28.10.11
23:24
Вече съм към края на един доста стабилен стак (Креатинова матрица,Азотен Бустър,Витамини,Аминокиселини и Суроватъчен протеин) та ми дадоха идея след привършването му за някъде около 2-3 седмици да не пия никакви добавки дори суроватъчен протеин,да намаля малко храненето и да продължавам да тренирам тежко с идеята че след това ще имам повече прогрес като започна пак да си пия суроватката и да си ям качествено ? Притеснява ме това че като намаля калорийте и пудрата след стака ще загубя това което съм качил благодарение на него ? Някой чувал ли е за подобен тип “почивка” и като цяло какви са мненията ви струва ли си или е пълна глупост това. Благодаря предварително :)
28.10.11
23:30
Има го и момента с почивката .. даже е задължителен, но с идеята да намаляваш яденето не съм съгласен. Почини си от азота,креатина и витамините 1 месец. С протеина може и без почивка за сега :)
И аз мисля , че трябва да се почива само от креатина и буустера, от другото не.
29.10.11
00:07
Е за тях естествено че сте почивам ПОНЕ месец (даже доста повечко за бустера) иначе човека който ми предложи тази “почивка” каза че и протеина да спра за този период да ми починели малко рецепторите има ли такъв момент (един вид че се пренасищали и после по-добре им се отразявало като малко спреш дори протеина ) ?
Мнението беше редактирано от Outofspace2 на 29.10.11 00:08.
Ммм, не съм чувал. Но не вярвам да ти кажа. Протеина си е храна. Все едно да спреш пилешкото за месец и след тва като го почнеш и якоооо :)))). Аз така мисля, нека се изкажат и другите :)
29.10.11
07:50
И аз мисля така,че ако спра и пудрата най-много да поизгубя от резултатите нищо повече ...
29.10.11
08:26
Мисля, че нуждата от почивка се определя от това за какви добавки говорим всъщност и как се променя режимът като цяло. Креатиновите продукти се приемат циклично, това е ясно на всички, т.е. при тях се правят прекъсвания на приема. За предтренировъчните стимуланти и фет-бърнърите, както и всички други добавки, съдържащи стимуланти на нервната система - при тях почивката е повече от задължителна. Същото важи и за добавките, оказващи въздействие върху хормоналните нива в организма. От друга страна добавки като протеинови пудри и аминокиселини спокойно могат да се приемат непрекъснато, без това да е свързано с някакъв риск или промяна в ефективността им. Междинна позиция заемат витаминните продукти - в зависимост от състава им и промяната в тренировъчния режим витамините могат да се приемат циклично, но в някои случаи могат и целогодишно. По-силничките е добре да се редуват с почивка или по-слаби продукти. Повтарям - това се определя от цялостния вид на режима и характеристиките на конкретните витаминни продукти.