на мен треньори са ми казвали , че мускулна треска най-добре се лекува с тренировки :)
Поздрави !!!
Основно правило в бодибилдинга - не тренираи този мускул, който е с мускулна треска. Не е възтановен и ако се тренира няма и да се възтанови.
Приятел мускула има нужда от почивка не се претоварвай един път на седмица е напълно дообре :)
Мнението беше редактирано от frappe на 27.10.11 20:23.
Минава по-бързо защото влиза кръв в него при следващата тренировка, но не е добре, защото не е възстановен !
27.10.11
21:28
Смятам като Румен , Мускулът няма да е възтановен и новата тренировка ще е нещо като “претрениране” . Вярно е ,че мускулната треска минава по бързо с новата тренировка , но не знам дали ще има разтежа който при напълно възтановен мускул. :)
Благодаря за бързите отговори. Ще има разместване в тренировъчните дни, докато почнат да свикват и мускулната минава бързо(1 ден например). :)
27.10.11
21:42
Добре де в крайна сметка смятам , че ако тренираш даден мускул един пъти в седмицата ти е напълно достатъчно да се възстанови.
Пример:
Петък: Трицепс + Бицепс (мускулната треска е на трицепса) - до другия петък има предостатъчно време да се възстанови пък и мускулната треска би трябвало да е отшумяла. :)
Поздрави !!!
Честно казано съм доволен от прогреса ми до сега. За 6 месеца постигнах доста голям напредък. Тренирането по 1 път в седмицата само не ми допада. Тренировките си ги измислям сам. Винаги има разнообразие. Трицепс и бицепс такава комбинация ми се получава ако реша да права суперсетове :)
Няма проблем,вика му се активно възстановяване
Просто намаляш обема и/или интензивноста на тренировката.Целта е да се подобри кръвообращението.
казано от shek0 на 27.10.11, 19:42:
понеделник съм прави кофички, в сряда искам да правя пак, но имам мускулна на гърдите и трицепса все още. По-добре е да изчакам да мине или да тренирам. Честно казано аз много лесно получавам мускулна треска и често се случва. Имам доста приятели дето почнаха уж да се набират и те и нищо.. казват никаква мускулна треска а идват за 3ти път. Аз след 6-7 месеца стаж след хубава тренировка имам пак. Даже доста ми харесва чувството ;д :) Надявам се да не съм се улял много ;д
Мускулната треска се получава защото мускулът не е приспособен към текущото натоварване или упражнение. Ако тренираш по-рядко мускулна група или всеки път сменяш упражненията е нормално да получаваш мускулна треска.
Ако ти се тренира, тренирай, няма проблеми, треската ще отшуми. Аз често тренирам с мускулна. Но не прави сериите до отказ.
казано от rumen_pro на 27.10.11, 20:21:
Основно правило в бодибилдинга - не тренираи този мускул, който е с мускулна треска. Не е възтановен и ако се тренира няма и да се възтанови.
На бас, че ще се възстанови.
казано от Death__ на 27.10.11, 21:24:
Минава по-бързо защото влиза кръв в него при следващата тренировка, но не е добре, защото не е възстановен !
Хем минава по-бързо, хем не било добре, щото не е възстановен. Последно?
казано от Марлон Наков на 27.10.11, 21:42:
Петък: Трицепс + Бицепс (мускулната треска е на трицепса) - до другия петък има предостатъчно време да се възстанови пък и мускулната треска би трябвало да е отшумяла. :)
Да, обаче примерно в събота си решил да правиш гърди и ще тренираш с мускулна на трицепса, при което пак ще го товариш, в понеделник си решил да правиш гръб, където пък натоварваш бицепса, а сряда е ред на раменете, при което участва отново трицепса ;)
Мнението беше редактирано от Петко К на 27.10.11 22:21.
Спред мен, не е добре да се тренира със мускулна треска..... пък кой каквото иска да прави :)
28.10.11
19:21
МТ не е гаранция, че мускула не се е възстановил както и ако не присъства не означава, че мускула е възстановен. Трицепса примерно се натоварва в почти всички движения при гърдите, но за да получиме МТ от това трябва да изпълняваме упражненията доста неправилно. Обаче липсата на МТ не означава, че трябва да тренираме трицепса след гърдите, защото той действително няма да е възстановен. А това, че като имаме МТ пък не означава, че мускула не е възстановен. Примерно ръцете се възстановяват за около 48часа, а краката са 92. Аз съм имал МТ на трицепса доста по-дълго от 48часа, но това не ми е пречило да го натоварвам.
Интересно как се вписват теориите за 48 часа или за 72 часа с програмите на Waterbery или Thibaudeau. И двамата препоръчват супер височка честота на трениране, Waterbery даже не избягва отказа и пак говори за доста сериозни резултати.
И от личен опит мога да кажа, че с ежедневно тренираме се подобрявах в продължение на почти три месеца, но в един момент взе да ми омръзва и да пропускам тренировки :) Сега пак съм почнал ежедневни мини тренировки.
Като професионалисти и доктори, ви казваме, че не е хубаво да се тренира с мускулна, пък вие си знаете ваште лостаджийски лафове. Чукайте си главите тогава. Аз ще тренирам без МТ, а вие с, а да видим кой по бързо ще дръпне в резултатите?
28.10.11
23:36
казано от rumen_pro на 28.10.11, 22:41:
Като професионалисти и доктори, ви казваме, че не е хубаво да се тренира с мускулна, пък вие си знаете ваште лостаджийски лафове. Чукайте си главите тогава. Аз ще тренирам без МТ, а вие с, а да видим кой по бързо ще дръпне в резултатите?
Демек след сяка тренировка ше си стоиш дома по 3 дни ? Сигурно състезателите последния месец преди състезание си прават едноседмични почивки след размазване :D
казано от rumen_pro на 28.10.11, 22:41:
Като професионалисти и доктори, ви казваме, че не е хубаво да се тренира с мускулна, пък вие си знаете ваште лостаджийски лафове.
И кои сте вие тези професионалисти и доктори?
Мнението беше редактирано от Петко К на 29.10.11 01:13.
29.10.11
01:05
Как не ги знаеш, бе :D
Мускулната треска се явява, когато мускула не е свикнал с натоварването (затова имаме повече мускулна треска, когато сме начинаещи). Трябва да се тренира ..... и то яко. Щом мускулът не е свикнал... еми ще свикне. Аз натоварвам гърдите 3-4 пъти седмично, дали с максове, дали с лицеви, дали с кофи - натоварват се, но мускулната треска е минимална. Тренирай!!!
П.С. докторите ме съветват да не ям масло и жълтъци и да не консумирам повече от 5 гр сол на ден...
Мнението беше редактирано от Витан на 29.10.11 01:15.
Dique не седа 3 дена дома , а тренирам друга мускулна група бе. Казвам, че не е хубаво да се тренира деден мускул с МТ, а не да не се тренират другите групи. Чети хубаво, а не през ред ! ОМГ.
Витане, правилно си те съветват.
Не да не ядеш, а да ограничаваш. Ми богати са на холестерол. Поправям се, май нямат транс мазнини. Не случайно културистите ядат по 2-3 жълтъка на ден макс. Тук визитам и Митко Димитров.
Мнението беше редактирано от rumen_pro на 29.10.11 11:25.
29.10.11
11:02
Ти какво разбираш под мускулна треска ?
То най хубаво да се тренира във фазата на свръх възстановяване ама малцина могат да я преценят и определят.
Витан ти докторите ги остави тия дето знаят за какво става реч отдавна са зад граница.
казано от rumen_pro на 29.10.11, 10:52:
Не да не ядеш, а да ограничаваш. Ми богати са на холестерол и транс мазнини.
>транс мазнини
>жълтъци
избери 1
29.10.11
11:04
Румене,
тук много хора се храним високо-мазнинно, според теб има ли по-добър начин и ако да- какъв е той? Мерси!
Няма лошо, но мисля, че трябва да са полезни мазнини като зехтин, ленено масло, ядки !
казано от Rikoo на 29.10.11, 11:18:
Т’ва момче румен ме разцепва с простотиите му, честно :Д :Д :Д :Д
Ти се смееш, ама то е тъжно .. :)
29.10.11
11:34
Румене, ти наистина ли мислиш така ? Затова ли най-ефективната програма за качване на тегло в раздела е клек в 20 повторения, в която тренираш със зверска мускулна треска ? Сега ще кажеш, че е заради калориите, които се приемат. Ами, примемай и обикновенните сплитове толкова калории, за да видиме дали резултата ще е същия. А за яйцата и маслото нямам думи... Как може да кажеш, че зехтина е по-добър от маслото ? То много зависи и от зехтина, но според мен не може да се сравняват. А жълтъците пък съдържат адски много витамини, от които се нуждаеш. Също съдържат и лептин, който ако може така да се каже “стопира” холесетерола, който пък не е и вреден, но както и да е...
Не съм сигурен че го разбирате :) Той казва (както и аз), че не е добре да се тренира един и същи мускула с МТ! Имаш мускулна треска на бицепса и отиваш отново да го тренираш него! Имаш мускулна треска на бицепса и тренираш крака-така може ест. :)
29.10.11
11:45
Не, не казва само това. Каза, че жълтъците са вредни, маслото също, както и куп други тъпотии. И това, че имаш МТ на даден мускул не означава да не го тренираш. Както казах имал съм МТ на трицепса с дни, но след 48 часа сам го тренирал. На краката пък съм имал МТ повече около седмица, но не ми е пречило да отида и да ги тренирам пак след 92часа.
29.10.11
11:46
Всичко е въпрос на периодизация, тренировъчна програма, цели и т.н. Можеш да тренираш бицепс в три последователни дни, като още на втория да имаш зверска треска, като целта е пълно изтощение и изцеждане. После му оставяш достатъчно време за свръхвъзстановяване и всичко е ок.
Просто такъв тип тренировки си искат достатъчно знания и познаване на материята. За обикновения трениращ просто правило е да не тренираш пряко, а ако може и непряко, един и същ мускул, докато е невъзстановен.
И моля по-горното заформящо се скандалче да не се доразвива. ;)
Батка, всичко прекалено е вредно ! Зобай ти по 10 жълтъка на ден, пък да те видя после пфффф. То не ти пречи да тренираш с МТ, всеки може, но ползите са по малко от вредите.
29.10.11
11:55
Ям по 10 яйца на ден, като са взети буквално от гъза на кокошката, т.е. без никакви изследвания дали стават или не. И с всеки изминал ден се чувствам по-добре, защото това е идеалната храна за мен. Нито има по-добре усвояващ се протеин от този в яйцето, нито има по-евтин протеин от яйцето, като в същото време да може да се сравнява с вкусовите му качества. И какви са вредите от тренировката с МТ ? Мускулната треска означава, че има млечна киселина в мускула, но това пряко не означава, че мускула не е възстановен. С правилната храна ти си се възстановил много-много бързо, но мускулната треска може да стои още и въпреки това не трябва да тренираме тоя мускул, така ли ?
Май не си много наясно какво точно е мускулна треска, попрочети тук там и тогава изразявай мнение !
казано от rumen_pro на 29.10.11, 11:49:
Батка, всичко прекалено е вредно ! Зобай ти по 10 жълтъка на ден, пък да те видя после пфффф. То не ти пречи да тренираш с МТ, всеки може, но ползите са по малко от вредите.
на великден изядох 43 яйца за 3 дена,цели : - )
i’m still alive..
и нямам ден в който да не съм ял минимум 5 яйца с масло,и всичко останало готвя с масло.
29.10.11
12:11
казано от rumen_pro на 29.10.11, 12:01:
Май не си много наясно какво точно е мускулна треска, попрочети тук там и тогава изразявай мнение !
Добре, нужно ли е да казваш кое как е и да си 200% сигурен, но без да даваш доказателства и т.н. ? Наистина не съм много добре запознат с МТ, но защо не ми обясниш, че да не бъркам толкова много ?
Vintage, ако си ти на снимката ти вярвам хахахахаххахаха. Спортна откачалка- отиван на фитнес, че ме чакат, после ще ти обясня за МТ.
Peace !